Kommentarer till Glögg - Sida 1

"Recept på klassisk Glögg. Du kokar den enkelt själv. Endast 5 minuters jobb! Mycket godare och med mindre socker än köpt."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Juha penna Skrivet av Susanne 2013-12-20 23:15
Spännande, berätta gärna hur det blev!
penna Skrivet av Juha 2013-12-20 10:27
Tänkte slänga i stjärnanis även i denna.
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2013-12-07 09:26
Hej Anna, du kan låta det stå och dra längre om du vill det. Det är möjligt att 30 minuter är en bättre ideal minimumtid. Jag är ingen glöggexpert så jag kan tyvärr inte svara så mycket på dina frågor. Jag har gjort mitt recept ganska många gånger och tycker det blivit bra - det är allt. :) God Jul! /Susanne
person Svar till Anna penna Skrivet av Anna 2013-12-06 14:22
Oj, jag glömde inkludera länken till artiklen om hur man hittar på sitt eget glöggrecept. Ursäkta. Här är den:
http://www.thefoodmethod.com/2013/12/how-to-create-your-own-glogg-recipe.html?showComment=1386110040863
penna Skrivet av Anna 2013-12-06 14:13
Hej Susanne,

Varför är rekommendationen att ej låta det dra längre än 15 minuter? Blir det inte bättre om man lämnar det längre? I andra recept jag sett sägs det att man ska låta det dra i 30 min minimum.

Jag undrar också om du har stött på något glögg recept där man låter endast vinet (inte vodkan) dra med kryddorna kallt i några dagar.

Jag har nyligen skrivit en blog artikel om hur man kan hitta på sitt eget glögg recept (ingredienser och process) och undrar om du har ideer för andra trevliga ingredienser som man kan integrera än de ingredienser som är föreslagna i artikeln. Är det några av de föreslagna ingredienserna som du tror är helt fel? Skulle vara nyfiken på dina synpunkter.

Hälsningar... och god jul,
Anna
person Svar till Simon penna Skrivet av Anders 2011-11-03 14:43
Beroende på hur små barn man har kan man ju försöka minska mängden alkohol i vinglöggen.

Ren alkohol har en kokpunkt på 78 grader, men den ändras när det är blandat med vatten för att det bildas olika vätebindningar. Kokpunkten för alkoholen ökar således när andelen alkohol i vätskan minskar, så man kan koka bort det mesta men inte allt, eftersom man inte vill koka glöggen, för då ändrar smaken. Använd ugnstermometer och värm upp till 90-95 grader och låt alkoholen avdunsta en stund. Man ser små bubblor stiga till ytan som att glöggen skulle vara kolsyrad eller som att det skulle koka, men temperaturen är ändå under 100 grader, så vattnet kokar inte. Värm aldrig upp till 100 grader så att vattnet börjar koka, då får glöggen dålig smak.
person Svar till Simon penna Skrivet av Susanne 2011-08-19 02:03
Det finns ju alkoholfritt rödvin. Annars kan man ta någon saft som man blandar ut med vatten så den inte smakar för mycket saft.
penna Skrivet av Simon 2011-08-18 22:49
Hej vi brukar ha barn besök i julen, så då kan man ju inte servera glögg med rödvin. Vad ska man ifall man vill ha alkoholfritt"
//Simon Olofsson
person Svar till ulrika penna Skrivet av Susanne 2010-12-21 04:12
Svårt. Köp något mittemellan. Det ska inte vara surt men inte för strävt heller. Något hyfsat lättdrucket som är gott att dricka bara som det är gärna lite åt det söta hållet. Det du gör sedan är ju att du tillsätter kryddor så vinet i sig behöver inte ha någon kryddsmak.
penna Skrivet av ulrika 2010-12-16 22:17
Hejsan,
Vilken typ av rodvin skall man anvanda?Jag bor i Wales och har finns ingen speciell typ for glogg att kopa.
Vanliga halsningar Ulrika
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2010-11-06 15:47
Jag tror den håller sig ganska länge. Glöggen består ju till största del av rödvin och rödvin kan man ju ha i månader i kylen så jag skulle tippa på att det är ungefär samma hållbarhet på denna glögg som rödvinet du använder till att göra glöggen.
penna Skrivet av Sara 2010-10-15 14:56
Hej
Jag undrar hur länge kan man förvara glöggen i kylen?

Mvh
Sara
  1