Kommentarer till Flygande Jakob - Sida 5

"Flygande Jakob blir gott med kyckling, banan, jordnötter, chilisås och vispgrädde. Enkelt recept med bilder."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Marie 2008-07-04 20:10
Ett tips är att man kan ha riset i botten av allt också, istället för att ha det på sidan sen :)
penna Skrivet av :) 2008-06-19 23:00
Sjukt god..
Gjorde den till min dotters födelsedags fest, alla gillade den..
penna Skrivet av Susanne 2008-05-17 19:23
Svar till LagaMat: Vispa den så den blir fluffig men inte jättehård. Vispa den så mycket som man brukar vispa när du vill äta den till efterrätt till någon kaka eller frukt och bär. Grädden ska alltså gå att klicka ut, den ska ej rinna. Men det är inte jättenoga.
penna Skrivet av LagaMat 2008-05-17 16:22
Hur mycket ska grädden vispas????
penna Skrivet av Pernilla 2008-05-02 22:15
Jag brukar inte göra rätten som hel gratäng. Riset drar åt sig så mycket av såsen så det kan lätt bli för torrt.
penna Skrivet av Karin 2008-04-27 15:13
Jag brukar göra rätten som en hel gratäng med riset i botten och kyckling, bacon samt sås överst. Supergott!
penna Skrivet av Tessi 2008-04-07 19:41
1 tips bara brukar använda färdig grillad kyckling så behöver man bara steka bacon + att ja lägger i skurna tomater oxå super gott :)
penna Skrivet av Dead 2008-03-22 11:37
Byt ut jordnötterna mot ananas.....mycket godare.
penna Skrivet av Webmaster 2008-03-08 09:32
Svar till Rickard: Vispa den så att den blir fluffig, som om du skulle ätit den till frukt eller efterrätt. Den behöver ej vispas hård och fast som till tårta. Men det är inte så jättenoga.
penna Skrivet av Rickard 2008-03-07 16:59
Hur länge ska grädden vispas?
Tack på förhand
penna Skrivet av werner 2008-03-04 15:55
Detta är verkligen supergott!
Heja alla åttiotal!
kram
penna Skrivet av Lars Olov 2008-02-12 17:53
Detta är en av de godaste kycklibgrätter jg ätit . Tusen Tack
penna Skrivet av Ungdom 2008-01-29 14:16
Perfekt mat som ær snabb och enkel, och gør att man mår någorlunda bættre nær man ær fylledålig
penna Skrivet av "Folke" 2008-01-28 17:58
Prova att lägga i t.ex. chilinötter eller torrostade. Blandade i en nötmix å det blev kanon!
..och som sagt, mer bacon skadar inte!
penna Skrivet av Lisa 2008-01-02 13:49
Utsökt gratäng, blir godare om man har snäppet citronpeppar i, sedan tål jag inte jordnötter och då granerar jag med ett paket sesamfrön istället! Superbt!
penna Skrivet av Henrik 2007-11-30 09:54
Enkel och god, perfekt för barnfamiljer fredag kväll
penna Skrivet av Jens 2007-09-08 16:18
fyra gånger bacon, naturgodisvarianten av jordnötter, den som är draperad i vanilj, vispa grädden styvt och blanda med sweetchilli och koncentrerad blandsaft, låt allt sjuda i coca cola
penna Skrivet av Daniel 2007-08-31 22:43
Ja, dubbla bacon. Och riset blandas med resten i formen, och sen in i ugnen. Mums!
penna Skrivet av Broder Jakob 2007-08-31 16:52
Mer Bacon tycker jag, men ajjabajja INTE vispa grädden. Rör ner Chilisås i skålen med grädde, tillsätt en matsked chilipulver, och två stänk cayennepeppar. pepparn smakas ej, med lockar fram smakerna. sen brukar jag inte steka baconen, men det är ju en smaksak. denna rätt har jag lagat hundra gånger, och förbättrat hela tiden. Testa den.
penna Skrivet av Petra 2007-08-31 08:03
en god variant av detta recept är att ta kassler istället för kyckling..bara att tärna i tärningar..
penna Skrivet av jullan 2007-08-30 08:53
detta är en god bjudrätt jag brukar lägga baara nanan i halva formen har barn som inte gillar varm banan och nötterna i en skål brevid min dotter är nöt allergiker . i går hade jag slut på chilisås till såsen tog då vanlig kethup och chili krydda och salt å peppar det gick lika bra
penna Skrivet av Christian Lundmark 2007-08-17 16:59
flygande jacob i all ära,, men varför ska ni blanda i så lite bacon i det hela, gör min med dubbel proportion bacon,, o den blir tusen ggr godare
penna Skrivet av smullan 2007-08-01 15:46
flygande jacob i all ära,, men varför ska ni blanda i bacon i det hela, gör min utan bacon,, o den blir tusen ggr godare
penna Skrivet av Miki 2007-07-24 21:51
Det här är verkligen en av de godaste rättena jag vet... och nu vet jag också hur man tillagar det :D
tack :)
penna Skrivet av shaara 2007-07-07 17:12
den vegetariska varianten var inte så god, men jag provade att ha oxfile istället för kyckling file. jag tyckte det blev superb! men, smaken är som baken :)
penna Skrivet av Emmelie 2007-05-19 15:17
addera lite oregano i grädden & chilisåsen, det smakar då inte sämre vill jag lova :)
penna Skrivet av Maria 2007-03-15 18:01
Det funkar även att göra en vegetarisk variant. Byt ut kycklingen mot quornfiléer och uteslut baconet. Det blir precis lika gott!
penna Skrivet av Göran J 2007-03-04 12:08
Jag har bytt ut chilisåsen mot Mango Chutney Bengal spice, steker kycklingen med 1 tsk sambal oelek och har 1 burk minimajs istället för bananer. -KANONGOTT
penna Skrivet av Elisa 2007-03-02 19:18
Vi lagade med Turkisk yoghurt istället för grädde, det blev smaskens!!
penna Skrivet av Amanda 2007-02-24 16:03
Vi lagar med cashewnötter istället för jordnötter. Jättegott!
penna Skrivet av Stina 2007-02-03 18:28
Jätte gott nu är jag flygande stina direkt till soffan mums kan verkligen rekomenderas
penna Skrivet av Barbro 2007-01-26 09:32
UTSÖKT GOTT !!!!! Den här rätten har vi i våran familj inte gjort för sista gången. ALLA tyckte om den.
Hälsningar Barbro
penna Skrivet av Susanne 2006-12-13 00:23
Svar till Lollo: Nej man kan inte lägga in egna recept. Däremot kan du om du har något tips skicka in recept via kontakt-formuläret.
penna Skrivet av Lollo 2006-12-12 16:57
Jätte gott!! Min favvo! Kan man inte lägga in egna recept?
penna Skrivet av Mumin 2006-12-01 17:02
För vegetarisk alternativ använd soya/havregrädde istället och byt ut kyklingen mot qourn bitar
Minst lika gott och supernyttigt

Mumin
penna Skrivet av Björn 2006-11-25 21:02
Grymt gott...e frälst på Flygande Jakob för alltid nu. Tack ska du ha :)
penna Skrivet av Ztefan 2006-11-11 16:49
Prova med att kasta på Italiensk Salladskrydda på Kyckling-bacon. Ger en ny dimension till en redan god rätt!!
penna Skrivet av Sandra 2006-11-11 13:22
Flygande jakob är jätte gott :) Receptet är super (Y) kram Sandra
penna Skrivet av Louise & Mabelle 2006-11-07 15:11
Tack för tipset! Det här ska vi testa på imorgon! =)
penna Skrivet av Susanne 2006-10-23 01:58
Jens: Nej de bränns inte, de blir lagom rostade och guldgula till färgen, se gärna bilden. Tänk bara på att grädda mitt i ugnen. Sätter du in ugnsformen på översta falsen i ugnen däremot kan jag tänka mig att de blir brända, så gör inte det. Följ bara receptet så blir det bra!
penna Skrivet av Jens 2006-10-22 22:55
jordnötterna bränns ju om man lägger dom överst.. tack
penna Skrivet av nish 2006-10-17 21:21
mycket god.men innehåller för mycket kolhydrater.
inget att äta ofta då sväller man upp.Men maten var god.Tack för en bra sida
penna Skrivet av Lea 2006-09-27 10:31
Jätte gott!!!
penna Skrivet av Ann 2006-08-23 23:38
Jag skär kycklingfilérna i bitar och kryddar dem och steker dem färdiga i ugnen istället för att steka dem på stekjärnet. Sedan tar jag sweetchilisås och kokosmjölk i stället för grädde.
Till sist serverar jag bacon och nötter vid sidan om den färdiga rätten.
penna Skrivet av Susanne 2006-08-22 00:51
Fingal: Du kan utesluta bacon och det går säkerligen bra med cashewnötter istället. Skriv gärna och berätta om du testar!
penna Skrivet av Fingal 2006-08-21 16:40
hmm... tycker ej om bacon... men d går väl lika bra med bara kyckling?
Cashewnötter kunde vara gott ovanpå också!
penna Skrivet av Camilla 2006-06-29 15:45
Jag köper färdig kyckling, lägger i botten av en form, häller över kokt ris, lägger på strimlade bananer. Vispar 3 dl grädde med 1 dl chilisås. In i ugnen tills den fått färg. Grymt gott och MYCKET lätt!!!
penna Skrivet av Tobbe 2006-06-08 20:29
Det ska vara italiensk salladskrydda i grädden också...så är väl orginalreceptet och det blir såååååå mycket godare också PROVA!!!!!
penna Skrivet av Lena 2006-04-14 18:20
Krydda grädden med lite curry så blir det supergott!
penna Skrivet av Svemix 2006-02-18 20:04
Menar så
förra sidan   1   2   3   4   5   6   nästa sida