Kommentarer till Flygande Jakob - Sida 4

"Flygande Jakob blir gott med kyckling, banan, jordnötter, chilisås och vispgrädde. Enkelt recept med bilder."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Pontus 2009-04-15 19:10
Färdig kyckling är Jätte gott Perfekt och smidigt :D
penna Skrivet av Susanne 2009-04-09 16:12
Svar till Linda: Jag tror du kan använda fläskfilé, dock tror jag inte man ska sluta äta kyckling p.g.a. detta för då får ju de som gjorde detta precis som de vill. Dessutom om du gör det här receptet lär du upptäcka glasbitarna under tillagningen.
penna Skrivet av Linda 2009-04-09 10:07
Nu när det är glas i kyckling...kan man använda fläskfile istället?
penna Skrivet av karin 2009-04-07 21:56
Detta receptet är kalas-gott!
En av våra favoriter!
penna Skrivet av karin 2009-03-28 16:18
svin god
penna Skrivet av Susanne 2009-03-16 23:34
Svar till Johan: Du kan utesluta bananerna. Se annars Sandras tips.
penna Skrivet av Susanne 2009-03-16 23:26
Svar till Ingrid: Jag vet inte om jag har några bra råd, kanske smörgåstårta eller någon räkcocktail. Man kan ju ha kex eller bröd med olika röror på. Kanske har någon annan bättre förslag? Lycka till med festen!
penna Skrivet av Ingrid 2009-03-16 22:33
Jag vill ha ett gott råd. Vi ska som huvudrätt bjuda på Flygande Jacob, men vill ha något även
som förrätt, eller typ smörgåsbord. Vad skulle passa? Vi som ska äta är övervägande 60-plus.
Bjudningen blir den 25 mars.
penna Skrivet av sandra 2009-03-16 18:19
jonas, bårde bananerna och nötterna kan man lägga i skålar bredvid så kan de som vill äta av de. :)
penna Skrivet av Johan 2009-03-16 15:32
Om man inte gillar bananerna kan man bara låta bli att ha med dem eller gör de nåt mer för såsen eller något?
penna Skrivet av Susanne 2009-03-04 01:29
Svar till Nicole: Jag tror det men jag har inte provat. Dock råder det ju delade meningar bland forskare om det verkligen är nyttigare med mindre fett och jag själv har på senare tid ändrat uppfattning så jag drar inte in på fettet längre, utan ska man äta nyttigare så blir det snarare att äta mindre ris och en chilisås som inte innehåller socker. Kolla gärna här: tv4.se/1.713842/2008/11/10/nasta_veckas_kalla_fakta_fettkriget Väldigt intressant.
penna Skrivet av Nicole 2009-03-02 23:02
Går det att använda hälften creme fraiche och hälften mjölk om man vill ha det nyttigare ?
penna Skrivet av Susanne 2009-02-28 00:09
Svar till Eddy: Det blir inte samma sak om man inte vispar grädden. Det finns en del rätter som man gräddar i ugn där det lämpar sig att vispa grädden. Men självklart får man göra precis som man vill.
penna Skrivet av Eddy 2009-02-23 12:49
"Vispa grädden och blanda med chilisås." Varför ska man vispa vispgrädden? Den är väl bra som den är. För det är väl ingen som vispar den till vispgrädde?
penna Skrivet av ingela k 2009-02-22 14:34
vi tål ej nötter så vi tar bort dessa och sen andv jag grillad kyckling går kanonbra och blir urgott
penna Skrivet av Ingela 2009-02-12 14:58
Jätte gott men pga funkar ej jordnötter men gott utan med.tips testa annanas bl. M vitkål riven till
penna Skrivet av Danne 2009-02-10 15:55
AA- vad gott, en riktig 70-tals klassiker. Jag körde receptet som det var och resultatet blev jättegott.
penna Skrivet av Magnus 2009-02-09 13:21
jättegod,en riktig klassiker från 70-talet när man var liten
penna Skrivet av Camilla 2009-02-03 19:45
Jag och syrran gjorde denna rätten än en gång och det gick hem denna gången förra gången tyckte ingen i familjen att det var gott men så var jag tvungen till att testa detta recept och alla i familjen tyckte det var jätte gott. Jag valde bort jordnötterna men den blev god ändå. ++++++++ Till denna rätt ni måste testa :D
penna Skrivet av helena 2009-01-30 08:37
jag har provat flera ggr med creme fraiche det blir godare än grädde!men ta den feta sorten.det blir oxå gott att ta hälften grädde och hälften creme fraiche.
penna Skrivet av Susanne 2009-01-22 19:07
Svar till malin: jag tror det går bra med crème fraiche istället för vispgrädde. Skriv gärna och berätta om du provar hur det blev.
penna Skrivet av malin 2009-01-22 17:32
kan man använda creme fraiche?
penna Skrivet av Henrik 2009-01-20 15:08
Jag brukar använda hel färdiggrillad kyckling som jag river av köttet ifrån. Lite dyrare men inte lika tidskrävande. Supergott.
penna Skrivet av Madde 2009-01-16 22:46
Min familjs favorit mat. Blir ett antal gånger vi gör den, men det är ju bara så gott. :)
penna Skrivet av Manne 2009-01-06 13:17
Jag tycker det här är en underbar maträtt. :) Har lagat den med stor framgång för flera av mina engelsktalande vänner, som blir lika överraskade varje gång efter den första förfärade munsbiten.

Recept på engelska här samt bakgrunden till namnet:

manne.typepad.com/tummyrumble/2005/11/recipe_sharing_.html
penna Skrivet av Helene i Salem 2008-12-29 19:48
Jag brukar strö ca 1,5- 2 tsk italiensk salladskrydda på kycklingbitarna innan jag lägger på bananerna- blir lite extra mumsigt !!!
penna Skrivet av nils 2008-12-29 10:57
rekomenderar att använda lite färsk chili och en sked sambal oelek det sätter lite extra piff på det hela samt med färsk chili så kommer chilismaken fram bättre.
penna Skrivet av Jakob 2008-12-23 18:51
Ah, flygande jakob. En personlig favorit. Antingen så älskar man den eller så hatar man den.
penna Skrivet av Bananmos 2008-12-21 20:57
Jag brukar göra Flygande Jacob med kycklingrester (inte filé). Har man kassler istället kan man göra Grymtande Jacob - det är lika gott!
penna Skrivet av Micael 2008-12-13 12:00
Mycket god, rekomenderar den starkt!
Mat för alla åldrar.
penna Skrivet av Anti-idioti 2008-12-10 21:05
Hej! Min faster gjorde flygande jakob fast på quorn istället. Det rekommenderar jag starkt. ;)
penna Skrivet av Liisa 2008-12-03 19:31
Jag använder alltid felix vanliga chilisås och grillad kyckling, blir supergott.
penna Skrivet av Cajsa 2008-11-30 12:57
Hej vad använder ni för chilisås? tacksam för svar ;)
penna Skrivet av marie 2008-11-06 12:26
brukar göra flygande jacob men lägger riset i botten´av formen och sedan fyller på med resterande ingredienser
penna Skrivet av robin 2008-11-03 16:57
äkta 80tals klassiker som verkar blivit lite bortglömd. men denna rätt är en äkta nostalgitripp som smakar underbart.
penna Skrivet av matglad 2008-10-26 12:50
tack för tipsen, yvonne
penna Skrivet av yvonne 2008-09-22 22:28
Jag brukar krydda kycklingen med 'kött o grillkrydda då jag bryner den, blir lite mer sting då... Brukar även hårdsteka champinjoner på burk som jag kryddar med salt, vitpeppar o lite soja, strör sen det över kycklingen tillsammans med baconet.Byter även ut jordnötterna mot ananas.. SUPERGOTT!!!
penna Skrivet av nora 2008-09-21 10:41
jätte gott!!
men namnet var litte roligt hahah (flygande jakob) hahahahahhaha!!!!!!!!:D
penna Skrivet av Nicole 2008-09-16 20:52
Kanon gott!
penna Skrivet av Nilsson 2008-09-15 13:18
Det är nog det vidrigaste jag någonsin smakat!! Fy sjutton!!! Bottenäckligt
penna Skrivet av Nathalie 2008-09-03 11:50
Supergott! och enkelt recept att följa!
penna Skrivet av Joakim 2008-08-29 17:46
En mkt gedigen och utsökt rätt, funkar fint i alla sammanhang ;)
penna Skrivet av Fredsson 2008-08-24 18:48
Jag brukar alltid dubbla satsen bacon så att det blir extra nyttigt ;)
penna Skrivet av Birgitta 2008-08-14 16:49
Denna rätt har jag lagat ett antal ggr, alltid lika populärt, men på kycklingbitarna kryddar jag med ca 1 msk Italiensk salladskrydda, sätter verkligen piff på det hela.
penna Skrivet av Maria 2008-08-05 11:40
mkt mkt trevlig & god middag, den smakar delikat och om man vill ha mer bacon kan man at det, det smakade inte dumt alls, och så kan man ta på jordnötterna själv sen när man sitter vid bordet och ska äta funkar utmärkt oxå ifall någon i famlijen inte tål eller gillar : )
penna Skrivet av Annelie 2008-08-01 15:55
Om man inte gillar banan kan man byta ut den mot ananas. Inte dumt alls
penna Skrivet av Kerstin 2008-07-31 18:13
Spara tid genom att strimla en färdiggrillad/köpt kyckling. För övrigt som receptet.
P.S.Min amerikanske svärson ÄLSKAR denna maträtt!
penna Skrivet av sinstari 2008-07-21 22:27
Det går utmärkt att frysa in denna rätt
penna Skrivet av Susanne 2008-07-08 11:47
Svar till bl: Jag har inte provat att frysa in den men jag tror det borde gå bra.
penna Skrivet av bl 2008-07-08 10:23
går den att frysa in?
förra sidan   1   2   3   4   5   6   nästa sida