Kommentarer till Flygande Jakob - Sida 2

"Flygande Jakob blir gott med kyckling, banan, jordnötter, chilisås och vispgrädde. Enkelt recept med bilder."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Lottie 2012-01-31 13:53
Om man är allergisk mot banan, vad kan man ersätta detta med? Eller funkar det bra utan?
penna Skrivet av Christel 2011-12-27 15:37
Håller med om att baconen ska knaperstekas och strös över när rätten är klar. Så gör jag även med jordnötterna... då blir det krispigt "täcke". Kul att denna rätt är modern igen... den var en klassiker för mig på 70-talet.
penna Skrivet av Aijes 2011-12-01 20:08
Hej!
Som älskare av Flygande Jakob undrar jag varför man ändrar ett gott recept. Den kaperstekta baconen skall strös ovanpå den färdiga gratängen tillsammans med jordnötterna
penna Skrivet av anon 2011-10-02 15:34
Bästa munchies maten :)
penna Skrivet av Linus 2011-07-06 04:50
Inte helt riktigt, men väldigt nära, han hette Ove Jacobsson och som sagt så var han pilot och därav namnet på rätten.
Receptet publicerades i "Allt om mat" första gången -76, har tidningen i förrådet om man ska skryta lite :)
person Svar till sara penna Skrivet av Sebb 2011-06-08 14:27
Jag har för mig att det var en mattävling i någon tidning på 80talet där man kunde skicka in ett recept. Vinnaren hette jacob och var pilot och han hade kommit på denna rätt som han kallade flygande jakob
penna Skrivet av sara 2011-04-28 14:06
varför heter den flygande jakob
person Svar till norrbagge penna Skrivet av Susanne 2011-04-17 17:21
Svårt att säga, men tänk på att det blir godare med väl mogna bananer.
penna Skrivet av norrbagge 2011-04-16 23:33
Fikk flygande jacob av en svensk venn, og det var kjempegodt. Når jeg prøvde selv, smakte det stort sett godt, men jeg syntes bananene mine ble veldig vassne og gufne. Når jeg fikk det første gang, var bananene nesten crispy og smakte mye bedre. Noen tips der? Skal de ikke "kokes" med sausen?
penna Skrivet av ............ 2011-04-01 16:00
Funkar jättebra att byta ut kycklingen mot "bitar ala kyckling" från hälsans kök eller mot quornbitar och utesluta baconet om man inte äter kött som jag :)
penna Skrivet av Big Smoke 2011-03-12 16:46
Jag ska få Flygande Jakob på min 45-årsdag. Det ska bli jättegott.
penna Skrivet av Magdalena 2011-03-10 14:16
min favorit rätt!
penna Skrivet av Annonym <3<3 2011-03-05 14:52
heej det var jätte gott tyckte både ja g och min blivande man och våra vänner!!! <3 <3 <3 <33 :) ;)
person Svar till Anders penna Skrivet av Susanne 2011-02-21 17:13
Det tror jag.
penna Skrivet av Anders 2011-02-21 14:05
Går det bra att frysa in portioner
penna Skrivet av Veronika 2011-02-13 20:14
Mums, mums, mums. Lagade Flygande Jakob för första gången idag och det är min nya favoriträtt. Smaskigt!
penna Skrivet av Monika 2011-02-12 11:29
Om man vill testa ny smak så kan man byta ut chillin till gul curry..... Det är mumms =)
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2011-01-22 15:04
Tack för bra tips! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Viktor 2011-01-19 18:38
haha råkade köpa revbensspjäll istället för kyckling funkade ändå :D
penna Skrivet av Danni 2011-01-05 19:57
Smaken är som baken. Stor och rund. Seriöst, superfint recept. Tack så mycket!
penna Skrivet av Emma 2010-12-29 21:08
Jättebra recept men då jag är vegetarian har jag ändrat lite. Byt ut kycklingen mot qourn bitar och ta bort baconet så blir det en jättegod vegetarisk flygande jakob.
person Svar till Joel Rydberg penna Skrivet av kalle kula 2010-11-07 10:37
Smaken är som baken, delad.
Brukar man säga.
penna Skrivet av Joel Rydberg 2010-10-28 22:45
Smaken är som baken, Alla har en.
person Svar till Gunnar Sandberg penna Skrivet av Susanne 2010-10-15 00:40
Ja det tycker jag också vore trevligt. Det står med på min lista!
penna Skrivet av Gunnar Sandberg 2010-10-14 15:55
Recepten hade vunnit mycket på ett kompletterande förslag på lämpliga viner/karaktärer.
penna Skrivet av Rulle 2010-10-03 19:48
Jaaa, smaken e som baken! Personligen så är det en av mina favoriter sedan många år. Underbar blandning/kontrast med sötman från bananen och lite chilismak, nötternas krispighet. Perfekt! Bor just nu på Isla Margarita och tittade in för att friska upp minnet lite för att bjuda några vänner här på denna exotiskla rätt! :-)
penna Skrivet av Anders 2010-09-29 19:16
Jag och min fru tycker att denna rätt är mycket god! En riktig klassiker! Men vi brukar inte vispa grädden.
penna Skrivet av Annette 2010-09-29 16:08
Denna maträtt är sååå sjukt god........
penna Skrivet av Christer 2010-09-15 13:25
vem har uppfunnit denna bisarra maträtt
jeg menar bara bananer chillisås vispgrädde och jordnötter bacon och kyckling i en vidrig blandning
något av det äckligaste jag någonsin har ätit.
penna Skrivet av Christin 2010-06-13 13:16
Äter inte jordnötter och gillar inte banan. Funkar bra och blir jätte gott! Som svar till tidigare kommentarer så vispar jag aldrig grädden, brukar också använda matlagningsgrädde om jag inte har tillräckligt med vanlig vispgrädde och gott blir det!
person Svar till Oscar penna Skrivet av Susanne 2010-06-09 13:26
Vätskan kommer ju från grädden så det beror nog på det. Men som Alexandra skrev så kan man ju reda grädden med mjöl om man vill ha mera grädde men tjockare sås. Då kan man t.ex. ta 1 msk vetemjöl och röra ut i 0.5 dl grädde och sedan vispa ner i resten. Då blir såsen lite tjockare.
penna Skrivet av Alexandra 2010-06-08 18:44
Blanda ut grädde och (ketchup) med lite mjöl blir det tjockare.. En sås som även passar kassler i ugn utmärkt! =)
penna Skrivet av Oscar 2010-06-04 05:55
Jag gorde en och de sluta upp med en jättegod flygande jakob, men tyvär vart den lite för flytande, tror kanske jag tog i lite för mycke grädde, någon ide vad annars det kunde ha vart?
penna Skrivet av Caroline 2010-05-30 13:36
Bytte ut vispgrädden mot lätt creme fraishe - mycket godare!
penna Skrivet av Thomas 2010-05-28 19:27
Lägg i mer bacon då det skapar god smak
person Svar till patty penna Skrivet av Susanne 2010-05-21 01:50
Vispa grädden fluffig och fin, inte jättehårt, men det är inte så noga. Det kan nog vara så att det fungerar att inte vispa grädden alls. Har inte testat och jämfört resultatet. Om någon annan gjort det så skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av patty 2010-05-15 16:40
Ska man vispa grädden? Hur hårt då? jag brukar hälla i den som den är ur förpackningen.
penna Skrivet av Tintin 2010-05-11 15:55
Jag blandar även i en dos Curry det blir ännu godare!
penna Skrivet av Näsvi 2010-04-24 12:41
Skillnaden torde väl vara just det... fläskfilé alltså.... ; )
penna Skrivet av kebabin 2010-04-09 11:20
vad är det för skillnad om man vill ha fläskfile i?
penna Skrivet av biggan 2010-03-27 23:49
Första gången jag ätit flygande jakob,det var mycket gott.
penna Skrivet av sebbe 2010-03-18 18:46
Verkligen tack.. blev kanongott :)
penna Skrivet av magnus 2010-03-17 12:47
kanon,mycket god
penna Skrivet av Rosalie 2010-02-27 11:43
tack det var jättegott o uppskattat
penna Skrivet av Daniel 2010-02-20 10:39
Kan rekomendera att man använder hemköp´s Torrostade jordnötter, de har någon god krydda på sig som ger såsen väldigt god smak!
penna Skrivet av mulle 2010-02-13 18:06
jag brukar ha i en lök och några äpplen så blir de gott! Prova det ni. hej då
penna Skrivet av Thore Andersson 2010-02-06 19:01
Enkelt att göra och otroligt gott, mkt bra recept. Nu ska sallad och ett gott rött vin , fram på bordet. Smaklig spis !
penna Skrivet av johanna 2010-02-05 12:23
använder ananas i stället för banan :)
penna Skrivet av Johanna 2010-01-16 18:37
Jag brukar använda en färdig grillad kyckling istället för filé, då går det snabbare och är jättegott, dela den bara i bitar och tillsätt...
penna Skrivet av Bodil Ghildiyal 2010-01-12 21:11
Det blir godare och saftigare om man blandar riset med kycklingen och bacon i samma form.Använd gärna kryddan italiensk salladskrydda.
förra sidan   1   2   3   4   5   6   nästa sida