Kommentarer till Flygande Jakob

"Flygande Jakob blir gott med kyckling, banan, jordnötter, chilisås och vispgrädde. Enkelt recept med bilder."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av IdkIdc
Kan man använda chilisåsen som heter sriracha??
penna Skrivet av Magnus
Det går utmärkt att köpa en färdiggrillad kyckling också och stycka den på allt kött då blir Flygande Jacob perfekt.
besökare Svar till Monika penna Skrivet av Susanne
Det ska vara "vanlig" chilisås, den du refererar till brukar man kalla "thai sweet chilisås". Jag förstår att det kan vara rörigt men just därför finns alltid möjligheten att klicka på ingrediensen i recepten på recepten.se så kommer man till en sida med mer info om ingrediensen och bild på den, så vet man förhoppningsvis vilken ingrediens som jag menar. Därmed inte sagt att det kan fungera med thai sweet chilisås också. Men jag kan ju inte testa alla olika varianter när jag gör recept så jag länkar alltid ingrediensen i receptet till information om den chilisås eller vad det nu är som jag själv har använt. Hoppas du kan ha nytta av den informationen nu när du vet att den finns!
penna Skrivet av Monika
En sak jag alltid undrat är vad som precis menas med chilisås?Sån där thai sötsur chilisås, eller mer en mexikansk tomat-chilisås?
besökare Svar till aliciq penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra, kanske något kortare tid i ugnen när det är mindre mängd i ugnsformen.
penna Skrivet av aliciq
Funkar det att halvera receptet ? :)
besökare Svar till Belle penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Och kul att du gillar min receptsida! :)
penna Skrivet av Belle
Jag hade med en halv buljongtärning i såsen och det blev helt gudomligt gott. :) Tack för ett fantastiskt recept och en bra hemsida.
besökare Svar till Barbro penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Roligt att du uppskattar bilderna! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Barbro
Tack för ett enkelt o mkt gott recept. Bilderna till era recept är hur bra som helst.
besökare Svar till Robin penna Skrivet av Susanne
Det blir ju sås i gratängen så det känns lite överflödigt med ännu mera sås, men om du provar skriv gärna vad du tycker! :)
penna Skrivet av Robin
Jag undrar om jordnötssås passar till detta eller blir det för mycket med jordnötter då? :-)
besökare Svar till Tore penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Jag brukar alltid steka i smör och inte ta för mycket - utnyttja fettet som kommer ur baconet, tycker det är synd att slänga då det har god smak och mättat fett är inte onyttigt heller enligt modern forskning. :)
besökare Svar till Kabi penna Skrivet av Susanne
Så bra att det blev gott ändå! :) Varsågod, tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Kabi
Jag glömde köpa bananer, men min man sa att det var mumsigt i alla fall och det tyckte jag också. Tack för så utförligt recept :-)
penna Skrivet av Tore
Angående "simmigheten", om man steker kycklingen och baconen med för mycket fett är det lätt att det skär sig och blir simmigt. Särskilt om man steker i olivolja.

Jag brukar lägga det stekta baconet på lite papper i några minuter så att det ska "fetta av sig" innan jag blandar det med resten. Det brukar förbättra såsen :)
besökare Svar till Ewa stolth penna Skrivet av Susanne
Smaken beror mycket på chilisåsen och saltet från bacon och jordnötter. Så prova gärna en annan chilisås som smakar mer eller salta mer beroende på vad ni tycker saknas.
penna Skrivet av Ewa stolth
God.. men lite för lite smak för oss.
penna Skrivet av Aijes
I original receptet hade man Italiensk salladskrydda på kycklingfilén och bananerna sedan lättvispad grädde med chilisås.
Har aldrig fått den "slabbig". Strö över jordnötter och knaperstekt bacon.
besökare Svar till Jessika penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Jessika
Ett tips är att byta ut jordnötterna mot saltade cashewnötter istället, de har en bättre konsistens för att hettas upp. Men tack för inspirationen, ska ta och göra 80-tals klassikern här någon dag.
besökare Svar till monika penna Skrivet av Susanne
Nej, grädden måste inte vispas. Jag har inte gjort det på bilderna.
Ja konstigt som sagt. Det här receptet är ju väl beprövat av mig och och av massor med andra (läs alla kommentarer) och ingen annan vad jag vet har tyckt att det "simmat" i grädde. Så tyvärr vet jag inte. Jag antar att du stekt kycklingfilén och följt receptet som du skriver och då blir det ju ingen mer vätska som tillkommer. Sedan kokar ju en del vätska bort i ugnen. Kanske kan ugnsformens storlek påverka om du tog en väldigt liten form? Tar du en liten form behövs längre tid i ugnen. Jämför gärna mina angivna mått med din form.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av monika
Ja vi använde 1kg kycklingfile..

Tog så mkt av alla varor som det stod..

Ja konstigt, såg inget trevligt ut...

Men måste grädden vispas? Det gjorde inte jag..
besökare Svar till Monika penna Skrivet av Susanne
Ja receptet stämmer. Det har blivit bra varje gång jag gjort det själv och ingen annan som kommenterat tidigare har skrivit att det varit för mycket grädde så jag vet inte vad som hänt för dig. Har du verkligen använt 1 kg kycklingfilé?
penna Skrivet av Monika
Men hallå allting bara simmade i grädde ju :(
Kan ju ej vara meningen att det ska vara flytande,
måste väl finnas någon stadga i det hela!

Stämmer verkligen 5dl grädde + 2 dl chili?

Klart missnöjd med röran.
besökare Svar till Flame penna Skrivet av Susanne
Det finns olika recept och du kan ju alltid lägga till curry om du vill ha det.
penna Skrivet av Flame
WHAT?! jag trodde det var obligatoriskt med curry i flygande jacob?!
besökare Svar till Ellen penna Skrivet av Susanne
Så roligt, bra betyg från kräsna barn! :)
penna Skrivet av Ellen
Prövade att göra flygande Jacob för första gången och den blev en succé!! :) t om mina kräsna barn gav mig 1000 poäng:D
penna Skrivet av Aijes
Alla tycks glömma den Italienska sallads kryddan på bananerna som står i orginal receptet.
besökare Svar till Gabi penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Gabi
Das schmeckt sooo gut!
Det smakar sååå bra!Vi kommer att laga det igen.
besökare Svar till Alexander Vargas penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Ja man kan ta mindre mängd chilisås sedan är det förstås olika mycket smak på olika sorters chilisås. Jag använder någon av de vanligaste sorterna från Felix eller Heinz. Men bäst är att smaka sig fram så får man det som man själv vill ha det. :)
penna Skrivet av Alexander Vargas
Den var verkligen god, fast jag gjorde det bara med 1dl Chilli sås.
besökare Svar till anon penna Skrivet av Munchkin
Haha satt precis och tänkte samma sak :D :D
besökare Svar till Marie penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :) Lycka till och tack detsamma! :)
penna Skrivet av Marie
Hejsan Susanne,

Vilken inspirerande sida du har gjort! Tack!

Jag försöker verkligen att komma igång, denna sida var en spark i rätt riktning!!

Ha en bra dag!
//Marie
besökare Svar till Elin penna Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips! :) Varför blir det vattnigt om man använder kycklingfilé? Man steker den ju först så det är meningen att den ska bli lika tillagad som färdiggrillad kyckling.
penna Skrivet av Elin
Testa byta ut chilisåsen mot tacosalsa, jättegott! Man kan även steka kycklingen i grillkrydda.

Tycker även som vissa andra att det är onödigt att vispa grädden om man använder kycklingfiléer för då blir det ändå vattnigt. Färdiggrillad kyckling kanske är det bästa ändå.
besökare Svar till Ullis penna Skrivet av Chrisse
"Vegetariskt - Byt ut kycklingen mot quorn-bitar och ta bort baconet."
besökare Svar till Elisabeth penna Skrivet av Ullis
Hur gjorde du med m´kycklingen om du är vegeterian?
penna Skrivet av L-E Brunström
Ännu godare med Etiopisk peppar (eg kryddblandning, curry).
penna Skrivet av Sockerbagaren
Jag tycker att detta var väldans så gott.
penna Skrivet av Elisabeth
Kan rekommendera att om man som jag är vegetarian kan man även byta ut baconet mot "Hälsans Kök tärningar á bacon". Riktigt goda är de!
besökare Svar till Sebastian Nielsen penna Skrivet av Susanne

Hur starkt det blir beror mycket på vilken sorts chilisås man har. Det bästa tycker jag är att använda en lagom stark chilisås. Passerade tomater smakar inte så mycket och tomatpuré smakar kanske lite för mycket tomat. Då får man ta andra mängder och så behöver man kanske krydda en del för att få rätt smak tycker jag.

Det jag kan rekommendera är hellre att byta ut en del av chilisåsen mot ketchup eller som sagt köpa en mildare chilisås.

penna Skrivet av Sebastian Nielsen
Kan rekommedera att man byter ut chilisåsen mot passerade tomater (tex Ica Basic) eller Tomatpuré.

Så slipper man att det blir så starkt.
penna Skrivet av Madde
Jag brukar använda en färdiggrillad kyckling till Flygande Jacob, fungerar utmärkt och blir supergott!
penna Skrivet av Joel
Kan rekomendera att byta ut chilisåsen mot icas thai chilisås extra strong eller vad den heter riktigt gott blir det
penna Skrivet av Patricia
Om du inte tål banan så kanske du kan byta ut den mot ananas:)
besökare Svar till Lottie penna Skrivet av Susanne
Man kan utesluta banan.
penna Skrivet av Lottie
Om man är allergisk mot banan, vad kan man ersätta detta med? Eller funkar det bra utan?
penna Skrivet av Christel
Håller med om att baconen ska knaperstekas och strös över när rätten är klar. Så gör jag även med jordnötterna... då blir det krispigt "täcke". Kul att denna rätt är modern igen... den var en klassiker för mig på 70-talet.
penna Skrivet av Aijes
Hej!
Som älskare av Flygande Jakob undrar jag varför man ändrar ett gott recept. Den kaperstekta baconen skall strös ovanpå den färdiga gratängen tillsammans med jordnötterna
penna Skrivet av anon
Bästa munchies maten :)
penna Skrivet av Linus
Inte helt riktigt, men väldigt nära, han hette Ove Jacobsson och som sagt så var han pilot och därav namnet på rätten.
Receptet publicerades i "Allt om mat" första gången -76, har tidningen i förrådet om man ska skryta lite :)
besökare Svar till sara penna Skrivet av Sebb
Jag har för mig att det var en mattävling i någon tidning på 80talet där man kunde skicka in ett recept. Vinnaren hette jacob och var pilot och han hade kommit på denna rätt som han kallade flygande jakob
penna Skrivet av sara
varför heter den flygande jakob
besökare Svar till norrbagge penna Skrivet av Susanne
Svårt att säga, men tänk på att det blir godare med väl mogna bananer.
penna Skrivet av norrbagge
Fikk flygande jacob av en svensk venn, og det var kjempegodt. Når jeg prøvde selv, smakte det stort sett godt, men jeg syntes bananene mine ble veldig vassne og gufne. Når jeg fikk det første gang, var bananene nesten crispy og smakte mye bedre. Noen tips der? Skal de ikke "kokes" med sausen?
penna Skrivet av ............
Funkar jättebra att byta ut kycklingen mot "bitar ala kyckling" från hälsans kök eller mot quornbitar och utesluta baconet om man inte äter kött som jag :)
penna Skrivet av Big Smoke
Jag ska få Flygande Jakob på min 45-årsdag. Det ska bli jättegott.
penna Skrivet av Magdalena
min favorit rätt!
penna Skrivet av Annonym <3<3
heej det var jätte gott tyckte både ja g och min blivande man och våra vänner!!! <3 <3 <3 <33 :) ;)
besökare Svar till Anders penna Skrivet av Susanne
Det tror jag.
penna Skrivet av Anders
Går det bra att frysa in portioner
penna Skrivet av Veronika
Mums, mums, mums. Lagade Flygande Jakob för första gången idag och det är min nya favoriträtt. Smaskigt!
penna Skrivet av Monika
Om man vill testa ny smak så kan man byta ut chillin till gul curry..... Det är mumms =)
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Jag har skrivit in det i receptet!
penna Skrivet av Viktor
haha råkade köpa revbensspjäll istället för kyckling funkade ändå :D
penna Skrivet av Danni
Smaken är som baken. Stor och rund. Seriöst, superfint recept. Tack så mycket!
penna Skrivet av Emma
Jättebra recept men då jag är vegetarian har jag ändrat lite. Byt ut kycklingen mot qourn bitar och ta bort baconet så blir det en jättegod vegetarisk flygande jakob.
besökare Svar till Joel Rydberg penna Skrivet av kalle kula
Smaken är som baken, delad.
Brukar man säga.
penna Skrivet av Joel Rydberg
Smaken är som baken, Alla har en.
besökare Svar till Gunnar Sandberg penna Skrivet av Susanne
Ja det tycker jag också vore trevligt. Det står med på min lista!
penna Skrivet av Gunnar Sandberg
Recepten hade vunnit mycket på ett kompletterande förslag på lämpliga viner/karaktärer.
penna Skrivet av Rulle
Jaaa, smaken e som baken! Personligen så är det en av mina favoriter sedan många år. Underbar blandning/kontrast med sötman från bananen och lite chilismak, nötternas krispighet. Perfekt! Bor just nu på Isla Margarita och tittade in för att friska upp minnet lite för att bjuda några vänner här på denna exotiskla rätt! :-)
penna Skrivet av Anders
Jag och min fru tycker att denna rätt är mycket god! En riktig klassiker! Men vi brukar inte vispa grädden.
penna Skrivet av Annette
Denna maträtt är sååå sjukt god........
penna Skrivet av Christer
vem har uppfunnit denna bisarra maträtt
jeg menar bara bananer chillisås vispgrädde och jordnötter bacon och kyckling i en vidrig blandning
något av det äckligaste jag någonsin har ätit.
penna Skrivet av Christin
Äter inte jordnötter och gillar inte banan. Funkar bra och blir jätte gott! Som svar till tidigare kommentarer så vispar jag aldrig grädden, brukar också använda matlagningsgrädde om jag inte har tillräckligt med vanlig vispgrädde och gott blir det!
besökare Svar till Oscar penna Skrivet av Susanne
Vätskan kommer ju från grädden så det beror nog på det. Men som Alexandra skrev så kan man ju reda grädden med mjöl om man vill ha mera grädde men tjockare sås. Då kan man t.ex. ta 1 msk vetemjöl och röra ut i 0.5 dl grädde och sedan vispa ner i resten. Då blir såsen lite tjockare.
penna Skrivet av Alexandra
Blanda ut grädde och (ketchup) med lite mjöl blir det tjockare.. En sås som även passar kassler i ugn utmärkt! =)
penna Skrivet av Oscar
Jag gorde en och de sluta upp med en jättegod flygande jakob, men tyvär vart den lite för flytande, tror kanske jag tog i lite för mycke grädde, någon ide vad annars det kunde ha vart?
penna Skrivet av Caroline
Bytte ut vispgrädden mot lätt creme fraishe - mycket godare!
penna Skrivet av Thomas
Lägg i mer bacon då det skapar god smak
besökare Svar till patty penna Skrivet av Susanne
Vispa grädden fluffig och fin, inte jättehårt, men det är inte så noga. Det kan nog vara så att det fungerar att inte vispa grädden alls. Har inte testat och jämfört resultatet. Om någon annan gjort det så skriv gärna och berätta!
penna Skrivet av patty
Ska man vispa grädden? Hur hårt då? jag brukar hälla i den som den är ur förpackningen.
penna Skrivet av Tintin
Jag blandar även i en dos Curry det blir ännu godare!
penna Skrivet av Näsvi
Skillnaden torde väl vara just det... fläskfilé alltså.... ; )
penna Skrivet av kebabin
vad är det för skillnad om man vill ha fläskfile i?
penna Skrivet av biggan
Första gången jag ätit flygande jakob,det var mycket gott.
penna Skrivet av sebbe
Verkligen tack.. blev kanongott :)
penna Skrivet av magnus
kanon,mycket god
penna Skrivet av Rosalie
tack det var jättegott o uppskattat
penna Skrivet av Daniel
Kan rekomendera att man använder hemköp´s Torrostade jordnötter, de har någon god krydda på sig som ger såsen väldigt god smak!
penna Skrivet av mulle
jag brukar ha i en lök och några äpplen så blir de gott! Prova det ni. hej då
penna Skrivet av Thore Andersson
Enkelt att göra och otroligt gott, mkt bra recept. Nu ska sallad och ett gott rött vin , fram på bordet. Smaklig spis !
penna Skrivet av johanna
använder ananas i stället för banan :)
penna Skrivet av Johanna
Jag brukar använda en färdig grillad kyckling istället för filé, då går det snabbare och är jättegott, dela den bara i bitar och tillsätt...
penna Skrivet av Bodil Ghildiyal
Det blir godare och saftigare om man blandar riset med kycklingen och bacon i samma form.Använd gärna kryddan italiensk salladskrydda.
penna Skrivet av Annika
Jag använder också fläskfilé istället. Sedan kryddar jag med senap och cayennepeppar i den vispade grädden. Annars samma förutom att jag lägger baconen ovanpå istället när allt är färdigt.
penna Skrivet av Tofsen
Jag gjorde i en mindre uppsättning med nästan hälften av allting och så körde jag med en färdigt grillad höna köptfrån mataffären. mycket lyckat blev det :)
penna Skrivet av Siv-Gun
Jag har varken bananer eller bacon. Vad gör jag? jag tänker, kan man ersätta bananer med apelsinklyftor?
penna Skrivet av Maggan
Ett tips! Jag byter ut kycklingen mot fläskfilé, och jordnötterna mot cashewnötter... Och definitivt ingen curry!!!
penna Skrivet av Rafid
bra att det finns en recept på den
penna Skrivet av Camilla
Testat detta nu och de blev riktigt slikt !
Mkt gott o lättlagat.
penna Skrivet av Elin
om man har italiensk salladskrydda på bananerna blir det godare.
penna Skrivet av Maria
Gjorde den igår fast med kokt ris i botten. Blev väldigt omtyckt av barnen. Nästa gång skall jag prova med lite mera sting.
penna Skrivet av Nina
Blev dundergott!
penna Skrivet av Eva
Perfekt recept! Jag tog fel på såsen bara så jag tog i sweet chili sås istället för Heinz chili sås och den blev mycke goare!=)
penna Skrivet av adam och peter
väldigt bra recept=)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Therese: Nej det stämmer att det inte är någon curry i det här receptet på Flygande Jakob.
penna Skrivet av Therese
Jag har aldrig varit med om att man har curry i Flygande Jacob. Men Chilisås däremot! Läs receptet en gång till så upptäcker ni nog me de.
penna Skrivet av Pia
Sjukt gott.. Och så lätt.. MUMMA!!! Annanas e oxå gått i;)
penna Skrivet av Susanne
Svar till osäker: Alla ingredienserna är ju goda så varför skulle det inte bli gott? Men det är förstås ingen garanti för att just du kommer tycka om det. Flygande Jakob är annars en klassiker som väldigt många gillar. Det här recepetet är mycket populärt. Läs kommentarerna nedan så ser du vad de som provat tycker.
penna Skrivet av Elin
Det är sjukt gott! :D
penna Skrivet av osäker
är det vekligen gott??
med tanke på att blanda bananer+grädde+curry+jordnötter+kyckling??
jag vill gärna pröva men är rädd att det inte blir gott?
penna Skrivet av Jensa
Hej! Jag blev glad efter jag hade ätit maten baserad på detta recept.
penna Skrivet av Elisabeth
Herrmiddag och Flygande Jacob var perfect
penna Skrivet av Camilla
Mycket gott och enkelt att tillaga, testa!!!
penna Skrivet av MK
Kan prova med ananas istället för banan! Gott!
penna Skrivet av Aleksandra
KANON GOTT!! Varmt rekomenderat.
penna Skrivet av Susanne
Svar till sarah: Du kan utesluta bananer utan att ersätta med något annat.
penna Skrivet av sarah
Har aldrig smakat flygande jakob för att jag inte gillar bananer. Går det att gra en variant utan bananer ? Ska jag isf tillsätta något annat ?
penna Skrivet av anette
KUl när en gammal klassiker kommer till heders. Lagade den till 20 pers i helgen som tyckte den var toppen.
penna Skrivet av flygandejakobälskare
Mmmm.... vad gott!! Vi åt oss alla mätta!
penna Skrivet av Marie
jätte gott :)
penna Skrivet av Jonas
riktigt god,helt perfekt
penna Skrivet av tacksam för svar
Tack!
penna Skrivet av Susanne
Svar till "Tacksam för svar": Flygande Jakob utan curry, jordnötter och bacon skulle jag inte längre kalla för Flygande Jakob, men det kan nog bli gott det med. Du får byta ut curry mot någon annan krydda du gillar. Jordnötter och bacon kan du utesluta eller ersätta med liquid smoke som Cattis skriver om nedan.
penna Skrivet av Cattis
Finns en smaksättarolja/marinad son heter liquid smoke. Kan tänka mig att en droppe eller två (behövs INTE mycket) av denna samt kanske en nypa socker skulle kunna ersätta lite av den söta/rökiga baconsmaken.
penna Skrivet av Tacksam för svar.
Hej! Jag är muslim och äter därför inte Fläsk eller bacon. Jag ska laga middag till hela familjen och jag har hört att flygande jakob är goot, tänker pröva. Men min syster är allergisk mot nötter och curry. Och ingen av oss äter bacon.
Vad ska jag göra?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anette: Kanske fungerar det. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Anette
Annars kanske man kan ha salsasås istället?
penna Skrivet av Flygande Jakob Fan!
Du det där var förbannat gott tillsätt gärna en del curry ex stark ;)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sara: Det är väldigt olika hur starka olika chilisåser är så första tipset är att köpa en chilisås som är lite mildare i smaken. Annars så kan du ta mindre mängd chiisås och ta resten ketchup istället så blir det mildare smak.
penna Skrivet av sara
Hejsan! Jag lagade denna recept idag och det blev jätte gott men lite förstarkt för mig. Så jag undrar om man kan använda nåt annat än chillisås?
MVH sara
penna Skrivet av Sven
Tackar så hjärtligast för detta, förgyllde min vardag minst sagt.
penna Skrivet av flygande jakob <3
finns det nått goare än det här så säg till...
penna Skrivet av Lisa
ÅHh det e så grymt gott med flygande Jackob! Älskar det verkligen, hade tänkt att laga det idag:D
penna Skrivet av Tommy
Hej, jag heter Tommy. Det här tycker jag är gott. MUMS...... Mums. Smaskens. Puss Tommy
penna Skrivet av Oi.
Bacon äger i denna.
penna Skrivet av nasu
Tag 2-3 tsk curry och 2 dl kokosmjölk så blir det en underbar smak, kokosmjölk funkar kanon om man är laktosintolerant och behöver använda de vattninga alternativen till grädde.
penna Skrivet av gunsan
ja tycker det förstör att ha i bacon...denna annars så goda maträtt
penna Skrivet av Hanne
De e ju jätte gott mä bacon i...
penna Skrivet av Emma.
går även bra med kassler också:)
penna Skrivet av gunsan
sen ska man rosta nötterna i en het stekpanna
penna Skrivet av gunsan
varför ska alla förstöra denna ur goda rätt med bacon???
penna Skrivet av Peter
Kanonbra recept, stort tack! :)
penna Skrivet av Macky
Svar till Linda: Haha nu när det är glas i kyckling! Låter som det är glas i all kyckling. Jämför man hur mycket kyckling som hade glas med kyckling som såldes i Sverige så är ju inte chansen så stor att hitta glas. Gäller bara att kolla kycklingen lite extra... vilket jag tycker är naturligt med all mat man lagar.

Och så till receptet. Åt detta för jättelänge sen. Tror det var ris i själva grytan då. Ett litet tips till de som jag bor trångt och tycker det är smidigt med allt i ett så att säga.
penna Skrivet av Pontus
Färdig kyckling är Jätte gott Perfekt och smidigt :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linda: Jag tror du kan använda fläskfilé, dock tror jag inte man ska sluta äta kyckling p.g.a. detta för då får ju de som gjorde detta precis som de vill. Dessutom om du gör det här receptet lär du upptäcka glasbitarna under tillagningen.
penna Skrivet av Linda
Nu när det är glas i kyckling...kan man använda fläskfile istället?
penna Skrivet av karin
Detta receptet är kalas-gott!
En av våra favoriter!
penna Skrivet av karin
svin god
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johan: Du kan utesluta bananerna. Se annars Sandras tips.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ingrid: Jag vet inte om jag har några bra råd, kanske smörgåstårta eller någon räkcocktail. Man kan ju ha kex eller bröd med olika röror på. Kanske har någon annan bättre förslag? Lycka till med festen!
penna Skrivet av Ingrid
Jag vill ha ett gott råd. Vi ska som huvudrätt bjuda på Flygande Jacob, men vill ha något även
som förrätt, eller typ smörgåsbord. Vad skulle passa? Vi som ska äta är övervägande 60-plus.
Bjudningen blir den 25 mars.
penna Skrivet av sandra
jonas, bårde bananerna och nötterna kan man lägga i skålar bredvid så kan de som vill äta av de. :)
penna Skrivet av Johan
Om man inte gillar bananerna kan man bara låta bli att ha med dem eller gör de nåt mer för såsen eller något?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nicole: Jag tror det men jag har inte provat. Dock råder det ju delade meningar bland forskare om det verkligen är nyttigare med mindre fett och jag själv har på senare tid ändrat uppfattning så jag drar inte in på fettet längre, utan ska man äta nyttigare så blir det snarare att äta mindre ris och en chilisås som inte innehåller socker. Kolla gärna här: tv4.se/1.713842/2008/11/10/nasta_veckas_kalla_fakta_fettkriget Väldigt intressant.
penna Skrivet av Nicole
Går det att använda hälften creme fraiche och hälften mjölk om man vill ha det nyttigare ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Eddy: Det blir inte samma sak om man inte vispar grädden. Det finns en del rätter som man gräddar i ugn där det lämpar sig att vispa grädden. Men självklart får man göra precis som man vill.
penna Skrivet av Eddy
"Vispa grädden och blanda med chilisås." Varför ska man vispa vispgrädden? Den är väl bra som den är. För det är väl ingen som vispar den till vispgrädde?
penna Skrivet av ingela k
vi tål ej nötter så vi tar bort dessa och sen andv jag grillad kyckling går kanonbra och blir urgott
penna Skrivet av Ingela
Jätte gott men pga funkar ej jordnötter men gott utan med.tips testa annanas bl. M vitkål riven till
penna Skrivet av Danne
AA- vad gott, en riktig 70-tals klassiker. Jag körde receptet som det var och resultatet blev jättegott.
penna Skrivet av Magnus
jättegod,en riktig klassiker från 70-talet när man var liten
penna Skrivet av Camilla
Jag och syrran gjorde denna rätten än en gång och det gick hem denna gången förra gången tyckte ingen i familjen att det var gott men så var jag tvungen till att testa detta recept och alla i familjen tyckte det var jätte gott. Jag valde bort jordnötterna men den blev god ändå. ++++++++ Till denna rätt ni måste testa :D
penna Skrivet av helena
jag har provat flera ggr med creme fraiche det blir godare än grädde!men ta den feta sorten.det blir oxå gott att ta hälften grädde och hälften creme fraiche.
penna Skrivet av Susanne
Svar till malin: jag tror det går bra med crème fraiche istället för vispgrädde. Skriv gärna och berätta om du provar hur det blev.
penna Skrivet av malin
kan man använda creme fraiche?
penna Skrivet av Henrik
Jag brukar använda hel färdiggrillad kyckling som jag river av köttet ifrån. Lite dyrare men inte lika tidskrävande. Supergott.
penna Skrivet av Madde
Min familjs favorit mat. Blir ett antal gånger vi gör den, men det är ju bara så gott. :)
penna Skrivet av Manne
Jag tycker det här är en underbar maträtt. :) Har lagat den med stor framgång för flera av mina engelsktalande vänner, som blir lika överraskade varje gång efter den första förfärade munsbiten.

Recept på engelska här samt bakgrunden till namnet:

manne.typepad.com/tummyrumble/2005/11/recipe_sharing_.html
penna Skrivet av Helene i Salem
Jag brukar strö ca 1,5- 2 tsk italiensk salladskrydda på kycklingbitarna innan jag lägger på bananerna- blir lite extra mumsigt !!!
penna Skrivet av nils
rekomenderar att använda lite färsk chili och en sked sambal oelek det sätter lite extra piff på det hela samt med färsk chili så kommer chilismaken fram bättre.
penna Skrivet av Jakob
Ah, flygande jakob. En personlig favorit. Antingen så älskar man den eller så hatar man den.
penna Skrivet av Bananmos
Jag brukar göra Flygande Jacob med kycklingrester (inte filé). Har man kassler istället kan man göra Grymtande Jacob - det är lika gott!
penna Skrivet av Micael
Mycket god, rekomenderar den starkt!
Mat för alla åldrar.
penna Skrivet av Anti-idioti
Hej! Min faster gjorde flygande jakob fast på quorn istället. Det rekommenderar jag starkt. ;)
penna Skrivet av Liisa
Jag använder alltid felix vanliga chilisås och grillad kyckling, blir supergott.
penna Skrivet av Cajsa
Hej vad använder ni för chilisås? tacksam för svar ;)
penna Skrivet av marie
brukar göra flygande jacob men lägger riset i botten´av formen och sedan fyller på med resterande ingredienser
penna Skrivet av robin
äkta 80tals klassiker som verkar blivit lite bortglömd. men denna rätt är en äkta nostalgitripp som smakar underbart.
penna Skrivet av matglad
tack för tipsen, yvonne
penna Skrivet av yvonne
Jag brukar krydda kycklingen med 'kött o grillkrydda då jag bryner den, blir lite mer sting då... Brukar även hårdsteka champinjoner på burk som jag kryddar med salt, vitpeppar o lite soja, strör sen det över kycklingen tillsammans med baconet.Byter även ut jordnötterna mot ananas.. SUPERGOTT!!!
penna Skrivet av nora
jätte gott!!
men namnet var litte roligt hahah (flygande jakob) hahahahahhaha!!!!!!!!:D
penna Skrivet av Nicole
Kanon gott!
penna Skrivet av Nilsson
Det är nog det vidrigaste jag någonsin smakat!! Fy sjutton!!! Bottenäckligt
penna Skrivet av Nathalie
Supergott! och enkelt recept att följa!
penna Skrivet av Joakim
En mkt gedigen och utsökt rätt, funkar fint i alla sammanhang ;)
penna Skrivet av Fredsson
Jag brukar alltid dubbla satsen bacon så att det blir extra nyttigt ;)
penna Skrivet av Birgitta
Denna rätt har jag lagat ett antal ggr, alltid lika populärt, men på kycklingbitarna kryddar jag med ca 1 msk Italiensk salladskrydda, sätter verkligen piff på det hela.
penna Skrivet av Maria
mkt mkt trevlig & god middag, den smakar delikat och om man vill ha mer bacon kan man at det, det smakade inte dumt alls, och så kan man ta på jordnötterna själv sen när man sitter vid bordet och ska äta funkar utmärkt oxå ifall någon i famlijen inte tål eller gillar : )
penna Skrivet av Annelie
Om man inte gillar banan kan man byta ut den mot ananas. Inte dumt alls
penna Skrivet av Kerstin
Spara tid genom att strimla en färdiggrillad/köpt kyckling. För övrigt som receptet.
P.S.Min amerikanske svärson ÄLSKAR denna maträtt!
penna Skrivet av sinstari
Det går utmärkt att frysa in denna rätt
penna Skrivet av Susanne
Svar till bl: Jag har inte provat att frysa in den men jag tror det borde gå bra.
penna Skrivet av bl
går den att frysa in?
penna Skrivet av Marie
Ett tips är att man kan ha riset i botten av allt också, istället för att ha det på sidan sen :)
penna Skrivet av :)
Sjukt god..
Gjorde den till min dotters födelsedags fest, alla gillade den..
penna Skrivet av Susanne
Svar till LagaMat: Vispa den så den blir fluffig men inte jättehård. Vispa den så mycket som man brukar vispa när du vill äta den till efterrätt till någon kaka eller frukt och bär. Grädden ska alltså gå att klicka ut, den ska ej rinna. Men det är inte jättenoga.
penna Skrivet av LagaMat
Hur mycket ska grädden vispas????
penna Skrivet av Pernilla
Jag brukar inte göra rätten som hel gratäng. Riset drar åt sig så mycket av såsen så det kan lätt bli för torrt.
penna Skrivet av Karin
Jag brukar göra rätten som en hel gratäng med riset i botten och kyckling, bacon samt sås överst. Supergott!
penna Skrivet av Tessi
1 tips bara brukar använda färdig grillad kyckling så behöver man bara steka bacon + att ja lägger i skurna tomater oxå super gott :)
penna Skrivet av Dead
Byt ut jordnötterna mot ananas.....mycket godare.
penna Skrivet av Webmaster
Svar till Rickard: Vispa den så att den blir fluffig, som om du skulle ätit den till frukt eller efterrätt. Den behöver ej vispas hård och fast som till tårta. Men det är inte så jättenoga.
penna Skrivet av Rickard
Hur länge ska grädden vispas?
Tack på förhand
penna Skrivet av werner
Detta är verkligen supergott!
Heja alla åttiotal!
kram
penna Skrivet av Lars Olov
Detta är en av de godaste kycklibgrätter jg ätit . Tusen Tack
penna Skrivet av Ungdom
Perfekt mat som ær snabb och enkel, och gør att man mår någorlunda bættre nær man ær fylledålig
penna Skrivet av "Folke"
Prova att lägga i t.ex. chilinötter eller torrostade. Blandade i en nötmix å det blev kanon!
..och som sagt, mer bacon skadar inte!
penna Skrivet av Lisa
Utsökt gratäng, blir godare om man har snäppet citronpeppar i, sedan tål jag inte jordnötter och då granerar jag med ett paket sesamfrön istället! Superbt!
penna Skrivet av Henrik
Enkel och god, perfekt för barnfamiljer fredag kväll
penna Skrivet av Jens
fyra gånger bacon, naturgodisvarianten av jordnötter, den som är draperad i vanilj, vispa grädden styvt och blanda med sweetchilli och koncentrerad blandsaft, låt allt sjuda i coca cola
penna Skrivet av Daniel
Ja, dubbla bacon. Och riset blandas med resten i formen, och sen in i ugnen. Mums!
penna Skrivet av Broder Jakob
Mer Bacon tycker jag, men ajjabajja INTE vispa grädden. Rör ner Chilisås i skålen med grädde, tillsätt en matsked chilipulver, och två stänk cayennepeppar. pepparn smakas ej, med lockar fram smakerna. sen brukar jag inte steka baconen, men det är ju en smaksak. denna rätt har jag lagat hundra gånger, och förbättrat hela tiden. Testa den.
penna Skrivet av Petra
en god variant av detta recept är att ta kassler istället för kyckling..bara att tärna i tärningar..
penna Skrivet av jullan
detta är en god bjudrätt jag brukar lägga baara nanan i halva formen har barn som inte gillar varm banan och nötterna i en skål brevid min dotter är nöt allergiker . i går hade jag slut på chilisås till såsen tog då vanlig kethup och chili krydda och salt å peppar det gick lika bra
penna Skrivet av Christian Lundmark
flygande jacob i all ära,, men varför ska ni blanda i så lite bacon i det hela, gör min med dubbel proportion bacon,, o den blir tusen ggr godare
penna Skrivet av smullan
flygande jacob i all ära,, men varför ska ni blanda i bacon i det hela, gör min utan bacon,, o den blir tusen ggr godare
penna Skrivet av Miki
Det här är verkligen en av de godaste rättena jag vet... och nu vet jag också hur man tillagar det :D
tack :)
penna Skrivet av shaara
den vegetariska varianten var inte så god, men jag provade att ha oxfile istället för kyckling file. jag tyckte det blev superb! men, smaken är som baken :)
penna Skrivet av Emmelie
addera lite oregano i grädden & chilisåsen, det smakar då inte sämre vill jag lova :)
penna Skrivet av Maria
Det funkar även att göra en vegetarisk variant. Byt ut kycklingen mot quornfiléer och uteslut baconet. Det blir precis lika gott!
penna Skrivet av Göran J
Jag har bytt ut chilisåsen mot Mango Chutney Bengal spice, steker kycklingen med 1 tsk sambal oelek och har 1 burk minimajs istället för bananer. -KANONGOTT
penna Skrivet av Elisa
Vi lagade med Turkisk yoghurt istället för grädde, det blev smaskens!!
penna Skrivet av Amanda
Vi lagar med cashewnötter istället för jordnötter. Jättegott!
penna Skrivet av Stina
Jätte gott nu är jag flygande stina direkt till soffan mums kan verkligen rekomenderas
penna Skrivet av Barbro
UTSÖKT GOTT !!!!! Den här rätten har vi i våran familj inte gjort för sista gången. ALLA tyckte om den.
Hälsningar Barbro
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lollo: Nej man kan inte lägga in egna recept. Däremot kan du om du har något tips skicka in recept via kontakt-formuläret.
penna Skrivet av Lollo
Jätte gott!! Min favvo! Kan man inte lägga in egna recept?
penna Skrivet av Mumin
För vegetarisk alternativ använd soya/havregrädde istället och byt ut kyklingen mot qourn bitar
Minst lika gott och supernyttigt

Mumin
penna Skrivet av Björn
Grymt gott...e frälst på Flygande Jakob för alltid nu. Tack ska du ha :)
penna Skrivet av Ztefan
Prova med att kasta på Italiensk Salladskrydda på Kyckling-bacon. Ger en ny dimension till en redan god rätt!!
penna Skrivet av Sandra
Flygande jakob är jätte gott :) Receptet är super (Y) kram Sandra
penna Skrivet av Louise & Mabelle
Tack för tipset! Det här ska vi testa på imorgon! =)
penna Skrivet av Susanne
Jens: Nej de bränns inte, de blir lagom rostade och guldgula till färgen, se gärna bilden. Tänk bara på att grädda mitt i ugnen. Sätter du in ugnsformen på översta falsen i ugnen däremot kan jag tänka mig att de blir brända, så gör inte det. Följ bara receptet så blir det bra!
penna Skrivet av Jens
jordnötterna bränns ju om man lägger dom överst.. tack
penna Skrivet av nish
mycket god.men innehåller för mycket kolhydrater.
inget att äta ofta då sväller man upp.Men maten var god.Tack för en bra sida
penna Skrivet av Lea
Jätte gott!!!
penna Skrivet av Ann
Jag skär kycklingfilérna i bitar och kryddar dem och steker dem färdiga i ugnen istället för att steka dem på stekjärnet. Sedan tar jag sweetchilisås och kokosmjölk i stället för grädde.
Till sist serverar jag bacon och nötter vid sidan om den färdiga rätten.
penna Skrivet av Susanne
Fingal: Du kan utesluta bacon och det går säkerligen bra med cashewnötter istället. Skriv gärna och berätta om du testar!
penna Skrivet av Fingal
hmm... tycker ej om bacon... men d går väl lika bra med bara kyckling?
Cashewnötter kunde vara gott ovanpå också!
penna Skrivet av Camilla
Jag köper färdig kyckling, lägger i botten av en form, häller över kokt ris, lägger på strimlade bananer. Vispar 3 dl grädde med 1 dl chilisås. In i ugnen tills den fått färg. Grymt gott och MYCKET lätt!!!
penna Skrivet av Tobbe
Det ska vara italiensk salladskrydda i grädden också...så är väl orginalreceptet och det blir såååååå mycket godare också PROVA!!!!!
penna Skrivet av Lena
Krydda grädden med lite curry så blir det supergott!
penna Skrivet av Svemix
Menar så
penna Skrivet av Maria
För ett vegetarikt alternativ använd opanerade vego fileer tex quorn istället för kycklingen... en annan variant är palsternackor...båda jätte jätte smarriga!!!
penna Skrivet av Åsa
Gud vad god den var !!
Jättelätt att göra =)
penna Skrivet av Alex
Använd stark sweetchilisås för att göra den lite starkare och sötare, mango chutney är också att gott att ha i
penna Skrivet av Sandra
Kalas bra. En favorit!
penna Skrivet av Monica
Kalas gott. Bra bjud mat och att ha i matlådan.
penna Skrivet av Victoria
MYCKET GOTT!!!
penna Skrivet av Victoria
rekomendera att laga själv.
penna Skrivet av johan
förresten, servera med mango chutney för att få lite mera fart på det hela. ännu mer smarremums!
penna Skrivet av johan
smarremums!
penna Skrivet av Pia
Lite omväxling, skippa kycklingen...jag har kotletter istället(mindre bitar) precis lika gott....
penna Skrivet av Stefan
God maträtt som är relativt enkel. Nåja, den är väl halvsvår för en inkompetent kock som mig.
penna Skrivet av Lena
Grillade kycklingen är en jättebra idé! Lägger man sen det kokta riset i botten på den ungssäkra formen så får men en "alltiett" rätt plus att riset suger åt sig av såsen och smakar mer.
penna Skrivet av Louice
Oj! Va? Nej! Mycket bananer ska det vara. I alla fall om jag fàr bestämma =)
penna Skrivet av FranticJ1
MYCKET gott, men skippa gärna bananerna..
och för att göra de hela lättare, köp en färdiggrillad kyckling..=)

//J1
  1