Kommentarer till Fläskpannkaka - Sida 2

"Recept på klassisk god fläskpannkaka som du enkelt gör i långpanna. Servera gärna med lingonsylt."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Christoffer 2010-11-18 18:14
Min ligger just nu i ugnen... gjorde faktikst dubbelt så mkt smet, så antar att jag får låta den vara inne i ugnen lite extra! Och kanske täcka över den så den inte bränner! Men tror nog att det blir jätte gott! :D
penna Skrivet av Gadden 2010-10-18 21:46
För er som inte har ugn från 1800 talet kan ju grädda på något lägre temperatur!
penna Skrivet av NettAnn 2010-08-01 19:02
jag gör bara efter detta receptet numera,har aldrig varit med om en sådan frasig fläskpannkaka förr.Ser ut som rena restaurangmaten varenda gång.Jag brukar mixa smeten snabbt i min lilla mixer innan jag häller den i plåten,och det blir perfekt,
penna Skrivet av johanna 2010-07-17 19:30
Ett förträffligt recept, det blev jättebra och dessutom ett bra sätt att göra vanlig pannkakssmet utan klimpar.
penna Skrivet av Julia 2010-03-14 15:02
Nästan farlig!! Tur att jag hade i fullkorns dinkel så att man kunde äta med lite bättre samvete.. Jag rekommenderar fullkorns dinkel istället för vanligt vetemjöl, jag gillade det mycket bättre!
penna Skrivet av Sussan 2010-03-11 10:27
Fläskpannkaka i all ära, men stek lite purjolök och äpple tillsammans med fläsket o du får en supergod variant! Om du vill hotta till din pankis lite :)
penna Skrivet av Nadja 2010-02-19 10:10
jag brukar ha i rimmat sidfläsk i stället för bacon.. nästan godare :P
sen brukar jag göra tunnpankaka med fläsket i.. jättegott om man föredrar tunnare saker ;)
penna Skrivet av Susanne 2010-02-18 19:18

Svar till Romitha: ja den ser rolig ut i ugnen, det syns även på mina steg-för-steg-bilder! ;)

Ja man kan ju alltid steka fläsket i en stekpanna. Det som är bra med att göra det i ugnen är att man sparar disk, men man får vara med lite då så att det inte bränns.

penna Skrivet av Romitha 2010-02-17 15:52
Om man steker fläsket i en stekpanna istället så blir det inte brännt å jag brukar lägga i xtra margarin åxå så den blir riktigt god
penna Skrivet av Romitha 2010-02-17 15:49
Har gjort detta några ggr å den blir jätte god men ser så rolig ut med sina höga kanter eller bulor över hela pannkakan ska det vara så?
penna Skrivet av NettAnn 2010-02-14 21:21
Har gjort efter detta receptet flera gånger nu och varje gång häpnas jag över hur hög o frasig den blir. Man känner sej som värsta mästerkocken ju! Aldrig haft så bra recept som detta!
penna Skrivet av Lorry 2010-02-03 11:20
Jag har gjort FP enligt det här receptet flera gånger och aldrig misslyckats. Blir alltid fluffigt och fastnar minimalt, typ i mitten lite grann bara. Inget som stör dock, bara att glufsa i sig.
penna Skrivet av Susanne 2010-01-29 21:38
Svar till "..": Ja det ska vara 225°C. Men du får ju inte ha inne fläsket längre tid än att det blir tillagat utan att bli bränt. Kanske får du ta ut det en stund innan ugnen nått 225°C som jag skrivit i beskrivningen. Det beror ju på hur små dina fläskbitar är hur fort de tillagas.
penna Skrivet av .. 2010-01-29 12:38
Fläsket blev förstört! Säkert att det ska vara 225grader?!
penna Skrivet av Leif Björnlod 2010-01-27 11:19
Knäck inte äggen direkt i smeten utan i ett glas vid sidan om, Ett ägg i taget som du häller över i smeten. ( Mitt tredje ägg var dåligt så jag fick hälla bort allt och börja om)
penna Skrivet av Lillan 2010-01-13 21:33
Väldigt bra recept! Brukar alltid bli degig och inte så värst god. Men med detta receptet blev den perfekt. Det enda var att det fastnade i botten. Men antar att jag hade för lite smör i pannan?!
penna Skrivet av Morris 2009-12-19 12:13
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av mamma 2009-12-08 13:02
Brukar alltid misslyckas med min ugns/fläskpannkaka...hoppas det går bättre med detta recept
penna Skrivet av Susanne 2009-11-25 12:45

Svar till Rosslyn: jag har flyttat din andra kommentar till pasta carbonara.

Bra att fläskpannkakan blev så god! ;)

penna Skrivet av rosslyn 2009-11-25 00:20
hej jag skrev fel på fel sida förut... men men gjorde fläskpannkan idag blev jätte god... mums=)
penna Skrivet av Tessa 2009-11-17 13:07
Blåbärssylt ska de ju vara till fläskpannkaka! =)
penna Skrivet av Susanne 2009-11-08 20:18
Svar till Annbritt: Tänk på att inte vispa för länge när du tillsätter äggen. Vispa inte mer än att det blir blandat som det står i receptet. Annars riskerar man att förstöra äggtrådarna och då blir det platt. Tänk också på att om du låter pannkakssmeten stå en stund innan du häller den på plåten så vispa eller rör lite i den så att mjölet som sjunkit till botten i smeten fördelar sig jämnt igen.
penna Skrivet av ANNBRITT 2009-11-08 17:31
DEN BLEV PLATT,VARFÖR?
penna Skrivet av Susanne 2009-08-19 00:22
Svar till Alf Wiklund: Vet ej, men det blir nyttigare om du tar grahamsmjöl och inte bara vetemjöl.
penna Skrivet av Alf Wiklund 2009-08-18 23:12
Hur mycket kcal i en portion?
penna Skrivet av Susanne 2009-08-15 18:40
Svar till Jocke: Du skär/klipper baconskivorna i mindre bitar, förslagsvis 1-2 cm breda och i övrigt gör du likadant som för fläsk, dvs antingen steker du eller också lägger du in dem i ugnen.
penna Skrivet av Jocke 2009-08-15 14:41
En fråga från en som är en riktig amatör i köket - hur gör man om man har köpt bacon istället för fläsk? :/
penna Skrivet av Susanne 2009-08-10 16:04
Svar till Hejsan: Du får inte vispa för hårt och för länge efter du tillsatt äggen så att du vispar sönder äggtrådarna. Vispa bara på lägsta hastighet med elvisp tills det är blandat, det kanske tar 10-20 sekunder. Eller också använder du vanlig visp och vispar tills det är blandat vilket går fort.
penna Skrivet av Hejsan 2009-08-06 08:49
Varför höjer inte fläskpankan sej finns de något tips för de en som undrar
penna Skrivet av israa 2009-07-21 00:04
Det var jätte gott
penna Skrivet av Susanne 2009-02-11 00:43
Svar till Da: Om man gör som du skriver och häller på mjölet i mjölken så blir det lätt klumpar tycker jag och man får vispa som en tok. Gör man som jag skrivit i receptet och häller på för mycket mjölk på en gång till mjölet så blir det också klumpar precis som du skrivit att det blev för dig. Det gäller att hälla på lite i taget så att det går att vispa ut till en tjock krämig mjölsmet först och sedan så späder man med mera mjölk till en tunnare smet och till sist kan man hälla på all mjölk.
penna Skrivet av Da 2009-02-10 18:42
Gör inte som receptet säger om att hälla i mjölken lite i sänder utan ta och häll i mjölet lite i sänder istället. Annars blir det för mycket klumpar och man får vispa som tokig...
penna Skrivet av Susanne 2009-02-10 01:48
Svar till maggan: Jo det står i texten. 225 grader.
penna Skrivet av Fläskpannkaka 2009-02-09 16:40
Vad ska ugnen vara på?
Hittar inget om det
mvh
maggan
penna Skrivet av Tobias H 2009-02-02 00:04
Tackar tackar för detta. Underbart gott.
penna Skrivet av Linda 2009-01-01 09:00
Den smakade bra,tack för hjälpen.Hehe :-)
penna Skrivet av Elvy Lundin 2008-11-06 21:09
Jättegod.
penna Skrivet av Susanne 2008-10-08 20:57
Svar till Magnus: Jo jag brukar vara väldigt noggrann när jag skriver både recept och kommentarer men ibland blir det ändå fel. Men då är det ju tur att besökarna är uppmärksamma så man kan rätta till det som blivit fel! Så tack!
penna Skrivet av Magnus 2008-10-07 18:49
Till Webmastern...
Vore det inte bra om du kollade igenom receptet självt innan du lägger en kommentar som "Har du verkligen gjort likadant varje gång? Rätt mängd ingredienser, samma ingredienser, samma storlek på plåt, samma ugnstemperatur, samma läge i ugnen = nedre delen av ugnen?"
I receptet står det klart och tydligt "och grädda i mitten av ugnen" och du kommenterar med nedre delen utav ugnen...
penna Skrivet av Susanne 2008-03-03 15:13
Svar till cb: Har du verkligen gjort likadant varje gång? Rätt mängd ingredienser, samma ingredienser, samma storlek på plåt, samma ugnstemperatur, samma läge i ugnen = mitten av ugnen?
penna Skrivet av cb 2008-03-02 15:21
vad gör jag för fel min pannkaka blir antingen för lös eller hård
penna Skrivet av Hildur 2008-02-06 11:45
Jag brukar lägga det tärnade fläsket på långpannan under tiden ugnen går upp i temp. Då är det bara att hälla på smeten när ugnen är färdig. Slipper att steka det innan i stekpanna.
penna Skrivet av Victor 2008-01-23 14:22
Går även utmärkt att ha i bacon istället för det tärnade fläsket.
penna Skrivet av Johanna 2007-11-18 18:32
Jag använde dinkelmjöl istället för vetemjöl, gick jättebra och är oxå lite nyttigare. Nästa gång blir det 2dl dinkel och 1dl graham.
penna Skrivet av rebecca 2007-10-06 20:00
Jag gör alltid pannkaka på lättmjölk och lite vatten, blir mindre kalorier då, sedan använder jag mig av stekt kycklingfile istället för fläsk, prova det! Mycket nyttigare och såå gott:) Till detta äter jag BOB's sylt utan tillsatt socker, smakar precis lika gott men endast <55 kcal/100 g! Mycket nyttigare jämfört med vanlig sylt som innehåller hela 179 kcal per 100g. Sedan ska det ju såklart vara grahamsmjöl i smeten för nyttigare tjockpannkaka.

Jag gjorde tunnpannkaka idag på lättmjölk, vetemjöl och grahamsmjöl, med 1 msk vetegroddar i. Till detta åt jag Valios låglaktos vaniljvips, SVINGOD grädde med härlig smak av vanilj, endast 12% fett.. mycket nyttigare än om man skulle använda sig av vanlig vispgrädde, med vaniljsocker i kan man ju lätt förstå;)
penna Skrivet av Josefine! 2007-09-18 19:29
Prova med hallonsylt, det är fint!
penna Skrivet av Silly 2007-09-16 14:38
Klart det ska vara ÄPPELMOS till!
penna Skrivet av Daniel 2007-09-06 01:49
Åt med rårörda lingon idag. Blir himla gott även utan det där söta. Mums!
penna Skrivet av AMANDA 2007-08-01 13:31
KLART DET SKA VARA LINGON, HELST RÅRÖRDA. MUMS. FÖRSTA GÅNGEN IDAG SOM JAG SKA GÖRA MIG EGNA PANNKAKA, HÄLFTEN MED KÖTT TILL GUBBEN OCH RESTEN UTAN, TILL VEGETARISKA JAG.
penna Skrivet av ZEB 2007-07-22 22:17
LINGON!
inget annat trams.