Kommentarer till Fläskpannkaka - Sida 1

"Recept på klassisk god fläskpannkaka som du enkelt gör i långpanna. Servera gärna med lingonsylt."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
penna Skrivet av Batvic 2017-11-08 18:12
I skrivande stund sitter jag och äter fläskpannkaka baserat på detta receptet! Det var första gången jag gjorde det och det blev mycket gott, tack!
Jag uppskattar verkligen steg-för-steg bilderna på alla dina recept, de hjälper verkligen oerfarna individer som mig när det gäller matlagning :-)
person Svar till Jennah penna Skrivet av Susanne 2017-08-16 01:08
Kul att du tycker om receptet! :) Ja det är svårt att göra alla nöjda, många skriver ju just att de gillar mina recept för att de är så detaljerade. Jag brukar ofta försöka dela upp det och skriva förklaringar inom parentes i eget stycke under huvudinstruktionen för att det ska bli lätt att hoppa över för den som inte behöver så utförliga beskrivningar.
penna Skrivet av Jennah 2017-08-14 17:40
Receptet är toppen, kör alltid med detta. Men det är lite väl omständigt skrivet, allt det där orkar man ju inte läsa. Korta ner det och skriv enklare, du behöver inte beskriva så extremt noga! :)
person Svar till Stig penna Skrivet av Susanne 2017-01-04 17:06
Tack för bra tips! Kul att du tycker om receptet!
penna Skrivet av Stig 2017-01-03 15:33
Bra recept! Jag bakar med rökt skinkskivspill, behöver inte förstekas.
person Svar till Lennart penna Skrivet av Susanne 2015-07-12 17:04
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Lennart 2015-07-10 14:26
För den lilla familjen. Jag gör min pannkaka i min stekpanna, 24cm/diam. Steker fläsktärningar fyller sen på med smeten.
2-2-4 ägg, mjöl och mjölk, 225c. Underbart resultat efter ca 25 min, man kan hälla ur pannkakan hur lätt som helst. Inga fastbrända rester. Prova.
person Svar till Ida Weitz penna Skrivet av Susanne 2015-02-26 23:35
Tack snälla du, vad roligt att höra! <3
person Svar till My penna Skrivet av Susanne 2015-02-26 23:30
Ugnstemperaturerna i alla recept är för över- och undervärme om jag inte skrivit något annat. Tänk på att varmluft bara är en funktion på ugnen som du inte måste använda bara för att du har den. Du kan alltså ställa in över- och undervärme på din ugn. Jag brukar oftast använda över- och undervärme så det är vad jag rekommenderar (i de fall jag rekommenderar varmluft har jag skrivit det i de recepten).
penna Skrivet av Ida Weitz 2015-02-26 14:23
Susanne jag vet inte vad jag skulle göra utan denna sida. Nästan allt jag har gjort är genom denna recept sida allt är lätt och pedagogiskt att man kan få se hur allt görs genom bilderna! Tack att du skapade denna sida. Har hjälpt mig en hel del under mitt år som Au-pair och jag som knappt kan laga mat eller baka. Du är bäst!
penna Skrivet av My 2014-12-15 14:27
Är ugnstemperaturerna du anger i dina recept för varmluft eller vanlig ugn? Skulle vara toppen om du kunde ange vilket som rekommenderas.
person Svar till Tommi penna Skrivet av Susanne 2014-10-31 12:09
Tack så mycket! :)
person Svar till johnny penna Skrivet av Susanne 2014-10-23 13:54
Roligt att höra! Tack för tipset men jag satsar på att hamna högt på Google istället! :)
penna Skrivet av johnny 2014-10-07 07:50
Min första fläskpannkaka någonsin, blev supergod. Lägg upp några recept på studentkrubb.se om du vill få lite mer exposure, tror många hittar hit om du lägger en länk i beskrivningen :)
penna Skrivet av Tommi 2014-09-14 15:49
Du är fantastisk!!!!!!!
Tack för alla fina recept. Du har räddat en ensamstående far flera gånger. Tack.
penna Skrivet av Mona 2014-06-12 17:27
Min första fläskis, den blev jättegod, och så enkel att göra. Tack!!
penna Skrivet av Bonny 2014-05-20 20:46
blev jätte bra! la i broccoli med. mumsmums
person Svar till Karl-Erik Johansson penna Skrivet av Susanne 2014-02-12 13:39
Så bra! :)
penna Skrivet av Karl-Erik Johansson 2014-02-12 13:29
det var en fin fläskpannkaka
smakade mycket bra
penna Skrivet av ullabritt 2014-01-29 10:40
Den blev helt perfekt, tack för tipset snälla du.
person Svar till Ewa Österberg penna Skrivet av Susanne 2013-08-31 19:12
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Ewa Österberg 2013-08-31 15:02
Jag river i ett par potatisar så blir ugnspannkakan lite matigare :) Fint riven blir bäst !
person Svar till Tor Hellström penna Skrivet av Susanne 2013-04-18 03:43
Tack för bra tips! :)
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2013-04-18 03:40
Tackar så mycket för det! :)
penna Skrivet av Linda 2013-03-23 16:49
Tusen tack för enkelt recept att följa!!! Jag modererade det en aning och det blev jättebra:-). Då jag inte är så bra på att skriva recept som är lätta att följa så länkade jag till detta eminenta recept i min blogg. http://lindah.blog.se/idag-ska-det-pippas-hela-helgen-men-forst-ska-vi-ata-korvpannkaka/
penna Skrivet av Tor Hellström 2013-03-23 12:47
Jag brukar bryna fläsk först -> smörja pannan i spadet. Du får en mycket bättre smak på det viset.
person Svar till Maya penna Skrivet av Susanne 2013-02-24 21:08

Varsågod! Roligt att höra! :)

penna Skrivet av Maya 2013-02-19 18:59
Har just satt in pannkakan i ugnen och längtar tills den är klar.
Har gjort detta recept flera ggr nu och det är utan tvekan den godaste fläskpannkakan jag nånsin ätit :-)

Tack för receptet !
penna Skrivet av Rbr 2012-12-16 19:49
funkade bra!
person Svar till Patrik penna Skrivet av Susanne 2012-12-01 18:29
Trevligt att höra att det blev lyckat! :)
penna Skrivet av Patrik 2012-11-03 15:26
Ett litet Tillägg: jag hade nog runt 400 gram bacontärningar men tyckte ändå det var i minsta laget så 200-300g som föreslås borde kanske ändras till 300-400g enligt mig.

jag stekte även bacnonen istället för att lägga dom först i formen.
penna Skrivet av Patrik 2012-11-03 15:18
Otroligt gott och lyckat!
första gången jag gjorde fläskpankaka och den vart skit bra.
inte degig som några lyckades med.
jag hade en lite mindre form och körde i ca 23min i ugnen.

tack för receptet!
penna Skrivet av marcus 2012-03-22 13:16
Fantastiskt gott om man gör den efter receptet men rör ihop lingon sylten med gräddfil. gjorde detta igår. :)
person Svar till Stefan Dahlin penna Skrivet av Stefan Dahlin 2012-03-17 21:58
Den här gången brände det fast så glöm bort min nedanstående idé om att inte smörja pannan. Gott med riven ost i dock...
penna Skrivet av Stefan Dahlin 2012-03-17 20:57
Jag häller i 1dl olivolja i pannkakssmeten istället för att smörja plåten när jag använder kassler. River också 1dl ost och rör ner i smeten. Jättegott!
Mvh. Stefan
person Svar till Kim penna Skrivet av Susanne 2012-01-17 17:30
Då har du nog haft fel ugnsinställningar. Det ska vara både över- och undervärme. Det låter som du haft bara övervärme eller grill.
penna Skrivet av Kim 2012-01-16 20:20
nu har jag haft fläskpannkakan i min ugn ca 35 min. är den klar nix den är mer eller mindre bränd på ytan och jätte degig.
person Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne 2011-11-16 22:07
Tack för tipset! Det kan jag tänka mig, dock brukar jag undvika socker i mat eftersom det inte är så nyttigt. Iofs är inte vetemjöl så bra heller men med socker i blir det ännu värre ;)
penna Skrivet av Magnus 2011-11-15 19:31
Rekomenderar att ha i en halv dl med socker.. då blir det ännu godare..
penna Skrivet av Annika 2011-09-07 18:16
Hej min blir likadan har gjort detta receptet flera gånger men sällan sväller det i mitten men den är jätte god min mamma har dålig aptit men när hon får denna äter hon massor så tack för detta goda recept
person Svar till susnet penna Skrivet av Anne 2011-05-02 17:05
Ok, tack!
Skönt att höra så det inte är jag som är en "dålig" kock! ;)
person Svar till Anne penna Skrivet av Susanne 2011-05-02 15:46
Jag tror inte du gör något fel utan det blir ofta så för mig med.
penna Skrivet av Anne 2011-05-02 15:36
Mycket god men kan någon tala om för mig vad jag gör för fel då den "pyser" upp runt om i kanterna o blir då lite hårdare där än förövrigt??
Har en ugn som är 4 månader gammal.

Tack!
person Svar till Ingegerd penna Skrivet av Susanne 2011-03-18 21:42

Intressant! Tack för att du delade med dig! :)

Jag har lagt till detta som ett tips i receptet!

penna Skrivet av Ingegerd 2011-03-17 16:53
Ibland när jag gör fläskpannkaka använder jag rimmat sidfläsk som jag tärnar och steker i stekpannan. Anledningen till att jag steker fläsket i pannan och inte i ugnen är att det pannkakan fastnar inte lika lätt i botten på långpannan. Min mamma lärde mej det därför att det är saltet i fläsket och bacon som gör att det lättare fastnar i långpannebottnen under gräddningen.
penna Skrivet av Andy 2011-03-11 10:30
Nu mina damer och herrar skall jag göra fläskpannkaka!
person Svar till Kalle penna Skrivet av Susanne 2011-03-04 01:57
Jag håller med, nu senast när jag gjorde så var det inte tillräckligt med fett så det brände fast och blev jobbigt att diska. Så jag ändrar det i receptet nu! Tack!
penna Skrivet av Kalle 2011-02-16 15:52
Hej, har provat nu, blev utmärkt gott! Men jag hade behövt pensla långpannan utöver det fett som kom från bacon-bitarna. Bara som ett tips alltså.
penna Skrivet av Marie 2010-11-23 19:08
Hej hej! Först vill jag tacka för en super bra sajt =) Gjort många recept härifrån. Idag provar jag fläskpannkaka. Den enda som inte stod med är gräslök som jag la till. Hoppas på att det smakar precis lika gott. Tack för mig/Kram
penna Skrivet av Christoffer 2010-11-18 18:14
Min ligger just nu i ugnen... gjorde faktikst dubbelt så mkt smet, så antar att jag får låta den vara inne i ugnen lite extra! Och kanske täcka över den så den inte bränner! Men tror nog att det blir jätte gott! :D
  1   2   3   nästa sida