Kommentarer till Fläskpannkaka

"Recept på klassisk god fläskpannkaka som du enkelt gör i långpanna. Servera gärna med lingonsylt."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Tobias
Helt klart mitt favoritrecept på fläskpannkaka. Perfekt för en fattig student som mig. Gott blir det också!
penna Skrivet av Pernilla
Jag vill bara säga hur mycket jag uppskattar din sida och precis som någon skriver före mig, dina beskrivande bilder. Den här fläskpannkakan har jag i grunden gjort enligt ditt recept. Det jag och min man däremot kommit fram till att vi gillar bäst är att ha skinka (gärna på bit) istället för ex bacon.

Önskar dig en God Jul & ett riktigt Gott Nytt År!
penna Skrivet av Rune Cedergren
så jäkla gott och så jäkla enkelt.300 g strimlad bacon färdigköpt.
penna Skrivet av Batvic
I skrivande stund sitter jag och äter fläskpannkaka baserat på detta receptet! Det var första gången jag gjorde det och det blev mycket gott, tack!
Jag uppskattar verkligen steg-för-steg bilderna på alla dina recept, de hjälper verkligen oerfarna individer som mig när det gäller matlagning :-)
besökare Svar till Jennah penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet! :) Ja det är svårt att göra alla nöjda, många skriver ju just att de gillar mina recept för att de är så detaljerade. Jag brukar ofta försöka dela upp det och skriva förklaringar inom parentes i eget stycke under huvudinstruktionen för att det ska bli lätt att hoppa över för den som inte behöver så utförliga beskrivningar.
penna Skrivet av Jennah
Receptet är toppen, kör alltid med detta. Men det är lite väl omständigt skrivet, allt det där orkar man ju inte läsa. Korta ner det och skriv enklare, du behöver inte beskriva så extremt noga! :)
besökare Svar till Stig penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Kul att du tycker om receptet!
penna Skrivet av Stig
Bra recept! Jag bakar med rökt skinkskivspill, behöver inte förstekas.
besökare Svar till Lennart penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Lennart
För den lilla familjen. Jag gör min pannkaka i min stekpanna, 24cm/diam. Steker fläsktärningar fyller sen på med smeten.
2-2-4 ägg, mjöl och mjölk, 225c. Underbart resultat efter ca 25 min, man kan hälla ur pannkakan hur lätt som helst. Inga fastbrända rester. Prova.
besökare Svar till Ida Weitz penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du, vad roligt att höra! <3
besökare Svar till My penna Skrivet av Susanne
Ugnstemperaturerna i alla recept är för över- och undervärme om jag inte skrivit något annat. Tänk på att varmluft bara är en funktion på ugnen som du inte måste använda bara för att du har den. Du kan alltså ställa in över- och undervärme på din ugn. Jag brukar oftast använda över- och undervärme så det är vad jag rekommenderar (i de fall jag rekommenderar varmluft har jag skrivit det i de recepten).
penna Skrivet av Ida Weitz
Susanne jag vet inte vad jag skulle göra utan denna sida. Nästan allt jag har gjort är genom denna recept sida allt är lätt och pedagogiskt att man kan få se hur allt görs genom bilderna! Tack att du skapade denna sida. Har hjälpt mig en hel del under mitt år som Au-pair och jag som knappt kan laga mat eller baka. Du är bäst!
penna Skrivet av My
Är ugnstemperaturerna du anger i dina recept för varmluft eller vanlig ugn? Skulle vara toppen om du kunde ange vilket som rekommenderas.
besökare Svar till Tommi penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :)
besökare Svar till johnny penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack för tipset men jag satsar på att hamna högt på Google istället! :)
penna Skrivet av johnny
Min första fläskpannkaka någonsin, blev supergod. Lägg upp några recept på studentkrubb.se om du vill få lite mer exposure, tror många hittar hit om du lägger en länk i beskrivningen :)
penna Skrivet av Tommi
Du är fantastisk!!!!!!!
Tack för alla fina recept. Du har räddat en ensamstående far flera gånger. Tack.
penna Skrivet av Mona
Min första fläskis, den blev jättegod, och så enkel att göra. Tack!!
penna Skrivet av Bonny
blev jätte bra! la i broccoli med. mumsmums
besökare Svar till Karl-Erik Johansson penna Skrivet av Susanne
Så bra! :)
penna Skrivet av Karl-Erik Johansson
det var en fin fläskpannkaka
smakade mycket bra
penna Skrivet av ullabritt
Den blev helt perfekt, tack för tipset snälla du.
besökare Svar till Ewa Österberg penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Ewa Österberg
Jag river i ett par potatisar så blir ugnspannkakan lite matigare :) Fint riven blir bäst !
besökare Svar till Tor Hellström penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Tackar så mycket för det! :)
penna Skrivet av Linda
Tusen tack för enkelt recept att följa!!! Jag modererade det en aning och det blev jättebra:-). Då jag inte är så bra på att skriva recept som är lätta att följa så länkade jag till detta eminenta recept i min blogg. http://lindah.blog.se/idag-ska-det-pippas-hela-helgen-men-forst-ska-vi-ata-korvpannkaka/
penna Skrivet av Tor Hellström
Jag brukar bryna fläsk först -> smörja pannan i spadet. Du får en mycket bättre smak på det viset.
besökare Svar till Maya penna Skrivet av Susanne

Varsågod! Roligt att höra! :)

penna Skrivet av Maya
Har just satt in pannkakan i ugnen och längtar tills den är klar.
Har gjort detta recept flera ggr nu och det är utan tvekan den godaste fläskpannkakan jag nånsin ätit :-)

Tack för receptet !
penna Skrivet av Rbr
funkade bra!
besökare Svar till Patrik penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra att det blev lyckat! :)
penna Skrivet av Patrik
Ett litet Tillägg: jag hade nog runt 400 gram bacontärningar men tyckte ändå det var i minsta laget så 200-300g som föreslås borde kanske ändras till 300-400g enligt mig.

jag stekte även bacnonen istället för att lägga dom först i formen.
penna Skrivet av Patrik
Otroligt gott och lyckat!
första gången jag gjorde fläskpankaka och den vart skit bra.
inte degig som några lyckades med.
jag hade en lite mindre form och körde i ca 23min i ugnen.

tack för receptet!
penna Skrivet av marcus
Fantastiskt gott om man gör den efter receptet men rör ihop lingon sylten med gräddfil. gjorde detta igår. :)
besökare Svar till Stefan Dahlin penna Skrivet av Stefan Dahlin
Den här gången brände det fast så glöm bort min nedanstående idé om att inte smörja pannan. Gott med riven ost i dock...
penna Skrivet av Stefan Dahlin
Jag häller i 1dl olivolja i pannkakssmeten istället för att smörja plåten när jag använder kassler. River också 1dl ost och rör ner i smeten. Jättegott!
Mvh. Stefan
besökare Svar till Kim penna Skrivet av Susanne
Då har du nog haft fel ugnsinställningar. Det ska vara både över- och undervärme. Det låter som du haft bara övervärme eller grill.
penna Skrivet av Kim
nu har jag haft fläskpannkakan i min ugn ca 35 min. är den klar nix den är mer eller mindre bränd på ytan och jätte degig.
besökare Svar till Magnus penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Det kan jag tänka mig, dock brukar jag undvika socker i mat eftersom det inte är så nyttigt. Iofs är inte vetemjöl så bra heller men med socker i blir det ännu värre ;)
penna Skrivet av Magnus
Rekomenderar att ha i en halv dl med socker.. då blir det ännu godare..
penna Skrivet av Annika
Hej min blir likadan har gjort detta receptet flera gånger men sällan sväller det i mitten men den är jätte god min mamma har dålig aptit men när hon får denna äter hon massor så tack för detta goda recept
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Anne
Ok, tack!
Skönt att höra så det inte är jag som är en "dålig" kock! ;)
besökare Svar till Anne penna Skrivet av Susanne
Jag tror inte du gör något fel utan det blir ofta så för mig med.
penna Skrivet av Anne
Mycket god men kan någon tala om för mig vad jag gör för fel då den "pyser" upp runt om i kanterna o blir då lite hårdare där än förövrigt??
Har en ugn som är 4 månader gammal.

Tack!
besökare Svar till Ingegerd penna Skrivet av Susanne

Intressant! Tack för att du delade med dig! :)

Jag har lagt till detta som ett tips i receptet!

penna Skrivet av Ingegerd
Ibland när jag gör fläskpannkaka använder jag rimmat sidfläsk som jag tärnar och steker i stekpannan. Anledningen till att jag steker fläsket i pannan och inte i ugnen är att det pannkakan fastnar inte lika lätt i botten på långpannan. Min mamma lärde mej det därför att det är saltet i fläsket och bacon som gör att det lättare fastnar i långpannebottnen under gräddningen.
penna Skrivet av Andy
Nu mina damer och herrar skall jag göra fläskpannkaka!
besökare Svar till Kalle penna Skrivet av Susanne
Jag håller med, nu senast när jag gjorde så var det inte tillräckligt med fett så det brände fast och blev jobbigt att diska. Så jag ändrar det i receptet nu! Tack!
penna Skrivet av Kalle
Hej, har provat nu, blev utmärkt gott! Men jag hade behövt pensla långpannan utöver det fett som kom från bacon-bitarna. Bara som ett tips alltså.
penna Skrivet av Marie
Hej hej! Först vill jag tacka för en super bra sajt =) Gjort många recept härifrån. Idag provar jag fläskpannkaka. Den enda som inte stod med är gräslök som jag la till. Hoppas på att det smakar precis lika gott. Tack för mig/Kram
penna Skrivet av Christoffer
Min ligger just nu i ugnen... gjorde faktikst dubbelt så mkt smet, så antar att jag får låta den vara inne i ugnen lite extra! Och kanske täcka över den så den inte bränner! Men tror nog att det blir jätte gott! :D
penna Skrivet av Gadden
För er som inte har ugn från 1800 talet kan ju grädda på något lägre temperatur!
penna Skrivet av NettAnn
jag gör bara efter detta receptet numera,har aldrig varit med om en sådan frasig fläskpannkaka förr.Ser ut som rena restaurangmaten varenda gång.Jag brukar mixa smeten snabbt i min lilla mixer innan jag häller den i plåten,och det blir perfekt,
penna Skrivet av johanna
Ett förträffligt recept, det blev jättebra och dessutom ett bra sätt att göra vanlig pannkakssmet utan klimpar.
penna Skrivet av Julia
Nästan farlig!! Tur att jag hade i fullkorns dinkel så att man kunde äta med lite bättre samvete.. Jag rekommenderar fullkorns dinkel istället för vanligt vetemjöl, jag gillade det mycket bättre!
penna Skrivet av Sussan
Fläskpannkaka i all ära, men stek lite purjolök och äpple tillsammans med fläsket o du får en supergod variant! Om du vill hotta till din pankis lite :)
penna Skrivet av Nadja
jag brukar ha i rimmat sidfläsk i stället för bacon.. nästan godare :P
sen brukar jag göra tunnpankaka med fläsket i.. jättegott om man föredrar tunnare saker ;)
penna Skrivet av Susanne

Svar till Romitha: ja den ser rolig ut i ugnen, det syns även på mina steg-för-steg-bilder! ;)

Ja man kan ju alltid steka fläsket i en stekpanna. Det som är bra med att göra det i ugnen är att man sparar disk, men man får vara med lite då så att det inte bränns.

penna Skrivet av Romitha
Om man steker fläsket i en stekpanna istället så blir det inte brännt å jag brukar lägga i xtra margarin åxå så den blir riktigt god
penna Skrivet av Romitha
Har gjort detta några ggr å den blir jätte god men ser så rolig ut med sina höga kanter eller bulor över hela pannkakan ska det vara så?
penna Skrivet av NettAnn
Har gjort efter detta receptet flera gånger nu och varje gång häpnas jag över hur hög o frasig den blir. Man känner sej som värsta mästerkocken ju! Aldrig haft så bra recept som detta!
penna Skrivet av Lorry
Jag har gjort FP enligt det här receptet flera gånger och aldrig misslyckats. Blir alltid fluffigt och fastnar minimalt, typ i mitten lite grann bara. Inget som stör dock, bara att glufsa i sig.
penna Skrivet av Susanne
Svar till "..": Ja det ska vara 225°C. Men du får ju inte ha inne fläsket längre tid än att det blir tillagat utan att bli bränt. Kanske får du ta ut det en stund innan ugnen nått 225°C som jag skrivit i beskrivningen. Det beror ju på hur små dina fläskbitar är hur fort de tillagas.
penna Skrivet av ..
Fläsket blev förstört! Säkert att det ska vara 225grader?!
penna Skrivet av Leif Björnlod
Knäck inte äggen direkt i smeten utan i ett glas vid sidan om, Ett ägg i taget som du häller över i smeten. ( Mitt tredje ägg var dåligt så jag fick hälla bort allt och börja om)
penna Skrivet av Lillan
Väldigt bra recept! Brukar alltid bli degig och inte så värst god. Men med detta receptet blev den perfekt. Det enda var att det fastnade i botten. Men antar att jag hade för lite smör i pannan?!
penna Skrivet av Morris
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av mamma
Brukar alltid misslyckas med min ugns/fläskpannkaka...hoppas det går bättre med detta recept
penna Skrivet av Susanne

Svar till Rosslyn: jag har flyttat din andra kommentar till pasta carbonara.

Bra att fläskpannkakan blev så god! ;)

penna Skrivet av rosslyn
hej jag skrev fel på fel sida förut... men men gjorde fläskpannkan idag blev jätte god... mums=)
penna Skrivet av Tessa
Blåbärssylt ska de ju vara till fläskpannkaka! =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annbritt: Tänk på att inte vispa för länge när du tillsätter äggen. Vispa inte mer än att det blir blandat som det står i receptet. Annars riskerar man att förstöra äggtrådarna och då blir det platt. Tänk också på att om du låter pannkakssmeten stå en stund innan du häller den på plåten så vispa eller rör lite i den så att mjölet som sjunkit till botten i smeten fördelar sig jämnt igen.
penna Skrivet av ANNBRITT
DEN BLEV PLATT,VARFÖR?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Alf Wiklund: Vet ej, men det blir nyttigare om du tar grahamsmjöl och inte bara vetemjöl.
penna Skrivet av Alf Wiklund
Hur mycket kcal i en portion?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jocke: Du skär/klipper baconskivorna i mindre bitar, förslagsvis 1-2 cm breda och i övrigt gör du likadant som för fläsk, dvs antingen steker du eller också lägger du in dem i ugnen.
penna Skrivet av Jocke
En fråga från en som är en riktig amatör i köket - hur gör man om man har köpt bacon istället för fläsk? :/
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hejsan: Du får inte vispa för hårt och för länge efter du tillsatt äggen så att du vispar sönder äggtrådarna. Vispa bara på lägsta hastighet med elvisp tills det är blandat, det kanske tar 10-20 sekunder. Eller också använder du vanlig visp och vispar tills det är blandat vilket går fort.
penna Skrivet av Hejsan
Varför höjer inte fläskpankan sej finns de något tips för de en som undrar
penna Skrivet av israa
Det var jätte gott
penna Skrivet av Susanne
Svar till Da: Om man gör som du skriver och häller på mjölet i mjölken så blir det lätt klumpar tycker jag och man får vispa som en tok. Gör man som jag skrivit i receptet och häller på för mycket mjölk på en gång till mjölet så blir det också klumpar precis som du skrivit att det blev för dig. Det gäller att hälla på lite i taget så att det går att vispa ut till en tjock krämig mjölsmet först och sedan så späder man med mera mjölk till en tunnare smet och till sist kan man hälla på all mjölk.
penna Skrivet av Da
Gör inte som receptet säger om att hälla i mjölken lite i sänder utan ta och häll i mjölet lite i sänder istället. Annars blir det för mycket klumpar och man får vispa som tokig...
penna Skrivet av Susanne
Svar till maggan: Jo det står i texten. 225 grader.
penna Skrivet av Fläskpannkaka
Vad ska ugnen vara på?
Hittar inget om det
mvh
maggan
penna Skrivet av Tobias H
Tackar tackar för detta. Underbart gott.
penna Skrivet av Linda
Den smakade bra,tack för hjälpen.Hehe :-)
penna Skrivet av Elvy Lundin
Jättegod.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Magnus: Jo jag brukar vara väldigt noggrann när jag skriver både recept och kommentarer men ibland blir det ändå fel. Men då är det ju tur att besökarna är uppmärksamma så man kan rätta till det som blivit fel! Så tack!
penna Skrivet av Magnus
Till Webmastern...
Vore det inte bra om du kollade igenom receptet självt innan du lägger en kommentar som "Har du verkligen gjort likadant varje gång? Rätt mängd ingredienser, samma ingredienser, samma storlek på plåt, samma ugnstemperatur, samma läge i ugnen = nedre delen av ugnen?"
I receptet står det klart och tydligt "och grädda i mitten av ugnen" och du kommenterar med nedre delen utav ugnen...
penna Skrivet av Susanne
Svar till cb: Har du verkligen gjort likadant varje gång? Rätt mängd ingredienser, samma ingredienser, samma storlek på plåt, samma ugnstemperatur, samma läge i ugnen = mitten av ugnen?
penna Skrivet av cb
vad gör jag för fel min pannkaka blir antingen för lös eller hård
penna Skrivet av Hildur
Jag brukar lägga det tärnade fläsket på långpannan under tiden ugnen går upp i temp. Då är det bara att hälla på smeten när ugnen är färdig. Slipper att steka det innan i stekpanna.
penna Skrivet av Victor
Går även utmärkt att ha i bacon istället för det tärnade fläsket.
penna Skrivet av Johanna
Jag använde dinkelmjöl istället för vetemjöl, gick jättebra och är oxå lite nyttigare. Nästa gång blir det 2dl dinkel och 1dl graham.
penna Skrivet av rebecca
Jag gör alltid pannkaka på lättmjölk och lite vatten, blir mindre kalorier då, sedan använder jag mig av stekt kycklingfile istället för fläsk, prova det! Mycket nyttigare och såå gott:) Till detta äter jag BOB's sylt utan tillsatt socker, smakar precis lika gott men endast <55 kcal/100 g! Mycket nyttigare jämfört med vanlig sylt som innehåller hela 179 kcal per 100g. Sedan ska det ju såklart vara grahamsmjöl i smeten för nyttigare tjockpannkaka.

Jag gjorde tunnpannkaka idag på lättmjölk, vetemjöl och grahamsmjöl, med 1 msk vetegroddar i. Till detta åt jag Valios låglaktos vaniljvips, SVINGOD grädde med härlig smak av vanilj, endast 12% fett.. mycket nyttigare än om man skulle använda sig av vanlig vispgrädde, med vaniljsocker i kan man ju lätt förstå;)
penna Skrivet av Josefine!
Prova med hallonsylt, det är fint!
penna Skrivet av Silly
Klart det ska vara ÄPPELMOS till!
penna Skrivet av Daniel
Åt med rårörda lingon idag. Blir himla gott även utan det där söta. Mums!
penna Skrivet av AMANDA
KLART DET SKA VARA LINGON, HELST RÅRÖRDA. MUMS. FÖRSTA GÅNGEN IDAG SOM JAG SKA GÖRA MIG EGNA PANNKAKA, HÄLFTEN MED KÖTT TILL GUBBEN OCH RESTEN UTAN, TILL VEGETARISKA JAG.
penna Skrivet av ZEB
LINGON!
inget annat trams.
penna Skrivet av Ankis
Jag tycker att äppelmos jättegott till...=)Men det är lilla ja de... Men prova gärna och upptäck nåt nytt..;)
penna Skrivet av M.
Jag äter också med jorgubbssylt till. Jättegott!
penna Skrivet av Denize
Jag äter också med jordgubbs- eller möjligtsvis hallonsylt... Har aldrig gillat lingon. Så jag tycker inte det är det minsta konstigt ;)
penna Skrivet av Mills
Fläskpannkaka med jordgubbs sylt. låter säkert komstigt men det blir liksom sött blandat med salt så gött :D
penna Skrivet av Yngve G
Det var en god ugnspannkaka, jag tog i 2 brynta småskurna lökar, det blev ännu godare då.
  1