Kommentarer till Festlig gryta

"Mycket god festlig gryta med fläskkött, svamp och bacon. Enkel att göra. Bilder steg för steg. Passar både till vardag och fest."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Maria
Hej tänkte höra om man inte har tomatpure hemma kan man ta lite ketchup
penna Skrivet av Göran
2 köttbuljongtärningar och cayennepeppar la jag till, det gjorde susen! Använde 800 g grytbitar och anrättningen kokade i ca 1,5 h för att möra upp köttet duktigt.
penna Skrivet av Cecilia
Kan du tipsa om någon annan krydda som du tror passar istället för paprikapulver? Tål inte det! Tack!
penna Skrivet av Gerdan
Jätte gott, jag tillsatte vitlök, färsk ingefära och chili.... blev helt underbart gott
penna Skrivet av Lilly
Skar strimlor av fjärilskotletter istället och rätten blev otroligt god och lättäten. Hade även i lite allroundkrydda och chilipulver för extra sting då jag tyckte den påminde för mycket om korvstroganoff med enbart paprika och tomat :)
penna Skrivet av Lennart
Väldigt god gryta favorit i hela släkten. Tack
penna Skrivet av Anita
Supergott! Jag är bosatt i Mexico och oftahar jag problem att hitta ingredienser. Inte den här gången och nu har familjen en ny söndagsfavorit!!!
penna Skrivet av Anita
Fantastiskt god! Jag är bosatt i Mexico och många gånger hittar jag inte allt som behövs men nu gick det bra! Familjen älskade den! Klar söndagsfavorit!!
penna Skrivet av Lotta
Jättegod gryta.
Har lagat den flera gånger.
En storfavorit hemma hos oss😀
penna Skrivet av porky
Hittade detta nu till slut efter let i alla kokböcker och vad jag tänkt mig. Superbra. Skall köra det med ländfiléen
penna Skrivet av Mattias
Fantastiskt gott! Som vanligt med dina recept!
penna Skrivet av Mikaela
Hade grytbitar i kylen och hittade snabbt detta recept efter att ha Googlat. Lät perfekt, men jag gjorde några justeringar under tillagningen. Slängde i några morötter, lite kålrot, senap, gurkmeja, kanel och lät två vitlöksklyftor koka med (som sedan plockades bort). Hoppade också över baconet (för jag glömde bort det). Blev en fantastisk gryta som kommer förgylla matrasten på jobbet framöver!
besökare Svar till Rosgovas penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Rosgovas
Väldig inspirerande varje gång. Idag skulle jag överraska familjen med att laga ngt nytt . Resultaten blev lyckad! Tack för dina enkla och goda recept.
besökare Svar till Nina penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket snälla du! :)
penna Skrivet av Nina
Vilken jättehärlig och inspirerande sida du har! Har använt mig till viss del av dina recept många ggr och det blir alltid bra. Kul och imponerande!
besökare Svar till monica penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man göra.
penna Skrivet av monica
Kan man laga denna gryta i förväg? ex dagen innan?
besökare Svar till Jonas penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra! :)
penna Skrivet av Jonas
Väldigt gott, och troligtvis en återkommande maträtt här hemma!
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Lena
Tog fläskkotletter istället, såsen blev supergod. Tack för ett mkt enkelt, gott recept!
besökare Svar till Elina penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Ja det går självklart att byta ut lite och höfta, måtten är inte så noga. :)
penna Skrivet av Elina
En jättegod gryta som gick fort att göra! Höftade lite, och bytte ut svampbuljong mot svampfond och pulverbuljong, och så blev det kalkonbacon istället.
penna Skrivet av Alexandra
Hej och tack för en helt fantastisk sida! Någon som provat detta recept med korv? Tacksam för svar!
besökare Svar till louise penna Skrivet av Susanne
Nej det måste den inte.
penna Skrivet av louise
måste skinkan vara rökt
besökare Svar till Jesper Syntpop penna Skrivet av Susanne
Ja bacon är gott i!
penna Skrivet av Jesper Syntpop
Lagade denna rätt idag! Utmärkt en tisdagkväll när regnet föll utanför fönstret. Jag tog 1 1/2 dl grädde vilket gjorde susen. Funderar nästa gång kanske lägga till bacon!?
besökare Svar till Jossan penna Skrivet av Susanne
Nej, gräddfil brukar inte gå så bra att koka, den blir kornig då.
penna Skrivet av Jossan
Kan man använda gräddfil istället för grädde?
penna Skrivet av Birgitta Pettersson
Har ett gammalt recept som liknar detta och där är det gröna oliver i, som man lägger i straxt före servering. Det är gott att pröva!
Bippan
besökare Svar till Ing-Brith penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta annan sorts svamp!
penna Skrivet av Ing-Brith
Går det lika bra att ta annan svamp, kantareller kanske?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Tjejen: Ja du kan utesluta svampen, ett tips är att ta paprika istället, 1-2 st röda blir nog gott.
penna Skrivet av Tjejen
Kan man utesluta svampen, utan att förstöra rätten?
penna Skrivet av Ritva
Jätte gott värd att pröva
penna Skrivet av lasse
Det var supergott men lättlagat iallafall
penna Skrivet av Agneta
Supergod och lättlagad. Alla i familjen gillade den.
penna Skrivet av Camilla
Jättegod, hade dock ingen skinka hemma så jag skivade bacon och hade i. Blev kanongott!
penna Skrivet av Madde
Jätte gott och enkelt att göra. Tack för receptet!
penna Skrivet av Jessica
Superbästa receptet. Jag och min pojkvän lagar den här grytan ihop när vi tycker extra mycket om varandra och vill äta något jättegott ihop
penna Skrivet av Susanne
Svar till Paul: Tack för ditt tips! Jag har lagt in det på infosidan om paprikapulver.
penna Skrivet av Paul
Ett vanligt fel är att använda "fel" paprika pulver. I takt med att vi fått fler personer från andra kulturer i vårt land så förekommer många fantastiska varianter på paprikapulver. Om man söker paprikasmak men vill ha en mildare variant så sök efter mild eller sweet. Tänk också på att många av de paprika pulver som säljs utanför de klassiska kocken/santamaria märkena ofta är en variant av chilipulver.
penna Skrivet av maria wikner
super goood tycker jag! hade i en trea grädde, blev mildare då!
penna Skrivet av Susanne
Elin: Jag tror nog att du hade i för mycket peppar, det är den enda kryddan i receptet som är stark.
penna Skrivet av Elin
Det var gott men våran blev alldeles för stark, man kanske inte ska ta så mycket paprikapulver? vet inte vad vi gjorde för fel :S
penna Skrivet av baBbe
jätte tjusig recept... :P
penna Skrivet av Annica, Lena & Michael
Vi har allldeles precis ätit upp den Festliga Grytan. Den var fantasiskt god och vi har sparat receptet i våra hjärtan och på papper!!!
  1