⭐ webmaster
Enkel glass
Ingredienser:
- 5 dl (2 frp) vaniljvisp
- eller 5 dl vispgrädde och 2 msk florsocker och 3 tsk vaniljsocker
Ev: Smaksättning:
- ev. ca 2-3 dl frysta eller färska bär t.ex. hallon, blåbär
- ev. exotisk färsk frukt t.ex. passionsfrukt
- ev. 3 msk kakao
- ev. hackade nötter t.ex. hasselnötkärnor, valnötter, cashewnötter
- ev. hackad sötmandel
- ev. hackad choklad
- ev. hackad torkad frukt t.ex. torkade aprikoser, syltade apelsinskal
- ev. jordgubbssylt eller annan sylt
- ev. hackade spröda maränger
Ev: Tillbehör vid servering:
- ev. 4 portioner chokladsås
- ev. spröda maränger
- ev. 2 dl färska bär t.ex. hallon
Utrustning:
- elvisp
- ev. glassmaskin
Gör så här:
-
Med vaniljvisp: Vispa vaniljvispen tjock. (Tänk på att vaniljvisp innehåller diverse tillsatser, läs innehållsförteckningen. Gör receptet med vispgrädde om du inte gillar tillsatser.)
Med vispgrädde: Vispa grädden medelhårt med elvisp. Vispa ner florsocker och vaniljsocker så det blir blandat.
- 5 dl (2 frp) vaniljvisp
- eller 5 dl vispgrädde och 2 msk florsocker och 3 tsk vaniljsocker
- 5 dl (2 frp) vaniljvisp
-
Blanda ner eventuell smaksättning.
- Ev: Smaksättning:
- ev. ca 2-3 dl frysta eller färska bär t.ex. hallon, blåbär
- ev. exotisk färsk frukt t.ex. passionsfrukt
- ev. 3 msk kakao
- ev. hackade nötter t.ex. hasselnötkärnor, valnötter, cashewnötter
- ev. hackad sötmandel
- ev. hackad choklad
- ev. hackad torkad frukt t.ex. torkade aprikoser, syltade apelsinskal
- ev. jordgubbssylt eller annan sylt
- ev. hackade spröda maränger
- Ev: Smaksättning:
-
Med glassmaskin: Sätt igång glassmaskinen. Häll i glass-smeten och kör tills glassen är klar. Frys sedan in den eller ät direkt.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en plastburk. Låt stå i frysen ca 4 timmar. Ta ut och rör om var 20:e minut de första 2 timmarna.
-
Låt glass som stått länge i frysen tina 1-2 timmar i kylskåp före servering.
Servera glassen som den är eller med goda tillbehör.
- Ev: Tillbehör vid servering:
- ev. 4 portioner chokladsås
- ev. spröda maränger
- ev. 2 dl färska bär t.ex. hallon
- Ev: Tillbehör vid servering:
Serveringstips:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glass | Glutenfritt | Sommarmat |
⭐ webmaster
REKOMENDERAS STARKT!!
⭐ webmaster
Jag trodde att man skulle ha något speciellt så att till exempel saften inte sjunker ner i formen så att det bara smakar saft vid en del ställen. Men jag tror det blir bra ändå! Tack =D