Kommentarer till Enkel glass - Sida 1

"Gör din egen glass med detta superenkla recept som kan varieras i det oändliga. Förslag på massor av smaksättningar."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till hej penna Skrivet av Susanne 2015-01-07 16:31
Lite mer än dubbelt så mycket.
penna Skrivet av hej 2015-01-07 15:45
Hej! Om man vispar upp ett paket vaniljvisp (2,5 dl brukar det väl vara?) hur mycket glass blir det då? Med andra ord hur mycket större blir vaniljvispen när den är uppvispad? :)
penna Skrivet av Anna 2014-07-11 21:05
Supergott jag gjorde dubbelsatts och blandade ner lite oboj pulver, nougat likör och massa klickar av Nutella så de blev lite som B&J. Glassen blev super god
REKOMENDERAS STARKT!!
person Svar till Lisabet penna Skrivet av Susanne 2014-04-22 09:24
Nej jag tror inte det är svårare än så. Dock behövs kanske lite mer socker (mindre utspädd saft) än när man dricker saften eftersom det inte smakar lika sött när det är fruset.
person Svar till susnet penna Skrivet av Lisabet 2014-04-21 15:51
Tack! Jag hade aldrig tänkt att det skulle vara så enkelt! =D
Jag trodde att man skulle ha något speciellt så att till exempel saften inte sjunker ner i formen så att det bara smakar saft vid en del ställen. Men jag tror det blir bra ändå! Tack =D
person Svar till Lisabet penna Skrivet av Susanne 2014-04-21 03:05
Recept på is-glass har jag inget men jag tror egentligen inte att det behövs för det är bara att blanda till någon saft och frysa in i formar för is-glass. Lycka till! :)
penna Skrivet av Lisabet 2014-04-20 15:17
Jag har inte testat receptet än men det verkar jättebra! Jag bara undrar om det finns något recept på Is-glass? :)
person Svar till Nora penna Skrivet av Susanne 2012-08-27 23:48
Minst 3 månader! Jag har skrivit in det i receptet nu också! :)
penna Skrivet av Nora 2012-08-25 21:02
Jättebra recept, undrar bara hur länge den håller sig i frysen?
penna Skrivet av Monica 2012-05-18 18:55
Hej,kan man ta ex vispgrädde och blanda i
vaniljsocker?Isf,hur mkt vaniljsocker?,
eller tom en vaniljstång ell två???
Bara undrar då ngn skrev att vaniljvisp innehåller
en del ämnen som jag inte vill ha i min glass?
person Svar till Elvira penna Skrivet av Susanne 2011-07-06 11:38
Ja du kan ta vispgrädde. Något socker brukar också behövas. Glass kan man göra nästan hur som helst. Smaka bara av smeten innan du fryser den så att den är riktigt god. Vit choklad uppepå blir jättebra.
penna Skrivet av Elvira 2011-07-04 13:38
Hej! Kan man ha vispgrädde i? Jag tog det, men såg det sen.. Sen tog jag kako i men tyckte det blev lite starkt så tog mjölk i också, sen hade vi choklad kulor som jag hädde i, men blir det got med vit coklad uppe på?

Snälla svara fort! Ska severa det i kväll vid sju!!!
person Svar till crazzy penna Skrivet av Susanne 2011-03-08 14:54
Ja, vaniljvisp innehåller ju mer än grädde. (Tyvärr innehåller det också en del tillsatser så det är att föredra att göra äkta glass med äkta vispgrädde, precis som du är inne på!) Så det är nog bättre du tittar på glassrecepten. Det är enkelt att göra vanlig äkta glass med äkta vispgrädde också. Man vispar ägg och socker och smaksättning t.ex. vaniljsocker. Sedan blandar man det med vispad grädde och fryser in det. Kolla de olika glassrecepten så ser du.
penna Skrivet av crazzy 2011-03-07 19:35
hej undrar om det går och andvända vispgrädde =/??
penna Skrivet av Ellen 2011-02-24 16:05
Jag det här blir super gott!! Skulle kunna leva på det ;)
penna Skrivet av Johanna Karlsson 2010-12-29 19:07
Stoppa i Daimkulor!!! Sjukligt gott!!
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2010-06-28 11:54
Man bör koka rabarbern först annars blir det nog inte så bra. Se receptet på rabarberglass
penna Skrivet av Emma 2010-06-28 11:37
Går det att tillsätta rabarber i? eller blir glassen för klumpig?




//13-åriga Emma x)
person Svar till jen penna Skrivet av Susanne 2010-05-14 18:58

Ja glass man gör själv behöver alltid tina en stund eftersom den blir hård när den är djupfryst. Ofta brukar en halvtimme i rumstemperatur eller en timma i kylskåp vara lagom. Tiden beror bland annat på hur stort block glass det är.

Glass man köper innehåller en massa luft och olika kemikalier som gör att den blir mjukare.

penna Skrivet av jen 2010-05-13 00:14
Hej jag undrar om man behöver tina upp den innan servering, eftersom det inte stod något i receptet om detta.
penna Skrivet av Bella 2010-04-07 10:58
Jag älskar glass och den här var fantastisk!
jag har ett till glass recept som vem som helst kan göra.
Man tar först 50g jordgubbar (helst frysta)
sedan mosar man dem till en tjock och stel massa.
sedan häller du i 2-3 dl naturell yoghurt.
kan severas direkt.
penna Skrivet av emily 2010-03-18 20:09
Det blir riktigt, riktigt gott om man smaksätter med polkagrisar. Och den ser ännu godare ut med karamellfärg.
penna Skrivet av Emily 2010-02-19 17:16
Ska testa göra glassXD jag tror det blir hallon i den:)
penna Skrivet av vanilj 2010-01-21 10:50
Jag vispade upp vaniljvispen och hällde sedan i det i glassmaskinen (som stått över natten i frysen), och glassen blev helt underbar! Det blev precis som mjukglass! Mycket godare än köp-glass. :) Så alla som inte har en glassmaskin, skaffa en! Jag rekommenderar det verkligen. :D
penna Skrivet av Susanne 2009-12-15 21:25
Svar till olle: Det finns inga åldersgränser på recepten. Jag bakade själv en hel del när jag var 10-13 år. Det bästa är att alltid läsa igenom recepten innan man börjar och fråga någon om man behöver hjälp.
penna Skrivet av olle 2009-12-15 15:57
hej jag undrar om detta receptet går och göra när man är 10-13 år
penna Skrivet av hanna 2009-10-06 11:41
riktigt gott om ni tar typ hackad/krossad Daim i!!
penna Skrivet av Susanne 2009-10-02 03:27
Sar till glassyr: Ja du ska använda elvisp. Vaniljvisp är vaniljvisp, det är inte samma sak som vaniljsås. Vaniljvisp kan vispas upp precis som grädde. Du hittar den i mejerihyllan i närheten av matlagningsgrädde. Märket är Milda.
penna Skrivet av glassyr 2009-09-26 12:42
Hej jag undrar om man ska vispa vaniljvisp med elvisp eller?? Och förresten vad är vaniljvisp är det vaniljsås eller??
penna Skrivet av linda 2009-09-23 13:37
Jag tillsatt chokladglass och blandade ihop. Blev supergott!(;
penna Skrivet av en 14 årig flicka 2009-09-23 13:33
man kan ju tillsätta godis;)
penna Skrivet av Mia 2009-08-17 02:36
Denna bli jätte god med daim kulor i..
penna Skrivet av Ni 2009-06-30 10:00
jag ska testa det här nu.det är i frysen.låter gott.
penna Skrivet av Linda 2009-06-23 21:49
Jag tyckte att glassen var jätte god och enkel att göra.
Ett stort tack till detta recept.
Nu behöver jag inte gå och köpa glass hela tiden utan att jag kan göra hemma gjort glass.
penna Skrivet av Lena 2009-06-01 13:04
Oatly har en vispbar mjölkfri vaniljsås, baserad på havre.
penna Skrivet av Susanne 2009-05-01 23:45
Svar till Fia: Det finns en låglaktos vaniljvisp av märket Milda. Kolla på milda.com
penna Skrivet av Fia 2009-04-29 11:41
Finns det mjölkfritt vaniljvisp? Någon som vet?
penna Skrivet av Sara 2009-03-22 09:59
tack för instruktionerna, jag ska sätta igång nu med än gång!
penna Skrivet av Malin 2008-07-19 16:54
Något som är gott är krossad dajm i :)
penna Skrivet av Susanne 2008-07-09 03:55
Svar till Alda: Du kan röra om efter en halvtimme och efter ytterligare en halvtimme och kanske ytterligare en gång en halvtimme senare. Eller också rör du om 1 gång efter en timme och ytterligare en gång efter ytterligare en timme.
penna Skrivet av alda 2008-06-25 00:22
jag ska verkligen pröva detta man har ju i nästan ingenting
men när ska man röra om
e det varje timme elr?
penna Skrivet av Susanne 2008-04-27 14:04
Svar till Annika: Allra bäst resultat får man så klart med glassmaskin eftersom den rör om konstant under infrysningen. Men utan glassmaskin är det viktigt att man tar ut glassen ur frysen och rör om då och då. Tänk också på att glassen bör stå och tina minst en halvtimme innan du äter den. I glass man köper har de pumpat i luft och diverse tillsatser som mjukgör glassen. Den allra godaste glassen får man, tycker jag, om man använder glassmaskin och äter den direkt utan att frysa in den i frysen.
penna Skrivet av Annika 2008-04-26 19:18
Glassen blir ju alltid stenhård :(
penna Skrivet av Susanne 2008-04-24 01:18
Svar till Annika: På vilket sätt blir glassen misslyckad?
penna Skrivet av Annika 2008-04-23 23:03
Alltså jag dör verkligen för kokosglass men dessvärre misslyckas jag gång efter annan då jag försöker.
Någon större glassexpert?
Tack på förhand.
penna Skrivet av ellen 2008-01-24 16:38
jag gjorde denna ofta när jag var yngre, då hadde vi daim i, supergott
=)
penna Skrivet av JHEART 2008-01-04 16:41
Testa att krossa i lite digestivekex & vips så har ni en enkel Philadelfiakaka att bjussa på :-D
Garanterad succe !!!!
penna Skrivet av Susanne 2007-10-04 22:56
Svar till aviva: Det är som grädde fast med vaniljsmak och ca 12% fett. Finns i kyldisken i mataffärer. Man vispar den så blir den som grädde med vaniljsmak.
penna Skrivet av aviva 2007-09-29 08:53
vad är vaniljvisp
penna Skrivet av Giggi 2007-08-19 18:44
Krossa ett dubbel-Dajm och rör i. Det blir jättegott.
  1   2   nästa sida