Kommentarer till Enkel glass

"Gör din egen glass med detta superenkla recept som kan varieras i det oändliga. Förslag på massor av smaksättningar."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till hej penna Skrivet av Susanne
Lite mer än dubbelt så mycket.
penna Skrivet av hej
Hej! Om man vispar upp ett paket vaniljvisp (2,5 dl brukar det väl vara?) hur mycket glass blir det då? Med andra ord hur mycket större blir vaniljvispen när den är uppvispad? :)
penna Skrivet av Anna
Supergott jag gjorde dubbelsatts och blandade ner lite oboj pulver, nougat likör och massa klickar av Nutella så de blev lite som B&J. Glassen blev super god
REKOMENDERAS STARKT!!
besökare Svar till Lisabet penna Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte det är svårare än så. Dock behövs kanske lite mer socker (mindre utspädd saft) än när man dricker saften eftersom det inte smakar lika sött när det är fruset.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Lisabet
Tack! Jag hade aldrig tänkt att det skulle vara så enkelt! =D
Jag trodde att man skulle ha något speciellt så att till exempel saften inte sjunker ner i formen så att det bara smakar saft vid en del ställen. Men jag tror det blir bra ändå! Tack =D
besökare Svar till Lisabet penna Skrivet av Susanne
Recept på is-glass har jag inget men jag tror egentligen inte att det behövs för det är bara att blanda till någon saft och frysa in i formar för is-glass. Lycka till! :)
penna Skrivet av Lisabet
Jag har inte testat receptet än men det verkar jättebra! Jag bara undrar om det finns något recept på Is-glass? :)
besökare Svar till Nora penna Skrivet av Susanne
Minst 3 månader! Jag har skrivit in det i receptet nu också! :)
penna Skrivet av Nora
Jättebra recept, undrar bara hur länge den håller sig i frysen?
penna Skrivet av Monica
Hej,kan man ta ex vispgrädde och blanda i
vaniljsocker?Isf,hur mkt vaniljsocker?,
eller tom en vaniljstång ell två???
Bara undrar då ngn skrev att vaniljvisp innehåller
en del ämnen som jag inte vill ha i min glass?
besökare Svar till Elvira penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta vispgrädde. Något socker brukar också behövas. Glass kan man göra nästan hur som helst. Smaka bara av smeten innan du fryser den så att den är riktigt god. Vit choklad uppepå blir jättebra.
penna Skrivet av Elvira
Hej! Kan man ha vispgrädde i? Jag tog det, men såg det sen.. Sen tog jag kako i men tyckte det blev lite starkt så tog mjölk i också, sen hade vi choklad kulor som jag hädde i, men blir det got med vit coklad uppe på?

Snälla svara fort! Ska severa det i kväll vid sju!!!
besökare Svar till crazzy penna Skrivet av Susanne
Ja, vaniljvisp innehåller ju mer än grädde. (Tyvärr innehåller det också en del tillsatser så det är att föredra att göra äkta glass med äkta vispgrädde, precis som du är inne på!) Så det är nog bättre du tittar på glassrecepten. Det är enkelt att göra vanlig äkta glass med äkta vispgrädde också. Man vispar ägg och socker och smaksättning t.ex. vaniljsocker. Sedan blandar man det med vispad grädde och fryser in det. Kolla de olika glassrecepten så ser du.
penna Skrivet av crazzy
hej undrar om det går och andvända vispgrädde =/??
penna Skrivet av Ellen
Jag det här blir super gott!! Skulle kunna leva på det ;)
penna Skrivet av Johanna Karlsson
Stoppa i Daimkulor!!! Sjukligt gott!!
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Man bör koka rabarbern först annars blir det nog inte så bra. Se receptet på rabarberglass
penna Skrivet av Emma
Går det att tillsätta rabarber i? eller blir glassen för klumpig?




//13-åriga Emma x)
besökare Svar till jen penna Skrivet av Susanne

Ja glass man gör själv behöver alltid tina en stund eftersom den blir hård när den är djupfryst. Ofta brukar en halvtimme i rumstemperatur eller en timma i kylskåp vara lagom. Tiden beror bland annat på hur stort block glass det är.

Glass man köper innehåller en massa luft och olika kemikalier som gör att den blir mjukare.

penna Skrivet av jen
Hej jag undrar om man behöver tina upp den innan servering, eftersom det inte stod något i receptet om detta.
penna Skrivet av Bella
Jag älskar glass och den här var fantastisk!
jag har ett till glass recept som vem som helst kan göra.
Man tar först 50g jordgubbar (helst frysta)
sedan mosar man dem till en tjock och stel massa.
sedan häller du i 2-3 dl naturell yoghurt.
kan severas direkt.
penna Skrivet av emily
Det blir riktigt, riktigt gott om man smaksätter med polkagrisar. Och den ser ännu godare ut med karamellfärg.
penna Skrivet av Emily
Ska testa göra glassXD jag tror det blir hallon i den:)
penna Skrivet av vanilj
Jag vispade upp vaniljvispen och hällde sedan i det i glassmaskinen (som stått över natten i frysen), och glassen blev helt underbar! Det blev precis som mjukglass! Mycket godare än köp-glass. :) Så alla som inte har en glassmaskin, skaffa en! Jag rekommenderar det verkligen. :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till olle: Det finns inga åldersgränser på recepten. Jag bakade själv en hel del när jag var 10-13 år. Det bästa är att alltid läsa igenom recepten innan man börjar och fråga någon om man behöver hjälp.
penna Skrivet av olle
hej jag undrar om detta receptet går och göra när man är 10-13 år
penna Skrivet av hanna
riktigt gott om ni tar typ hackad/krossad Daim i!!
penna Skrivet av Susanne
Sar till glassyr: Ja du ska använda elvisp. Vaniljvisp är vaniljvisp, det är inte samma sak som vaniljsås. Vaniljvisp kan vispas upp precis som grädde. Du hittar den i mejerihyllan i närheten av matlagningsgrädde. Märket är Milda.
penna Skrivet av glassyr
Hej jag undrar om man ska vispa vaniljvisp med elvisp eller?? Och förresten vad är vaniljvisp är det vaniljsås eller??
penna Skrivet av linda
Jag tillsatt chokladglass och blandade ihop. Blev supergott!(;
penna Skrivet av en 14 årig flicka
man kan ju tillsätta godis;)
penna Skrivet av Mia
Denna bli jätte god med daim kulor i..
penna Skrivet av Ni
jag ska testa det här nu.det är i frysen.låter gott.
penna Skrivet av Linda
Jag tyckte att glassen var jätte god och enkel att göra.
Ett stort tack till detta recept.
Nu behöver jag inte gå och köpa glass hela tiden utan att jag kan göra hemma gjort glass.
penna Skrivet av Lena
Oatly har en vispbar mjölkfri vaniljsås, baserad på havre.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Fia: Det finns en låglaktos vaniljvisp av märket Milda. Kolla på milda.com
penna Skrivet av Fia
Finns det mjölkfritt vaniljvisp? Någon som vet?
penna Skrivet av Sara
tack för instruktionerna, jag ska sätta igång nu med än gång!
penna Skrivet av Malin
Något som är gott är krossad dajm i :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Alda: Du kan röra om efter en halvtimme och efter ytterligare en halvtimme och kanske ytterligare en gång en halvtimme senare. Eller också rör du om 1 gång efter en timme och ytterligare en gång efter ytterligare en timme.
penna Skrivet av alda
jag ska verkligen pröva detta man har ju i nästan ingenting
men när ska man röra om
e det varje timme elr?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annika: Allra bäst resultat får man så klart med glassmaskin eftersom den rör om konstant under infrysningen. Men utan glassmaskin är det viktigt att man tar ut glassen ur frysen och rör om då och då. Tänk också på att glassen bör stå och tina minst en halvtimme innan du äter den. I glass man köper har de pumpat i luft och diverse tillsatser som mjukgör glassen. Den allra godaste glassen får man, tycker jag, om man använder glassmaskin och äter den direkt utan att frysa in den i frysen.
penna Skrivet av Annika
Glassen blir ju alltid stenhård :(
penna Skrivet av Susanne
Svar till Annika: På vilket sätt blir glassen misslyckad?
penna Skrivet av Annika
Alltså jag dör verkligen för kokosglass men dessvärre misslyckas jag gång efter annan då jag försöker.
Någon större glassexpert?
Tack på förhand.
penna Skrivet av ellen
jag gjorde denna ofta när jag var yngre, då hadde vi daim i, supergott
=)
penna Skrivet av JHEART
Testa att krossa i lite digestivekex & vips så har ni en enkel Philadelfiakaka att bjussa på :-D
Garanterad succe !!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till aviva: Det är som grädde fast med vaniljsmak och ca 12% fett. Finns i kyldisken i mataffärer. Man vispar den så blir den som grädde med vaniljsmak.
penna Skrivet av aviva
vad är vaniljvisp
penna Skrivet av Giggi
Krossa ett dubbel-Dajm och rör i. Det blir jättegott.
penna Skrivet av Elisabet
Röda vinbär med lite socker och citronsaft är supergott i glassen. Vi har dett i stället för tårta när någon fyller år. Mums.
penna Skrivet av Bettan
Guuud va gott det var!
Man tror inte att det ska vara så gott , med det är det :)
penna Skrivet av gottegris
det var jätte gott :) ska pröva det till min man om han vil ;)
penna Skrivet av illol
kommer att göra det utan recept, kan det redan! x'D
penna Skrivet av cuoolt
verkar nice , orkar tyvärr inte göra något så komplicerat. haha, (;
penna Skrivet av finlandssvenska
Svar till hacke: Jag brukar lägga chokladen i en liten fryspåse, knyta igen, och hamra med en såndär hammare man bankar kött med :)Det är effektivt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till hacke: Jag brukar ta en stor vass kockkniv och trycka till med. Det brukar gå jättebra.
penna Skrivet av hacke
hackad choklad skulle säkert bli lyckat..
finns det nån som har bra tips på hur man hackar choklad på bästa sätt? Har inte matberedare...
penna Skrivet av Kakan
marshmallows och daim är oxå en kombination som bör provas!! mmm va gott d är :)
penna Skrivet av Tjejen
Mmm... låter väldigt gott och ser väldigt gott ut med ostkaka!
  1