Kommentarer till Drömtårta - Drömrulltårta

"Baka drömtårta / drömrulltårta. En otroligt god chokladrulltårta med smörkrämsfyllning. Enkelt recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Mimi
Hej! Tänkte baka en Slabangtårta men jag gillar inte smörkräm. Vad kan jag ta istället?? skulle det kanske gå men vaniljkräm?
penna Skrivet av Monica Johansson
Har även bakat drömrulletårtan sockerkakan och chokladkakan har aldrig lyckas med dessa mjuka kakor så jag tackar för alla recept nu har jag äntligen lyckas tack vare att du visar steg för steg hur man ska göra/mvh Monica
penna Skrivet av Ann-Marie
Håller med, jättegod rulltårta som en dröm. Mitt tips är att istället för att sockra på ett bakplåtspatter så kan man sockra direkt på den gräddade rulltårtan direkt efter man har tagit den ur ugnen, innan man stjälper upp den på bakplåtspapperet.
penna Skrivet av Naba
Vet inte vad jag gjorde för fel, men det här receptet fungerade inte alls för mig.. Rulltårtan blev extremt tunn och kom inte loss från bakplåtspappret. Det jag valde att göra istället var att använda ditt vanliga rulltårterecept och lägga till 2 msk kakao i smeten. Blev perfekt!
penna Skrivet av Tilda
Älskar detta recept och rulltårtan blev jättegod och fin. Rekommenderar receptet starkt 👍🏼
besökare Svar till Maud Viklund penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
penna Skrivet av Maud Viklund
Tips, Ta en knivsudd salt i smeten så spricker inte rulltårta.
besökare Svar till RutAn penna Skrivet av Susanne
Nej jag blandar aldrig mjöl och bakpulver separat och det har aldrig varit något problem. Självklart kan man göra det om man vill men varför göra sig besvär med något som är onödigt - ju enklare något går att göra desto bättre! 😉 Det var förr i tiden som detta behövde göras så därför står det ju så i många recept. Bakpulvret har under årens lopp utvecklats och förbättrats med bättre bakegenskaper så att man inte behöver göra det. Det blir lika bra ändå!  Hoppas du mår bra nu! Tack för att du skrev! 😊
penna Skrivet av RutAn
Underbar ALLA HJÄRTANS DAG eftermiddag 🌹
Är i influensa o kände har inget att bjuda familjen på..råka bara komma t din sida.
Tänkte provar choklad rulltårtan (dröm---)
Men hur blandas inte mjöl o bakpulver först😳Har inte hört annat på mina 59 år..ska jag..ska jag inte prova🤔
Okey provade!första gången i mitt liv att den blev bra 😀 Waude !!
Nu ska jag prova direkt efter ditt recept på mockarutor,med bakpulver in i smeten utan mjölblandning först !!!
Tack så jättemycket nu början på slutet 😘
besökare Svar till Aa penna Skrivet av Susanne
Ja jag syftade på att kakan ligger under bakhandduk, men ska se över texten så det inte kan missuppfattas! Tack! :)
penna Skrivet av Aa
Jag gjorde i går kväll Drömrulltårtan och den blev fin men har ännu inte smakat på den. Den ska vi ha till kaffet på Surströmmingskalaset som jag ska ha i morgon för 30 gäster så jag måste göra en Drömrulltårtan till. Under punkt 8 står det: Lägg under bakhandduk....borde väl stå: Lägg över bakhandduk ...Funderade en stund varför den skulle ligga under kakan innan jag fattade.....
besökare Svar till Rolf penna Skrivet av Susanne
Jag rullar alla rulltårtor från långsidan, lätt att det blir för tjockt annars. Jag ska förtydliga det i receptet.
penna Skrivet av Rolf
Har inte gjort drömrulltårtan ännu men ser ingen uppgift eller bild på hur den ska rullas - från långsidan eller kortsidan?
besökare Svar till janina penna Skrivet av Susanne
Tråkigt att det misslyckats för dig! Men jag kan garantera dig att det inte är något fel på receptet då jag själv gjort det flera gånger och om du läser alla kommentarer så är det många fler än jag som gjort receptet och lyckats med det. Om det blev pannkaka så kan ju inte rulltårtan blivit färdiggräddad och då har du inte haft rätt ugnsinställningar eller också har du inte väntat tills ugnen blivit varm. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur innan du stoppar in smeten i ugnen. Dessutom måste du ha samma storlek på plåt som står angivet i receptet om tiden ska stämma. Sedan kan olika ugnar variera lite också. Men mest troliga felet i ditt fall är att din ugn inte uppnått rätt temperatur innan du stoppade in smeten. Så klart är det tråkigt att misslyckas oavsett anledning men det är ju viktigt att ta reda på varför det misslyckats så man kan lyckas bättre nästa gång!
penna Skrivet av janina
Hej, kommer verkligen ☆inte☆ kunna rekomendera detta vidare, man blir rätt besviken när man använder av sina sista ingredienser för att kunna göra något smakligt,
följde receptet och dess information till punkt och prickar.. vad får jag ut ur ugnen? En sladdrig kompakt degig pannkaka med lite smak av kakao. Och nej den var inte inne för lite tid i ugnen då jag använder äggklocka, och oavsett så ska den inte vara pannkaka.
besökare Svar till zara penna Skrivet av Susanne
Så trevligt att du tycker det, tack snälla du! :)
penna Skrivet av zara
Wow du är bäst, älskar din blogg och älskar o baka.
Mvh
Zara
besökare Svar till Nelly penna Skrivet av Susanne
Den här drömtårtan är verkligen jättegod men jag använder alltid riktigt smör, normalsaltat. Jag kan tänka mig att det inte blir lika gott om du inte gör det. Margarin är ganska smaklöst och man använder det eller osaltat smör så kan man tillsätta lite salt, något kryddmått eller två. Vad använde du?
penna Skrivet av Nelly
Tyvärr inget jag kommer baka igen. Receptet funkade fint men tårtan var inte särskilt god, utan ganska smaklös:(
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
När man bakar glutenfritt blir det ju generellt lite plattare. Jag har gjort den här rulltårtan både glutenfri med potatismjöl och icke glutenfri med vetemjöl, jag reagerade inte på någon höjdskillnad men det var ganska lång tid mellan jag gjorde den ena och andra varianten så det kan bero på det också. Dock var gräddningstiden den samma för mig så din kortare gräddningstid kanske snarare beror på andra orsaker. Sänk gärna värmen i ugnen och kanske även sänka plåten lite i ugnen. Risken med för kort gräddningstid är att ytan blir bränd men att rulltårtan inte blir genomgräddad. Om du har en större plåt än 30x40 cm så blir också gräddningstiden kortare det kan också vara en anledning till att rulltårtan blir plattare eftersom ytan blir större så blir höjden på smeten lägre. Så om du har en större ugn med större plåtar (mät gärna för varje centimeter spelar roll) är det troligen därför.
penna Skrivet av Sara
Hej! Jag gjorde inte med kakao men en glutenfri rulltårta med 3 ägg, 1.5 dl socker, 6 msk potatismjöl och 1 tsk bakpulver samt vaniljsocker. Vispade ägg o socker jätte pösigt och vände ner mjölblandningen.

Den blev färdig på 3 min annars hade jag bränt den fast den blev ganska tunn och lite seg. Glutenfria recept blir ju annorlunda, brukar en rulltårta på potatismjöl bli lite plattare?
besökare Svar till Lars penna Skrivet av Susanne
Först och främst, jättetråkigt att det misslyckades. Nu har jag ju skrivit att man ska vispa till det blir en pösig smet och antal sekunder är bara cirka, självklart ska man gå efter "en pösig smet" i första hand. Antal sekunder med en elvisp kan ju variera, beror både på elvisp, hastighet och bunken, men jag ska öka detta till ca 30 sekunder för säkerhetsskull. Jag vill verkligen inte att någon ska misslyckas. Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lars
Följde receptet till punkt o pricka , trots att jag var misstänksam på steg1 - att bara vispa ägg o socker i 15 sek , det blir ingen fluffig rulltårta av det. DETTA ÄR HELT FEL !!!
Jag fick slänga min rulltårta , seg var exakt vad den blev - DEN MÅSTE VISPAS FLUFFIG!!
Däremot de övriga stegen är ok.
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Det låter väldigt gott! :)
besökare Svar till Mats Tolgén penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för att du skrev och delade med dig! :)
besökare Svar till Cathrine penna Skrivet av Susanne
Tack för tipsen! Jag brukar inte följa ditt tips nr 1 för jag tycker det blir bra ändå (och jag sparar tid och disk). Särskilt tips nr 2 skulle jag säga är allra viktigast, gäller i princip alla bakverk med ägg i. Nr 3 tror jag att jag gjort utan att tänka på det. Nr 4 kanske jag inte alltid tänkt på, det ska jag tänka på nästa gång och jag ska se över mina recept och se om jag kan lägga till detta också så att fler får ännu bättre bakresultat! Hur som helst, stort tack för alla dina tips! Jättebra både för mig och framförallt alla besökare på recepten.se! :)
penna Skrivet av Matilda
Jag hade i några droppar kallt kaffe i smörkrämen. Blev kanon :)
penna Skrivet av Mats Tolgén
Självklart var inte min plåt heller 100% plan, men blev hyfsat ändå.
Jag ändrade lite på fyllningen oxå, vispad grädde och mandarinklyftor, jag kallar min för "budapestdrömtårta" ;)
penna Skrivet av Cathrine
Hej jag har ännu inte provat att baka kakan, men efter att ha sett alla bakprogram på tv så lärde jag mig några tips.
1 Blanda bakpulvret väl med någon av torringredienderna.
2 Vispa inte för länge, oavsett mjöl eller potatismjöl.
3 Rullas smått och tätt från början samt ganska fast.
4 viktigt är att den avslutande kanten hamnar mitt under. Då får man ett perfekt fin snurra på rulltårtebiten.
besökare Svar till Jan penna Skrivet av Susanne
Sjönk den inte ihop när du tog ut den ur ugnen? Så att den blev platt?
Annars kolla om din plåt är plan, så att smeten inte rinner mot mitten? (Du kan ju prova hälla vatten på den.)
penna Skrivet av Jan
Hej,

trots att jag verkligen drog jämnt med slickepotten på smeten för att få den i samma höjd innan jag stoppade in plåten i ugnen reste sig smeten mitt på kakan, så att den fick formen av en kulle. Vilket fel gjorde jag?
besökare Svar till Ghaseq penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Varsågod! :)
penna Skrivet av Ghaseq
Enkelt att göra och fantastiskt gott. Tack för receptet. Kram
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med tydligare beskrivning och bilder steg för steg. Hoppas ni gillar! :)
besökare Svar till Jullan penna Skrivet av Susanne

Jag tror faktiskt det är något fel på din ugn, att den blir varmare än 250°C fast du ställt in den på det eller om du möjligtvis har valt fel ugnsfunktion d.v.s. något annat än över- och undervärme eller att du placerat den för högt upp i ugnen eller om du brett ut smeten till en större yta än 30x40 cm. Rulltårta ska gräddas kort tid och riktigt varmt för att den ska gå att rulla ihop. I alla recept jag sett på rulltårta så är det 250°C. Det är möjligt att det går att grädda i 225°C också, men det är inget som jag har provat och därför vågar jag inte lova att det blir bra. Men om du eller någon annan testar så skriv gärna! :)

Roligt att höra att du gillar mina recept annars! :)

penna Skrivet av Jullan
Hej! Jag har använt många av dina goda recept, Tack! Denna måste jag dock varna för när det gäller ugnen. Jag gjorde två rulltårtor igår hos en kompis som har varmluftsugn gick utmärkt med rekommendationerna men idag gjorde jag en hemma i en vanlig ugn och redan efter 3 minuter var den bränd på 250grader i mitten av ugnen. Vet inte om man kan göra rekommendationen annorlunda? Kanske bara 225 grader? Annars vet jag ju att den är god när jag gjorde den i går =)
besökare Svar till Margaret penna Skrivet av Susanne
Jag tror inte det blir bra. Det ska vara smör i fast form eftersom smörkrämen ska vara i fast form. Dessutom har inte flytande smör samma goda smak som äkta smör.
penna Skrivet av Margaret
Funkar det att använda flytande smör till smörkrämen?
besökare Svar till Zainab penna Skrivet av Susanne
Om du har frågor om drömtårtan så kan du skriva det här.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Zainab
KAn du mejla mig för jag undrar en ska jag har bakat choklad bullar det var jätte god fast detta med drömtårta fattar jag inte mejla mig snälla snälla snälla
besökare Svar till karin penna Skrivet av Susanne
Du tar potatismjöl eller vetemjöl som det står i receptet.
penna Skrivet av karin
jag undrar måste potatismjöl va me :)
penna Skrivet av Holger
Mycket bra recept! När jag gjorde det alldeles nyss märkte jag dock sprickor i tårtan när jag rullade den (på utsidan, ovansidan när den var i ugnen). Jag följde receptet till punkt och prickar när det gällde ingredienser men då den verkade börja bli aningen bränd i ugnen tog jag ut den cirka 1 minut för tidigt.

Vad kan sprickorna rimligast ha berott på? Att jag tog ut den för tidigt?
besökare Svar till LillaJag penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Trevligt att höra att du gillar receptet! :)
penna Skrivet av LillaJag
Gjorde rulltårtan för andra gången nyss och den är så gudomligt god, finns ingen godare rulltårta i hela världen! :D
Taaaack så mycket att du la ut detta underbart goda recept!!!!!!!!!!! <33333333
besökare Svar till sara penna Skrivet av Susanne

Vispa inte smeten för länge efter att du haft i mjölet. Vispa bara så det är blandat och inte mer, ca 5-10 sekunder med elvisp.

Sätt på ugnen i god tid för när rulltårtssmeten är färdig bör man sätta in den i ugnen direkt för att rulltårtan ska bli lätt och luftig.

penna Skrivet av sara
Hej. JAG BEHÖVER HJÄLP!! Jag vill veeerkligen få min rulltårta så som på bilden! På bilden är den ju fluffig eller vad man ska säga, men alltid när jag bakar så blir den mycket tunnare, vad ska jag göra? för jag följer ju receptet helt rätt..
besökare Svar till Milad penna Skrivet av Susanne
Ja 34x37 cm går bra, ev någon extra minut i ugnen. Håll koll.
penna Skrivet av Milad
Heeeej
kan jag breda ut smeten i en långpanna ca 34 x 37 eller halvera receptet och ta en form som är ca 23 x 33 cm? tack
besökare Svar till Frida penna Skrivet av Susanne
Den håller sig minst 10 dagar, förmodligen ännu längre. Tänk på att ha den i en plastpåse så den inte torkar. Men den är godare ju färskare den är.
penna Skrivet av Frida
Hur länge håller sig Drömrulltårtan i kylskåpet? / Frida
penna Skrivet av Toy
Detta blev verkligen lyckat sjukt god blev den jag la i extra kakao och citronsaft till smeten och då blev den perfect!!! Ska nog ta med hela tårtan till svärmor och svärfar. Med vänliga hälsningar /Teuta
besökare Svar till Alva penna Skrivet av Susanne
I alla recept där man ska hälla smet i en form eller på en plåt så är det viktigt att man läser måtten. Om din plåt är större än det som angivits i det här receptet så kommer smeten bli alldeles för tunn. Detta gäller alla recept och inte bara det här. Så ett tips är att mäta din form/plåt med linjal och räkna ut ytan och jämför med det som står angivet i receptet så kan du se hur mycket det skiljer. +/- 10% är ok. Så får man lite matematikträning också :)
penna Skrivet av Alva
Detta recept var absolut inte bra! Det blev knappt nån smet alls, så jag gjorde mer, men då blev den för tjock och jag lyckades ta ut kakan för tidigt så den vart bara som smet med en tunn yta på! Ska försöka rädda den så gott det går kanske brer jag på lite grädde, eller så låter jag den svalna och ser om den blir bättre! :) Positvt med detta recept; Väldigt enkelt, bara man inte är 14 år och inte har nån hemma som kan hjälpa till! :)
besökare Svar till GÄST penna Skrivet av Susanne
Troligtvis har du tagit för mycket mjöl. Tänk på att när du mäter upp mjöl att inte packa mjölet i declitermåttet, utan häll istället upp mjölet i ett litermått eller använd hushållsvåg.
penna Skrivet av GÄST
hej jag gjorde rulltårta igår och jag följde receptet men när jag tog ut den ifrån ugnen så var den nästan helt stel så jag inte kunde rulla rulltårtan vad kan det bero på?
besökare Svar till Anna Karlsson penna Skrivet av Susanne

Kul att det blev succé! :)

Jo drömtårtan är glutenfri om man tar potatismjöl. Ägg innehåller inte gluten.

penna Skrivet av Anna Karlsson
Hej! Tack för recpetet! Ändrade lite grann och det blev en succé! :D
Men en grej jag tänkte på.. Du har ju lagt till att den är glutenfri.. men det finns ju gluten i framförallt mjöl och ägg.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Mergime
Tack så mycket! Har bara varit rädd att den ska spricka :)
besökare Svar till Mergime penna Skrivet av Susanne
Vänta till kakan svalnat.
penna Skrivet av Mergime
Men när jag lägger på smöret(krämen) på kakan smälter smöret, hur ska jag göra?
besökare Svar till laila penna Skrivet av Susanne
Den ska sjunka ihop när du tar ut den. Kanske inte precis lövtunn men mellan 5 mm och 1 cm tjock.
penna Skrivet av laila
min kaka höjer sig fint i ugnen men en minut efter att jag tagit ut den pyser den ihop och blir lövtunn! Vad gör jag för fel?
penna Skrivet av Linnea
ÄÄh, ni som klagar är bara dåliga på att baka ;) ( haha! ) MIn blev as fin och jätte god :)
besökare Svar till Carro penna Skrivet av Susanne

Tråkigt! Jag brukar alltid använda en långpanna, (som syns på bilderna) som inte har så höga kanter och då är det alls svårt att få upp den, bara att lyfta och dra i ena kanten. Långpanna brukar finnas som tillhör ugnen och de brukar inte ha så hög kant.

 

penna Skrivet av Carro
Min kaka vek sig när jag skulle får ur den ur formen så att den klibbade ihop sig och blev förstörd... :(
penna Skrivet av rose
Tack för recept!! Jag provade idag, hehe :) det blev jätte stora och spricka rulltårta eftersom jag tyckte att smeten var så så liten när jag la i långpanna därför jag fördubblade ingredienser :P
besökare Svar till linsan penna Skrivet av Susanne
Smör är smör. Klicka på ingrediensen i ingredienslistan så ser du en bild på smör. Smör ser ut som margarin men är mycket godare och nyttigare än margarin. Smör är den äkta varan, margarin är ett kemiskt ihopjox.
penna Skrivet av linsan
vad menar ni med smör är det sånt fast margarin ??
penna Skrivet av Susanne
Det här receptet blir mycket godare om man tar smör i stället för margarin så därför har jag tagit bort margarin som alternativ i ingredienslistan. Jag har också lagt till i beskrivningen att man gärna får smaka på smörsmeten och tillsätta mer florsocker om man tycker det smakar för mycket smör.
besökare Svar till Alex penna Skrivet av Susanne

Olika ugnar kan bete sig olika, en del ugnar är varmare än vad man ställt in dem på. Man brukar grädda rulltårta i 250°C men man får naturligtvis testa sig fram eftersom det är så känsligt när man gräddar i så hög temperatur en så kort tid.

Jag tycker det bästa är att använda varmluftsfunktionen om man har det på sin ugn för då blir det lättare att få den lagom gräddad.

besökare Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne
Tog du margarin eller smör? Med margarin kan jag tänka mig att det inte blir så gott. Smör smakar mycket bättre och har också lite svag saltsmak som gör att det smakar godare. Margarin är varken gott eller nyttigt. Jag använder alltid smör.
penna Skrivet av Jessica
Smörkrämen var inte god! :( smakar BARA smör!
penna Skrivet av Alex
Brände min botten efter 3 min i ugnen. Tror inte man ska ha riktigt så högt som 250grader. Men skam den som ger sig. När jag väl lyckades så var den himmelskt god!
penna Skrivet av Emma
Den här kakan blir extra god om man lägger en banan (eller flera, så raka som möjligt) längst ut i ena kanten och rullar in den så att den är i mitten av rulltårtan. Tycker annars att det är svårt att få till själva kakan. Jag brände min första sats i ugnen efter bara tre minuter, så jag fick göra en ny. Men det beror säkert på ugn. Viktigt är väl bara att hålla koll!
besökare Svar till Karsten penna Skrivet av Susanne
Det är ju 2 dl florsocker, förutom vaniljsocker, kan du ha glömt det?
penna Skrivet av bakgalningen
.. vill tillägga att jag hade inte inne den i ugnen i 8 min eller vad det nu stog, utan kanske bara 4-5 minuter, det beror ju på ugnen men 8 min är ju alldeles för länge. dessutom gjorde jag fyllningen medans kakan var i ugnen för att det lättare går att rulla när den är precis avsvalnad.blir den kall bryts den ju när den rullas.....
penna Skrivet av bakgalningen
Gjorde denna rulltårta och den blev så god!Blev riktigt förvånad då jag trodde den skulle smaka smör men det gjorde den ej, riktigt god, maffig ´så man kan inte äta för mycket.
detta recept skall sparas!
penna Skrivet av Stina Svedberg
Hm..första gången jag gjorde denna smaka också fyllningen bara smör, men nästa gång jag gjorde de tog jag mera vaniljsocker och mindre smör, och då blev det verkligen kalasgott, smaka som kladdkaka eller nå=)
penna Skrivet av Karsten
jag älskar smörkräm, särskilt när det är för mycket smör, men det här var typ BARA smör. usch...
penna Skrivet av Niklas
mums :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till fatima: Ja du kan ta vetemjöl istället.
penna Skrivet av fatima
hej, undra om man kan hoppa över potatismjöl
penna Skrivet av ...
jätte god :)
penna Skrivet av anonym
jag ska precis börja baka :)
hoppas på ett mycket lyckat resultat.
penna Skrivet av Lisa
Dom blev supergoda! Himmelskt ;D
penna Skrivet av Cissi och Jennifer
Mycket bra recept, kom väl till hands vid julavslutningen!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Minna: Vad bra att du lyckades! Jag smörar aldrig bakplåtspappret, jag bara sockrar det. Såg att någon tipsat på recepetet på vanlig rulltårta att använda handdukar istället för bakplåtspapper att stjälpa upp den varma kakan på.
penna Skrivet av Minna
Äntligen lyckades jag! Jag sänkte graderna till 225 och sänkte ner plåten till nedre delen av ugnen. Då gick det bra! Jag använde också råsocker flor istället för vanligt och ren vanilj istället för vaniljsocker och det blev riktigt smaskigt! MEN trots idogt smörjande av pappret med smör så fastnar den lite ändå....?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Minna: Ja rulltårta är inte det enklaste bakverket. Det gäller att man verkligen är med och vaktar rulltårtan i ugnen sista minuten så att man tar ut den precis innan den blir bränd. Det kan vara så att din ugn är lite för varm så du skulle kunna prova att sänka temperaturinställningen lite och/eller att du sänker rulltårtan lite under mitten i ugnen. Har du varmluftsfunktion så rekommenderar jag att använda den för då tar det lite längre tid och det blir lättare att ta ut den i rätt tid.
penna Skrivet av Minna
Jag misslyckas alltid med rulltårta! Förstår inte varför. Antingen blir den ogräddad lr så bränner jag den....? Hur ska jag göra.. ska jag sätta den lägre i ugnen och låta den vara inne minst 5 min ändå? Kanske är det min ugn som är lite opålitlig.. Den är ett år gammal men lite si så där när det gäller värmen på plattorna iaf.

Suck!
penna Skrivet av Carola
Hej!
Visst finns det potatismjöl i Tyskland, i alla välsorterade livsmedelaffärer; HIT, Kaufland, Tengelmann, Kaufhof etc!
Kartoffelmehl, heter det t o m.
Tschüß
Carola
penna Skrivet av Susanne
Svar till selia: Du kan byta ut potatismjölet mot vetemjöl.
penna Skrivet av selia
himla god kaka! befinner mig just nu i tyskland där det inte finns potatismjöl, kan man utesluta det elller byta ut? :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bea: Ta lite mer socker på sockerpappret och använd bakplåtspapper även till det. Sedan finns det en del billiga sorters bakplåtspapper som har dålig kvalitet som det fastnar lättare på, undvik dem. Jag har förtydligat det i receptet och även lagt till lite tips (som är samma tips som för vanlig rulltårta). Skriv gärna igen och berätta hur det gick om du provar receptet igen!
penna Skrivet av Bea
Jag har problem med att kakan fastnar i sockerpappret, så att istället för att bli fin och glittrig ser den mest skinnflådd ut, med hälften av "skinnet" kvar på pappret... Lyckas jag bränna kakan varje gång eller vad gör jag för fel?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Celinne: Jo det går med lika stor mängd vetemjöl.
penna Skrivet av celinne
kan man ha vanligt mjöl till den? och i såfall, hur mycket?
svara så snabbt som möjligt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nina: Det är ju en smörkräm så visst smakar den ju lite smör. Du hade i 2 decliliter florsocker? För sockret gör ju att det blir sött och gott. Du använde äkta smör och inte margarin? Smör är mycket godare. Men det kan ju vara så att du helt enkelt inte gillar smaken av smörkräm, att det är för mycket smör för din smak. Då rekommenderar jag dig att smaksätta smörkrämen med t.ex. 1 tsk citronarom (eller rivet skal av en lime eller en citron) eller någon likör som du tycker om t.ex. apelsinlikör, baileys, kahlua. Skriv gärna om du testar! Annars finns ju förstås andra recept utan smörkräm.
penna Skrivet av Nina
Smakade för mycket smör av fyllningen, inte gott. Kan jag ha gjort ngt fel månne?
penna Skrivet av Matilda
Man blir sugen!!!
penna Skrivet av Matilda
det var super! (>=V=<) NYAPPY
penna Skrivet av Jessica
Denna är underbart god,vill ni lyxa till det lite så har jag ett tips!
Skiva upp,lägg på ett fat,så bitarna ligger ner,vispa lite grädde,lägg på en klick på varje,riv lite av valfri choklad och en jordgubbe på,så vips är det en fin liten bakelse!:) MUMMA! och fint och uppskattat av gäster!
penna Skrivet av Liselotte
Rulltårtan blir läckrare med färgad smörkräm.
Tillsätt ca 2-3 droppar röd karamellfärg så får du en rosa kräm.
penna Skrivet av kajsa
de är gott.
penna Skrivet av Pernilla
Har bakat det här receptet 2 ggr nu på kort tid och jag älskar det. Den är väldigt lätt att göra och tar ingen tid... Mums...
penna Skrivet av Rebecca
Hej alla på Recepten.se När jag var hemma hos min kompis Matilda bakade vi rulltårta och det var jätte gottt!!!! mm!!!! Hahaha
penna Skrivet av :)
älskar rulltårtan den vart underbar går inte att sluta slicka sig på fingrarna
penna Skrivet av Ameli
Jag och min man bakade denna till min fodelsedag. Vi bor i USA sa det ar alltid en utmaning att baka Svenska kakor.

Det gick hur bra som helst att anvanda vetemjol istallet. Vi anvande lite mer an .75 och det blev gott och var latt att rulla.

I kramen anvande vi vanilla extract och det blev mycket gott!
penna Skrivet av Evelina
Superbra recept! Jag har ett tips. Om man inte har rumstempererat smör så kan man bara slänga in smöret i mikrovågsugnen några sekunder. ;)
penna Skrivet av Susanne
Svar till mari: På vilket sätt fungerade det inte? Tog du 0.75 dl potatismjöl? Jag har inte provat med vetemjöl.
penna Skrivet av mari
jag har testat den och jag gjorde presis så som det stog men funkar inte så jag undrar om man kunde till lägga vetemjöl?
penna Skrivet av Susanne

Svar till Minna: Lägg ett papper med socker på, på köksbänken i närheten av plåten. Sedan tar du tag i kanterna på bakplåtspappret på den färdiggräddade rulltårtan och så flyttar du dig så du står så nära pappret med socker på som möjligt och så vänder du och ner på rulltårtan så den hamnar med uppsidan mot det sockrade pappret. Det är inte så svårt eftersom kakan sitter fast i pappret. Du får därefter dra bort pappret.

Man skulle kunna göra så som du skrev också men nackdelen med det är att det inte blir något socker på pappret du lägger ovanpå. Men eftersom som kakan sitter fast i pappret så är det enklare att göra så som jag beskrev ovan.

penna Skrivet av Minna
Hur ska man gå tillväga när man ska stjälpa upp den? Jag behöver handfast vägledning då jag aldrig någonsin gjort rulltårta. Tar man och lägger ett till papper ovanpå och försöker vända den så fort som möjligt lr?
penna Skrivet av Emelie
Vad kul! Jag älskar den här sajten och din närvaro :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emelie: Tack för ditt tips med citron! Jag har lagt till det som tips i receptet!
penna Skrivet av Emelie
Tack för receptet! Jag har precis gjort drömtårtan och den står nu i kylen för att sätta sig lite.
Med tanke på kommentarerna här nedan om att den var för smörig pressade jag ner saften av en liten halv citron i smörkrämen och det blev verkligen fräscht. Ett tips för er andra om ni testar den här drömtårtan.
(Men jag hade nog gillat den annars också ;))
penna Skrivet av Susanne
Svar till eva: Jag håller med om att det ska vara riktigt smör och enligt senaste forskningsrönen så ifrågasätts den här fetthysterin allt mer. Det är snarare sockret man bör undvika. Dessutom alla dessa light-produkter med alla möjliga tillsatser tror jag är mycket värre så jag köper alltid smör och vispgrädde nu och jag är smalare nu än jag var förut när jag åt massa lightprodukter. Men jag håller med - ta en promenad om man känner att man ätit för mycket.
penna Skrivet av eva
Detta är verkligen en drömtårta ! Har bakat dess like i snart 30 år efter min mor recept. Kakor skall bakas med riktigt smör och de blir feta men på ett naturligt sätt. gå en längre promenad om du ätit för mycket eller en joggingrunda.N
penna Skrivet av Maria
Jag gjorde Drömrulltårta efter recept i en kokbok och jag tror bestämt att det var det här receptet. Fyllningen är i alla fall exakt den samma. Botten må vara ätlig, men smörkrämen i tårtan var helt förfärlig! Det är hela 150g smör i den, och även om den faktiskt åts upp tyckte jag att den var alldeles för fet. Det smakade som smör och inget annat.
penna Skrivet av Anna
Detta är ett bra recept på botten till rulltårta! Enkelt och dessutom glutenfritt!
Brukar istället för smörkräm vispa upp 2 dl vispgrädde och röra ner hallon, bre på den avsvalnade kakan och rulla ihop! Perfekt när man får oväntat besök!
penna Skrivet av Jonas (igen)
Kan vi en gång för alla konstatera att...
DET GÅR ANVÄNDA VETEMJÖL ISTÄLLET!
(Många som frågat.)
Skillnaden kan jämföras med att med potatismjöl blir den som en köperulltårta eller färdigköpt tårtbotten. Jag tycker personligen att vetemjöl ger en saftigare och mer hembakt känsla på kakan. Smaken är delad.
penna Skrivet av Jonas
'Jennifer'
Du ska inte baka denna längst ner i ugnen, utan i mitten. Det är mestadels tjocka mjuka kakor som ska vara inne i minst 30 minuter som bakas längst ner i ugnen.
penna Skrivet av sara
det är den godaste jag har ätit testat flera recept=) men denna var den bästa:Dhihihih
penna Skrivet av Sevinc
Jag testade det flera gånger och fick bra resultat.
penna Skrivet av Sevinc
Det är jätte god och billigare än andra tårtor!!!
penna Skrivet av mmmm
jätte god!
jag hade i lite maräng i krämen så den blev lite kanstrig mums!!
penna Skrivet av Jennifer
Nu har jag testat receptet igen :)
Funka mycket bättre idag!
Jag körde på 200 grader i ca 8 minuter, min ugn är väl inte den säkraste hehe.
Tack för ett bra recept!
gott gott i gott gott
penna Skrivet av Jennifer
Provade detta recept för ca en vecka sedan.. då blev botten bränd efter 2 minuter i ugnen.. ska ge det en chans till idag :)
Men i dag ska jag då inte ha ugnen på 250 grader..
Tror det räcker med 200-225 längst ner i ugnen..
penna Skrivet av Amanda
Provade receptet för första gången igår och det blev jättebra! Jag smakade av fyllningen och hade i mer vaniljsocker innan jag lade det på kakan =)
penna Skrivet av Seena
Bakade den igen med bara 100 g smör i fyllningen,
då blev den inte så mäktig, utan perfekt!
penna Skrivet av emilia
muums, den va skiit god men tyväärr misslyckades ja me fyllningen:P men ändå den blev ju good ska göra det flera gånger :)
penna Skrivet av nigge larsson
är den verkligen jätte god?????????
penna Skrivet av Susanne
Svar till rayan: Det brukar vad jag vet vara potatismjöl i drömtårta. Men mitt recept på vanlig rulltårta innehåller vetemjöl så du kan säkert göra den med lite kakao i och den här fyllningen om du vill ha det. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av rayan
måste man använda potatismjöl kan man inte använda vanligt vetemjöl?
penna Skrivet av Bullen
Riv ner skalet från en lime och pressa i lite limesaft i fyllningen, urgott!
penna Skrivet av Sello
Minska smörmängden på fyllningen till 100g i stället.
Det blir alldeles för fett och kompakt annars.
penna Skrivet av ebba :)
hahahahaha min blev inte speciellt lik x) men jaja den blir säkert jättegod :P
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Nej det ska vara tre fjärdedelar, alltså 0,75 dl potatismjöl precis som det står.
penna Skrivet av Anna
Jag antar att man ska ha ca 3 till 4 dl mjöl? Det står "3/4 dl" = Trefjärdedelar deciliter. Det bör står "3-4 dl"???????
penna Skrivet av Susanne
Svar till Stina: Ja det är skillnad. Drömtårtan är ju kakao i och har en smörkrämsfyllning medan vanlig rulltårta är utan kakao och brukar ha sylt eller äppelmos som fyllning.
penna Skrivet av Stina
finste någon skilnad mellan DRÖMMTÅRta och mellan RULLTÅRTA?
penna Skrivet av Lillin
Ja jag tycker att lite vetemjöl går alldeles utmärkt. Jag bor utomlands och jag har inte hittat nån affär där de har potatismjöl så jag får ta och använda vetemjöl istället.
penna Skrivet av Pernilla
kan man byta ut potatismjöl mot vetemjöl? snälla kan någon svara :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Isabel: Smöret ska vara rumstempererat, det ska ej smältas. Men kanske menade du att du måste vänta tills rulltårtan svalnat innan du breder på fyllningen.
penna Skrivet av Isabel
supergod kaka! tyvärr misslyckades jag med fyllninge, den skar sig och är alldels gul men jag tror smöret var för varmt när jag blandade fyllningen!
Nästa gång ska jag vänta liite längre innan jag börjar blanda fyllningen!
penna Skrivet av elin
enkelt och det bästa som finns
penna Skrivet av lilla ida
oj va den va snabb och lätt att göra, o helt underbart god!!! jag rullade den från den kortare sidan så den blev bra mycket tjockare ;och saftigare.
penna Skrivet av Johanna 13 år
Verkligen den goodaste jag ätit:D
Mums
penna Skrivet av sara
jag baka den flera gånger och efter detta recept. det vart skit gott. bra jätte bra recept:D
penna Skrivet av Lejla - Örebro
den här blev bra...bakade nyss och smakade av..och den va go...jag hade ingen potatismjöl men tog la istället vetemjöl....kram till webmaster
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lillin: Kul att du gillar in receptsajt! Potatismjöl är ju potatisstärkelse, har de inte det? Annars kan det hända att det går att byta mot majsstärkelse. Gasugn har jag tyvärr ingen större koll på. Det ska vara samma temperatur i alla fall. Kolla gärna med en ugnstermometer.
penna Skrivet av Jutti
Den var jättegod!!
penna Skrivet av Sanna
FETT GOD :)
penna Skrivet av Lillin
Vill borja med att tack for en jattebra sida, har hittat massa bra recept har. Jag bor i Edinburgh och de verkr inte ha potatismjol har, gar det bra med vanligt vetemjol?? Jag har ocksa en gasugn, hur lange ska kakan vara inne nar det galler en gasugn? Tacksam for svar
penna Skrivet av Jessica
Gjorde denna smarriga rulltårta på jobbet. Den var omtyckt må jag säga. :)
penna Skrivet av stefan
jättttee goda
penna Skrivet av samrish
gjorde den med mina goa tjejpolare och det var ett sant nöje att tillaga den medans de andra såg på!

De andra sa att den var supergod, själv hann jag inte äta den innan den var slut!
penna Skrivet av Jessica
Skiver till Cassandra.
Jag har gjort samma fel som du = för lite gräddat
Denna är SUPER GOD!!!!
Speciellt när man är med barn ;-)
Rulla fram som enn rulltårta vilken Dröm
penna Skrivet av Susanne
Svar till Cassandra: Det låter som att din rulltårta inte blev ordentligt gräddad.
penna Skrivet av Cassandra
asså när jag gjorde den så smakade den ägg!!!!
de var jätte äckligt...
penna Skrivet av En som tyckte att den var god
Jag tipsar er att den här kakan är jäääätte god .. Jag lovar
penna Skrivet av Jonas
Den med sunt förnuft blandar alla torra ingredienser (förutom sockret) i en bunke och siktar ned dem tillsammans.
Har man inte potatismjöl eller ogillar konsistensen på 'kakan', fungerar det lika bra att byta ut det mot vetemjöl.
Den är barnsligt god som den är men för en vuxnare smak brukar jag blanda i en skvätt 'finsprit' (t.ex. Grand Marnier, Baileys, Punsch) i smörkrämen. Då blir den också lite tunnare och lättare att bre på.
penna Skrivet av Hanna
Jag o mina kompisar gjorde dom o dom blev sjukt goda, P.S. Om du får så ta den biten med mest fyllning i =)
penna Skrivet av ingrid
sååååååå god
penna Skrivet av Anna
testa å gör en fyllning på philadelphia ost, smör, florsocker å rivet skal från citron...
penna Skrivet av Sabina
Lätt recept att följa och resultatet blev så smaskigt. Mycket god.
Kommer göra denna flera gånger =)
penna Skrivet av mmmm!
Ägglossning och drömtårta vad bra kombi! då vill man vräka sig nått gott snabbt och lätt!
penna Skrivet av helt ok
den var helt ok
penna Skrivet av gretchen
den är verkligen JÄTTEGOD! jag bara älskar smörkrämen!MmmmmMMMmmm! SMÖRFANTAST!
kakan håller i kylen i ca 1 månad, smaka av och känn om den smakar gott, så länge den gör det så kan man äta den! ;) hare bra!
penna Skrivet av tina
mumsigt!!=) men går den att frysa eller hur länge kan man ha den i kylskåp?
penna Skrivet av ..
Det var jätter gott
penna Skrivet av fetia
det var super gott och enkelt
penna Skrivet av Edina
Den är väldigt god och lätt att göra.

Jätteeeeeee goooooooood
penna Skrivet av Elin & johanna
Verkar jätte god...!!!
penna Skrivet av anonym
den va as good
penna Skrivet av Olivia.,
den ä as god , jag älskar den verkligen, den är det bästa jag vet.
penna Skrivet av my
krossad Daim ovanpå smörkrämen gör d extra gott :)
penna Skrivet av Rebeccaa
Absolut en av de godaste kakor jag har ätit ! Denna kaka rekommenderar jag för de som gillar när det är sött, mkt god ! Kan hålla med om att de kan bli lite för mycket ibland, men man behöver ju inte äta upp hela kakan på en och samma gång.
penna Skrivet av Stans bästa bagare!
Absoulut ingen favorit hos mig. Smakade alldeles för mycket smör, i krämen! Men för såna som älskar smör är den säkert god. Men jag gillade den itne alls. Och det här recepten ska man snåla med smör. ETT TIPS! Kör själva smörkrämen i en matbredare krämen blir jämnare då.
penna Skrivet av Madelene
denna är en riktig "drömtårta" rikitgt smarrig, gott med färksa jordgubbar till
penna Skrivet av hhmm =(
Den här kakan var inte så god, eller så blev min misslyckad men gillade den inte så mycket =S
penna Skrivet av Felicia
Jättegott! Prova gärna med lite mörk choklad på, jättesmarrigt! Ta inte för mycket choklad bara.
penna Skrivet av Yummy
Det var så himmmmmmmlans gott! Ta Nutella Istället Godare^^
penna Skrivet av m m
Mosa i en banan i smörkrämen så blir det ÄNNU godare.
penna Skrivet av 12årigtjej:D
Jag gillar den skit mkt:D SKIT GOD:D
penna Skrivet av Toppinglan
En favorit hos mina barn och för den delen resten av släkten också
penna Skrivet av olivia
rullårtan blir SUPER GO. jag ÄLSAAAAAAAR DEN. och fyllningen är den godaste fyllning jag nånsin smakat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Nathalie
Ååååå det blir sååå gott jag älsar det bara och fyllningen är bara godast.
penna Skrivet av Jenny
Ahhh den blir sååå god.! Jag älskar den.
  1