Kommentarer till Dajmtårta / Glassmarängtårta - Sida 1

"En drömgod glassmarängtårta. En lyxigt god glasstårta som är perfekt att göra i förväg och förvara i frysen. Kallas även dajmtårta."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Anne penna Skrivet av Susanne 2017-12-08 02:19
Ta 1,5 dl tror jag blir bra!
penna Skrivet av Anne 2017-12-07 22:27
Hej!
Du skriver att man kan använda Rice Krispies i ställer för Hasselnötter. Hur många dl ska man ta av Rice Krispies?
person Svar till Marie penna Skrivet av Susanne 2017-11-28 02:18
Ja det går bra med mandelmjöl istället!
penna Skrivet av Marie 2017-11-25 11:41
Hej,
Kan man använda mandelmjöl i stället för hasselnötter?
person Svar till Lissu penna Skrivet av Susanne 2017-07-08 02:16
Det jag kan rekommendera är puffat ris (Vårgårdaris).
penna Skrivet av Lissu 2017-06-02 22:23
Älskar nötmaräng, älskar glass... MEN några av mina gäster har allergier av flera slag... tror du jag skulle kunna göra marängen på kikärtsvatten och rosta solroskärnor i stället? Jag tänkte göra glass på frysta bananskivor och smaksätta den med bär eller frukt...
person Svar till Snb penna Skrivet av Susanne 2016-10-06 09:57
Ja marängen ska vara torr, men den ser nog torr ut även innan 45 minuter. Nu är ju inte gräddningstiden jättenoga, det gör inget om du gräddar den lite för länge, den blir kanske mer spröd då bara.
penna Skrivet av Snb 2016-10-06 08:59
Glömde starta timern! Hur vet jag när marängen är redo att tas ur ugnen?
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2016-09-30 09:59
Kul att du tycker om glassmarängtårtan och min receptsida! Grattis på födelsedagen! :)
penna Skrivet av Elin 2016-09-28 12:23
Tack för snabbt svar! Tror inte heller att det spelar så stor roll, blev mest nyfiken varför det var ändrat. Tycker verkligen om din sida och den här tårtan är verkligen en favorit! 😊 Bakar flera av den idag till mitt 30-årskalas.
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2016-09-28 11:12
Det kommer jag faktiskt inte ihåg att jag har gjort. Men det spelar inte så stor roll om du tar 4 eller 5 dl vispgrädde. Det blir ju mera glass om du tar 5 dl vispgrädde men smaksättningen blir lite mera "utspädd".
penna Skrivet av Elin 2016-09-28 10:23
Har ett gammalt recept av dajmtårta sparat och där står det 5 dl vispgrädde. Hur kommer det sig att du ändrat det till 4 dl?
person Svar till Karin penna Skrivet av Susanne 2016-07-19 14:00
Roligt att höra att glasstårtan är en favorit! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Karin 2016-07-19 13:42
Har lagat den här tårtan flera gånger och den är en riktig favorit. Tack för bra recept!
person Svar till Kerstin Nordin penna Skrivet av Susanne 2015-06-19 13:57
Kul att du tyckte om glasstårtan! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Kerstin Nordin 2015-06-06 20:22
Bakade dennna underbara tårta till min mans födelsedag -och gissa om den blev populär-den var alldeles lagom till 10 personer efter middagen.
Tack för detta recept!
Kerstin
person Svar till princess penna Skrivet av Susanne 2015-01-06 01:36
Jag tror inte det blir så bra. Det är nog bättre du serverar tårtan med färska bär istället.
person Svar till princess penna Skrivet av Susanne 2015-01-06 01:35
Det går säkert bra med marabou daim mjölkchoklad!
penna Skrivet av princess 2015-01-05 19:04
Hej! Jag funderar på att använda färska bär i mitten (på marängen)???? Ska det bli got? ???
penna Skrivet av princess 2015-01-05 18:52
Hej! Kan jag inte använda marabou daim mjölk chocklad istället?
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2013-12-30 16:42
Ja om den står framme längre tid i rumstemperatur eller kylskåp än vad som står angivet i receptet så kan den förstås smälta lite mer än man kanske önskar. Dock smälter den ju ganska långsamt så "förstörs" gör den inte i första taget. Men det är ju bara att du inte tar fram den ur frysen för tidigt och om du ska ta med den kanske du kan stoppa in den i frysen hos den som har festen?
penna Skrivet av Linda 2013-12-30 13:57
Hej, om man ska göra efterrätten till en tjej kväll och kommer då inte glassen smälta, finns det en möjlighet att glassen kan smälta innan man har serverat den? Alltså efter den har varit i frysen i minst 5 timmar finns det en möjlighet att den liksom " förstörs" innan serveringen? tacksam för svar :)
penna Skrivet av Johanna 2011-08-16 10:16
Jag gjorde med arlas smaksatta vispgrädde - choklad och hade i hacka lindht mintchoklad. SÅÅÅÅ gott
person Svar till nanny penna Skrivet av Susanne 2011-06-26 00:33
Ok, ja du kan ju ta en större form som sagt. VIlken diameter har formen du tog?
person Svar till susnet penna Skrivet av nanny 2011-06-26 00:28
Nej maräng bottnen var absolut inte för hög det var glass smeten jag menade :)
person Svar till Nanny penna Skrivet av Susanne 2011-06-26 00:23
Marängbottnen sjunker ihop en hel del när den svalnar. Men om du ändå tycker den är för hög så kan du ta en form som är större, med större diameter.
penna Skrivet av Nanny 2011-06-25 17:50
Sitter o väntar på att marängbottnen ska svalna och märkte att det blev väldigt mycket glass smet av det receptet och jag har användt mig av en rund avtagbar form. Marängbottnen har nått upp till hälften av den men det känns som att glass smeten räcker till hela formen. Vad ska jag göra? Till nästa gång.
penna Skrivet av Christina 2011-04-04 17:02
Suveränt gott. Gjorde denna och bjöd på jobbet, har lagat många av dina verkligt goda recept och bjudit på. Alla vill ha recepten och nästan alla arbetskamrater har nu hittat denna sida sen jag tipsat dem. Hälsningar Christina
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2010-10-10 02:34

Man kan köpa färdig dajm om man vill. Mandel och choklad i glass-smeten kan bytas ut mot 2 st dubbeldaim som man hackar.

Dock tycker jag det är godare med hackad mandel och choklad. Det blir ungefär samma smak som att köpa färdig dajm.

penna Skrivet av Eva 2010-10-02 09:15
Hej. Borde det inte vara Dajmchoklad i en Dajmtårta?
penna Skrivet av Valerie 2010-05-16 17:24
Mycket god marängtårta, tack för receptet =)
penna Skrivet av Kicki 2010-04-05 13:38
Kanongod och enkel att göra bara se till att ha en fungerande elvisp :-)
penna Skrivet av Sussi 2010-03-15 11:18
Lagade dajmglass tårtan till schlagerfesten den vart mycket godkänd av både barn och vuxna.
En hit! Kommer göra den fler gånger.
penna Skrivet av Susanne 2009-09-11 20:42
Svar till Sofia: Eftersom jag har som ambition att ha så tydliga receptbeskrivningar som möjligt så har jag skrivit dit det nu! Tack för att du påpekade det och hoppas din glasstårta blev god!
penna Skrivet av Sofia 2009-09-10 17:39
Nu står marängen i ugnen :)
Funderade på var man ska göra av dajmen sen.. antar att man ska dra ner det i glassmeten, o det tänker jag göra. Det ser ut som det är så det är tänkt på bilderna o så.. men hittar inget om det i receptet förutom att det står att det ska hackas. Mig gör det ingenting, ville bara få lite klarhet :)
penna Skrivet av Linn 2009-05-23 12:13
Testade göra denna i helgen och det blev en succé.
Bytte ut nötterna (För min sambo och svärmor äter inte nötter) mot Rice Crisps istället. Sedan på toppen hackade jag över mjölkchoklad och sedan frös jag ner den. Gör ju inget om man hackar chokladen och strör på den före eller efter frysningen.
Väldigt god tårta och perfekt nu till sommaren!
penna Skrivet av Susanne 2009-05-21 15:44
Svar till Sara: Nej när tårtan är fryst är det ingen risk att den spricker. Om marängen spruckit innan du frös ner den gör det inget heller för det märks inte. Jag tror det går bra med bakplåtspapper också. Huvudsaken det är något material som gör att man får loss tårtan.
penna Skrivet av Sara 2009-05-20 15:51
Har precis ställt in tårtan i frysen. Den ser jätte god ut. Vart lite mycket jobb för min elvisp vägrade fungera i början så jag har fått vispa allt för hand. Min arm är ganska trött nu efteråt ;) Men det ser ut att ha varit värt det. Får se efter att ha smakat den. 5 timmar känns så lång tid nu när man är så sugen på tårtan. Jag funderar på om man kan ha något annat än folie runt tårtan efteråt, som till exempel bakplåtspapper? När tårtan har fryst klart alltså. Såg att jag inte har någon folie kvar. Däremot ska vi ha främmande ikväll och smakar tårtan som den ser ut lär jag inte behöva oroa mig för hur jag ska förvara den efteråt ;) Dock är jag lite fundersam på själva marängen. Har varmluftsugn och hade det på 150 grader. När den var klar lyckades jag inte få bort den från pappret utan att den sprack här och där så den fick ligga kvar. Sen la jag ju på glassen och la den i frysen med hela plåten och allt. När jag sen lägger upp den, kommer den spricka mera då eller har frysningen hjälpt mig så den håller sig bättre? Tack så mycket för ett bra förklarligt recept.
penna Skrivet av Trekstor 2009-04-12 08:38
Den tog faktiskt lite tid att göra och under tiden tvivlade jag jättemycket på hur den skulle bli.

Men det slutade bra. Den blev jätte fin och god! Jag hade lime, citronskal och lite saft ovan på efter den blivit fryst. Den gick åt snabbt. Tidskrävande, men värt det.
penna Skrivet av limpa 2009-04-08 18:14
det var mycket gott
penna Skrivet av Susanne 2009-04-05 18:49
Svar till Emmy: Ja eftersom det är maräng så måste man ha ägg.
penna Skrivet av Susanne 2009-04-04 00:30
Svar till Mimmi: Ja du behöver så mycket grädde till det här receptet. Om du vill ha en tårta som är som glass så behöver den ganska lång tid i frysen. Tar du kortare tid så har inte smeten hunnit frysa till glass. Men någon timme kortare kanske fungerar.
penna Skrivet av Mimmi 2009-04-03 13:43
MÅSTE TÅRTAN FRYSAS I 5 TIMMAR???!!!!!!
penna Skrivet av Mimmi 2009-04-03 13:03
Ska man ha i så mycket grädde?
svara nu ska laga snart!!
penna Skrivet av Emmy 2009-04-02 14:14
Hejsan,Jag älskar pajer men får inte äta ägg,Måste man lägga i äggen i detta recept ??
penna Skrivet av Lilliethe 2009-02-05 16:18
Tackar för så snabbt svar! (:
Mjo, jag tror att jag ska kila över till någon väninna och sno deras ugn för sisådär en timma. >:3
penna Skrivet av Susanne 2009-02-05 00:41
Svar till Lilliethe: Ja, det går nog bra med köpta marängbottnar, även om de inte är lika goda för jag tror det kan vara svårt att få tag på marängbottnar som är som dessa med nötter och lite sega. Men gott blir det säkert, men inte lika gott! ;)
penna Skrivet av Lilliethe 2009-02-04 19:24
Hejsan. Det här receptet låter och ser så hemskt mysigt och gott ut så jag tänkte på att prova!
Tidigare så var det någon som undrade om det fungerade med marängbotten. Jag tror att hon/han menade inköpt marängbotten. Såväl undrar jag, funkar det? Med tanke på att min ugn har varit och krånglat. :/
penna Skrivet av Emil 12år 2008-11-07 17:13
Jätte god dajmtårta den var lätt lagad och bra beskriven! Många +++++

Med vänliga hälsningar: Emil
penna Skrivet av Astrid 2008-10-26 21:16
SUPERGOD!! :D
jag lagade med mandlar isället för nötkärnor, det blev toppen! :D
  1   2   nästa sida