Kommentarer till Citronpaj med lime - Sida 3

"Citronpaj är en underbart god sötsyrlig efterrättspaj med citron och lime. Servera med vispad grädde. Enkelt recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Johan 2008-11-29 13:48
Jag har märkt, under mina bakstunder med denna paj, att äggulan ofta är otillräcklig för att få pajdegen någorlunda lätthanterlig. Därför rekommenderar jag att man tillsätter ½-1msk varmt vatten till den och alla besvär är som bortblåsta!

För övrigt en super paj!
penna Skrivet av Anna 2008-09-30 16:07
Godaste och lättaste paj jag nånsin ätit och bakat!! Måste bara säga att jag rekomenderar denna paj!! :D Supergod!
penna Skrivet av Susanne 2008-09-24 23:06
Svar till Sofia: Prova att sänka citronpajen lite grann i ugnen nästa gång. Den ska inte vara lös så den rinner men inte jättefast heller. Det låter nog som din paj är ok. Jo pajen både doftar och smakar gott!
penna Skrivet av Sofia i Finland 2008-09-24 10:17
Doftar underbart i hela huset.. :)
Men min blev också betydligt mycke mörkare på ytan än den ni har på bild så fick ta ut den efter 25min. Och sen så var den "smeten" riktigt gungig/skakig när jag tog ut den från ugnen. Ska den vara så? Kanske den stadgar sig när den svalnat?
Fast så som det doftar här nu så måste den ju vara helt sagolik.. :)
penna Skrivet av Knyttan 2008-09-23 01:49
Bakade denna paj till min förlovningsmiddag! Svärföräldrarna blev väldigt impade!! Svärfar tog tre stora bitar. Kan rekomenderas varmt!!!
penna Skrivet av Henrik 2008-08-10 11:05
Vad kan man ersätta äggen med om man är ägg allergiker ?
penna Skrivet av Susanne 2008-08-06 02:55
Svar till maria: Du kan ta en halv citron istället för limen i fyllningen och till garneringen kan du också ta citron i tunna skivor delade i halvor istället eller strunta i det och bara pudra med florsocker.
penna Skrivet av maria 2008-08-05 11:43
jag sitter här och söker recept är sugen på att baka något riktigt gott har ganska mkt ingridienser hemma för tillfället men såklart inte lime som jag alltid brukar och denna pajen ser så smarig ut satt min fråga är kan man skippa limen? , och pajen blir god ändå?
penna Skrivet av Susanne 2008-07-15 23:01
Svar till Sofia: Kanske kan du prova att grädda citronpajen lite lägre, strax under mitten av ugnen.
penna Skrivet av sofia 2008-07-15 20:34
riktigt toppengod paj, har gjort den flera gånger. men dock får jag inte min lika fin som på bilden, min blir alltid mer bränd överst. ibland blir den inte kladdig alls och ibalnd blir den det, vet inte hur det kommer sig. Ja jag har över och undervärme såklart..Men god är den iaf!!
penna Skrivet av Spankywhip 2008-07-07 15:09
Får finbesök ikväll o naturligtvis så vill man bjuda på något gott. Föll mest för den här pajen som nu f.ö står in i ugnen. Har dock inte smakat den tidigare, så det ska bli spännande o se vad gästerna tycker också :)
Får väl återkomma senare o berätta hur det har gått ;)
penna Skrivet av Lovisa 2008-07-05 18:54
Bakade precis denhär pajen, och visst blev den så härligt god som man anade!
Bytte dock ut de 2 dl grädden mot laktosfri lätt crem fraiche och 1 msk organic vanilla istället för vaniljsockret. Mindre tillsatser lite nyttigare! ;)
penna Skrivet av pajfan 2008-06-27 22:00
Underbar kaka och är relativt lätt att göra. Den blev en succé när jag bjöd mina vänner på den. Den godaste kakan jag har ätit och rekommenderas varmt :)
penna Skrivet av Susanne 2008-06-08 03:34
Svar till Elmo: Ja och tack! ;)
penna Skrivet av Fredrik 2008-05-30 13:00
Den blev en bra muta till mina kollegor!
penna Skrivet av Elmo <3 2008-05-17 17:09
Det var en jättegod paj! Men är det meningen att fyllningen ska vara så lös innan man häller den i pajformen?

Keep up the good work ;)
penna Skrivet av mmm 2008-05-09 15:20
så god, en favorit
penna Skrivet av Peppe Proppmätt 2008-05-01 11:10
Pajen blev hyllad vid senaste bjudningen! Antar att den ska vara lite "lösaktig"?
penna Skrivet av Susanne 2008-04-21 02:23
Svar till Daniel: Jag tror inte det. Det låter mer som att du haft felaktiga ugnsinställningar (det ska vara vanlig över- och undervärme) eller att det är något fel på ugnen du använde.
penna Skrivet av Daniel 2008-04-13 20:22
Fyllningen blev lös och toppen bränd, trots att jag hade den i nedre delen av ugnen.
Kan jag ha haft i för mycket citron- och lime-saft?
penna Skrivet av Louise 2008-04-07 17:10
Denna pajen är suverän!
penna Skrivet av Seliim 2008-03-29 19:10
FYFAN ! skiit good säger ja ba ;)
Fick gäster ja sa till min mamma att baka den ,gästerna ba ge mej Recepten nu den e skiit god ;) <3
penna Skrivet av Seliim 2008-03-29 18:48
E den go? gör jag tänkte göra den nu ;)
penna Skrivet av rebecca 2008-03-28 16:29
ja, vi gräddade den i nedre delen av ugnen i 200grader, i ca 30min...
penna Skrivet av Susanne 2008-03-28 16:10
Svar till rebecca: Gräddade ni den i nedre delen av ugnen i rätt temperatur?
penna Skrivet av rebecca 2008-03-28 15:54
jag och min syster bakade den fast med apelsin istället, fast den vart typ bränd...
men vi följde receptet precis annars.. :s
vad gjorde vi för fel ?
penna Skrivet av Ylva 2008-03-24 13:06
Jätte god! baka den
penna Skrivet av Carina 2008-03-21 22:34
Mycket fräsch och god. Rekommenderas varmt !
penna Skrivet av johanna 2008-03-21 18:08
kanon god !
penna Skrivet av malin 2008-03-15 18:40
kanon god Syrlig.
penna Skrivet av Bength 2008-03-15 10:28
Vilken god efterrätt. Frisk i smaken och väldigt populär bland gästerna
penna Skrivet av Susanne 2008-03-12 22:42
Svar till =): Nej, grädden behöver inte vispas.
penna Skrivet av =) 2008-03-11 14:53
Den grädde man använder i pajen ska den vara vispad?
penna Skrivet av George 2008-03-01 15:58
skulle överraska familjen med god bakelse, tillslut blev det denna. bästa va att man käka upp rubbet, så det blev ingen vidare överraskning. mumsfilibaba säger ja bara
penna Skrivet av Mia 2008-02-12 18:02
Har gjort denna paj åtskilliga gånger. Även vid lite "finare" tillfällen som examen,dop,nyår osv. Den är verkligen underbart god, alla brukar älska den!
penna Skrivet av Lina 2008-02-04 16:02
Underbart god och en perfekt efterrätt!
penna Skrivet av sofia 2007-12-30 18:34
Denna står i ugnen nu..ska bjuda på den i morgon på nyårsfesten. så den får *gotta* till sig lite över natten..mmm
penna Skrivet av Anitha 2007-12-15 17:14
Perfekt med bilderna..TAck Ska prova imorgon God Jul Anitha
penna Skrivet av Marcus 2007-12-07 00:20
jättegod även utan limen (den blir lite mildare då)
penna Skrivet av Susanne 2007-11-17 12:43
Svar till Dottern: Den funktionen kommer snart!
penna Skrivet av Dottern 2007-11-17 08:39
Hej
Jag tycker denna paj verkar hur god som helst. När jag fann den ville jag maila den till min mor, men hur "tipsar jag en vän"? Förutom att kopiera alt be henne gå in på länken..
penna Skrivet av Niina 2007-11-13 18:00
Helt underbar god paj med frisk smak av sommar! Så god att den borde kunna hittas på något café! Riktigt lyx paj!
penna Skrivet av Susanne 2007-10-31 01:09
Svar till Minna: Tack, jag har fixat det! Trevligt också att du gillade citronpajen. Jag tycker också den är godare än kladdkaka.
penna Skrivet av Minna§ 2007-10-29 10:46
Ps: Det står fel i inledningen på denna paj.. där står att man ska förgrädda skalet.. och det står inte så i receptet. :-)
penna Skrivet av Minna 2007-10-29 10:42
Bjöd mina vänner på denna paj häromdan och de tog flera bitar! Det bästa omdöme man kan få! Den var supergod! Ska absolut göra den fler ggr! Den har tagit över tronen från kladdkakan.

(finns en bit kvar och den är min!!):-)
penna Skrivet av josefin 2007-10-27 16:23
Hur god som helst, jag älskar den :] Den smakar typ som foxgodisarna fast mjukare!
penna Skrivet av Mia 2007-10-26 17:13
Jag måste också hålla med, supergod och fräsch!
penna Skrivet av Torgny 2007-10-23 19:51
Jag testade pajen och jag håller med Maja, man får liksom aldrig nog. En delikat blandning av sött och syrligt. Den får en 12:a av 10 möjliga.
penna Skrivet av Maja 2007-10-16 22:44
Super god, om de ens räcker.
Man kan liksom inte få nog.
Kommer helt klart baka den igen.
penna Skrivet av Tessan 2007-10-10 22:39
den vart supergod, blir o bjuda på den, på min födelsedag i helgen =)