Kommentarer till Citronpaj med lime - Sida 2

"Citronpaj är en underbart god sötsyrlig efterrättspaj med citron och lime. Servera med vispad grädde. Enkelt recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Victoria 2010-03-29 14:37
Denna pajen var verkligen underbar! Smaklökarna dansar för varje tugga somm man tar! :D Gör denna otroligt goda paj!!
penna Skrivet av Karolina 2010-03-15 10:03
Hej! Jag frågar samma som Maria. Har någon testat göra den här pajen i små portionsformar? Undrar hur det skulle funka och vad blir ugnstiden då?
penna Skrivet av ebba andersson 2010-03-06 10:27
har gjort den säkert 100 gånger och tröttnar alldrig och den blir alltid succé<3
penna Skrivet av DL 2009-12-11 20:42
Bjöd på den ikväll, det blev en succé! Väldigt god!
Tack!
penna Skrivet av Jenny i England 2009-11-14 18:15
Jättegod och lättgjord paj! Hade den med mig till tjejkväll igår och all bad om receptet!
penna Skrivet av LoveOfNature 2009-11-12 10:26
Ett tips är att ha i något mer citron och någon matsked mindre socker i fyllningen. Väg upp med 1 matsked extra mjöl. Då blir den inte lika sötsliskig. Och för att sedan väga upp att den blev lite surare så spritsa på maräng på en klar paj och in igen ca 15 minuter. ;) Hehe ;) Smarrigt!!!
penna Skrivet av Nottinghill 2009-11-03 11:20
Måste bara rekommendera denna UNDERBARA paj. Jag har fått så mycket glada reaktioner då jag bjudit på denna och jag har även delat ditt recept vidare.Så lättgjord, fräsch i smaken.Barn som vuxna älskar den!! Riktigt proffsig men hemmagjord!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-02 23:34
Svar till Arg Polack: Fyllningen ska stelna i ugnen. Hade du verkligen rätt ugnsinställningar?
penna Skrivet av Arg Polack 2009-11-02 21:55
Pajen blev inte riktigt som planerat, den blev flytande!
penna Skrivet av Nina 2009-10-27 17:41
Hej.
Jag åt en kaka för 13 år sedan och har sen dess letat desperat efter ett liknande recept. Idag hittade jag det på den här sidan! Tack för det receptet på den godaste kakan jag någonsin ätit!
penna Skrivet av Didem 2009-10-26 18:25
tack för svaret!
penna Skrivet av Susanne 2009-10-26 12:12
Svar till Didem: Nej, smöret ska inte smältas. Följande gäller alla recept på recepten.se: Jag skriver alltid uttryckligen om smöret ska smältas, så om det inte står att det ska smältas så ska det inte det.
penna Skrivet av Didem 2009-10-26 11:43
Jag undrar bara om man ska smälta smöret??
penna Skrivet av Ulrica 2009-10-17 12:35
En fräsch och god paj som fick klart godkänt av mina arbetskamrater
penna Skrivet av Susanne 2009-10-05 19:45
Svar till Resho: Nej du tillsätter det i fyllningen, inte i pajdegen.
penna Skrivet av Resho 2009-10-05 17:43
Den är säkert bra den ser så supergod måste göra den ! Men vad menar ni med '' Tillsätt saft och skal till smeten '' ? asså ska jag lägga till citron skalen i degen också?
penna Skrivet av Ida 2009-09-22 09:27
Pajen är i ugnen nu, doftar underbart!
penna Skrivet av Cia 2009-08-21 15:09
Världens godaste paj!!
penna Skrivet av Linnea 2009-07-11 17:26
gjorde me små formar, de blev 4st!! ugnstiden är samma
penna Skrivet av britt-mari. 2009-06-16 21:38
citronpajen var jätte jätte god ,var lätt att göra
penna Skrivet av Jenny 2009-05-31 23:41
Gjorde 1,5 sats igår utan problem och det blev jätte lyckat, supergott och jätte roligt!!! Har även bjudit mamma på en stor bit idag:) Inte sista gången jag gjort den.....:)
penna Skrivet av Maria 2009-05-31 18:54
någon som provat att göra i små portionsformar? Funkar det, och vad blir ugnstiden då?
penna Skrivet av Susanne 2009-05-29 00:04
Svar till Jenny: Jag har inte provat men det borde gå om du tar en pajform som är lite större ca 29-30 cm i diameter (den har en yta som är 1,5 ggr större).
penna Skrivet av Jenny 2009-05-28 23:40
Är det någon som har provat att göra 1,5 sats?? Ska ha tjejträff på Lördag och vill inte att det sak vara för lite.
penna Skrivet av Anna 2009-05-16 17:05
Det var en av dom godaste pajer jag någonsin ätit :)Frisk o smaskig...
penna Skrivet av Susanne 2009-05-03 18:01
Svar till linda: ja du kan skippa det men du får ju ingen vaniljsmak då vilket gör att det inte blir riktigt lika gott.
penna Skrivet av linda 2009-05-03 15:01
jag har inget vaniljsocker hemma.kan man skippa det?
penna Skrivet av Susanne 2009-05-01 23:43
Svar till Karolina: Tack för att du skrev och berättade! Jag har nu lagt in detta i receptet!
penna Skrivet av Karolina 2009-04-29 16:19
Jag fryste pajen o tinade den i mikron efter en vecka. Tyckte den var lika god som den var nygräddad :P
Även konsistensen höll sej tyckte jag.
penna Skrivet av Anette 2009-04-11 19:12
En helt suverän paj! Hela släktens favorit som är som en dröm...................
penna Skrivet av Erik 2009-04-10 18:21
Fanny: ja, det kan man. Har själv gjort den en gång med apelsin, lime och citron, så det fungerar säkert. Det blev jättegott då iaf, men se till bara att juicemängden är den rätta ( på ett ungefär). GL HF
penna Skrivet av Fanny 2009-04-10 11:43
men kan man använda appelsin ,om man inte har någon citron ??
penna Skrivet av Leila bakar... 2009-04-09 20:45
Jag har inte smakat ännu, tog precis ut den ur ugnen men den ser fantastisk ut! Efter en halvtimma var min väldigt lös så jag har haft i den i 45-50 min och använt folie för att den inte skulle brännas. Nu är den lagom fast och jag tror den blir jättegod =)
penna Skrivet av Eva 2009-04-07 16:50
Helt underbar
penna Skrivet av Susanne 2009-04-05 18:56
Svar till Clay: Ja du kan värma den lite eller äta kall, det är en smaksak. Om det börjar bli bränt kan man lägga över aluminiumfolie. Om du gör den igen så kanske du bör flytta ner den ett snäpp i ugnen och kanske sänka värmen lite för den ska inte bli bränd. På en del ugnar så stämmer inte inställd temperatur med verklig temperatur.
penna Skrivet av Clay 2009-04-04 22:49
Tog ut den efter 20 min då den började bli bränd, trots över och undervärme, längst ner i ugnen. Dessutom verkar den vara väldigt lös (inte färdig?). Ska bli spännande iaf =)
En fråga, kan man värma den igen efter en dag i kylen? Eller skall den serveras kall då?
penna Skrivet av Susanne 2009-03-21 19:22
Svar till Emmy: Ja det här receptet måste man ha ägg i.
penna Skrivet av Emmy 2009-03-21 18:38
Aaaaaaw , Jag vill äta pajen !!!!!!!! Måste man ha med sig äggen ??
penna Skrivet av Susanne 2009-03-05 19:01
Svar till Sara: Ja det kan man ta. Det brukar stå på flaskan hur stor mängd som motsvaras av en citron eller lime. Flaskorna som heter Realcitron och Reallime går bra att ersätta citronsaft och limesaft med och citron- och limeskalssmaken kan du ersätta med Cedro citron hushållsarom. Du får droppa i ett antal droppar av den och smaka av. Citron- och limeskalssmaken är väldigt viktig för den här pajen så den ingrediensen bör man inte utesluta.
penna Skrivet av Sara 2009-03-04 23:54
Kan man ha citron och limesaft från burk istället? Isåfall vilken mängd?
penna Skrivet av Ella 2009-03-03 10:13
God frisk smak, men endast en bit sedan för mäktigt! Inte så populär för mindre barn...
penna Skrivet av Susanne 2009-02-22 02:57
Svar till Karolina: Jag har ine provat att frysa den men jag tror att det går bra. Skriva gärna om du provar hur det gick.
penna Skrivet av Karolina 2009-02-21 12:59
Kan man frysa den här pajen?
penna Skrivet av Lena 2009-02-02 15:03
Helt klart min favorit pland pajer. Kan starkt rekomendera att hacka lite valnötter och garnera med istället för lime. Blir en jättegod kombination.
penna Skrivet av Björn 2009-02-01 21:35
För en mindre kletig mer lättformad deg, nöjer jag mig med 100g margarin och ökar mjölmängden till 3dl. Fö en ruskigt god paj, särskilt när man lyckas få degen hård men innehållet krämigt flytande. Helt klart godast dag 2 och föredrar den också kylskåpskall, mkt mer citronsmak då.
penna Skrivet av Emelie 2009-01-23 11:56
Håller med er andra, underbart god paj! Jag har letat länge efter ett sånt här enkelt recept. Perfekt att bjuda på!
penna Skrivet av Frida 2009-01-21 12:47
Denna citronpaj kan varmt rekommenderas! Har bjudit på den flera gånger och den är alltid lika omtyckt. Flera har velat få receptet. Mycket god! Smakar bäst dag 2.
penna Skrivet av Susanne 2009-01-13 23:25
Svar till Ellinor: Nej grädden till fyllningen behöver ej vispas. Jag har förtydligat det i receptbeskrivningen nu eftersom fler än du frågat om det. Lycka till med pajen! Den är otroligt god tycker jag, hoppas du också gillar den!
penna Skrivet av Ellinor 2009-01-12 17:47
Ska göra denna :) men ska grädden vispas?
penna Skrivet av Joe 2009-01-09 17:39
Den står i ugnen nu! Smeten smakade fantastiskt så det var svårt att hälla allting i formen =) Håller tummarna för ett bra resultat nu!