Kommentarer till Citronkladdkaka

"Sötsyrlig citronkladdkaka som är otroligt god och enkel att göra med detta recept. Servera med en klick grädde."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
penna Skrivet av Åsa McCarthy
Supergod! Jag minskade sockret till hälften och använde mandelmjöl istället för vetemjöl. Underbart.
penna Skrivet av Lisa
En fantastiskt god paj som var lätt att göra. Bytte vetemjölet mot glutenfri mjölmix (tog närmare 2 dl).
Använde en stor och väl mogen citron som gav en underbar smak...MUMS!
MVH
Lisa
penna Skrivet av Ella
Jätte god kladkaka
penna Skrivet av Mari
Hej,
skulle det gå att använda denna som del i tårtbotten? Funderade på att testa nu till midsommar.
:)
besökare Svar till Elisabeth Skoglund penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Elisabeth Skoglund
Tack för en jättebra sida med så många goda och bra recept!
Nu är det andra gången jag gör denna goda citronkladdkaka!
Mvh Bettan
besökare Svar till Anna Smedslett penna Skrivet av Susanne
Men så himla roligt att höra! :) Tack Anna och du får hälsa tillbaka, jag tackar för rekommendationerna och det är väldigt roligt att det jag gör uppskattas och jag kommer definitivt fortsätta! :) Kram!
penna Skrivet av Anna Smedslett
Hej Susanne!
Var på knytis där ett av bidragen var denna kladdkaka. Den var så god att jag bad om receptet. Fick reda på att det var från din site och sen bara fortsatte rekommendationerna om denna fantastiska recepten.se. När jag sa att vi var gamla kollegor bad hon mig att hälsa och tacka för alla fantastiska recept och att fortsätta precis som du gör :)
Nu kör jag igång med baket igen, kram!
/Anna
besökare Svar till Solie penna Skrivet av Susanne
Du kan inte byta ut vetemjöl mot mandelmjöl rakt av i vilket recept som helst. Det är absolut inte samma sak. Så det är med största sannolikhet därför det inte blev bra. Receptet så som det står är väl beprövat så jag vågar lova att det inte är något fel på det. Tråkigt förstås att det misslyckades men tänk som sagt i fortsättningen på att mandelmjöl oftast inte kan ersätta vetemjöl, det behövs ofta något mer eller annan ändring, inte så enkelt med andra ord tyvärr.
penna Skrivet av Solie
Ska det verkligen vara så mycket smält smör? Det var den rinnigaste smet jag sett. Dessutom saften från en citron ! Min kaka blev som en gröt med smält fett som låg ovanpå och flöt. Vad hände? Jag följde receptet utom att jag bytte till mandelmjöl. Men det kan väl inte vara orsaken? Försökte rädda eleländet med att ha i kakao som iallafall gjorde konsistensen bättre men det var bara att kasta för den sura citron saften tog över.
Aldrig mer jag gör den kakan.
besökare Svar till Vibeke penna Skrivet av Susanne
Man brukar strö över mandelflarn innan man stoppar in bakverket i ugnen. Dels blir det godare, vackrare och så fastnar ju mandelflarnen i smeten så de sitter fast i kakan när den är färdiggräddad. Skulle du strö över efter gräddning ramlar de lätt av.
penna Skrivet av Vibeke
Citronkladdkakan är i ugnen nu. Första gången jag gör den. Roligt att läsa om alla tips. Någon hade strösslat mandelflarn på men var det innan kakan skulle in i ugnen eller efter månne?
besökare Svar till Marie penna Skrivet av Susanne
Då behöver man byta ut både vetemjöl och socker, receptet behöver göras om en del då för det är inte "bara" att byta ut, jag har dock inte provat. Skriv gärna om du provar någon bra variant! :)
penna Skrivet av Marie
Hej, kan man göra den LCHF??
besökare Svar till Maj penna Skrivet av Susanne
Det bästa är att smaka på smeten innan man häller upp den i formen och justera om det behövs genom att tillsätta mera socker. Det kan säkert vara så att citroner kan vara lite olika sura beroende på säsong och mognadsgrad och dessutom är ju citroner olika stora. Jag har använt ekologisk citron och de är ju aldrig så där jättestora som ibland besprutade citroner kan vara.
penna Skrivet av Maj
Hade höga förväntningar men tyckte dock den färdiga kakan var för sur för min smak. Tar kanske mindre citronsaft eller mer socker om jag gör den igen. Tack för receptet i alla fall :)
besökare Svar till Fanny penna Skrivet av Susanne
Det kan man nog, men jag har inte provat. Tänk på att ugnstiden blir kortare och man kan även behöva sänka ugnsvärmen. Jämför receptet på kladdmuffins och kladdkaka.
penna Skrivet av Fanny
Jätte god undrar om man kan använda samma recept fast i muffins formar så att dem blir som citron kladdkake muffins??
besökare Svar till Ida Weitz penna Skrivet av Susanne
Vad bra! Kul att du tycker om min receptsida! :) Äppelkaka kanske?
penna Skrivet av Ida Weitz
Det blev jättegod!! :)

Åter igen älskar denna fantastiska sida!

Några bra tips på något väldigt svenskt som är enkelt som man kan baka?
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Annette
Rådet att tvätta citronen först är helt rätt. Det mesta av gifterna sitter i skalet, även om det kan finnas rester även i fruktköttet. Så det är verkligen inte onödigt att tvätta citronskalet innan man använder det. Tvätta/skrubba med varmt vatten och skölj sedan av med kallt. Vill du vara säker så använd ekologiskt odlade citrusfrukter i stället.
penna Skrivet av Matilda
Varför ska man tvätta citronen? Gifterna sitter i citronen också inte bara utanpå så jag tycker att det är helt onödigt
besökare Svar till Ida Weitz penna Skrivet av Susanne
Hoppas resultatet blev bra! Annars får du justera gräddningstiden som är väldigt beroende av storlek på form. Det här är ett av mina favoritrecept - enkelt och supergott! :)
penna Skrivet av Ida Weitz
Har precis satt in kakan i ugnen smeten var hur god som helst och ser verkligen fram till resultatet! Älskar kladdkaka och älskar citron. Tror att detta kommer att bli utsökt!!
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips som du delar med dig av!
besökare Svar till Therese Svensson penna Skrivet av Susanne
Tack! Åh vad kul att höra! :) Tack för att du skrev och God fortsättning!
penna Skrivet av Maria
Jag la i lite mer socker och vaniljsocker i för det var lite för sur för min del. Sen använde jag kokos att bröa formen med. Det blev väldigt lyckat så kan tänka mig kokos i själva kakan blir också jätte gott. Sen behövde jag göra slut på lite dime så det strödde jag uppe på. Blev super gott att äta kall till lite glass. Vad jag vill säga är se vad ni har hemma allt funkar
penna Skrivet av Therese Svensson
Gjorde din citrtonkladdkaka som efterrätt på Nyårsafton. Vi lagade även din ryggbiff med champinjoner och charlottenlök. Rödvinssås.
SUPER GOTT! dina recept är jättebra och pedagogiskt upplagda vilket gör att alla kan lyckas!!! Tack! ska prova din ajvar kyckling idag.
GOTT NYTT ÅR!
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne
Ja det kan du göra. Man kan också servera den kall, det är också gott! Den är även god att servera rumstempererad så du kan göra den i förväg och så bara låta den stå framme, lägg en bakhandduk över och så serverar du den när det är dags för det, så skulle jag göra om jag bakade den samma dag!
besökare Svar till Louise penna Skrivet av Susanne
Det är nog bra att tvätta av även ekologiska citroner tänker jag, inte så att de är kliniskt rena och man använder säkert någon form av medel på dem också som är godkända för ekologisk odling. Däremot håller jag med dig om att ekologiska citroner är att föredra, särskilt när man ska äta skalet, för även om man tvättar av skalet så finns det säkert rester av bekämpningsmedel kvar på de icke-ekologiska citronerna. :)
penna Skrivet av Louise
Hej! Kakan verkar vara jättegod. Tänkte på möjligheten att köpa en ekologisk citron, så behöver man inte diska den och samtidigt undvika att få i sig bekämpningsmedel. :)
penna Skrivet av Jenny
Tänkte prova denna efterrätt. Kan jag göra kakan färdig i förväg och sedan bara värma till den under tiden man äter huvudrätt?
besökare Svar till agnes penna Skrivet av Susanne
Tack för dina tips! Det låter gott alltihop! :)
penna Skrivet av agnes
Helt underbar kaka som är enkel, billig och snabb. Gjorde den senast med mandelflagor på, så himla god kombo! Har även gjort med kokos, lika gott det. Gör man denna goding så ofta som jag är det kul att testa lite variationer:)
Vill också bara säga tack för en riktigt grym receptsida!!
besökare Svar till Lisa Blomdahl Djurberg penna Skrivet av Susanne
Ja detta är verkligen en god kaka om man gillar sött och syrligt! Låter smaskens med vispgrädde och jordgubbar till! :)
penna Skrivet av Lisa Blomdahl Djurberg
Jösses vad god! Med vispgrädde och söta jordgubbar blev detta sommarens höjdare!
besökare Svar till Thess penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev och bra att veta att du tycker det blev lika gott med lime! Det ska jag prova nästa gång jag gör den här kladdkakan! :)
penna Skrivet av Thess
Mycket god och enkel! Har även ersatt citron med lime och det blev minst lika gott det!
besökare Svar till Gertrud Nilsson penna Skrivet av Fredrik Johansson
Jag har gjort den två gånger och en gång hade jag för mycket citronsaft vilket gjorde den sur. Prova gärna med kanske bara 1 msk citronsaft.
besökare Svar till Gertrud Nilsson penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset med apelsin!
penna Skrivet av jenny stoltz
Fantastisk god !
penna Skrivet av Gertrud Nilsson
Har bakat denna kaka med citron tyckte den blev lite väl sur så jag bytte ut citronen mot apelsin
blev mycket uppskattad. Ska baka den igen till långfredag
besökare Svar till Helene Rietz Minne penna Skrivet av Susanne
Du kan förvara den antingen i kylskåp eller frysen, den håller sig bra. Ställ fram den i rumstemperatur kanske en timme före servering så blir den nog som godast enligt mitt tycke och smak. Den är annars god kylskåpskall också. Däremot tycker jag nog den blir sämre om man värmer den, men som sagt det är bara vad jag tycker och inte säkert att alla håller med om.
penna Skrivet av Helene Rietz Minne
Hej, undrar om denna citronkladdkaka kan göras 2 - 3 dagar i förväg, och om man då skall frysa den eller om det går lika bra att ha den i kylen, och hur lång tid före serveringen skall den ställas fram?? Skall den serveras rumsvarm, eller t.o.m. värmas lite??
penna Skrivet av Marika
hej Susanne, jag vill bara tacka för ett fantastiskt recept! Lättbakad och ljuvlig kaka.
besökare Svar till Lo penna Skrivet av Amanda
Fast det där är ju en smaksak, det är ju skillnad på lime och citron.
penna Skrivet av Lo
Denna kladdkaka är bättre med lime (då 2 stycken) än med citron. Och med tanke på hur god den redan är så kan ni bara föreställa er hur fantastisk den blir med lime istället ;)
penna Skrivet av Anonym
Nöjd! :)
besökare Svar till JelenaNelly penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av JelenaNelly
Fantastiskt gott! bakade denna underbara kladdkaka för min mammaträff och alla var begeistrade! Tack för receptet! Enkelt, snabbt och ljuvligt gott! :)
  1   2   3   nästa sida