Kommentarer till Chokladtryffel med jordnötter - LCHF - Sida 1

"Mycket god chokladtryffel med jordnötter som är enkla att göra. Fungerar även med LCHF. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Bea 2018-05-10 18:50
Även jag undrar om de går att frysa 😊
penna Skrivet av mayan 2017-10-28 14:17
Kan man månntro frysa dessa?
penna Skrivet av corina 2016-10-06 21:50
dessa var också helt magiska
bra att du har glutenfria recept me
from corinas.for.me
person Svar till Katarina penna Skrivet av Susanne 2014-02-21 19:48
Nej, man ska inte behöva röra i kvargen försiktigt. Rör tills det blir en fin smet. Det låter konstigt om det separerade om det är det du menar? Du tog bort kastrullen från värmen innan du lade i chokladen?
Jag har gjort det här receptet flera gånger och det har blivit bra varje gång. Jag använder alltid äkta vispgrädde, äkta smör och någon bakchoklad med hög kakaohalt oftast Odense. Vet inte om det kan bero på om du hade någon ingrediens av sämre kvalité? Kvargen jag använt är Arlas Kesella 10% men jag har svårt att tro att den med 1% eller kvarg av annat märke inte skulle fungera. Skriv gärna igen och berätta om du kommer på vad det kan bero på.
Roligt att höra att du gillar min receptsajt! :)
penna Skrivet av Katarina 2014-02-21 14:23
Hejsan! Har precis gjort denna, allt gick bra fram tills jag skulle blanda i kvargen, då blev konsistensen jätte konstig. blev typ "ojligt" jag kanske har rört för mycket kan det vara orsaken? Borde stå att man försiktigt ska blanda i kvargen bara.
Men jag hoppas att tryffeln blir bra ändå jag ska kolla om ca 1 h hur det blev.

Bara undra om ja gjorde nå tokigt. Jätte bra sida btw! ska bakas mycket härifrån :)
person Svar till Emil penna Skrivet av Susanne 2014-01-15 15:24
Jag har använt Odense mörk choklad 70%. Lite kladdig när man tar i den blir det nog alltid, men sämre chokladsorter är väl ännu värre. Men för att få bort kladdeffekten helt tror jag chokladen måste tempereras och det är en ganska omständlig process där chokladen ska få olika temperaturer i olika steg, du får googla på det om du vill läsa mer, jag är ingen expert på det.
penna Skrivet av Emil 2014-01-12 17:18
Vilken slags choklad använde du?

Jag använde mig av dyrare choklad och inte billiga och dåliga Marabou. Den smälte dock alldeles för lätt när man höll i en bit.
person Svar till Cornelia penna Skrivet av Susanne 2013-12-11 18:19
Roligt att höra! Jag tycker precis som du! :)
penna Skrivet av Cornelia 2013-12-11 10:07
Verkligen jättegott! Jag älskar när det blandas sött och salt, så passade mig perfekt! Blir julgodis i fortsättningen!
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2013-11-30 16:03
Jag tror nog du kan utesluta kvargen. Den gör nog bara att tryffeln blir något mjukare och bidrar med lite protein så den blir ju lite nyttigare och mindre söt eftersom man spär ut tryffeln lite, men som sagt tror bara man kan utesluta den. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Eva 2013-11-30 15:26
Mmm, såg gott ut!
Kan man använda nåt annat istället för kvarg (eller kesella)? Mer grädde, smör...??
  1