Chokladtryffel är ett riktigt lyxigt chokladgodis som smälter i munnen. Enkelt och roligt att variera genom att smaksätta med sin egen favoritlikör. Tryffeln är mycket enkel att göra, bara att blanda ihop chokladsmeten och hälla i en form. Sedan får det stelna och man rullar sedan bitarna i kakao.
Tid: 1 timme, varav 30 min jobb.
ca 25 st
Näringsvärde per tryffelbit (12 g): 62 kalorier, 4 g kolhydrater, 5 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Chokladtryffeln håller sig i kylskåp minst 2 veckor. Chokladtryfflarna kan också frysas in och håller sig då i ca 3 månader. Tänk på att låta dem tina långsamt i rumstemperatur och servera dem när de tinat och nått rumstemperatur.
Gjorde det här receptet till årets julpyssel och provade att strössla över krossade polkagrisar innan allt fick stelna i kylen. Succé tyckte alla!
⭐
webmaster
💬Svar till
Maximillian
✏️Skrivet av Susanne
Det beror ju på hur varmt du har i bilen. En kylväska fungerar alltid, gärna med en frysklamp i, eller frys in en flaska vatten och lägg ihop med burken som du kan dricka upp sen.
✏️Skrivet av Maximillian
Jag skulle vilja ge bort dessa, men de skulle behöva transporteras i 2-3 timmar. Klarar de sig som de är under en bilfärd eller bör jag lägga dem i en kylväska av något slag?
✏️Skrivet av johanna
supergoda! smälte liksom i munnen, riktigt goda.
gjorde en annan version av det, hällde i några droppar pepparmyntsolja och rullade sedan runt de i florsocker.
krossade även lite pepparkakor som jag rullade runt de i.
toppbetyg från alla här hemma🤩
✏️Skrivet av Thomas
Tips är att ha i lite flingsalt i smeten. Det lyfter choklad nått otroligt.