Kommentarer till Chokladtryffel - Sida 2

"Underbar chokladtryffel som enkelt tillverkas av mörk choklad, grädde och ev. din favoritlikör. Mycket gott chokladgodis som smälter i munnen."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Susanne 2008-01-12 03:11
Svar till Sara: Jag tror det skulle bli gott om du doppar dem i smält vit choklad. Lägg sedan på bakplåtspapper och ställ dem kallt.
penna Skrivet av sara 2008-01-11 19:15
om man gör den med vitchoklad ska man rullad den i florsocker eller ? för det låter inte så gott.
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 05:12
Svar till yvonne: Hur menar du?
penna Skrivet av yvonne 2007-12-18 15:32
Min tryffel är för lös, vad gör jag?
penna Skrivet av Susanne 2007-12-02 02:35
Svar till Sofie: Jag vet inte exakt men jag hade själv mina i 3-4 veckor i kylskåpet och det var inget fel på dem.
penna Skrivet av Sofie 2007-11-30 12:23
Har precis gjort tre olika, de håller på att stelna och sen ska jag rulla dem till fina tryffelkulor. Hur länge håller de sig i kylskåp?
penna Skrivet av Susanne 2007-11-25 01:24
Svar till du som vet vad jag gjorde igår kväll :-) : Har inte provat florsocker, men varför inte. Det borde väl gå.
penna Skrivet av Vet vad du gjorde i går kväll..... 2007-11-21 16:49
Heej!!
Tycker att chockladtryffel är göör gott!!
Men kan man inte typ ha florsocker eller nåt sånt på i stället för kakao?? Tack på förhand! Kram
penna Skrivet av Susanne 2007-11-16 23:51
Svar till Nessa: Det går bra med vilken mörk choklad som helst. Ju finare kvalitet desto finare tryffel.
penna Skrivet av Nessa 2007-11-15 19:31
Går det bra om man använder en finare mörk choklad eller måste det vara gammal trökig blockchoklad?
penna Skrivet av lilla jag 2007-11-06 14:21
chokladtryffel är supergott! och med en god likör i är som pricken över I! gjorde dessa på min dotters bröllop!! mums
penna Skrivet av Susanne 2007-10-04 23:22
Svar till Malin: Man kan hacka chokladen i småbitar och lägga i skål och smälta i vattenbad. Låt inte vattnet koka, chokladen kan bli grynig då. Häll upp 2/3 av chokladen på en marmorskiva eller plåt och arbeta med den tills den är tjock och på väg att stelna. Häll sedan tillbaka chokladen i skålen med resten av chokladen. Smält på nytt, under omrörning i vattenbad. Har du termometer ska det vara 32 grader för mörk och halvsöt choklad och 29 grader för vit- och mjölkchoklad. Bred sedan ut den tunt, pensla i formar eller spritsa ut den till vad du vill.
penna Skrivet av Malin 2007-10-03 10:58
Låter gott, tror jag ska göra detta till dessert ute i torpet nu i helg! Hur härdar man chokladen?
penna Skrivet av Wow 2007-07-03 13:31
Gott,gott,gott :P
penna Skrivet av Gaffel 2007-03-11 14:47
Bör man inte härda chokladen lätt innan man rullar den i cakao för att förhindra att den håller för låg smältpunkt?
penna Skrivet av Amanda 2007-03-10 14:41
Kan man ha vaniljsocker och ta bort likören ?
penna Skrivet av Susanne 2007-02-11 15:42
Svar till Sara: Du kan utesluta likör.
penna Skrivet av sara 2007-02-03 22:37
kan man använda nåt annat istället för likör?
penna Skrivet av Frida 2006-12-23 09:58
svar till maria: vanligtvis säger man att mörk choklad ska innehålla minst 70% för att vara nyttig men jag har ingen anging när det gäller mörk block cholkad
penna Skrivet av smiley 2006-12-14 21:04
underbart gott! Pröva åxå att göra med 200g mjölkchoklad och 25-50g mörk choklad om du vill ha lite "ljusare" smak. Jag blandade i apelsinsocker i en sats, och krossade mintdrageér +pepparmyntolja i nästa. Och sen rullade jag dom i smält mörk choklad. Det är ju bara att smaksätta å testa i det oändliga.. Mina blev helt otroligt goda, godaste chokladen jag ätit tror jag :)
penna Skrivet av Susanne 2006-12-13 00:10
Svar till Marina: Det är lite olika. Den jag brukar använda (Odense) är 55% kakao i.
penna Skrivet av marina 2006-12-12 20:59
Hej, skulle vilja prova ett antal recept som alla inneháller blockchoklad. Bor i Spanien och är inte helt säker pá vilken choklad jag bör välja här. Hur mycket kakao (%)inneháller blockchoklad?
penna Skrivet av charlene 2006-11-03 15:46
gjorde dubbelsats, den blir inte klar! :S
penna Skrivet av Mirza 2006-11-02 20:20
Jätte gott! Bättre än vanlig choklad!