Kommentarer till Chokladtryffel - Sida 1

"Enkelt recept på underbar chokladtryffel som du gör på mörk choklad, grädde och ev. din favoritlikör. Ca 25 st. Mycket gott godis eller julgodis."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Viktoria 2017-10-08 21:17
Underbart gott! Jag gjorde utan likör, men med vaniljsocker och lät tryffeln stelna i siliconformar. Då blev det enklare att hantera. Perfekt att ha tryffel i kylskåpet när chokladsuget sätter in :)
penna Skrivet av Nybörjare 2014-12-10 20:33
Hej!
Kan man använda t.ex apelsinsaft eller annan frukt/bärsaft istället för likören, eller blir chokladen för lös då?
penna Skrivet av Josefin 2014-03-06 16:57
Ett tips är att stjälpa upp smeten i knäckformar direkt när den är varm. När den sen stelnat kan man trycka ur tryfflarna och rulla i kakao. Snyggt och lätt!
person Svar till Max penna Skrivet av Susanne 2013-05-17 00:48

Prova att ta lite mindre mängd grädde, kanske 0.75 dl. Likören gör ju chokladsmeten lösare så det blir nog mindre kladdigt om man minskar ner lite på vätskemängden genom att minska på grädden. Skriv gärna igen om du testar!

Chokladtryffeln bör hålla sig minst 2-3 veckor i kylen, troligtvis ännu längre.

penna Skrivet av Max 2013-05-16 23:55
Gjort detta två gånger med baileys, riktigt gott.
Däremot blir smeten aldrig stel så den är sjuukt svår att rulla, det blev lite bättre när den stått i kylen en timme men fortfarande riktigt kladdigt, nåt tips?
Sen undrar jag hur länge de klarar sig i kylen?
penna Skrivet av Johanna 2011-08-15 15:46
Jag gjorde på 85% mörk och hade i conjac. Använde även laktosfri matlagningsgrädde 10% istället. Satte in satsen i kylen för att stelna. Blev helt underbara. Mäktig chokladsmak. Älskar mäktiga små tryffelmunsbitar :)
penna Skrivet av julia 2010-12-29 15:26
Jag valde detta recept och det var jätte gott:)
Gästerna berömde dom och sa att de var jätte goda !
Jag rekommenderar dom starkt till alla!!!
//Julia
penna Skrivet av Nam 2010-12-23 13:35
Jag hade i mörk Rom. Suuupergoda blev de! Och vad enkla de var att göra. Ska göra en till sats med punch.
Förstår inte dem som klagar på för mycket chokladsmak?? Mörk choklad kan ju inte smaka annat än just choklad... Ta en ljus om ni inte gillar mörk...
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2010-12-22 17:21
Ja det är ju en smaksak med chokladen också. Du kan ta en ljusare choklad.
person Svar till Tryffelkung ..eller inte penna Skrivet av Susanne 2010-12-22 17:20
Ja ta gärna en ljusare choklad.
penna Skrivet av Anonym 2010-12-21 15:18
Jag gjorde konjaks chokladtryffel och det smakade, enligt mig, ej gott. Men det är att det är en smaksak! Dock tycker jag att vaniljchokladtryffeln var mycket god. Men som ett flertal nämnt tidigare anser jag att chokladsmaken är för stark.
penna Skrivet av Tryffelkung ..eller inte 2010-12-17 19:32
Jag gjorde en dubbelsats..tog 4,5 timme och stelna..och då var det inte helt bra endå..
Själklart gjordes en obligatorisk provsmak medans det skulle rullas i kakao..men oj vad mycket choklad det smakar lite för mycket?..tog mer bailys i en vad man skulle för jag älskar smaken av den...men känndes inget alls pga chokladen..
använde icas mörka blockchoklad..

fungerar vanlig marabo mjölkchoklad?
person Svar till anonym penna Skrivet av Nightrose 2010-12-16 15:36
Choklad blir inte bra när man har fryst den. Den blir missfärgad och ser inte speciellt fräsh ut. Så är det en gåva så frys den inte. Ska du ha den själv så är det upp till dig. :)
person Svar till susnet penna Skrivet av Marie 2010-12-15 21:48
Det blev väldigt gott, kan absolut rekommendera det.
person Svar till Marie penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 03:27
Skriv gärna hur det blev när du smakat!
penna Skrivet av Marie 2010-12-07 19:23
Har provat göra dessa med choklad/chili glögg istället för likör, har dock inte smakat än så ska bli intressant att se hur det blir.
person Svar till moa penna Skrivet av Mr T 2010-06-10 10:37
Absolut kan man göra det. Men det som händer då att den kan bli hårdare, men då är det bara att ta ut den innan du skär upp och ska servera.
penna Skrivet av Julia 2010-02-18 10:43
Det här gjorde jag igår fast jag smulade i daim det blir super gott rekommenderas varmt :)
penna Skrivet av moa 2010-02-10 21:57
kan man absolut INTE lägga smeten i kyl så att den stelnar fortare?
penna Skrivet av johanna 2009-12-20 21:17
Det är ju oftast inget problem att göra om lakto-ovo-vegetariska recepet till veganska. Använd havregrädde, mjölkfritt margarin och "No Egg - natural egg replacer" (står på förpackningen hur man ska göra för att ersätta ägget/äggvitan i receptet).
penna Skrivet av Susanne 2009-12-20 19:24
Svar till Christina: Jo, grejen är också att om man letar veganska recept så tror jag knappt inte det finns några på recepten.se som uppfyller dessa snäva villkor så därför skulle det inte vara så stor idé att göra den strikta tolkningen av vegetarisk \= vegansk. Vill man leta veganska recept finns det antagligen andra bättre receptsajter som är specialiserade på sådana recept.
penna Skrivet av Christina 2009-12-20 18:35
Om man är vegan tycker jag man får leta efter recept märkta med just 'veganskt' och inte klaga på att vegetariska recept är (ovo-lakto-)vegetariska och inte veganska.
penna Skrivet av Susanne 2009-12-19 16:56

Svar till Sara: Eftersom de flesta vegetarianer äter mjölk, grädde, smör, ägg etc så har jag valt att låta dessa ingredienser ingå i de recept som är taggade som vegetariska.

Finns det någon officiell definition av ordet vegetarisk som livsmedelsverket eller någon annan myndighet har gått ut med? Mejla mig gärna en länk dit i så fall. webmaster at recepten.se

Det är intressant det här ämnet som verkar engagera många, det har blivit diskussioner på flera recept. Det verkar finnas många varianter på begrepp och uppfattningar om detta.

penna Skrivet av Sara 2009-12-19 16:33
Till Webmaster Susanne:
För att man ska få kalla en produkt vegetarisk får den inte innehålla några animaliska produkter.
penna Skrivet av Annelie 2009-12-15 10:16
Ang. Vegan/Vegeterian kommentarerna.
Det beror vilken sorts vegeterian man är; lakto-ovo vegeterianer äter ägg och mjölkprodukter, ovo vegeterian äter ägg men inte mjölkprodukter.
penna Skrivet av Susanne 2009-12-14 17:05
Svar till Lennart: Du blandar ihop vegetarianer och veganer. Vegetarianer äter inte kött men de äter smör, mjölk, grädde och ägg m.m. Däremot äter inte veganer de produkter jag nyss räknade upp för de äter inte något som kommer från djur.
penna Skrivet av Lennart 2009-12-14 16:34
Glutenfritt japp, vegitariskt knappast om det ska vara grädde i. Slarvigt eller har jag fått allt om bakfoten?
penna Skrivet av Susanne 2009-12-03 19:47
Svar till anonym: Ja det går bra att frysa tryffel men praliner som har ett chokladskal kan bli lite missfärgat, inte jättemycket men man kan se som små ljusbruna ränder eller fläckar när man fryser in choklad. Men smakmässigt är det inga problem.
penna Skrivet av Jennie 2009-12-03 08:13
Blev riktigt gott och var mycket enkelt att göra!
penna Skrivet av anonym 2009-11-30 16:41
hejsan!:) jag undrade bara om man kan frysa in tryffel och praliner? jag tänkte göra det nu och sedan ge bort i julklapp. går det?:)
penna Skrivet av jördis 2009-11-25 19:38
jag ska ge receptet till mamma och pappa i julklapp
penna Skrivet av marcus 2009-11-25 17:24
hej. tack för det mycket fina receptet. jag gjorde som man skulle men tyvärr är jag inte 18 så det blev inte någon likör för min del ;).istället för att bara ha kakao så gjorde jag så att jag så att jag blanda i lite kanel och vaniljsocker och det blev mycket bra.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-23 00:41
Svar till amanda: Jag vet inte exakt men jag själv har haft dem 2 veckor i kylen och det gick bra. Någon annan som vet?
penna Skrivet av amanda 2009-11-22 11:24
hur länge håller dessa?
penna Skrivet av Susanne 2009-10-11 16:54
Svar till barbara: Ja det går alldeles utmärkt! Ju högre kakaohalt och finare choklad desto godare chokladtryffel!
penna Skrivet av barbara 2009-10-11 14:13
Kan man använda Lindl 70% till chokoladtryffel
penna Skrivet av Susanne 2009-07-25 02:05
Svar till cassi: Ta den likör du tycker är godast. Baileys är annars min favorit. Kahlua har ju kaffesmak om du gillar det.
penna Skrivet av cassi 2009-07-24 13:47
hej

jag kan inte bestämma mig så jag frågar er

är likör eller den andra godast?
penna Skrivet av Thomas 2009-06-12 12:29
Låt inte grädden koka.
Låt temperaturen stanna strax under kokpunkten.
penna Skrivet av Mikaela 2009-03-02 16:21
ett tips är att lägga dom i en röd eller rosa ask, perfekt att ge bort till alla hjärtans dag.
superromantiskt och gott!
penna Skrivet av Jods 2008-12-23 14:10
Om du bara har i lite extra fett (typ rapsolja) så fungerar soja grädde alldeles utmärkt. Vanligtvis är ju sojagrädde typ 6 procentig medan vispgrädde är drygt 40%. På veganvrak.blogspot.com hittar du massa bra veganska recept till julen.
penna Skrivet av Carro 2008-12-22 17:24
Svar till Amanda: Min erfarenhet är att sojagrädde inte går att koka, för den separerar sig då. Men värt ett försök kanske?
penna Skrivet av amanda 2008-12-20 20:48
vet nagon hur det funkar att gora detta (eller de andra godisrecepten..) recept med sojagradde istallet for komjolksgradde? man vill ju bjuda sina vegankompisar pa julgott ocksa.
penna Skrivet av Susanne 2008-09-24 23:28
Svar till meems: Ja den ska stelna helt. Prova att ställa den lite svalare.
penna Skrivet av Susanne 2008-09-24 23:26
Svar till albuuu: Likör är en söt dryck som har 15-40 % alkoholhalt och köps därför på systembolaget eller utomlands. Likören är oftast smaksatt med frukt, bär, örter, kryddor, blommor, frön, rötter, bark, grädde. Exempel på populär likör är Bailyes som smakar gräddig choklad och Kahlua som smakar kaffe. Likör är gott i efterrätter, att dricka i mindre mängd eller att blanda i och smaksätta drinkar.
penna Skrivet av meems 2008-09-24 15:05
ska den stelna mycket? för jag har väntat i ca 1 och en halv timma, och den ser nästan likadan ut.
penna Skrivet av albuuu 2008-09-24 13:03
åhh, det ser så grymt gott ut. men vad är likör för nått?
penna Skrivet av lovisa 2008-02-15 17:15
Jag stoppade in den i frysen en stund och den stelande fint.
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 18:08
Svar till Lovisa: Jag rekommenderar att låta stå framme i rumstemperatur tills de stelnat. Det kan ta mer tid än en timme. Choklad har lite olika egenskaper i olika temperaturer. Det är inte säkert att den stelnar fortare för att du ställer in den i frysen. Jag har dock inte provat.
penna Skrivet av lovisa 2008-02-02 17:22
Har väntat en timme snart på att min ska stelna men den ser likadan ut, kan jag he den i frysen en stund?
  1   2   nästa sida