Kommentarer till Chokladsurprisetårta

"Recept på god chokladtårta med fyllning av aprikosmarmelad eller äppelmos samt grädde. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Clarice
Har ätit kärleksmums med en glasyr på grädde, finns det någon som har receptet?
penna Skrivet av Therése
Hej! Jag undrar om man kan göra tårtbottnarna utan ägg gulan? och om du har något tips på hur man kan göra den utan ägg alls? det kanske är konstiga frågor, men jag har gallsten och kan därför inte äta ägg.
Tacksam för svar :)
penna Skrivet av hannah
den var så god ni måste testa
penna Skrivet av Susanne
Svar till Fatima: Ta florsocker, kanske 1-2 msk kan vara lagom. Vispa grädden tillsammans med florsockret så blir det jämnt fördelat.
penna Skrivet av Fatima
Jag vill ha vispgrädde som den andra fyllningen, men vanlig vispad grädde smakar inte lika bra som smaksatt. Hur ska jag smaksätta den, men inte så att den får en smak av jordgubb eller vanilj eller så, utan söt vispgrädde helt enkelt?
penna Skrivet av danne cool!!!
brukar spela cs till den här underbara tårtan!!!!!!
penna Skrivet av gottegrisen
gjorde tårtan förra veckan till min namnsdag, gjorde som Pricilla skrev för i en tidigare kommentar o tog smörkräm med vitchoklad: helt underbart!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emmy: ja du kan ta vad du vill några exempel är förutom att bara ta vanlig vispad grädde, så kan du ta vaniljkräm, hallonsylt eller banan.
penna Skrivet av Emmy
Kan man ha nåt annat än marmelad? nåt med grädde helst!
penna Skrivet av Susanne
Svar till sara: Jag har nu förtydligat detta i receptet.
penna Skrivet av sara
Det står socker två ggr i receptet (botten) ,först står det 1dl sen 1 1/2dl, hur ska man då göra ? :P
penna Skrivet av Susanne
Svar till Veronica: En smord och bröad form är en form som man smörjt in med smör eller margarin (eller penslat med flytande smör/margarin) och därefter har man strött ströbröd i och på kanterna. Eftersom man smörjt in den med fett så fastnar ströbrödet i fettet. Det ska vara så mycket ströbröd som fastnar i fettet, inte mer.
penna Skrivet av Susanne
Svar till JL: Om det inte står uttryckligen i receptet att matfettet ska smältas så ska det inte göras. Detta gäller alla mina recept (och flertalet andra recept också tror jag). I det här receptet ska det alltså inte smältas. Låt det bli rumsvarmt först så är det enkelt att röra ihop med sockret. Använd gärna elvisp så går det på en halv minut. Lycka till med tårtbaket!
penna Skrivet av Veronica
Hej!!

Vad betyder ordet smord och ordet bröad??
penna Skrivet av JL
Matfett i anvisning är just 100g margarin/smör på receptet? Ska det vara smält då ? första gången jag bakar :)
penna Skrivet av sara
jag skickade min syster för att köpa grädde, ska prova o baka den idag ;)
penna Skrivet av sirkka
tårtan blev en riktig succe såväl på min sons 30-årsfest som på jobbet
hurra för bästa tårtreceptet
penna Skrivet av Lina
Tårtan blev en succe på jobbet :) mycket god!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lina: Ja den går alldeles utmärkt att göra kvällen innan, den blir t.o.m. godare när det får stå i kylen ½-1 dygn innan servering eftersom smakerna sätter sig bättre då.
penna Skrivet av Lina
Denna tårtan måste jag prova snarast och ta med till jobbet :) Kan man göra den kvällen innan tro? och ha den i kylen över natten?
penna Skrivet av Yasmina
Jag brukar baka ofta och har bakat olika chokladtårtor men den här var absolut bäst. Tack för receptet.
penna Skrivet av Lejla - Örebro
Hej,Jag måste bara säga att den här sidan äger..jag har lärt mig så mkt här:) Tårtan blev perfekt=)//MVH
penna Skrivet av Susanne
Svar till Arre: Läs receptbeskrivningen så förstår du varför socker står 2 gånger.
penna Skrivet av Arre
Varför står det socker 2 ggr i botten receptet?
penna Skrivet av Kim N.....
Heej! Tårtan blev kalas-god! Ska göra den när pappa fyller år ;) Tack så JÄTTE mycket för receptet :) Kim
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mirre: Du kan ta vaniljkräm om du vill. Om du har hallon och/eller blåbär eller att blanda med vaniljkrämen tror jag skulle bli ännu godare. Banan i skivor på vaniljkrämen är nog också gott!
penna Skrivet av Mirre
Hej!Kan man använda vaniljkräm istället för marmeladen?Blir tårtan konstig då?!
penna Skrivet av Mattias
Till Christina: Eller att du öppnade ugnen under gräddning?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Christina: Nej, tårtan ska inte bli platt. Då måste du ha gjort något fel. Troliga orsaker är att du glömt bakpulver eller att du kan ha vispat smeten för länge.
penna Skrivet av Christina
Jag har just gjort en tårta men den blev platt som en pannkaka. Så ska det väl inte bli?
penna Skrivet av hejsan
det tog så lång tid+ blev trött eftersom det blev mycket god:D
penna Skrivet av Susanne
Lina, svårt att säga. Men se till att du har lite marginal så borde väl 1 timma räcka, plus tiden i ugnen.
penna Skrivet av lina
hej, hur lång tid tar det att göra tårtan om man är amatör på att baka ? :)
penna Skrivet av Suvi
Smörkräm med smält vitchoklad? Hur går det till? Lät smarrigt.
penna Skrivet av Susanne
Jenni: Tårtan blir saftig utan att "blöta" den tycker jag. Det går bra att byta ut mot mosad banan. Jag skulle nog ta lite vaniljkräm också emellan ihop med bananerna.
penna Skrivet av Jenni
Blir kakan säkert saftig fast man inte "blöter" den med något? Tips på vad man kan använda för att göra den mer saftig isåfall? Mjölk kanske?
Kan man byta ut aprikosmarmeladen mot mosad banan? Skall nämligen serveras på ett 3-års kalas.
penna Skrivet av Pricilla
Hallå! Bästa tårtreceptet. Bakade dentill en födelsedag och nu vill alla ha receptet. Jag struntade i aprikosmarmeladen, använde istället smörkräm med smält vitchoklad. Perfekt!
penna Skrivet av Susanne
Jo du kan skippa aprikosmarmeladen. Du kan istället t.ex. ha grädde eller vaniljkräm emellan. Gärna även några syrliga bär som t.ex. hallon blir säkert jättegott!
penna Skrivet av ells
jag undrar om det går bra att göra den utan aprikosmarmelad eller smakar den likadant då?
penna Skrivet av Lillis
Jag har smakat många tårtor... men denna var definitivt en av de bästa ät & njut
penna Skrivet av Nope
Bakade denna men den smakade inte bra.. Har försökt minst 3 ggr den blir ungerfär lika varje gång.. Så detta recept var ej bra!!
penna Skrivet av Susanne
Sandra: Det är klart att du kan byta ut aprikosmarmeladen, men då får ju tårtan en _annan_ smak, men gott blir det säkert ändå. ;) Ett förslag är vaniljkräm och hallon.
penna Skrivet av Sandra_
Går det bra om man gör tårtan utan aprikosmarmelad eller skullle tårtan förlora sin smak?
penna Skrivet av Carro
Är himla nyfiken på hur denna tårta smakar, den ser väldigt god ut! Ska nog göra den till min 25-årsdag.
penna Skrivet av Tina S
Bakade denna tårta för att jag ville ha något att äta efter maten.Den blev väldigt uppskattad av min sambo och hans kompisar som hälsade på senare på kvällen.Den ska jag definitivt göra när jag fyller om ett par månader.
penna Skrivet av Tina Noren
Bakade denna smarriga tårta till min 12-årings fest den blev helt klart uppskattad...skulle bara ha haft en till ;) kommer att baka den även till fler fester.
  1