Kommentarer till Chokladtårta - Sida 2

"Mycket god chokladtårta fylld med banan och grädde. Enkla men goda chokladtårtbottnar. God chokladglasyr ovanpå."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

person Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne 2011-02-05 01:29
Nej den är lätt tycker jag. Läs igenom receptet innan du börjar så att du förstår vad du ska göra och har du några frågor kan du skriva här. Lycka till! :)
penna Skrivet av Jessica 2011-02-04 20:03
Hej! Jag gillar denna tårtan jätte mycket och jag har tänkt göra den till min mamma (hon fyller år snart). Är det väldigt komplicerad?
penna Skrivet av shosho 2010-12-25 17:52
hej!
jag vill tacka er för den goda tårtan har gjort 3 st och de var väldigt goda.
penna Skrivet av Mari 2010-11-08 22:12
I used Rice Milk instead of cow milk as I'm cutting down on my dairy products but it still tasted amazing!
person Svar till kalle penna Skrivet av Susanne 2010-10-27 03:38

Du måste vänta till tårtbottnarna svalnat innan du har på grädden.

Man köper vispgrädde och vispar den med elvisp tills den blir tjock.

penna Skrivet av kalle 2010-10-22 14:26
jag har gjort den igår men jag köpte vispad grädde . men när jag spryade grädde så smälte den på tårtan, hur gör man egen grädde hemma ,
penna Skrivet av Emma 2010-10-19 16:15
Den var jättegod! Jag blev kär i den så fort jg stppa in den i munnen xD gjorde den på min pappas födelsedagoch alla älskade den x]
penna Skrivet av anonym 2010-09-27 10:28
Fantastiskt god tårta som blev en favorit direkt. Jag rekommenderar den till alla! Tycker dock att det kan vara lite mer vispad grädde i mitten för att göra den riktigt smarrig.
penna Skrivet av sara 2010-09-05 12:41
SKIIIIIIIIIT GOOOOOOTT hag gjorde den igår och förrigår det blev såå gott men jag la inte choklad strössel istället la jag godis strössel dom där med färger :D:D <3<3
penna Skrivet av Hanne 2010-08-22 17:44
Har gjort tårtan till min mamma som fyller år imorgon, och jag tycker den är genialisk!!!!=) Tack för ett otroligt bra recept=)
penna Skrivet av camilla 2010-07-26 19:44
Gjorde denna tårta i helgen! helt underbar! men för att spara lite tid köpte jag färdig tårtbotten med chokladsmak på ica, då denna var delad i tre gjorde jag en till fyllning med mjölkchokladmousse! kunde inte bli mkt bättre, gästerna var som galna! tips är också att använda marabous mörka choklad till glasyren. Detta recept kommer vårdas ömt!

(mjölkchokladmousse:
2 dl vispgrädde
100g mjölkchoklad
2 äggulor

vispa grädden hårt, smält chokladen i vattenbad, Rör ned äggulor en i sänder, vispa ordentligt, rör i lite av grädden och sedan resten, ställ kallt i kylskåp en stund så moussen får stå till sig och bli fast)
penna Skrivet av Helen 2010-07-15 21:28
super god tårta! men vi använde jordgubbar istället och det blev god de också
penna Skrivet av .. 2010-05-11 14:02
Smakar lika gott som det ser ut!!
penna Skrivet av Nelly 2010-05-07 14:10
Jag och en kompis har gjort den en igår(6/5-10) men vi mosa våra bananer men i alla fall var den jäte god :):)<3
penna Skrivet av Kicki 2010-03-22 14:39
Hur god som helst!
penna Skrivet av wiking 2010-03-06 20:16
jag älskar detta recept
penna Skrivet av Susanne 2010-03-03 01:56
Svar till Josefine: Den är absolut ätlig men kanske att grädden är lite "tråkig", men nu är det ju inte så jättemycket grädde i den här tårtan men vispad grädde blir lite tråkig efter ett par dagar. Så det beror på hur noga det är att det är perfekt, men det kommer inte smaka illa och de kommer inte bli sjuka. Du kan ju kolla hur grädden och bananen ser ut i kanten och tycker du inte att det duger så kan du ju byta ut grädden och bananen mot nyvispad grädde och ny banan, så slänga tårtan behöver du inte göra.
penna Skrivet av Josefine 2010-03-02 20:03
Det står i receptet att den håller en vecka i kylskåp. Jag fick en hel tårta över i lördags, är den god och ätbar på onsdag även om den redan är grädde och banan i? Bör jag byta ut det? Eller bör jag kanske inte alls bjuda på den? :) Det känns väldigt synd att slänga!

Tack för många bra och goda recept!
penna Skrivet av TFO 2010-02-24 22:55
Har precis gjort tårtbotten nu.. Imorrn skall glasyren fixas o tårtan "byggas"..
Ska dock byta ut grädden mot vaniljkräm tror jag..
Tror nog att det blir poppis till min 5-åring som födelsedagstårta eftersom hon varken äter grädde eller glass..
penna Skrivet av elif 2010-02-17 15:24
kakan blev god.tackar.:)
penna Skrivet av bakaren 2010-02-15 17:06
kakkan blev verkligen lyckad när jag gjorde den tredje gången <333 bakaren
penna Skrivet av Susanne 2010-01-24 19:49
Svar till Elin: Varmluft är en funktion på ugnen så du kan grädda som vanligt i en ugn även om ugnen är utrustad med varmluftsfunktion. Ställ då in den på över- och undervärme som är "standardläge", alltid det som avses i alla recept om det inte står något annat. Vill du använda varmluftsfunktionen när du gräddar tårbottnen så är jag nästan säker på att du kan ta samma temperatur och tid.
penna Skrivet av Elin 2010-01-11 21:58
Den ser verkligen supergod ut! Det är en grej jag undrar över bara, om man har en varmluftsugn ska man ha nån annan temperatur på ugnen då? :)
penna Skrivet av Susanne 2010-01-05 15:39
Svar till miss kock: Du måste vänta tills glasyren kallnar, då blir den tjock.
penna Skrivet av miss kock 2010-01-05 14:00
när jag gjorde glasyren blev tunt det blev inte tjockt så att jag kunde lägga på tårtan vad kan det bro på
penna Skrivet av stockholm 2009-12-29 16:23
hehe nej nej jag tänkte inte heller skära den, ska låta den vila först o sen in i kylskåpet :), tack så myckeeet :) god helg !
penna Skrivet av Susanne 2009-12-29 15:18
Svar till stockholm: Nej det går bra. Tårtbottnarna håller sig några dagar utan att bli sämre. Sedan efter några dagar kanske de blir något torrare men använder du dem efter 2-3 dagar har jag svårt att tro att det märks någon skillnad ifall du låter tårtbottnen ligga i en försluten plastpåse. Det bästa är också om du väntar med att skära den i delar tills du ska använda den så är risken mindre att den torkar.
penna Skrivet av stockholm 2009-12-29 14:01
heej, kan man ha tårtbottnarna i kylskåpet i 2-3 dagar ? händer det nåt ? tack :)
penna Skrivet av Susanne 2009-12-07 02:11
Svar till Zahra: Ja det blir nog gott med jordgubbar. Skriv gärna hur det blev om du provar. Hallon kan annars rekommenderas.
penna Skrivet av Zahra 2009-12-06 23:30
Hej
Tror du man kan ha jordgubb i tårtan istället för banan?
penna Skrivet av Susanne 2009-12-06 01:24
Svar till Karin: Ja det är bara att dubbla eller tredubbla ingredienserna. Du behöver ju 2-3 runda formar då. Om du har en vanlig ugn så brukar man kunna få in två formar samtidigt.
penna Skrivet av Karin 2009-12-05 00:03
Hej! Undrar, om man dubblar, eller tredubblar receptet, ska allt dubblas/tredubblas. Jag funderar över bakpulver till exempel. Kanske en dum fråga, men det här med bakning är ju kemi...
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 22:59
Svar till marwa: Du måste ställa glasyren kallt, då tjocknar den och därefter kan du breda på den. Det står i receptbeskrivningen.
penna Skrivet av marwa 2009-11-28 17:07
varför blev min glasyr tunn? den blev inte alls tjock som på bilden..
penna Skrivet av madelen 2009-11-22 16:02
Tårtan blev jättegod och den var mycket godare nu dagen efter. Jag hade i mango bitar o ananas och det blev kanon gott!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-01 21:19
Svar till sh: Jo man bör ha någon fyllning som bryter av lite i smaken. Förutom banan så är hallon och/eller blåbär riktigt gott!
penna Skrivet av sh 2009-11-01 20:43
tårtan var god, men ganska tråkig i smaken. det kanske var för att jag uteslutade bananerna. men det jag verkligen gilla var glasyren! den var supergod!
penna Skrivet av Susanne 2009-10-09 21:04
Svar till elaaacko: Nej jag tror inte det går att ersätta choklad med kakao till glasyren för den skulle få en annan konsistens då - mycket rinnigare. Du skulle istället kunna vispa grädde och lägga eller spritsa ovanpå tårtan och sedan kan du garnera med vad du vill t.ex. strössel, vindruvor, hallon, mandelspån etc. Om du vill kan du smaksätta grädden med vaniljsocker och kakao så blir det chokladgrädde ovanpå.
penna Skrivet av elaaacko 2009-10-09 18:41
Om man inte har block, kan man ha kakao istället eller?
penna Skrivet av Gerd 2009-09-28 08:15
Den här kan jag verkligen rekommendera. En riktigt god och läcker tårta till chokladälskare.
penna Skrivet av tina 2009-09-21 15:26
ojojoj....göttgötti.
penna Skrivet av Susanne 2009-09-18 16:04
Svar till Anna: Det spelar inte någon större roll för receptet, så ta den större formen om du vill ha en lite större men något plattare tårta och den mindre om du vill ha en lite mindre men högre tårta. Tar du en större form kan du ju också om du vill öka på fyllningen lite. Just fyllningen är inte måtten så noga så där kan man göra lite som man vill. Lycka till med tårtan och hoppas dottern uppskattar den!
penna Skrivet av Anna 2009-09-18 15:49
Den ser jätte god ut. Ska göra den i morgon när min dotter fyller år. Det står att formen den ska gräddas i ska vara ca 24 cm. Jag har en som är 22 och en 26. Vilken blir bäst att använda?
penna Skrivet av Tårtfan 2009-09-16 15:15
Ska pröva att göra den i helgen hoppas den smakar gott det verkar så!
penna Skrivet av ogen 2009-09-04 19:53
tusen tack det är jättegott
penna Skrivet av ss 2009-09-02 12:59
testade tårtan o den blev utmärkt! såå gooooddd att mina gäster tog med sig hem resten :)
penna Skrivet av Lina 2009-08-28 10:53
Det gick alldeles utmärkt att göra den i långpanna. Men jag gjorde 4grr receptet så den blev ganska maffig :) Hade nog räckt med 3.
penna Skrivet av Susanne 2009-08-21 20:39
Svar till Lina: Ja det borde gå att göra tårtan i långpanna men jag har inte provat det. Skriv gärna om du provar!
penna Skrivet av Lina 2009-08-21 17:10
Kan man göra den i en långpanna tros? Vi blir många.
penna Skrivet av saba 2009-08-05 09:44
gjorde denna tårta i går.helt underbar.tack