Kommentarer till Chokladsockerkaka - Sida 1

"Ett recept på en mycket god och saftig chokladsockerkaka som är enkel att göra. Måste provas!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
person Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2017-10-02 02:11

Jo smör är nästan laktosfritt. De flesta som är laktosintoleranta kan äta smör. (Smör innehåller 0,1 - 1 g laktos per 100 g, tänk även på att per bit av en kaka så blir det väldigt lite smör.)

Ett tips till dig är att gärna ta reda på fakta och uttrycka dig lite trevligare i fortsättningen.

penna Skrivet av Maria 2017-10-01 16:53
Hej ..läser att du skriver ...smör ..är nästan laktosfritt ...seriöst ??? Livsmedelkunskap? Nää ..det hade du inte ! /från en som har livsmedelkunskap ..
person Svar till Linn penna Skrivet av Susanne 2017-03-02 02:17
Tack för bra tips som du delar med dig av!
penna Skrivet av Linn 2017-02-28 06:48
Har gjort detta recept många gånger.
Har ingen sockerkaksform så använder en brödform vilket går bra det med, men kakan blir klar efter 30min för mig så det kanske beror på det. Jag brukar ha i lite mindre socker (ca2dl), lite mindre mjöl (ca 2,5dl luftigt), lite mer kakao (ca 3,5 msk) och lägga till några rutor hackad mörk choklad i smeten..Ibland använder jag rapsolja isf smör, det fungerar utmärkt. (1,5dl olja isf 150g smör). Kakan är mycket populär även på min sons skola. Ingen "känner av" kaffesmaken, utan gillar den mycket just pga att det är kombinationen kakao-kaffe-socker :) Mums!
:)
person Svar till Heike-Ursula penna Skrivet av Susanne 2017-02-12 02:30
Kul att du tyckte om chokladsockerkakan! :)
penna Skrivet av Heike-Ursula 2017-02-11 21:04
Uhhuhhuhh...sooo jättegoood:-) Tack så mycket!
person Svar till Eva Shortt penna Skrivet av Susanne 2016-12-02 02:28
Roligt att höra att du tycker om sockerkakan!
penna Skrivet av Eva Shortt 2016-11-17 12:38
Jättegod choklad sockerkaka, har gjort 2 stycken redan sedan i förrgår. Jag gjorde dubbel sats båda gångerna och använde en större form. 50 min är för länge i vår ugn t o m 40 min var på gränsen men den blir supergod och är väldigt luftig och fin.
person Svar till Meit penna Skrivet av Susanne 2016-10-02 02:08
Det är bättre du följer recept på chokladmuffins eftersom tid i ugn och placering skiljer sig.
penna Skrivet av Meit 2016-09-25 07:01
Kan man grädda smeten som muffins istället?
person Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne 2015-12-23 14:44
Oj, det var en svår fråga som jag tyvärr inte kan svara på. Du får nog försöka titta på sockerkakan. Man brukar ju se när den släpper i kanterna. Grädda kanske 30 minuter först och så tittar du till den med 5-10-minuters intervall?
penna Skrivet av Lovisa 2015-12-22 19:49
Hej Susanne!
Om man ska grädda en kaka i en två-liters form i 1.5 timme, hur mycket minskas tiden om man i stället gräddar två kakor samtidigt i vardera 1-litersmått?
Mvh
person Svar till Malin Wiik penna Skrivet av Susanne 2015-09-03 14:43
Varsågod! Kul att du gillar receptet!
penna Skrivet av Malin Wiik 2015-08-28 18:28
En familjefavorit! Tack för ett bra recept.
person Svar till ullis penna Skrivet av Susanne 2015-08-23 14:42
Så trevligt! Tack för att du skriver det! :)
penna Skrivet av ullis 2015-08-20 16:32
Har bakat den här kakan i tio år. Och den är fortfarande lika populär på kaffebordet.
Kan rekommendera den.
person Svar till Rebecca penna Skrivet av Susanne 2015-08-17 14:41
Vad bra! Kul att du tyckte om om chokladsockerkakan! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Rebecca 2015-08-14 10:14
Hej testade att göra chokladsockerkakan den blev awesome tack för alla bra recept PS:12 år
person Svar till Stina penna Skrivet av Susanne 2013-10-30 12:05
Jag tror inte det. Socker och ägg ska ju vispas pösigt och det blir ju inte samma sak med sirap som har en annan konsistens.
penna Skrivet av Stina 2013-10-30 09:15
Kan man använda vit sirap istället för socker?
penna Skrivet av WiiiSe 2013-10-10 16:07
Mycket enkelt och bra recept. Jag la till en banan som jag mosade och vispa samman med ägg och sockret. Mycket fluffig och god kaka.
penna Skrivet av Arkas 2013-08-10 20:02
Hej! Jag bytte ut smöret/margarin mot olivolja och hade ett fantastiskt resultat! :)
penna Skrivet av tim 2012-10-07 21:08
Jag struntade i kaffet och hoppas att den blir god ändå :)
penna Skrivet av Harkat 2012-09-26 20:59
Hallåj!
Jag testade att ta utan vattnet och kaffet och byta ut kakaon mot obo'y och det blev jätte gott! Det blev typ som en kladdkakliknande sak!
person Svar till Trinny penna Skrivet av Susanne 2012-08-10 23:11
Ja det kommer! Tack! :)
penna Skrivet av Trinny 2012-08-09 18:12
Hej!
Visst, det vet jag, jag ville vara be dig om det skulle du kunna göra någon gång. Jag är tacksam för all du gjort här ;-)
person Svar till Trinny penna Skrivet av Susanne 2012-08-09 14:41
Bilder steg för steg kommer successivt läggas in på varje recept men eftersom det tar flera timmar per recept så tar det sin tid innan det är klart.
penna Skrivet av Trinny 2012-08-09 06:26
Det saknas bilder :(
penna Skrivet av Olivia & Wilma 2012-03-01 20:14
För mycket kaffesmak! ;/
penna Skrivet av Emma 2011-08-10 17:43
Jag gjorde precis kakan, den blev riktigt god. Jag använde kokos istället för ströbröd och tyckte det blev jättegott, nästan lite krispigt. Kaffet gjorde i princip hela kakan enligt mig, det blev lite mastigare vilket gör att man inte proppar i sig hela bakverket på en och samma gång. Great ! Kram
penna Skrivet av anna 2011-06-10 10:43
MUMS! Ska baka snart:]
penna Skrivet av Magnus 2011-01-22 15:38
Kanongod, jag har ändrat lite i receptet så jag tar en dubbel espresso iställlet för vatten+kaffe samt ökar mängden kakao till nästan en deciliter... MUMS
penna Skrivet av Auris 2010-04-10 18:18
Jag har gjort den här tre fyra gånger, alla älskar den och den är jättelätt att göra! Med banan emellan och smält mörk choklad på blir det party!
penna Skrivet av Rhoda & Sara 2010-04-05 19:01
jag och min kompis ska baka denna kakan och vi hoppas att den är god, för den verkar vara god :)
penna Skrivet av Ulla 2010-03-02 18:16
Jättegod chokladkaka.Alltid lika poppulär,älskas av alla
penna Skrivet av Líga 2010-02-22 19:17
Den var suverän :)
penna Skrivet av johanna 2010-02-14 00:04
god :)
penna Skrivet av Kicki 2010-01-27 13:01
Detta är den godaste mjuka chokladsockerkaka jag har ätit!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-09 13:37
Svar till mirre: Som alla andra mjuka kakor, förvara i en plastpåse och den håller sig minst 5 dagar i rumstemperatur. Du kan också förvara den lite svalare; kanske ute, i källaren eller i kylskåp. Då håller den sig åtminstone ytterligare några dagar men oftast ännu längre.
penna Skrivet av mirre 2009-12-08 19:03
jättegod kaka:) super, men hur ska man förvara den?
penna Skrivet av Susanne 2009-05-21 15:47
Svar till Lena: Skriv gärna och berätta hur det blev om du gör ändringar i receptet!
penna Skrivet av Lena 2009-05-21 06:14
Hej! Gjorde kakan i går. Underbar chokladsmak, fyllig helt enkelt men för torr tyckte vi. Nästa gång tar jag mer matfett och ev lite filmjölk i.
penna Skrivet av Susanne 2009-05-11 23:05
Svar till Mimmi: Du är den första som skriver det vad jag kan minnas. 3 msk kakao tycker inte jag är så mycket i förhållande till mängden av övriga ingredienser. Men smaken är ju som baken. :-) Tyckte du den färdiga kakan också hade för mycket kakaosmak? Du får ta mindre kakao nästa gång i så fall.
penna Skrivet av Mimmi 2009-05-10 18:37
Hej!! Jag håller precis på att laga den här kakan och jag smakade på degen och jag tycker att kakao tar mkt plats... det blir för mkt kakao...
penna Skrivet av Susanne 2009-05-09 20:42
Svar till Camilla N: Ja du kan ta kakao istället eller också hoppar du bara över kaffet helt enkelt.
penna Skrivet av Camilla N. 2009-05-08 19:18
Om man inte ta kaffe kan man ta kakao istället ?
penna Skrivet av Susanne 2009-03-23 20:34
Svar till Camilla N: Nej man måste inte ha i kaffe.
penna Skrivet av Camilla N. 2009-03-22 18:07
Måste man ha kaffe?
penna Skrivet av Susanne 2009-03-21 19:27
Svar till Emmy: Den ska bli som en sockerkaka i konsistensen. Det vanligaste felet är att man vispar smeten för länge efter man hällt i mjöl. Tänk på att bara vispa tills smeten den är jämnt blandad och sedan häll smeten i formen och direkt in i ugnen (så se till att ugnen är varm när du gjort smeten klar).
penna Skrivet av Emmy 2009-03-21 16:41
Jag bakakde kakan och den blev väldigt kompakt! Gjorde jag nåt fel?
  1   2   nästa sida