Kommentarer till Chokladsockerkaka

"Ett recept på en mycket god och saftig chokladsockerkaka som är enkel att göra. Måste provas!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne

Jo smör är nästan laktosfritt. De flesta som är laktosintoleranta kan äta smör. (Smör innehåller 0,1 - 1 g laktos per 100 g, tänk även på att per bit av en kaka så blir det väldigt lite smör.)

Ett tips till dig är att gärna ta reda på fakta och uttrycka dig lite trevligare i fortsättningen.

penna Skrivet av Maria
Hej ..läser att du skriver ...smör ..är nästan laktosfritt ...seriöst ??? Livsmedelkunskap? Nää ..det hade du inte ! /från en som har livsmedelkunskap ..
besökare Svar till Linn penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips som du delar med dig av!
penna Skrivet av Linn
Har gjort detta recept många gånger.
Har ingen sockerkaksform så använder en brödform vilket går bra det med, men kakan blir klar efter 30min för mig så det kanske beror på det. Jag brukar ha i lite mindre socker (ca2dl), lite mindre mjöl (ca 2,5dl luftigt), lite mer kakao (ca 3,5 msk) och lägga till några rutor hackad mörk choklad i smeten..Ibland använder jag rapsolja isf smör, det fungerar utmärkt. (1,5dl olja isf 150g smör). Kakan är mycket populär även på min sons skola. Ingen "känner av" kaffesmaken, utan gillar den mycket just pga att det är kombinationen kakao-kaffe-socker :) Mums!
:)
besökare Svar till Heike-Ursula penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om chokladsockerkakan! :)
penna Skrivet av Heike-Ursula
Uhhuhhuhh...sooo jättegoood:-) Tack så mycket!
besökare Svar till Eva Shortt penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du tycker om sockerkakan!
penna Skrivet av Eva Shortt
Jättegod choklad sockerkaka, har gjort 2 stycken redan sedan i förrgår. Jag gjorde dubbel sats båda gångerna och använde en större form. 50 min är för länge i vår ugn t o m 40 min var på gränsen men den blir supergod och är väldigt luftig och fin.
besökare Svar till Meit penna Skrivet av Susanne
Det är bättre du följer recept på chokladmuffins eftersom tid i ugn och placering skiljer sig.
penna Skrivet av Meit
Kan man grädda smeten som muffins istället?
besökare Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne
Oj, det var en svår fråga som jag tyvärr inte kan svara på. Du får nog försöka titta på sockerkakan. Man brukar ju se när den släpper i kanterna. Grädda kanske 30 minuter först och så tittar du till den med 5-10-minuters intervall?
penna Skrivet av Lovisa
Hej Susanne!
Om man ska grädda en kaka i en två-liters form i 1.5 timme, hur mycket minskas tiden om man i stället gräddar två kakor samtidigt i vardera 1-litersmått?
Mvh
besökare Svar till Malin Wiik penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du gillar receptet!
penna Skrivet av Malin Wiik
En familjefavorit! Tack för ett bra recept.
besökare Svar till ullis penna Skrivet av Susanne
Så trevligt! Tack för att du skriver det! :)
penna Skrivet av ullis
Har bakat den här kakan i tio år. Och den är fortfarande lika populär på kaffebordet.
Kan rekommendera den.
besökare Svar till Rebecca penna Skrivet av Susanne
Vad bra! Kul att du tyckte om om chokladsockerkakan! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Rebecca
Hej testade att göra chokladsockerkakan den blev awesome tack för alla bra recept PS:12 år
besökare Svar till Stina penna Skrivet av Susanne
Jag tror inte det. Socker och ägg ska ju vispas pösigt och det blir ju inte samma sak med sirap som har en annan konsistens.
penna Skrivet av Stina
Kan man använda vit sirap istället för socker?
penna Skrivet av WiiiSe
Mycket enkelt och bra recept. Jag la till en banan som jag mosade och vispa samman med ägg och sockret. Mycket fluffig och god kaka.
penna Skrivet av Arkas
Hej! Jag bytte ut smöret/margarin mot olivolja och hade ett fantastiskt resultat! :)
penna Skrivet av tim
Jag struntade i kaffet och hoppas att den blir god ändå :)
penna Skrivet av Harkat
Hallåj!
Jag testade att ta utan vattnet och kaffet och byta ut kakaon mot obo'y och det blev jätte gott! Det blev typ som en kladdkakliknande sak!
besökare Svar till Trinny penna Skrivet av Susanne
Ja det kommer! Tack! :)
penna Skrivet av Trinny
Hej!
Visst, det vet jag, jag ville vara be dig om det skulle du kunna göra någon gång. Jag är tacksam för all du gjort här ;-)
besökare Svar till Trinny penna Skrivet av Susanne
Bilder steg för steg kommer successivt läggas in på varje recept men eftersom det tar flera timmar per recept så tar det sin tid innan det är klart.
penna Skrivet av Trinny
Det saknas bilder :(
penna Skrivet av Olivia & Wilma
För mycket kaffesmak! ;/
penna Skrivet av Emma
Jag gjorde precis kakan, den blev riktigt god. Jag använde kokos istället för ströbröd och tyckte det blev jättegott, nästan lite krispigt. Kaffet gjorde i princip hela kakan enligt mig, det blev lite mastigare vilket gör att man inte proppar i sig hela bakverket på en och samma gång. Great ! Kram
penna Skrivet av anna
MUMS! Ska baka snart:]
penna Skrivet av Magnus
Kanongod, jag har ändrat lite i receptet så jag tar en dubbel espresso iställlet för vatten+kaffe samt ökar mängden kakao till nästan en deciliter... MUMS
penna Skrivet av Auris
Jag har gjort den här tre fyra gånger, alla älskar den och den är jättelätt att göra! Med banan emellan och smält mörk choklad på blir det party!
penna Skrivet av Rhoda & Sara
jag och min kompis ska baka denna kakan och vi hoppas att den är god, för den verkar vara god :)
penna Skrivet av Ulla
Jättegod chokladkaka.Alltid lika poppulär,älskas av alla
penna Skrivet av Líga
Den var suverän :)
penna Skrivet av johanna
god :)
penna Skrivet av Kicki
Detta är den godaste mjuka chokladsockerkaka jag har ätit!
penna Skrivet av Susanne
Svar till mirre: Som alla andra mjuka kakor, förvara i en plastpåse och den håller sig minst 5 dagar i rumstemperatur. Du kan också förvara den lite svalare; kanske ute, i källaren eller i kylskåp. Då håller den sig åtminstone ytterligare några dagar men oftast ännu längre.
penna Skrivet av mirre
jättegod kaka:) super, men hur ska man förvara den?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lena: Skriv gärna och berätta hur det blev om du gör ändringar i receptet!
penna Skrivet av Lena
Hej! Gjorde kakan i går. Underbar chokladsmak, fyllig helt enkelt men för torr tyckte vi. Nästa gång tar jag mer matfett och ev lite filmjölk i.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mimmi: Du är den första som skriver det vad jag kan minnas. 3 msk kakao tycker inte jag är så mycket i förhållande till mängden av övriga ingredienser. Men smaken är ju som baken. :-) Tyckte du den färdiga kakan också hade för mycket kakaosmak? Du får ta mindre kakao nästa gång i så fall.
penna Skrivet av Mimmi
Hej!! Jag håller precis på att laga den här kakan och jag smakade på degen och jag tycker att kakao tar mkt plats... det blir för mkt kakao...
penna Skrivet av Susanne
Svar till Camilla N: Ja du kan ta kakao istället eller också hoppar du bara över kaffet helt enkelt.
penna Skrivet av Camilla N.
Om man inte ta kaffe kan man ta kakao istället ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Camilla N: Nej man måste inte ha i kaffe.
penna Skrivet av Camilla N.
Måste man ha kaffe?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emmy: Den ska bli som en sockerkaka i konsistensen. Det vanligaste felet är att man vispar smeten för länge efter man hällt i mjöl. Tänk på att bara vispa tills smeten den är jämnt blandad och sedan häll smeten i formen och direkt in i ugnen (så se till att ugnen är varm när du gjort smeten klar).
penna Skrivet av Emmy
Jag bakakde kakan och den blev väldigt kompakt! Gjorde jag nåt fel?
penna Skrivet av Susanne
Svar till nico: Tog du verkligen frystorkat kaffepulver och inte vanligt bryggkaffepulver? Bryggkaffepulver måste man brygga i en bryggare.
penna Skrivet av nico
Min kaka blev jätte mörk och luktar jätte mycket kaffe, Den ser inte ut som på bilden. kan jag ha gjort nått fel?
penna Skrivet av Ullis
Jättegod chokladkaka REKOMMENDERAS
penna Skrivet av Emine
Det ser jättegott ut!!!
penna Skrivet av ...
riktigt riktigt god, fick massor av komplimanger för den hihi =) . jag smälte blockchoklad och hälde över sen lät jag det stelna i kylen jätte gooood =)
penna Skrivet av Isabelle Johansson
Supergoooood!!!!
penna Skrivet av Olga
Jätte gott och verkligen lätt att göra! Mums! ;)
penna Skrivet av Sanna
Riktigt smarrig för den som älskar choklad! :)
penna Skrivet av Sophia
Har en mycket speciell och supergod smak. Rekomenderas verkligen!
penna Skrivet av Kenta
Den är supergod och enkel - ungkarlsvänlig.
penna Skrivet av jannie
den är super god! :)
penna Skrivet av helle
supergod:)
penna Skrivet av kocken
Jag har en kaka i ugnen nu!!
Smeten var jätte smarrig!=)
penna Skrivet av cattis
Mums, jättegod. Den tog slut på en gång!
penna Skrivet av Susanne
Svar till sötaF: Jag tycker den blir godare med kaffe men utan smakar den mer bara choklad. Kaffet är lite pricken över i tycker jag. Det kan också tilläggas att jag aldrig dricker kaffe. Men i söta bakverk tycker jag det är gott.
penna Skrivet av Susanne
Svar till sockerkakan: Det ska vara frystorkat kaffepulver, sådant som löser sig i vatten. Om du vill använda bryggkaffe så får du brygga kaffet först och sedan ersätter du även den vattenmängd som kaffet du bryggt motsvarar. Brygger du 1 ½ dl kaffe så kan du bara hälla i det som då ersätter de 1 ½ dl vatten och kaffepulvret i receptet.
penna Skrivet av sötaF.
den ser jättegod ut på bilden, men blir den samma om man låter bli kaffet då?
så att den inte tappar smaken eller så, hehe.
tack för en härlig sida /F 12 år.
penna Skrivet av sockerkakan
kan man ta vilket kaffe som helst?
penna Skrivet av kolimpia
det e jätte gottttttt
penna Skrivet av Jenny & Lovisa
Vi tycker detta recept blev jätte bra!! Vi är bara 12 år och vi klarade receptet jätte bra och sockerkakan blev jätte good!! Fast vi gjorde receptet utan kaffe.. men den blev lyckad endå!
penna Skrivet av Susanne
Svar till \<33: Det går bra med vilket frystorkat kaffepulver som helst. Du kan också använda vanligt bryggt kaffe, ganska starkt som du kan göra 1 ½ dl av och ersätta vattnet och kaffepulvret med.
penna Skrivet av <33
Jag håller på att baka kakan men kom nyss på att jag har bara Zoegas och inte nescafé..går det lika bra?
penna Skrivet av therese
jag tyckte den var skitgod, har gjort den några ggr nu o bjudit släkten på den o dom gillar den åxå:)
penna Skrivet av Gabriella
Ja tycker att denna recept är jätte bra att göra o är lätt att göra.
penna Skrivet av Carre
Har gjort den här kakan flera gånger och den går åt.
Jättegod. Har även hackat i mörk choklad.
penna Skrivet av fannyågrethe
den veka jättegod!! Ska prova den nu innan vi går till stranden. Vi håller med, det kanske blir ott med lite vaniljsocker! Man kan även göra den fin med lite dekoration.!
penna Skrivet av M.
Skulle den inte smaka bättre med lite vaniljsocker? Man ser ju nästan aldrig recept med bara kakao.
penna Skrivet av mosad
den var jätte god !
men man måste typ ha den längre än 50 min , nästan typ en timme ^^
penna Skrivet av M / -
goood (a)
penna Skrivet av L.
Ja den va jättegod.
penna Skrivet av F.
Så goooooood den va!!!!!!!
penna Skrivet av nicke
jag bytte näskaffet mot riktigt kaffe, ett kaffemått ungefär. Sedan rev jag ned typ femtio gram choklad precis innan jag hällde ned i formen..
mmmmhhhh
penna Skrivet av Marita
Mycket god.. Smakade mycket choklad.. :)
penna Skrivet av Cecilia
Inte alls god.. Smakade nästan ingen choklad alls.. :/
  1