Kommentarer till Chokladpaj med tryffel

"Recept på en utsökt god chokladpaj med tryffelfyllning. Enkel att göra. En fantastiskt god chokladdessert."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Diana
Hej! Du skriver i nästan alla recept att man inte ska gräva med dl-måttet utan helst väga. Så min undran är om du inte kan ange vikten också i receptet så man slipper gå in i det förvisso väldigt användbara måttomvandlingsverktyget? Det blir lite enklare så.
Tack annars för en underbar blogg, den enda mat/bakhjälpen jag använder numera!
penna Skrivet av Stina Fister
Bakade pajen idag. Utsökt ! Tack för ett genuint tecept. Jag följde det strikt. Serverade med några hallon och vispad grädde.
besökare Svar till Martin von Hansen penna Skrivet av Susanne
Hej Martin! Tack för en intressant fråga och God fortsättning! Detta är chokladtryffel och innehåller ingen svamp. Från Wikipedia: "Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen."
penna Skrivet av Martin von Hansen
Hej Susanne
Jeg læste din recept på Chokladpaj med tryffel.
Lækkert kaffebrød.
Men der var noget jeg ikke forstod.
der står:"med tryffel", og det ville jo også være tokigt at skrive:"utan tryffel". Så kunne man jo også skrive uden potatis/ bacon/tomater/...Så jeg tror at du virkelig mener "med tryffel"
Men alligevel bliver jeg lidt forvirret når jeg læser recepten, fordi jeg troede at tryffel er en svamp (https://sv.wikipedia.org/wiki/Tryffel)
Så nu det store spørgsmål: Hvor er tryfflarna?
Ønsker dig en fin fortsättning.
Her i Norra Skåne är det inte vinter, -1C och 1cm sne.
Hälsning
Martin
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ta vilken choklad du vill.
penna Skrivet av Anonym
Kan man använda en annan sorts chocklad för mörk chocklad?
penna Skrivet av Gunnar
Aina m fl, obs att det inte går att koka gräddfil för då skär den sig. Om du vill ha syrlig grädde så använd fullfet crème fraiche eller ännu hellre smetana.
besökare Svar till Khalid penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om mina recept med bilder! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Khalid
Hej. Jag är en runt 20 årig kille som älskar att laga mat och varierande ska det vara då. Era recept med BILDER är lätt å följa samtidigt som det smakar himmelskt. Tack för det.
besökare Svar till Aina penna Skrivet av Susanne
Jag tror inte det. Jag har inte provat dock.
penna Skrivet av Aina
Kan man använda gräddfil istället för vispgrädde?
besökare Svar till Tina penna Skrivet av Susanne
Ja man kan ta annan grädde, troligtvis även mjölk men det blir godast med vispgrädde. Den godaste och bästa vispgrädden är den med kort hållbarhet eftersom den inte innehåller några tillsatser och har godast smak (den med längre hållbarhet har en bismak av kokt grädde eftersom den hettas upp till en högre temperatur). Grädde med lägre fetthalt är skräp om du frågar mig - man betalar för grädde blandat med vatten + tillsatser. Då kan man lika gärna köpa vispgrädde och blanda med vatten själv, det blir mycket billigare och man slipper tillsatser. Nu fick du visst svar på mer än du frågade om! ;)
penna Skrivet av Tina
Hej, kan man tillsätta något annat än vispgrädde?
penna Skrivet av Susanne
Det här är ett nytt recept på chokladpaj med tryffel. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag! :)
penna Skrivet av Sandra
Jag serverade pajen med uppvispad kesella smaksatt med flytande honung, limeskal samt limejuice. Det var riktigt smakens...
  1