Stora chokladmuffins med chokladbitar och hallon
Ingredienser:
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 100 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 5 msk kakao
- 3,5 dl (210 g) vetemjöl
- 2 dl mjölk
- ev. ca 2 dl frysta hallon
Utrustning:
- 12 st stora muffinsformar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Baka så här:
-
Mät upp smöret och strösocker och lägg i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så blir smöret mjukt.
Skär gärna smöret i mindre bitar så går det fortare.
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
-
Ställ stora muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
-
Hacka chokladen grovt.
- 100 g mörk choklad
-
Vispa smör och strösocker till en jämn smet.
Använd gärna elvisp med vispar som går att använda genom hela receptet.
-
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet.
- 2 st ägg
-
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt. Vispa till en jämn smet.
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
-
Tillsätt kakao, vetemjöl och mjölk. Vispa till en jämn smet.
-
Tillsätt den hackade chokladen. Blanda.
-
Fördela smeten i muffinsformarna. Tryck eventuellt ner ca 3 st hallon i varje muffins.
(Frysta hallon behöver inte tinas.)
- ev. ca 2 dl frysta hallon
-
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter.
Testa med en provsticka om du är osäker, stick i den och den ska vara torr när chokladmuffinsarna är klara.
-
Om du använder muffinsformar, låt dem gärna svalna på galler. Om du använder muffinspanna: Låt stå i formarna tills de svalnat så de är ljumna. Ta sedan försiktigt ur dem ur formarna.
Pudra ev. över florsocker vid servering.
Serveringstips:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
⭐ webmaster
Tack och God Jul!🎄🎄🎄
Anna
⭐ webmaster