Kommentarer till Chokladmuffins med hallon

"Recept på mycket goda stora chokladmuffins med chokladbitar och hallon om man vill. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Det blir andra tider och värme i ugnen och det beror på hur stor form man tar o.s.v. Jag har inte provat så jag vet. Men jag har annars många andra recept på chokladkakor som man bakar som en kaka i ugnen. Använd sökfunktionen eller kolla i kategorin efterrätter och mjuka kakor.
penna Skrivet av Anna
Hej! Jag har bakat de en gång som muffins och undrar om det är möjligt att baka den som en kaka och hur långe skulle jag baka den?

Tack och God Jul!🎄🎄🎄
Anna
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Det är redan kakao i receptet. Om du inte har någon choklad hemma kan du i så fall utesluta den. Eller ta ca 50-100 g av något annat du gillar t.ex. kokosflingor, hackad mandel eller nötter.
penna Skrivet av Linda
Kan man använda kakao istället?
besökare Svar till Holger penna Skrivet av Susanne
Trevligt att dina barn tyckte om chokladmuffinsarna! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Holger
Det var super gott tack för tipset mina barn älskar det
besökare Svar till Gia penna Skrivet av Susanne
Kul att du gillar receptet! :) Bra efterrättstips! :)
penna Skrivet av Gia
Godaste chokladmuffins jag smakat. Jag har två muffinsplåtar, en för tolv och en för sex, båda får plats samtidigt i ugnen. Blev tillräckligt stora. Hallonen gör att muffinsen blir saftiga och jättegoda. Jag brukar ibland skära dem i skivor och servera som efterrätt tillsammans med vaniljglass och hallon.
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Hej Sara! Tyvärr hinner jag inte hjälpa dig med det nu. Hoppas du hittar något recept! Lycka till och ha en fin alla hjärtans dag! /Susanne
penna Skrivet av Sara
Hej! Kan du göra ett recept med muffins med vit choklad och utan kakao... Det ska vara röd karamellfärg som jag ska ha i..
Jag vill ha svar så fort som möjligt om du kan det ska bli till alla hjärtans dag. Själv ska jag ha röd frosting på.
Tack i förväg/ Sara
besökare Svar till Jossan penna Skrivet av Susanne
Nu har jag mätt upp min muffinsplåt. Muffinsformarna är 5 cm i bottendiameter, 7,3 cm i diameter på toppen och 3 cm djupa. Jag kallar dessa amerikanska. Men det finns en ännu större storlek på muffinsplåtar.
besökare Svar till Jossan penna Skrivet av Susanne
Ja det är amerikanska skulle jag säga. Men det är väldigt svårt att uttrycka eftersom det ju finns flera storlekar på muffinsplåtar. Det finns ju en storlek som är ännu större än den jag har och de är väl också amerikanska. Hade varit bra om det fanns någon bättre benämning så jag klart kunde uttrycka vilken jag menar. Kanske ska jag ta och mäta diametern och djupet i den formen jag har?
penna Skrivet av Jossan
Jättegoda! Tycker dock det är svårt att veta hur stora formar/plåt man har. Plats för 12 muffins på en plåt, är det svenska eller amerikanska?
besökare Svar till Hasse penna Skrivet av Susanne
Ja visst är det gott med lite syrliga hallon till den söta chokladsmaken! :)
penna Skrivet av Hasse
Bakade dessa idag. Supergott med hallon i :-)
besökare Svar till Ronja penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man göra, du bör då även höja ugnstemperaturen. ca 200°C i 10-20 minuter brukar vara lagom. Denna info finns även i min app Kökshjälpen.
besökare Svar till Ismael penna Skrivet av Susanne
Jag tror det går bra, ta lite drygt hälften av mängden bakpulver om du byter ut mot bikarbonat. Mer info om detta på sidan om bikarbonat.
penna Skrivet av Ronja
Måste man ha stora muffinsformar? Kan man ha vanliga och grädda lite mindre tid?
penna Skrivet av Ismael
Jag vill verkligen göra de hr nu men jag upptäckte att jag inte har något bakpulver.. undrar om det funkar med bikarbonat istället?
besökare Svar till Jennifer penna Skrivet av Susanne
Ja det är det jag haft när jag gjort dem men du kan ju ta lite mindre om du vill. Kanske är 2-2.5 tsk bättre, jag har inte provat. 3 tsk = 1 msk. Skriv gärna om du provar och berätta hur det blev!
penna Skrivet av Jennifer
Ska man verkligen ha 1 msk bakpulver? :O
besökare Svar till Zahra penna Skrivet av Julie
Är du glutenintolerant?
besökare Svar till Zahra penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra.
penna Skrivet av Zahra
Hej! kan jag byta ut vetemjölen mot ett glutenfritt alternativ?
besökare Svar till Tina penna Skrivet av Susanne
Det blir säkert gott med vit choklad!
penna Skrivet av Tina
Blir det gott med vitchoklad i stället för mörkchoklad?
besökare Svar till Julie penna Skrivet av Susanne
Du kan ta vilken choklad du vill, men ju finare choklad desto godare blir det. Det som bara heter \"Block\" är väldigt låg kvalitet på och innehåller väldigt lite choklad så den skulle jag inte rekommendera att köpa - inte till något recept.
penna Skrivet av Julie
Ska man ha block choklad eller annan choklad? :)
besökare Svar till .. penna Skrivet av Susanne
Nej, man måste inte ha hallon i.
penna Skrivet av ..
Hej måste man ha Hallon i?
penna Skrivet av Bella
Jag har bakat muffins idag och använde ingen frukt alls.Det blev jätte goda.Tack för recept ;-)
besökare Svar till Helena penna Skrivet av Susanne
Ja det är 3 tsk. Men det blir ganska stora muffins också. Men du får gärna ta mindre bakpulver om du vill det. ;)  I många andra muffinsrecept är det 2 tsk bakpulver och kanske fungerar det även för dessa. Men när jag gjort dessa har jag tagit 3 tsk = 1 msk.
penna Skrivet av Helena
Hej! Hittade det här receptet nu och tänkta baka dessa muffinsar men undrar över 1 msk bakpulver? Det låter ganska mycket? Passar på att tacka för en bra sajt, brukar ofta hitta bra recept här! :)
besökare Svar till Ingegerd Norman de Calderon penna Skrivet av Susanne
Hej, man kan smörja silikonformarna så kan det gå lite lättare men så gäller det att man först låter muffinsarna svalna lite. Sedan kan man med en silikonform se till att trycka underifrån. Jag brukar också trycka med skaftet på en sked runt om för att loss kanten och sedan försöka lyfta upp med en sked eller trycka underifrån. Det kräver en viss teknik för att få ur dem utan att de delar sig. Men visst finns det också bättre och sämre silikonformar så det är inte säkert att det hade gått ändå.
penna Skrivet av Ingegerd Norman de Calderon
Hej
Tänkte överraska med goda muffins och inte bara goda, vackra också, så jag använde en vacker silikonform HAHAHA, det var lögna att få dom ur formen.
Det blir till att mumsa på överdelarna som ju i allafall fick en yta !!
VAD ska man ha dessa formar till ?? int till muffins i allafall....
besökare Svar till johana penna Skrivet av Susanne
Nej, men syltade apelsinskal är nog gott (finns att köpa på bakavdelningen).
penna Skrivet av johana
hej, jag undrar om man kan byta ut hallonen till hela apelsiner istället? /7 åriga johana
penna Skrivet av Sophie
jag älskar detta recptet det funkar varje gång!!! ha det bra /10 åriga Sophie
penna Skrivet av Natascha
Skit gött! använder det hela tiden när jag skall göra chokladmuffins och de blir lika goda varje gång! :)
besökare Svar till Mirre penna Skrivet av Susanne
Du kan ta vilken choklad du vill. Ju godare choklad (efter din egen smak) desto godare muffins!
penna Skrivet av Mirre
allså det var jätte gott men måste man ta mörk choklad kan man inte ta ljus
penna Skrivet av Angelika
Jätte goda muffins!!
penna Skrivet av jaja
det blev jättegott! tack för en bra receptsida
besökare Svar till jaja penna Skrivet av Susanne
Bra tips! Det borde bli gott! Berätta gärna vad du tyckte!
penna Skrivet av jaja
jag använde blåbär istället får se om de blir gott :) smeten var iallafall god
penna Skrivet av Veronica
Ehm.. Man behöver inte använda någonting alls. då blir det godare!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Nattljus
Använde björnbär istället för hallon. Det blev gott :)
penna Skrivet av Fr0zt | Armani, adidas993 @ steam
Dom ser väldigt goda ut. Har precis tagit ut dom ur ugnen, gjorde en laddning med 24 stycken. Mums :)
penna Skrivet av Simone
Ja, vi får väl se hur dom blir. ;)
besökare Svar till ludvig persson gävle penna Skrivet av Susanne
Att skära smöret i mindre bitar gör att det blir rumsvarmt fortare och blir då lättare att blanda en jämn smet av. Så det blir absolut inga smörklumpar! :)
penna Skrivet av ludvig persson gävle
bakar muffinsarna just nu!!! ska man verkligen skära smöret? skeptisk till smörklumpar men det kanske är gott! kram
penna Skrivet av sara92
supergoda med grädde eller glass muuummss
penna Skrivet av sophie stiernblad
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: De här muffinsarna blir inte så sega, de blir mjuka. Vill du ha sega muffinsar rekommenderas kladdmuffins. Vill du göra mindre normalstora muffins så gräddar du dem i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 minuter.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Alexander: Det kan gå att ersätta bakpulvret med halva mängden bikarbonat, men jag har inte provat det. Bakpulver är en ganska viktig ingrediens så min rekommendation är att du köper hem det innan du börjar baka. Bakpulver innehåller bikarbonat. Utan bakpulver (eller bikarbonat) kommer du få platta muffinsar. Läs gärna mer om bakpulver och bikarbonat genom att klicka på bakpulver i ingredienslistan.
penna Skrivet av degha
mmmmmmmmmmm det vart gått
penna Skrivet av Anna
Hej hej! Muffinsarna ser väldigt goda ut och jag tänkte testa att baka dem men jag har ett par frågor först... Blir de lite sega eller blir de som vanliga muffins (jag vill gärna ha dem lite kladdiga så jag tänkte isf att man kunde minska lite på gräddningstiden)? Om man använder vanliga muffinsformar (inte såna där extrastora amerikanska muffinsformar utan "normalstora"), hur länge ska man grädda dem då måntro? Och sen undrar jag även om du tror att man fortfarande ska grädda dem mitt i ugnen om man har vanliga pappersformar?
Tack på förhand!
/frågvis och baksugen
penna Skrivet av Alexander
Måste man ha med bakpulver, eller kan man ta något annat istället för det ? Hjälp ? :)
penna Skrivet av Ida Mallmin & Monia Lönn
Smeten är visst så god att man inte får smaka någonting. Min kompis springer bara ifrån mig när jag ska smaka på smeten :'(
penna Skrivet av linnea o emma
lätt att göra och resultatet blev super smarrit:D
penna Skrivet av lisa
jätte gott
penna Skrivet av bella
Gud så godaa!! Jättebra recept! Verkligen :)
penna Skrivet av Bec
Grymt goda muffins!!!
Choklad galen som jag är tog jag Lindts 70% choklad i , hur gott som helst.
Mosade i två bananer i halva satsen, det är oxå att rekomendera!!
Tack för en bra sida =0)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ludde: Tack för din kommentar! Jag håller med, det tar längre tid så jag ändrar det nu!
penna Skrivet av Ludde
Tack för jättegoda muffins! Men det tar ju mycket längre tid än vad som står.
Ett tips är att inte skippa hallonen. Det behövs lite sött. Annars goda!
penna Skrivet av Nazmee
Åhh gud! va gott det ser ut:) Jag har alltid viljat lära mig hur man gör Chokladmuffins.

Jag ska göra det kanske under helgen så får jag berätta hur det gick:)
penna Skrivet av Susanne
Svar till amanda: Kul att du gillar min receptsajt! Hoppas också dina muffinsar blir goda! Trevlig helg! ;)
penna Skrivet av amanda
Ni har juh en jätte bra sida det är den bästa ni är mkt bättre än recept.nu hoppas mina muffinsar bli goda pusshej ;) <33
penna Skrivet av amanda
Tack nu ska jag baka till pappa ;)
penna Skrivet av julia
tack nu ska jag baka till mamma det blir gott får man hoppas
penna Skrivet av Sofie
Tack för tipsen och tack för en bra sida.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sofie: Du kanske ska vänta några extra minuter innan du tar upp dem ur formarna. Sedan brukar jag använda en sked för att trycka loss kanten runtomkring och sedan för jag ner skeden under muffinsen. Senast lyckades jag få upp alla utom 1 som toppen lossnade på. Ett annat tips om muffinsarna inte vill lossna kanske du ska prova att smörja formarna bättre. Annars finns ju även engångsformar i papper, då slipper man ju lyfta muffinsarna ur formen.
penna Skrivet av Sofie
Ja de smular när jag tar upp dom ur formarna. Toppen lossnar och resten bara smular isönder.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sofie: När smular de sönder? När du tar upp dem ur formarna?
penna Skrivet av Sofie
Tack för en massa underbara recept. Men vad gör jag för fel, mina muffinsar bara smular isönder?!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jullan: Nej inte rinna ut men de växer ju uppåt ovanför formens kant precis som du ser på mina bilder.
penna Skrivet av Jullan
Den här hemsidan e verkligen toppen!!! Men ska dom verkligen rinna ut över kanterna på muffinsformerna????? <3<3<3
penna Skrivet av Jullan
Dom blev jättegoda!!!! Och det var enkelt att läsa med hjälp av bilderna. Men ett bra tips som jag prövade är att byta ut florsockret ovanpå till chokladruteglasyr!!!! Då blir de super!!!<3<3
penna Skrivet av ranya
ser sååå himla gott ut muuummms jag vill ha muffins jag vill ha muffins haha
penna Skrivet av Anna
det blev bra och det vart jätte god
penna Skrivet av emma
Står o väntar på att mina muffins ska svalna och känner ett starkt behov av att äta upp alla....mmm... Mina blev inte kanske inte så fina men luktar gudomligt. Tack för en bra sida att hitta bra recept på och där det förklarar hur man ska göra så det känns enkelt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till anna: Svårt att säga. Blev din smet ganska fast som på bilden? Du ställde in muffinsarna i mitten av en 175 grader varm ugn med över- och undervärme påslaget?
penna Skrivet av anna
jag har gjort fullständig samma recept men smeten rann bara ut ur formen och till sist blev små hårda muffin , nåt tips för att smeten inte ska rinna ut från formen ??
penna Skrivet av ferra
jag älskar bara muffins osv.mmm
penna Skrivet av Cecilia
Sjukt goda! Om man inte gillar allt för stark kakaosmak kan man byta ut den mörka blockchokladen mot ljus. :) Bra sida för övrigt också :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till jenna 1998: De är jättegoda tyckte både jag om mina gäster!
penna Skrivet av jenna_1998
är det gott eller inte har ej bakat detta nya recept
penna Skrivet av MeYlow.
asså de ser gott ut men det ör inte lika gott i verkligheten:D
penna Skrivet av arg kille
Svar till arg tjej: Sjukt dåligt att man inte läser hela texten så att man hittar länken till receptet, utan klagar direkt. HAH
penna Skrivet av Susanne
Svar till lulu: Ja det kan man.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jossan x2: Du kan utesluta blockchokladen. Kul att du gillar min receptsajt! ;)
penna Skrivet av Jossan x2
måste det vara blockchoklad i? räcker det inte med kakao? :)
älskar denna receptsidan <3 har hittat en massa recept här, och det har gett mig bättre självförtroende i köket x)
penna Skrivet av Lilly
okej.. ser gott ut kanske provar på de receptet nån gång
penna Skrivet av lulu
kan man baka chokladmuffins utan vaniljsocker?
penna Skrivet av Susanne
Svar till BiA: Jo det ska vara 1 msk bakpulver vilket är lite mer än man kanske är van vid. Tänk på att 1 msk är samma sak som 3 tsk.
penna Skrivet av BiA
Skall det verkligen vara 1 "msk" bakpulver? Det verkar jättemycket.
penna Skrivet av Susanne
Svar till arg tjej: Det är bara du klickar på bilden eller på länken "Läs hela receptet på chokladmuffins" så kommer du till receptet!
penna Skrivet av arg tjej
sjukt dåligt utan recept !
penna Skrivet av lobnaniye
mmmmmmmmmmmm fett god yao wallah
penna Skrivet av kalle
ser jäkligt gott ut
penna Skrivet av anonym
Skrev just ner hela recepten på en papper för att baka den med en kompis, de ser verkligen jättegoda ut ;) Den här sidan är otroligt bra, för både nybörjare och andra. Har lagat många recepter från den här sidan och på alla blev resultaten goda (Förutom när jag gjorde havreflarn, då blev smeten för tjockt x) ) Men, som sagt älskar jag den här sidan! ;)<3
penna Skrivet av elsa
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ser god ut!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av kihl
kära dagbok idag kollar jag på tv och recept
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jossan: Vad roligt att du gillar min receptsajt! :-)
penna Skrivet av Jossan
Herregud! :) Har inte bakat muffinsarna än. Men dom ser otroligt goda ut och ska nog baka dom snart. Men jag måste bara säga att jag fattar inte varför jag inte har besökt den här hemsidan förr. Det är ju till och med bättre än recept.nu. Så stor 10 påängare till denna hemsidan. Ska fortsätta kolla på recept här!

/En glad Jossan
penna Skrivet av Sofia
mmmmmmmmmmm Ser gott ut ;D<3
penna Skrivet av fredrik
Nej det behöver man inte om man har teflon :)
penna Skrivet av ame
ja älskar dina recepter oh va good önska ja va du
penna Skrivet av Anna
Det var ett jätte bra recept!! Jag bjöd mina kompisar ochdom gilla dem också
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emil: Ja. (Det står i beskrivningen.)
penna Skrivet av Emil
Ska man smörja muffinsplåten ?
  1