Kommentarer till Chokladmuffins - Sida 1

"Recept på mycket goda stora chokladmuffins med chokladbitar och hallon om man vill. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   nästa sida
person Svar till Linda penna Skrivet av Susanne 2016-05-21 13:54
Det är redan kakao i receptet. Om du inte har någon choklad hemma kan du i så fall utesluta den. Eller ta ca 50-100 g av något annat du gillar t.ex. kokosflingor, hackad mandel eller nötter.
penna Skrivet av Linda 2016-05-19 20:24
Kan man använda kakao istället?
person Svar till Holger penna Skrivet av Susanne 2016-01-31 13:50
Trevligt att dina barn tyckte om chokladmuffinsarna! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Holger 2016-01-28 10:55
Det var super gott tack för tipset mina barn älskar det
person Svar till Gia penna Skrivet av Susanne 2015-03-04 22:54
Kul att du gillar receptet! :) Bra efterrättstips! :)
penna Skrivet av Gia 2015-03-03 23:26
Godaste chokladmuffins jag smakat. Jag har två muffinsplåtar, en för tolv och en för sex, båda får plats samtidigt i ugnen. Blev tillräckligt stora. Hallonen gör att muffinsen blir saftiga och jättegoda. Jag brukar ibland skära dem i skivor och servera som efterrätt tillsammans med vaniljglass och hallon.
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2015-02-13 20:15
Hej Sara! Tyvärr hinner jag inte hjälpa dig med det nu. Hoppas du hittar något recept! Lycka till och ha en fin alla hjärtans dag! /Susanne
penna Skrivet av Sara 2015-02-13 19:53
Hej! Kan du göra ett recept med muffins med vit choklad och utan kakao... Det ska vara röd karamellfärg som jag ska ha i..
Jag vill ha svar så fort som möjligt om du kan det ska bli till alla hjärtans dag. Själv ska jag ha röd frosting på.
Tack i förväg/ Sara
person Svar till Jossan penna Skrivet av Susanne 2014-10-19 15:14
Nu har jag mätt upp min muffinsplåt. Muffinsformarna är 5 cm i bottendiameter, 7,3 cm i diameter på toppen och 3 cm djupa. Jag kallar dessa amerikanska. Men det finns en ännu större storlek på muffinsplåtar.
person Svar till Jossan penna Skrivet av Susanne 2014-09-08 18:04
Ja det är amerikanska skulle jag säga. Men det är väldigt svårt att uttrycka eftersom det ju finns flera storlekar på muffinsplåtar. Det finns ju en storlek som är ännu större än den jag har och de är väl också amerikanska. Hade varit bra om det fanns någon bättre benämning så jag klart kunde uttrycka vilken jag menar. Kanske ska jag ta och mäta diametern och djupet i den formen jag har?
penna Skrivet av Jossan 2014-09-07 22:19
Jättegoda! Tycker dock det är svårt att veta hur stora formar/plåt man har. Plats för 12 muffins på en plåt, är det svenska eller amerikanska?
person Svar till Hasse penna Skrivet av Susanne 2014-03-13 01:29
Ja visst är det gott med lite syrliga hallon till den söta chokladsmaken! :)
penna Skrivet av Hasse 2014-03-12 17:22
Bakade dessa idag. Supergott med hallon i :-)
person Svar till Ronja penna Skrivet av Susanne 2012-12-01 20:41
Ja det kan man göra, du bör då även höja ugnstemperaturen. ca 200°C i 10-20 minuter brukar vara lagom. Denna info finns även i min app Kökshjälpen.
person Svar till Ismael penna Skrivet av Susanne 2012-10-28 13:28
Jag tror det går bra, ta lite drygt hälften av mängden bakpulver om du byter ut mot bikarbonat. Mer info om detta på sidan om bikarbonat.
penna Skrivet av Ronja 2012-10-28 12:35
Måste man ha stora muffinsformar? Kan man ha vanliga och grädda lite mindre tid?
penna Skrivet av Ismael 2012-10-27 19:02
Jag vill verkligen göra de hr nu men jag upptäckte att jag inte har något bakpulver.. undrar om det funkar med bikarbonat istället?
person Svar till Jennifer penna Skrivet av Susanne 2012-07-16 13:20
Ja det är det jag haft när jag gjort dem men du kan ju ta lite mindre om du vill. Kanske är 2-2.5 tsk bättre, jag har inte provat. 3 tsk = 1 msk. Skriv gärna om du provar och berätta hur det blev!
penna Skrivet av Jennifer 2012-07-14 17:50
Ska man verkligen ha 1 msk bakpulver? :O
person Svar till Zahra penna Skrivet av Julie 2011-09-25 09:16
Är du glutenintolerant?
person Svar till Zahra penna Skrivet av Susanne 2011-09-24 22:50
Ja det går bra.
penna Skrivet av Zahra 2011-09-22 16:44
Hej! kan jag byta ut vetemjölen mot ett glutenfritt alternativ?
person Svar till Tina penna Skrivet av Susanne 2011-08-27 00:53
Det blir säkert gott med vit choklad!
penna Skrivet av Tina 2011-08-23 15:34
Blir det gott med vitchoklad i stället för mörkchoklad?
person Svar till Julie penna Skrivet av Susanne 2011-04-27 00:27
Du kan ta vilken choklad du vill, men ju finare choklad desto godare blir det. Det som bara heter \"Block\" är väldigt låg kvalitet på och innehåller väldigt lite choklad så den skulle jag inte rekommendera att köpa - inte till något recept.
penna Skrivet av Julie 2011-04-25 16:57
Ska man ha block choklad eller annan choklad? :)
person Svar till .. penna Skrivet av Susanne 2011-04-17 17:36
Nej, man måste inte ha hallon i.
penna Skrivet av .. 2011-04-17 17:35
Hej måste man ha Hallon i?
penna Skrivet av Bella 2011-04-16 22:45
Jag har bakat muffins idag och använde ingen frukt alls.Det blev jätte goda.Tack för recept ;-)
person Svar till Helena penna Skrivet av Susanne 2011-04-13 23:29
Ja det är 3 tsk. Men det blir ganska stora muffins också. Men du får gärna ta mindre bakpulver om du vill det. ;)  I många andra muffinsrecept är det 2 tsk bakpulver och kanske fungerar det även för dessa. Men när jag gjort dessa har jag tagit 3 tsk = 1 msk.
penna Skrivet av Helena 2011-04-08 19:55
Hej! Hittade det här receptet nu och tänkta baka dessa muffinsar men undrar över 1 msk bakpulver? Det låter ganska mycket? Passar på att tacka för en bra sajt, brukar ofta hitta bra recept här! :)
person Svar till Ingegerd Norman de Calderon penna Skrivet av Susanne 2011-04-02 15:54
Hej, man kan smörja silikonformarna så kan det gå lite lättare men så gäller det att man först låter muffinsarna svalna lite. Sedan kan man med en silikonform se till att trycka underifrån. Jag brukar också trycka med skaftet på en sked runt om för att loss kanten och sedan försöka lyfta upp med en sked eller trycka underifrån. Det kräver en viss teknik för att få ur dem utan att de delar sig. Men visst finns det också bättre och sämre silikonformar så det är inte säkert att det hade gått ändå.
penna Skrivet av Ingegerd Norman de Calderon 2011-03-31 16:17
Hej
Tänkte överraska med goda muffins och inte bara goda, vackra också, så jag använde en vacker silikonform HAHAHA, det var lögna att få dom ur formen.
Det blir till att mumsa på överdelarna som ju i allafall fick en yta !!
VAD ska man ha dessa formar till ?? int till muffins i allafall....
person Svar till johana penna Skrivet av Susanne 2011-01-26 22:46
Nej, men syltade apelsinskal är nog gott (finns att köpa på bakavdelningen).
penna Skrivet av johana 2011-01-26 17:08
hej, jag undrar om man kan byta ut hallonen till hela apelsiner istället? /7 åriga johana
penna Skrivet av Sophie 2011-01-22 09:22
jag älskar detta recptet det funkar varje gång!!! ha det bra /10 åriga Sophie
penna Skrivet av Natascha 2010-11-02 15:13
Skit gött! använder det hela tiden när jag skall göra chokladmuffins och de blir lika goda varje gång! :)
person Svar till Mirre penna Skrivet av Susanne 2010-10-27 03:50
Du kan ta vilken choklad du vill. Ju godare choklad (efter din egen smak) desto godare muffins!
penna Skrivet av Mirre 2010-10-18 15:02
allså det var jätte gott men måste man ta mörk choklad kan man inte ta ljus
penna Skrivet av Angelika 2010-08-20 14:25
Jätte goda muffins!!
penna Skrivet av jaja 2010-08-10 10:03
det blev jättegott! tack för en bra receptsida
person Svar till jaja penna Skrivet av Susanne 2010-08-10 04:19
Bra tips! Det borde bli gott! Berätta gärna vad du tyckte!
penna Skrivet av jaja 2010-08-09 19:48
jag använde blåbär istället får se om de blir gott :) smeten var iallafall god
penna Skrivet av Veronica 2010-07-03 09:55
Ehm.. Man behöver inte använda någonting alls. då blir det godare!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Nattljus 2010-04-19 21:17
Använde björnbär istället för hallon. Det blev gott :)
penna Skrivet av Fr0zt | Armani, adidas993 @ steam 2010-03-21 18:47
Dom ser väldigt goda ut. Har precis tagit ut dom ur ugnen, gjorde en laddning med 24 stycken. Mums :)
penna Skrivet av Simone 2010-03-04 18:16
Ja, vi får väl se hur dom blir. ;)
person Svar till ludvig persson gävle penna Skrivet av Susanne 2010-03-03 13:51
Att skära smöret i mindre bitar gör att det blir rumsvarmt fortare och blir då lättare att blanda en jämn smet av. Så det blir absolut inga smörklumpar! :)
penna Skrivet av ludvig persson gävle 2010-03-02 18:10
bakar muffinsarna just nu!!! ska man verkligen skära smöret? skeptisk till smörklumpar men det kanske är gott! kram
penna Skrivet av sara92 2010-02-05 17:20
supergoda med grädde eller glass muuummss
  1   2   3   nästa sida