Kommentarer till Chokladmousse GI

"Ett recept på chokladmousse med ytterst få kalorier, nästan inga kolhydrater, mycket protein. Perfekt GI recept. Dessutom väldigt gott!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Jonas penna Skrivet av Susanne
Jag håller med dig om att det är för lite fett för att vara riktig LCHF. Som jag tidigare har skrivit så har jag planer på att göra ett nytt recept för Chokladmousse LCHF och då göra den ungefär som vanlig med vispgrädde och en bra mörk choklad och utan mer socker än den som är i chokladen. Tack för dina synpunkter som jag alltså håller med om och jag kommer ändra titel!
penna Skrivet av Jonas
Helt fel recepttitel! Denna chokladmousse är allt annat än LCHF. Snarare anti-LCHF faktiskt.

Vill du göra en LCHF-chokladmousse så gör en vanlig men på mörk choklad utan extra socker, och mycket vispgrädde.
besökare Svar till Eve penna Skrivet av Våfflan
http://missfitforfight.shapemeup.se/tag/chokladmousse/

Här är en tjej som räknat ut för just exakt det här receptet.

Annars så är det svårt när ägg faktiskt varierar en bit i storlek mm :)
besökare Svar till imkm penna Skrivet av Susanne
Jag håller med dig om att det är godare med grädde men den här är också god tycker jag. Sedan tycker jag att man "lever livet" betydligt bättre utan övervikt, jag har provat båda delar. Det är verkligen inte värt att äta en massa onyttigheter som man njuter av en kort stund och sedan må dåligt resten av tiden och öka risker för diverse sjukdomar. Ät med måtta, gör smarta matval och njut av den mat du väljer att äta!
penna Skrivet av imkm
Skulle säja att det hade varigt 100% godare om den vatit gjord på grädde istället. Om jag får ge er ett råd; strunta i GI och lev livet istället! Med

Med kärlek från tjokislivsnjutaren.
besökare Svar till Anneth penna Skrivet av Susanne
Jag håller med dig om det!
besökare Svar till Eve penna Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte hur många kalorier det är. Eftersom jag personligen inte föredrar kaloriberäkning så har jag inte lärt mig hur man räknar ut det.
penna Skrivet av Eve
Jättegod trots så lite fett och socker. :) Får man fråga hur många kalorier detta innehåller uppskattningsvis? Är så dålig på att räkna ut sånt. Mvh Eve
besökare Svar till Therése penna Skrivet av Susanne
Det låter gott och detta är väl mer ett GI-recept än LCHF. Jag kanske lägger till ett annat LCHF-recept med chokladmousse i framtiden och då blir det mer som vanlig chokladmousse fast utan socker, det räcker med sockret som är i chokladen. Men man får nog vara lite försiktig med smaksatt choklad som jag tror innehåller mer socker än "naturell". Låter gott med dina maränger! Lycka till med boken! :)
penna Skrivet av Therése
Toppen recept men jag brukar göra chokladmousse som är LCHF med grädde, animalisk gelatin och 70% mörk mint choklad och maränger gör jag med äggvitor, Stevia och gnutta kokosmjöl då håller dom formen i ugnen och blir super goda, har massa tips på mat med eftersom jag varit LCHF kost inspiratör till en kille i England som skall ge ut en bok sedan. Mvh Therése
penna Skrivet av Anneth
Den här var jättegod - särskilt med starkt kaffe i -och gick snabbt att göra. Jag vill dock inflika att den per definition inte är LCHF, så rubriken är lite missvisande. Den är ju "Low Carb", men "High Fat" stämmer inte då den är nästan fettfri. Däremot går det bra att tillsätta tex. ett par msk creme fraiche eller vispad grädde om man vill göra om den till LCHF. Då blir också smaken rundare och fylligare och konsistensen mer krämig.
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Bra tips med kaffesmak!
penna Skrivet av Anna
Fantastiskt lätt och snabb att göra. Smakade riktigt gott och uppfyllde med råge mina förväntningar!
Med mjölkprotein- och gluten-allergiker i släkten kommer denna att göra succé.
Tog 1 tsk Nescafé-pulver i men den dosen kan helt klart ökas till nästa gång.
:-)
besökare Svar till Miranda penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Blev det gott med Nescafé?
penna Skrivet av Miranda
Grymt enkelt och gott för oss som inte vill äta massa socker men ändå få en fluffig chokladmousse. Tack :) Ikväll ska jag testa med lite nescafépulver!
besökare Svar till Rebecka penna Skrivet av Susanne
Det är inget jag provat, det är möjligt att det går. Jag tror det går bra att göra LCHF-maränger genom att vispa äggvita och stevia strö men har inte provat det än. Skriv gärna om du provar!
penna Skrivet av Rebecka
Kan man baka smeten i ugn till någon form av nyttigare maränger?
besökare Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne
Kul att höra att du gillar det! :)
penna Skrivet av Camilla
Tråkigt att nedanstående inte gillar receptet, för jag tycker verkligen att det är kanon!!! Tack för att du räddar mina kvällar när sötsuget smyger sig på :)
besökare Svar till Charlotte penna Skrivet av Susanne
Vilken sorts stevia använde du? Tar man för mycket stevia så blir smaken besk och den smaken är det nog ingen som gillar. När jag gjort det här med stevia har jag använt ICAs Stevia strö som är som strösocker i konsistensen. Det har blivit sött och gott!
penna Skrivet av Charlotte
Jag vet inte om det var kakaon (Garant) men det här var bland det äckligaste jag smakat! Jag kanske inte klarar av Stevia-smaken, men det här var helt oätbart, även för min 2-åring som smakade. Men tack ändå.
besökare Svar till Viola penna Skrivet av Susanne

Tänk på att äta den ganska direkt. Du menar antar jag att den blev rinnig efter ett tag? Jag tror inte det går så bra att vispa upp den igen men jag har inte provat.

Om den inte blev fluffig från början så är det som man måste tänka på som gäller generellt när man vispar äggvitor att skålen måste vara torr och fettfri liksom visparna. Det får inte heller finnas äggula med bland äggvitan.

Lycka till och skriv gärna igen!

penna Skrivet av Viola
Den blev väldigt rinnig, men vad kan jag göra för att den ska bli fluffigare? Kan jag vispa upp det eller blir det bara värre?
besökare Svar till Marlene penna Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte det blir så bra. Chokladmoussen kommer antagligen \"smälta\" ganska fort.
penna Skrivet av Marlene
Kan man använda detta som fyllning till tårta eller blir det "blaskigt" då?
penna Skrivet av Johanna
Hade i 1/2 tsk snabbkaffe också. Så blev det mockafluff, mumsmums
besökare Svar till Astrid penna Skrivet av Susanne
Tack för ditt förslag. Problemet är att det blir väldigt många markeringar.
penna Skrivet av Astrid
Hej Susanne!
Det vore trevligt om du inte bara markerade recepten med laktosfritt utan också med mjölkproteinsfritt i så fall.
besökare Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne
Tack! Kul att höra! Jag bakade också mycket när jag var i din ålder! :) Du får lycka till med karriären i framtiden, jag var prao en gång på ett bageri men jag bestämde mig för att bli civilingenjör istället! ;)
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Sophie
Hej jag ville bara säga att jag älskar dina recept jag använder dem varje gång jag ska göra nått!! jag bakar nästan varje dag det är såå himla roligt och jag hoppas jag kommer någonsin få någon bakkarriär i framtiden!! /10åriga sophie
besökare Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne
De är egentligen klara så fort du vispat ihop smeten, men de är godare att äta kalla så en stund i kylen är bra. Låt dem dock inte stå mer än en timme för då börjar smeten lösa upp sig och fluffet \"smälter\".
penna Skrivet av Sophie
hejsan jag ville bara säga att recpetet var jätte bra! men jag tog inte tiden hur vet jag att dem är klara???
penna Skrivet av Chrystelle
Jag behövde någonting snabbt och gott...herregud! Den var så god! Tack så himla mycket! Rekommenderas!
penna Skrivet av Marianne
Men va gott!!! Helt ljuvlig!!!
penna Skrivet av Sofia
Denna mousse var mycket enkel och rolig att göra men den var inte så god i konsistensen, den var lite sträv.
Men jag tycker att det var en delikatess också.
penna Skrivet av Emma
Jag älskar denna moussen! Räknade ut någon gång att det blir ca 80 kcal per portion, verkligen bra! Den är så god :)
penna Skrivet av Lee
Shit! Sicken god mousse!! Hade i lite Hermesetas strösötningsmedel istället för socker och då blev det lite mer som "mörk chokladmousse" (inte så söt). Supergott!
penna Skrivet av chloe
jag hade inget socker men det funkade ändå jag tog oboy istället. perfekt recept!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till 4 tjejer: Tänk på att ni måste använda en torr, ren fettfri skål, rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula. Annars blir det som ni beskriver, omöjligt att vispa upp. Detta gäller alltid när man vispar äggvitor. Jag har lagt till det i receptbeskrivningen nu så att man inte missar det.
penna Skrivet av 4 tjejer
Vi har hållit på och vispat i 40 minuter nu. Men det blir aldrig fast. DÅLIGT! inget bra recept. Någon som har något tips?
penna Skrivet av David Gustafsson
Mycket bra recept! bara jobbigt som fanken o vispa för hand :P
penna Skrivet av Stina Svedberg
Svar till::Webmaster Susanne
Jo,det har du rätt i,perfekt chokladmousse om man bantar eller vill gå ner i vikt och ta en lätt variant av mousse.
penna Skrivet av Lisa
Man kan gora en relativt nyttig chokladmousse med 2dl sojagradde och 150 g 70% choklad.
Hetta sojagradden, bryt i chokladen, sank varmen och ror tills chokladen smalt. Den ska ej koka.
Om den blir for tjock sa spad med lite vatten.
Servera direkt eller lat sta kallt i nagra timmar. Mycket enkelt och gott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Stina Svedberg: Jag håller med om att originalreceptet blir mycket godare. Det går inte riktigt att jämföra, recepten är väldigt olika. Men jag tycker ändå att light-varianten fortfarande är god (jag tycker inte den smakar beskt men smaken är ju olika - du kan ju alltid ta mindre kakao eller mer socker) och att den fyller sitt syfte när man vill ha en hälsosam och enkel efterrätt.
penna Skrivet av Stina Svedberg
Det originella receptet på chokladmousse är dubbelt så god om du frågar mig.Den här blev bara luftig och lite besk med all kakao..
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ellie: Du kan sikta ner kakaon. Det betyder att du häller kakaon genom en sil. Jag ska skriva in det i receptet.
penna Skrivet av Ellie
Gjorde denna gamla godingen nyss ^^ Lyckades för en gångs skull med äggvitorna MEN kakaoklumpar lite här och var istället :S Hur undviker man dem om man nu inte får vispa i kakaon??
penna Skrivet av :D
Hur många kalorier blir det?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lollo: ja det stämmer att det är viktigt med äggvitorna att de inte innehåller äggula, men jag har faktiskt lyckats vispa upp äggvitor även med pyttelite äggula i vid ett par tillfällen när jag experimenterade lite. Men det gäller också att man har en fettfri torr skål och rena (fettfria) vispar. Sedan måste äggvitorna vara färska (de kan inte ha stått flera dagar i kylskåp). Så som sagt tänk även på att ha fettfria torra rena redskap när man vispar äggvitor! (Äggula är ganska fet och det är alltså fettet som gör att äggvitorna inte går att vispa upp.)
penna Skrivet av Lollo
var jättejättenoga med äggVITORNA. Jag råkade få i en tusendels millimeter äggGULA, men trodde inte att det spelade någon roll för att den syntes knappt! Men efter att ha vispat i 25 minuter och konsistensen var som mjölk antog jag att det spela en väldigt stor roll, eftersom allt annat hade jag gjort exakt som i receptet.

TÄNK PÅ DET, min dessert blev förstörd :(
penna Skrivet av Elin
Varför kan den inte stå längre än 1 timme i kyl? Händer det ngt?
penna Skrivet av pecka
hej,tack för en super bra dessert:D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sabrina: Äggulor och äggvitor har väldigt olika egenskaper så du måste göra som det står i receptet om du vill göra det här. I vanlig chokladmousse så har äggulor. Sök på chokladmousse så hittar du receptet!
penna Skrivet av sabina
kan man inte ta äggula?
penna Skrivet av sabrina
vad händer om man inte tar äggvita i?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Christine: Du ska vispa äggvitor och socker med elvisp till ett fast skum. Fast skum innebär att det ska gå att vända upp och ner på bunken utan att smeten rinner ur. Därefter vispar du med vanlig visp försiktigt ner kakaon. Detta har jag nu förtydligat i receptbeskrivningen.
penna Skrivet av Christine
Har testat det här.
Blev ingen tjock mousse utan vattnig med väldigt stark chocklad smak.
Men jag kommer göra det igen, Få se om jag lyckas då :)
penna Skrivet av Julia
Supergod! Smakde lite som mörk choklad
penna Skrivet av siri
kakao smaken var för stark, den var varken god eller äcklig.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hanna: Du måste ha vispat äggvitorna fel på något sätt. Tänk på att du måste använda en fettfri bunke och fettfria vispar och att du måste vispa länge. Det ska gå att vända upp och ner på bunken utan att det rinner. Sedan får du försiktigt vända ner övriga ingredienser. Använd då ej elvisp.
penna Skrivet av Hanna
Jag måste ha gjort nå fel, eftersom min mousse blev aldrig tjock. Den vart mest som oboy, va har ja gjort för fel ?
penna Skrivet av Helena
Jag tycker också att det blev för stark kakaosmak. Men jag blandade i vaniljsocker sen, efter smak.
Min sambo trodde att jag gjort chokladpudding från "färdigt pulver".
penna Skrivet av Lillin
På tok för stark chokladsmak, åtminstone enligt mig..
penna Skrivet av Jessica
Vi hade det lite snålt med ingredienser men det funkade ändå =) Riktigt gott!
penna Skrivet av mig
jag gorde den här Chokladmoussen men med oboy o det gick och äta :P
penna Skrivet av Lisa
Den här moussen var super! Riktigt god och ett extra plus eftersom den både är fettsnål och kalorisnål.
penna Skrivet av Jonthe
Perfekt alternativ för alla mjölkallergiker...
Toppen...mera sånt!!!
penna Skrivet av Anna
Jösses vad god denna mousse var! Kommer göras många gånger.
penna Skrivet av sajjad
vad bra!!!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till lois: Jag har inte provat men det borde gå. I alla fall om du äter dem direkt.
penna Skrivet av lois
jag undrar fortfarande om det är någon som vet om man kan använda sötningsmedel istället för socker ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Daniel: Ja det kan vara så eller också lät du dem stå för länge innan servering för då "smälter" de.
penna Skrivet av Daniel
Jag är inte så van att stå i köket men jag ville överraska min flickvän med en god och LIGHT efterrätt. Den blev inte så "fluffig" som jag hade förväntat mig, Har jag vispat äggvitan för lite el?
penna Skrivet av lois
kan man använda sig av 1½ sötningsmedel istället för socker ? tack på förhand :)
penna Skrivet av lill
Hur god som helst var den !!!
penna Skrivet av Sara
Blev ett gott alternativ, men såg efter att jag hade gjort den lite fel, vispade äggvitan och sen hade i socker och pulver.
Tyckte att jag fick lite mesig chokladsmak, men kan vara för att jag hade ett chokladdryckspulver i misstänker jag.
penna Skrivet av Amina Mahfoud
den var ju jätte god
penna Skrivet av Donville
Ush, riktigt äckligt!
penna Skrivet av lilililiili
god
penna Skrivet av jen
det var skit äckligt! håller med missnöjd. smakade riktigt bajs, skum med kakao? riktigt skabbigt
penna Skrivet av Missnöjd
Detta var bland det mest äckligaste jag smakat! Fullkomligt oätligt med för få ingridienser. Går inte ens att jämföra med riktigt chockladmousse!
penna Skrivet av lojsan
de va bland det godaste ja ätit!! älskar choklad och det kändes som att äta moln, så jag kallar det för chokladmoln =)
penna Skrivet av Sanna :D
Den var ju jättelätt, och supergod.. men skulle ju kunna bjuda på kalas om man inte hr tid med ngt större. skitsmart, jag skulle aldrig kunna tro att det var så lätt om jhag fick smaka den av någon annan :) vad ska man göra om dom frågar efter receptet `? :S ;)
penna Skrivet av galene.blogg.se
Jättegott! Verkligen.
penna Skrivet av Kompisarna96
Den Va Jätte God .. Kan Man Äta När Som Helst Ju .. Mumsigt!!=D
penna Skrivet av hanna
som grädde med chocklad smak, rätt god !
penna Skrivet av Anders
Underbar efter några dagars intensiv bantning. Som vatten i öknen. Haha...Prova den!
penna Skrivet av Max
Testade den igår, och det blev faktiskt helt okej. Självklart är det godare med riktig mousse men detta funkade också om man är sugen på nåt sött.
penna Skrivet av Mamma till 2
Inte något vi kommer att göra igen, men vi provade det iaf.
penna Skrivet av Martini
Provade att göra denna när svärmor kom på besök den blev verkligen uppskattad. Jag hade mango och kiwi som ganering blev verkligen lyckat.. Tycker man att den är lite tråkig går de även med en klick grädde.. :)
penna Skrivet av Jennie
Anna! Prova salta pinnar i- Både snyggt & gott ;)
penna Skrivet av Anna
Verkligen super enkel att göra och jätte go! Förslag på vad man kan ha till? Kex av ngt slag?
penna Skrivet av Susanne
Svar till "hmm..": Nej du ska inte ha i äggulorna. Då blir inte moussen så fast som den ska bli.
penna Skrivet av hmm..
Vad ska man göra om man har vispat för länge..moussen blev inte fast.
Vad ska jag göra?
penna Skrivet av hmm..
Kan man ha i äggulan också? Moussen förstörs väl inte?
penna Skrivet av jag_
var väldigt gott.
  1