Kommentarer till Chokladmousse - Sida 3

"Underbar chokladmousse. Ett enkelt recept med mörk choklad, vispgrädde och äggulor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3
penna Skrivet av Umeåbo 2008-12-04 22:34
Dåligt recept.
Chokladmousse smakade verkligen dåligt.
penna Skrivet av Susanne 2008-11-09 22:21
Svar till Elin: Låt äggulorna ligga framme i rumstemperatur så att de inte är kylskåpskalla.
penna Skrivet av Toni 2008-11-08 01:09
Tack!
Lika god som enkel, dvs suverän. Använde Ecuador 70%. Jättegod liten kaffesmak, vi hade i en espresso och hoppade sockret helt. För variation kommer vi att ta cognac eller rom. Serverade med ljummade hallon vilket var en perfekt smakbrytning. Mums!
penna Skrivet av Elin 2008-11-08 00:26
Jättegod mousse! men har ett problem, när jag har i äggulorna så stelnar smeten så fort att den blir grynig och klumpig i grädden. fortfarande lika gott men inte vackert, har någon nåt tips på hur jag ska göra?
penna Skrivet av Pärra 2008-11-06 17:40
MYcket gott! Kaffet gjorde verkligen susen! Använde Lindts mörka 70 % cacao choklad mycket mumsigt... använde vaniljsocker istället för florsocker också.
penna Skrivet av Susanne 2008-10-23 23:57
Chokladmoussen blir bäst på mörk choklad. Mjölkchoklad är ju mörk choklad blandad med mjölk och tillsatt socker. Du får prova med mjölkchoklad och skriv gärna hur du tyckte det blev.
penna Skrivet av Johan 2008-10-23 20:29
Kan man göra den på mjölkchoklad?
penna Skrivet av Hannza 2008-08-17 16:54
Trodde det var svårt att göra chokladmousse men så fel man har. Nästan lika lätt som att vispa ihop en färdig, men mycket godare:P
penna Skrivet av sara 2008-07-25 21:23
åå gud vilket bra recept ska använda det hela tiden tack så mycket.
penna Skrivet av Malin 2008-07-22 15:11
Jisses vilken god mousse! O så lätt att göra! Den ska jag bjuda på när vi har kalas i helgen. Tack för kanonbra recept!
penna Skrivet av atta 2008-07-06 13:05
moussen är himmelskt god, nästan vad man
nmoussen är himmelskt god. naturligtvis med mörk cholklad - förstås!! Mjölkchoklad passar inte alls!
penna Skrivet av atta 2008-07-06 13:04
man vispar inte grädden hårt till chokladmousse därför att moussen skall stelna långsamt i kylskåpet. Annars blir moussen för hård.
penna Skrivet av julia s 2008-06-26 16:43
godast om man tar marabou choklad istället för blockchoklad :)
(mörk)
penna Skrivet av En som undrar 2008-06-18 19:20
Har sett ett liknande recept men kaffet och florsockter finns inte med, annars ser den likadan ut. Men dar ska man vispa gradden hart, vilket man inte ska gora har. Min fraga ar att vf man inte ska gora det har? Vad e skillnaden?
penna Skrivet av Gott! 2008-05-17 13:56
Ska snart göra den! hoppas det blir bra! :-)
penna Skrivet av Ulrika 2008-05-05 01:11
Supergott! Hyvlade över lite vit choklad oxå.
penna Skrivet av Anonymus 2008-04-15 18:01
ev betyder eventuellt =)
penna Skrivet av Dumhuvud 2008-04-15 15:22
Ursäkta om jag frågar men vad betyder "ev." :D
penna Skrivet av Elvis 2008-04-05 09:55
Gott GOtt Med GRädde
penna Skrivet av Thorhall 2008-04-01 21:43
Mycket god! Ännu godare med hackade Daimbitar i!
penna Skrivet av Peter 2007-12-30 16:08
Jag tog i en skvätt cognac vilket gjorde det ännu godare...
penna Skrivet av Scäry Märy 2007-12-30 12:04
Det här är nog den godaste Chokladmoussen jag ätit! Skippa inte kaffet och florsockret! Det är det som gör det samt att var generös med hallon till, jättegott!
penna Skrivet av julia och linda 2007-12-08 15:58
tack för tipset (kommentar nedan) jag håller med dig helt :)
penna Skrivet av Sami 2007-10-11 14:59
Otroligt gott men ett tips är att inte slänga äggvitorna i onödan. Vispa dem till hårt skum och lägg i lite socker och/eller vaniljsocker. Servera ovanpå chokladen och det ser inte bara gott ut...
penna Skrivet av Ayla Marianna Markkula 2007-05-16 19:00
Jag tror att man snarare måste låta chokladen svalna rätt mycket överhuvudtaget - äggulan koagulerar ju också...
penna Skrivet av Cc 2007-05-09 22:34
Kanon Gott! Alla Älskade den :D Tack för det goda Reseptet :D
penna Skrivet av Tulle 2007-05-05 16:50
Jättebra smulan att du framförde vad som hände. Synd att jag inte läste det i tid. Moussen blev rena katastrofen för mig med. Tack till bästa receptsidan :D
penna Skrivet av Sunes mormor, 105 2007-01-18 15:47
Sunes mormor tyckte det var jätte gott / Mamma karin
penna Skrivet av Sunes pappa, 78 2007-01-17 18:52
sunes pappa tyckte det var jätte gott / Mamma Karin
penna Skrivet av Susanne 2007-01-09 23:47
Svar till Smulan: Tråkigt att höra. Det är viktigt att du låter smeten svalna innan du rör ner den vispade grädden. Annars så stelnar den varma chokladen av den kalla grädden och det blir grynigt. Iofs tror jag nog den gryniga massan skulle smakat rätt gott den med men kanske inte så vacker och aptitlig...
penna Skrivet av dEN BLEV SUPER 2006-12-31 16:51
JAPP JAPP
penna Skrivet av smulan 2006-12-31 16:17
provade göra den nyss men blev bara en grynigmassa o jag följde receptet, vad gjorde jag för fel? slängde allt blev så arg,lät så enkelt att göra men men ingen dessert idag :-(
penna Skrivet av Sune, 5 2006-11-17 14:49
Sune tyckte det var jätte gott / Mamma Karin
penna Skrivet av sara 2006-11-13 16:30
underbart goda prova även att garnera med färska jordgubbar
förra sidan   1   2   3