Kommentarer till Chokladmousse - Sida 2

"Underbar chokladmousse. Ett enkelt recept med mörk choklad, vispgrädde och äggulor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Malin 2011-02-06 12:42
Rekommenderar inte heller denna efterrätt. Om man lyckas med blanda äggula och choklad så är nästa problem att blanda med grädden. Det blev som gräddstracciatella.
penna Skrivet av julia 2011-02-06 09:34
var jättegott
person Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne 2011-02-05 19:30

Du måste låta chokladen svalna innan du blandar ner äggulorna, annars koagulerar de. Äggula koagulerar vid 65-70°C så chokladen måste ha en temperatur lägre än så.

Ett tips är att smälta chokladen försiktigt och röra i den under tiden och när nästan all choklad är smält så behöver man inte värma på den mer för då smälter det sista av värmen av chokladen runtomkring. Så om man inte värmer chokladen onödigt varm så kommer det inte att vara några problem att röra i äggulan.

Är man osäker på temperaturen, använd gärna en termometer.

penna Skrivet av Johanna 2011-02-05 16:27
Jag tyckte det var otroligt svårt att blanda äggulorna med chokladen, försökte två gånger men misslyckades båda gångerna. Rekommenderas INTE!
penna Skrivet av hanna 2011-01-28 09:43
mm...verkar väldigt gott! ska testa hemma sen!
penna Skrivet av Linda 2011-01-07 11:00
Absolut super god mousse, en personlig favorit!! Rekomenderas till alla!! Tacksam för receptet :)
penna Skrivet av Hans 2010-10-18 14:32
Provade att göra denna idag. MUMS! Rekomenderas starkt!
penna Skrivet av Stella 2010-09-21 16:46
Fantastiskt god! Men jag ska inte ha middag nu :)
penna Skrivet av en 11 årig tjej 2010-08-20 15:38
ska pröva detta när min pappa har handlat allt som behövs
person Svar till Undrande penna Skrivet av Susanne 2010-08-07 19:47
Det är två helt olika recept. Äggulor och äggvitor har helt olika egenskaper. Äggulor gör att smeten tjocknar när man värmer. Uppvispade äggvitor ger en fluffig smet. Äggvitor innehåller mycket protein och väldigt lite fett medan äggulor innehåller ganska mycket fett.
penna Skrivet av Undrande 2010-08-07 17:45
I receptet Chokladmousse Light står det att man ska ha äggvitor. Varför använder man då äggulor här?
Tacksam för svar snabbt.
person Svar till Beppo penna Skrivet av Daniel 2010-07-01 23:18
Det gör inget om det koagulerar. När man lägger i den vispade äggvitan brukar det fungera iaf!! Ett tips bara ;)
penna Skrivet av Angelica 2010-05-12 14:18
Har precis gjort denna mousse och den vart helt perfekt :) Tog dock 150 g choklad istället men hade i allt kaffe och endast 2 matskedar florsocker... Tror även att det räcker bra till 4 personer för den var väldigt mäktig och man vill ju inte att gästerna ska spricka! Blev 4 rätt stora glas samt två mindre som jag tänkte ge till vår lille kille ;) Kan ju dekorera med lite bär också så blir det lite mer att smaska på... Tack för ett bra recept!
penna Skrivet av Lisl 2010-03-28 22:39
Hej

Jag har inte testat receptet än men hoppas få göra det snart! Jag undrar bara en sak, och det är att det står att man inte behöver blanda i starkt kaffe, men blir det någon skillnad på med eller utan kaffe? Ska nog testa utan:)

Lisl
penna Skrivet av Beppo 2010-03-13 19:38
Ett riktigt dåligt och nonchalant recept. Det borde
inte stå "svalna något" när man menar "låt
chokladen svalna rätt rejält så att äggulorna
inte koagulerar". Detta är ett recept för den redan
invigde och rutinerade kocken.
penna Skrivet av Malvina igen! 2010-03-04 14:04
Oj, jag glömde, jag såg nån som klagat att det var för lite, min familj orkade inte ens äta upp! Den är mer mättande än man tror.
penna Skrivet av Malvina, 12 2010-03-04 14:02
Så himla gooooooood! Förstår inte hur någon kan göra fel? Superenkel! Ett tips är att röra i chokladen då och då för då stelnar den inte lika fort om något skulle dröja.. Men tack till ett super recept!
penna Skrivet av Mary 2010-02-28 17:12
Caroline och Malin:istället för att skämmas fruktansvärt, kan ni säga till era gäster att vänta i tio minuter och göra en sats till. Så farligt var det väl inte. Jag förstår inte varför alla ska gnälla om så helt omotiverade saker.
penna Skrivet av BakBecka 2010-02-26 15:36
Den var enkel o göra o god kanske lite väl stark smak av kaffet, men ja gillar ju kaffe, men för andras del! :)
penna Skrivet av nanna 2010-02-25 19:36
Det var den godaste chokladmousse jag ätit!!!!!!!!
penna Skrivet av Peter 2010-02-19 21:57
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av daniel 2010-02-14 18:27
Riktigt gott!
penna Skrivet av mats 2010-02-11 20:45
Helt fantastiskt god och enkel att göra!
Luftig och lagom mättande.
penna Skrivet av Karolina 2010-02-05 15:57
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Kurt 2010-02-02 20:51
Perfect!
penna Skrivet av Rospigan 2010-02-01 09:28
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Jessica 2010-01-27 19:48
Helt underbar, lätt att göra och sååå god!
penna Skrivet av marlene 2010-01-26 00:04
Jag verkligen ÄLSKAR chokladmousse, ska prova denna då jag inte har hittat något annat bra recept på chokladmousse! =)
Men det var mer posetiva kommentarer än negativa! (sen kan ju dom negativa komma pga att man inte FÖLJER receptet ORDENTLIGT)
Ser verkligen fram emot att testa denna!
Tack på förhand! =)
penna Skrivet av Susanne 2010-01-19 10:27

Svar till Caroline och Malin: Jag gissar att ni hade lite större portionsglas så att det såg väldigt lite ut i varje glas? Har man större glas så får man som ni säger göra dubbel sats. De glas som jag har på bilden rymmer drygt 1 dl. Jag ska förtydliga det i receptet.

Svar till besviken kvinna: Du måste låta smeten svalna. Om det blir för stor temperaturskillnad mellan den varma smeten och den kalla grädden så blir det grynigt.

penna Skrivet av Caroline och Malin 2010-01-16 16:42
Vi rekomenderar dubbelsats för alla! Gjorde efter receptet och får nu skämmas inför våra gäster, fruktansvärt!
penna Skrivet av sandra 2010-01-11 18:39
detta ska jag prova så snabbt jag har handlat, ska bli jätte gott hoppas jag. :)

från en tolv årig tjej


PS: älskar att baka
penna Skrivet av Besviken kvinna 2010-01-09 18:01
Jag skulle bjuda mina väninnor på middag, men när jag gjorde chokladmoussen efter receptet blev den helt gryning och misslyckad. Så det fick bli pulverchokladmousse istället, som blev inhandlat i sista minuten. Jag blev verkligen väldigt besviken.

Vad gjorde jag för fel?
penna Skrivet av Pia 2010-01-03 19:35
Chokladmoussen var superenkel och mycket bättre än de jag gjort tidigare - och framför allt supergod! Stelnade som den skulle och portionsstorleken var lagom. Den var inte alls kvalmig som en del mousser kan vara då det är mycket grädde i.Kaffet gjorde susen men jag uteslöt florsockret. Perfekt!
penna Skrivet av ilie 2009-12-30 17:16
blev supergott!!
penna Skrivet av Gunilla 2009-12-11 14:59
Fantastiskt recept! Enkelt gott och snabbt. Jag river ner två rutor 70% choklad med chilismak oxå - det ger extra piff.
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 20:05
Svar till Johanna: Chokladmoussen ska inte bli rinnig, då är det något som gått snett. Vispade du grädden ordentligt? Lät du dem stå minst en timme i kylen? Sedan så måste chokladen svalna lite så den inte är för varm när du rör ner den vispade grädden för då smälter grädden. Skriv gärna igen om du kommer på vad du tror det kan bero på så kan jag förtydliga receptet.
penna Skrivet av Johanna 2009-11-29 18:54
det va inte ett bra recept blev alldeles för rinning.
penna Skrivet av Margita 2009-11-27 18:14
Med dubbla kakao mängden och 1 msk florsocker......mmmmmmmm
penna Skrivet av per 2009-11-14 15:45
fy fan vad god alla som ser detta NI MÅSTE PROVA!!!<33
penna Skrivet av Mästerkocken 2009-11-08 15:18
Perfekt!! <3<3
penna Skrivet av Anna 2009-10-27 21:22
Verkligen det godaste som finns i dessertvägar!
penna Skrivet av karin :) 2009-10-27 17:05
FY FAN VA GÖTT!!
penna Skrivet av XD 2009-10-07 18:13
najs
penna Skrivet av Jenifer 2009-07-07 14:41
okej, tack så mycket! :)
penna Skrivet av Susanne 2009-07-06 03:00
Svar till Jenifer: Det beror på hur söt blockchokladen är och hur sötsugen man är. Vill man ha lite sötare tar man florsocker. Det är en smaksak. Det bästa är om du smakar på smeten.
penna Skrivet av Jenifer 2009-07-05 12:24
vad rekommenderar ni, med florsocker eller utan? :O
penna Skrivet av Julia och Jepser 2009-06-04 15:07
Den är naaaaajs! :D
penna Skrivet av Annelie 2009-05-12 20:24
Den var supper god :) Alla mina vänner älskade den... Det var en mycket bra efterätt..
penna Skrivet av Joy 2009-04-13 19:47
Provar med vitchoklad nu... Men den blir riktigt kycklinggul! Haha! jag som trodde den skulle fortsätta vara vit :0).
Men hoppas den blir god med lite hallon!
penna Skrivet av dadi 2008-12-08 20:38
detta var super gott recept, för er som inte har provar, ni MÅSTE prova, he lite blåbär och grädde till GOTTIGOTT :)