Kommentarer till Chokladknäck

"Chokladknäck är ljuvligt god knäck med chokladsmak! Mycket gott julgodis. ca 100 st. Tid ca 1 timme."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till susnet penna Skrivet av grå
det är nog en klok ide att kulprova den innan man utgår från att den är klar bara genom en temperaturkoll. det gjorde dock aldrig jag. kollade temperaturen, slutade koka när den var exakt på 122. nu går det knappt lyfta upp knäcken utan att smeten/knäcken rinner ur sina formar. smaken var det dock inget fel på! jag körde även i lite kanel för att få ännu juligare smak, vilket inte var helt fel!
besökare Svar till grå penna Skrivet av Susanne
Ja det är förstås en smaksak hur hård knäck man vill ha. Senast nu gjorde jag 125°C, den blev ganska hård, men seg i mitten, men jag föredrar den lite mjukare än så. Man får prova sig fram helt enkelt och anteckna den temperatur men tycker är bäst. Man kan göra ett kulprov för att se ungefär hur hård den är vid olika temperaturer om man är osäker. Termometern är ju bra att ha för då kan man ju vänta med att göra kulprov tills smeten är 122°C och tycker man det blir för löst kan man prova 124°C, 126°C osv tills man är nöjd.
penna Skrivet av grå
det här med att värma upp till 122 grader är jag väldigt skeptisk till om man inte är ute efter en sås.. i min kokbok står det att man ska hålla sig mellan 125-130 grader.. tror snarare på det.
besökare Svar till carro penna Skrivet av Susanne
Smeten blir så när den kyls av. Man kan ju värma på den lite igen så smälter den igen.
penna Skrivet av carro
smeten blev konstig, trådigt och stelt på en gång.. koka jag den för länge eller för kort?
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne
Min erfarenhet är att det håller sig minst 3-4 veckor generellt. Socker är ett bra konserveringsmedel ;)
besökare Svar till Mia penna Skrivet av Susanne
Den blir lös i konsistensen.
penna Skrivet av Mia
Vad händer om knäcken kokar för kort tid?
penna Skrivet av Sofia
Hur länge står sig knäcken och och julgodis överlag? Kan man laga det flera veckor på för hand?
penna Skrivet av Evelina
Jag smög ner lite smält mörk blockchoklad också. Supergott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nico: Smöret smälter av den varma knäcksmeten så du behöver inte smälta det själv först. Du kan ta det direkt från kylskåpet om du vill, eller rumstempererat, spelar ingen roll.
penna Skrivet av camilla
Gjorde detta igår, och det blev såååå gott! Ökade till 2,5 dl av grädden, sockret och sirapen. 2,5 msk kakao. Nötterna tog jag cirka 1 dl av.
Småkokade i en stor IKEA kastrull på 2:an (av 6 steg) i 1h och 15 min. De blev helt perfekta. Hårda och lätta att ta ur knäckformen, smälter i munnen.
Kommer bli så uppskattat på julafton!
penna Skrivet av ann grundeel
jag fattar ej hur man gör denna sak kan nån vara snäll och förklara
penna Skrivet av Nico
Ska man smälta smöret när man lägger i det med mandeln eller ska det vara rumstemperatur ??
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mathilda: Utan mandel blir det chokladkola och det är ju också gott. Själv gillar jag smakkombinationen mandel och choklad, äter det ofta, så jag tycker med mandel är godast. Men det är ju en smaksak.
penna Skrivet av mathilda
Det ser super gott ut men vad tror du blir godast med mandel eller utan??? kram
penna Skrivet av Susanne
Svar till Bea: Ja man kan göra utan mandel. Då blir det ungefär som chokladkola.
penna Skrivet av Bea
kan man göra det utan mandel?
penna Skrivet av Anonym
Gott det ser ut....
penna Skrivet av Ålänning
Jättebra julgodis recept, allihopa =D
penna Skrivet av Johanna
Suuuupergott! Och jätteenkelt att göra med termometer, perfekt resultat!
penna Skrivet av julia
heej , vi provade att göra knäcken . de blev goda och stenhårda . det gick mycket fortare att göra än det stod. kram
penna Skrivet av Fredrika
hej vi prövade det det var jätte gott
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lovisa m.fl: Jag brukar koka min knäck på medelvärme och det har alltid gått bra. Jag har en kastrull med ganska tjock botten, det är en kastrull från IKEA ur 365+ serien. Om jag skulle sänka värmen till ettan på min spis skulle det inte koka alls, men man kan sänka så lågt på sin spis att det ändå kokar. Det är ju beroende på spis. Sedan hur hård knäcken blir beror mest på hur länge du kokar knäcken. Gör kulprovet eller med temperatur med termometer (om du vet vid vilken temperatur som du tycker att knäcken blir perfekt, se annars riktvärden i receptbeskrivningen).
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sara: Det går bra utan smör också. Men annars har man i det samtidigt som den hackade mandeln, se receptbeskrivningen.
penna Skrivet av Lovisa
De blev goda. men väldigt hårda, är nog bra att ha lite lägre väme skulle jag tro =)
penna Skrivet av det spelar ingen roll
tänkt på att när knäcken koka, att ha på ettan. det ska absolut inte vara högre. jag hade på trean. och all knäck blev så klart jätte bränd. så tänkt på det!! nu ska jag försöka att jag en ny omgång på ettan.
penna Skrivet av ´hejhej:]
jag älskar snäck undra om den här knäcken är god!, ska testa det imorron :)
penna Skrivet av Emma
jag ska göra en sats med mamma imorgon vi ska bjuda släkten så vi får hoppas att den blir god! den ser god ut iallafall
penna Skrivet av Sara
Precis blivit klar med en sats knäck..trots att jag köpte vit baksirap blev de jättegott..men jag hajjade inte vart smöret skulle in i bilden? jag skippade de..mmmmmmm
penna Skrivet av Maria
Ojoj vilken god knäck jag har redan gjort och ätit 3 satser, en av dem bjöd jag som smakprov till vår julfest på skolan. Så nu är det bestämmt att i morgon ska vi äta massor av såna goda knäck.
penna Skrivet av julia
Ja,det ser väldigt gott ut,om jag gör knäck i år,så blir det nog detta recept ;)
önska mig lycka till
  1