Kommentarer till Chokladdoppad frukt - Sida 1

"Chokladdoppad frukt är ett gott recept med lågt GI på frukt doppad i choklad. Gott som godis eller garnering på bakverk."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Henrietta penna Skrivet av Susanne 2013-04-18 03:12
Tack för dina synpunkter. Det här receptet ligger i GI-kategorin, inte LCHF. De flesta brukar anse att man kan äta en frukt om dagen när man följer GI-metoden men bör kanske undvika de sötaste (högt GI) sorternas frukt som mango och kanske ananas. Kiwi, apelsin och jordgubbar har inte högt GI senast jag kollade. 53 är medelhögt. Så egentligen är det väl bara ananas i listan som kanske är lite tveksamt. Sedan kanske man inte ska stirra sig blind på GI bara för om man jämför med pasta som du gör så får man ju tänka på att pasta äter man ganska mycket större mängd av. Här pratar vi om några få fruktbitar som dessutom innehåller väldigt mycket vitaminer och annat som också är hälsosamt. Jag tycker därför det är ett GI-recept, men kanske då ta bort ananas i listan. Jag åt detta själv när jag gick ner i vikt med just GI-metoden.
Vilka fler recept tycker du ligger i fel kategori?
penna Skrivet av Henrietta 2013-04-06 00:20
Jag vänder mig mot flera LCHF/GI recept på den här sidan. Några av de är mer nyttiga och låga i kalorier men faktiskt inte låga i GI. Ananas och kiwi har högt GI, 66 resp 53, det är lika högt som pasta! Det är INTE förenligt med dessa dieter!
penna Skrivet av Maria 2012-08-09 21:16
alltså herregud vad gott det ser ut men jag vill ha ett recept på bröd men jag har ej för mycket mjöl hemma!!!!!! :(
person Svar till Nicole penna Skrivet av Susanne 2011-09-10 12:22
Varsågod! :) Jag har inte provat så hög kakaohalt, det högsta jag provat är 70% men gissar att det borde gå,
penna Skrivet av Nicole 2011-09-09 18:09
Funkar det med 90%-ig mörk choklad? Alltså ej blockchoklad?

Tack för en bra receptsida!
person Svar till Taz penna Skrivet av Susanne 2011-06-07 11:22
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Taz 2011-06-07 02:22
Man kan används äpple om man använder typ lite ättika som man pendlar på med pensel för att förhindra äpplet från att bli brunt men det går även att använda citrusfrukt som citron
person Svar till Anna-sarah penna Skrivet av Susanne 2010-04-18 03:00
Ja du kan ta vilken choklad du vill! Dock blir det ju nyttigare med mörk choklad.
penna Skrivet av Anna-sarah 2010-04-17 08:58
Funkar det utan mörk blockcoklad?
penna Skrivet av Susanne 2009-12-15 00:17
Svar till Anna: Nej kanske inte vilken frukt som helst. Exempelvis äpple blir ju brunt, liksom banan, då måste man doppa ner hela i så fall.
penna Skrivet av Anna 2009-12-14 19:21
Det ser mycket gott ut. Men kan man använda vilken frukt som helst?
penna Skrivet av bint 2009-12-04 14:22
Vi provade med vindruvor som först hade fått stå kall i frysen ett tag. De var väldigt goda, särskilt då saften från druvorna var kalla.
penna Skrivet av Susanne 2009-07-16 14:43
Svar till yanka: Ja du kan ta vit choklad istället, den vita chokladen är sötare och inte lika nyttig som mörk choklad men gott blir det så prova gärna det!
penna Skrivet av yanka 2009-07-16 14:04
Kan man ha vit choklad istället?
penna Skrivet av winerstänger 2009-06-29 18:31
dom var jätte goda jag bakade dom i dag

kakiga hälsningar från kristoffer


ps. jag är 10 år
penna Skrivet av Susanne 2009-06-21 17:35
Svar till Yasse: Oljan tillsätter man för att chokladen ska bli lite jämnare och smidigare - man kan utesluta oljan om man vill - oavsett om man smälter i mikro eller i vattenbad.
penna Skrivet av Yasse 2009-06-20 23:31
Om man ska smälta chokladen i mikro behöver man olja i ?
penna Skrivet av Susanne 2009-06-15 23:26
Svar till Mari: Ja det kan du göra, det kan dock vara lite svårt men du kanske har något bra verktyg så att du kan få bra grepp på fruktbiten, annars är det lätt att fruktbiten går sönder eller att du tappar ner den i chokladen så att den blir svår att få upp.
penna Skrivet av mari 2009-06-15 09:10
kan man doppa in hela frukten i chokladen?
penna Skrivet av jessica 2009-03-26 11:10
Detta var jävligt gott<3333
penna Skrivet av Artjom 2009-03-11 17:49
jag gjorde det idag 11/03 2009 det var så gott
penna Skrivet av Susanne 2009-02-22 02:56
Svar till zahra: ja man kan ta mjölkchoklad.
penna Skrivet av zahra 2009-02-22 01:11
kan man välja mjölkchoklad istället?
penna Skrivet av Jossa 2009-01-26 20:18
Det ska jag testa att äta istället för fredagsgodis! Det verkar gott men godast är jordgubbar doppade i mjölkchoklad
penna Skrivet av Lisa ,Maja och Ida 2009-01-26 18:58
det var det bästa godiset vi har ätit
penna Skrivet av lisa :) 2009-01-26 18:56
det var det bästa godiset jag har ätit jag gör det till mina barn till lördags godis men dom får ju en då köpa godis hahhahahahhaahhahahhahhahahahahhahahhhahahhaahahahahahahahaha love you my bebi (L)(L)(L) <3<3
penna Skrivet av Erica 2008-12-22 18:30
Det är gått godis
penna Skrivet av Elin 2008-12-21 20:28
Det är gott godis
penna Skrivet av Gabbi/Edit 2008-09-01 16:32
Det var hur gott som helst och vi hade tävling oxå den godaste och nyttigaste godiset man bakar och vi ska vinna jag tror nästan det xD Haha. Men detta måste ni verkligen testa absolut funkar som dessert oxå ;) puss å kram <333
penna Skrivet av amanda 2008-05-29 21:19
jag är den som älskar frukter (vem gör inte det) och jag ska göra det här nu. det har varit tvekan eftersom att vi ska baka (om man kan kalla detta baka) till sången imorgon fredag, så vill jag inte bara ha SÖTT SÖTT SÖTT, utan GOTT/BRA, om ni fattar, och efter alla kommentarer om den här grejen så är det det som jag ska göra :)
penna Skrivet av Susanne 2008-05-08 12:53
Svar till loouise: Inte så länge eftersom frukten inte håller sig och torkar på ytan men lägg dem i en burk med tättslutande lock för bäst resultat. Du får titta till dem med jämna mellanrum, men jag tippar på att de håller sig något dygn eller två i alla fall.
penna Skrivet av loouise 2008-05-07 15:37
hur länge kan man ha frukten i kylskåpet?
ser hur gott ut som helst!!!
penna Skrivet av Alva 2008-04-26 13:50
Prova med att steka ett äpple och doppa i smält choklad xD det är skit gott
penna Skrivet av Bella & Sara 2008-03-21 15:00
Det här är sjuuuukt gott =) !!!
Prova med äpple skiit gott vi lovar! ;)
penna Skrivet av Melissa 2008-01-05 11:18
Det är gott prova med maraboo
penna Skrivet av mimms 2007-12-17 18:44
Dt är ju grymt gott med after eight på också, istället för vanlig cholklad.
penna Skrivet av Sanna & Jennifer :) 2007-07-03 15:56
Vi Hade tyvärr varken kivi apelsin eller ananas, så vi tog jordgubbar.:) prova, det var värkligen suupermumsigt ;D
penna Skrivet av gottigott 2007-04-24 16:33
hhmm. gott naturligt godis =)
penna Skrivet av familjeN.. 2007-03-24 17:12
DET VA SUPER DUPER MUMSIGT!!!!:D
penna Skrivet av Lina 2007-03-12 19:48
sitter o smaskar på choklad doppad frukt just nu=).. mmuummmsss!!!! kivin va absolut den bäste...
penna Skrivet av issa´ 2007-03-05 12:59
detta är goott !
penna Skrivet av rebecca 2007-02-27 19:25
domm är säkert goda? å vad goda domm smakar somm domm vore jorda i afären tack för receptet domm är godare en vanligt godis
penna Skrivet av 'issa 2007-02-24 19:13
Fan va gottttt
penna Skrivet av Matti 2007-02-18 17:24
mmums
penna Skrivet av linnéa 2007-02-06 15:42
Mums :D
penna Skrivet av ... 2006-12-20 19:33
Dom ser jättegoda ut...
penna Skrivet av Tince bre! 2006-12-20 17:24
ja gjorde doppade frukter nyss det var ganska så gott faktiskt (;
penna Skrivet av Jaag 2006-12-17 13:04
ser jävligt gott ut:D
penna Skrivet av jojo 2006-12-06 15:54
Mohaha jag e den första som komenterar :D ballt va ?:D skoojjja men den ser väldigt god ut nån gång ska jag göra den .. tror jag :D Peace
  1