Kommentarer till Chokladcigarrer - Sida 1

"Recept på chokladcigarrer. Nötkakor doppade i choklad. Goda klassiska småkakor."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Susanne 2015-10-27 10:23
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning med bilder steg för steg.
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2012-02-26 22:25
Nötter är en viktig ingrediens i dessa kakor. Ta gärna någon annan sorts nötter eller mandel istället. Annars är min rekommendation att göra något annat recept på kakor utan nötter. Man kan doppa de flesta sorters kakor i choklad. ;)
penna Skrivet av Anonym 2012-02-25 10:56
Hej! Är allergisk mot hasselnötter, så kan man hoppa över dem?
person Svar till Therese penna Skrivet av Susanne 2012-01-16 08:00
Jag tror de håller sig minst en månad i kylen, förmodligen betydligt längre. I rumstemperatur håller de sig nog minst 3 veckor men det chokaden kan kladda beroende på hur varmt man har inne. Jag tror de håller sig bäst i kylen, förutom frysen då.
penna Skrivet av Therese 2012-01-05 15:30
Hej!


Jag undrar hur länge dessa kakor klarar sig utan att frysas?? Ska jag förvara dom i kylen?
person Svar till Klara penna Skrivet av Susanne 2011-08-12 21:45
Tack så mycket! Har fixat till det! :)
penna Skrivet av Klara 2011-08-12 21:15
Ett tips: du har skrivit "2 dl ca 125 g (ca 125 g) hasselnötkärnor". Bra recept för övrigt!
penna Skrivet av Safa 2009-09-15 17:38
Tack för tipsen. :)
penna Skrivet av Susanne 2009-09-14 22:57

Svar till Safa: Smälta choklad i vattenbad: Ta lite vatten (ca en fjärdedel av kastrullens volym) i en kastrull, låt detta koka upp och sänk sedan värmen så att det slutar koka men fortfarande är varmt. Ta en bunke i rostfritt stål som har större diameter upptill än kastrullen och lägg den i kastrullen. I bunken lägger du chokladen. Eftersom bunken leder värme bra så smälter chokladen. Rör gärna om lite så går det fortare.

I mikro: Dela chokladen i lite mindre bitar och lägg i en skål som tål mikro. Kör på högsta effekt ca 1 minut. Ta ut och rör om lite. Kör sedan på högsta effekt kanske 30 sek och rör om igen. Upprepa. När du märker att det börjar bli smält så kan du köra lite kortare i mikron och när det bara är lite kvar på slutet så kan du ta ut den för det sista smälter av värmen från den redan smälta chokladen. Total tid i mikron brukar bli 2-3 minuter. OBS: Använd grytvantar eller grytlappar när du tar ut skålen för den brukar bli riktigt varm.

penna Skrivet av Safa 2009-09-14 20:00
hej.
jag undrar hur man smälter choklad i vattenbad? HUR många minuter har man chokladen annars i mikron?
penna Skrivet av Susanne 2009-08-16 15:12
Svar till Linda: Ja det ska vara antingen mjölk eller grädde! Tack för att du skrev, det är rättat i receptet nu!
penna Skrivet av Linda 2009-08-15 22:04
Kan man välja på att antingen använda mjölk eller grädde i receptet? Eller ska det vara bara mjölk? Eftersom att det står "2 msk eller grädde".
penna Skrivet av Emilia- Nötälskaren 2009-05-22 22:42
De blev fantastiskt goda och läckra i smaken, en nötälskare som jag fick en smaklig upplevelse i högsta grad. Dessa i kombination med jordgubbar blev oemotståndligt välsmakande. Det är bara att njuta av denna fantastiska läckerhet!
penna Skrivet av hatixhe 2009-02-14 14:37
det här de godaste kakorna jag någonsin ätit mmm det är läta att göra ochså+
penna Skrivet av lejla 2009-02-09 21:16
de är såååååååååå gooda och läta att göra mmmmm
penna Skrivet av lejla 2009-02-08 17:41
dom är goda och lätta att göra!
penna Skrivet av Grodan 2009-01-23 17:31
blev en finfin deg om man tillsatte en extra msk mjöl^^ (gjorde halvsats) hade inte hasselnötter så tog mandlar, och i stället för mjölk hasselnötsmjölk, hehe.. väldigt goda och så spröda, även om det inte var typ hjorthornssalt i;)
penna Skrivet av Susanne 2009-01-09 05:40
Receptet är uppgraderat med steg-för-steg-bilder samt en tydligare receptbeskrivning.
penna Skrivet av :D 2008-12-22 17:21
dom ser jur goda ut som helst:D
penna Skrivet av Susanne 2008-11-27 00:08
Svar till :D: Det kanske går med mandel istället om du tål det. Nötsmaken är ganska karaktäristisk för chokladcigarrer så jag skulle nog rekommendera något av mina andra kakrecept om du inte tål nötter. Det finns ju så många andra goda kakor utan nötter. Och man kan ju doppa de flesta kakor i choklad om man gillar det.
penna Skrivet av :D 2008-11-26 17:25
Hej!
Jag undrar om man kan göra detta, fast utan nötterna?
För jag tål inte nötter. :(
penna Skrivet av Susanne 2008-07-09 16:03
Svar till Lili-Ann: Ja det gäller att rulla ut väldigt tunna fingertjocka längder. Det bästa är att provgrädda en liten bit först för att hitta rätt tjocklek.
penna Skrivet av Lili-Ann 2008-07-07 13:31
Något gick fel! Inte så många och flöt ut gjorde dom trots att jag tog mera mjöl än receptet....Men goda och inte så vackra
penna Skrivet av Cassandra o Sanna 2008-03-31 18:06
Heej... vi har gjort d...
d e i ugnen nu o d luktar bra o har ungefär samma färg! hoppas d blir bra (tack för recept
penna Skrivet av Lillin 2008-03-13 11:42
Nu har jag gjort dessa.. Väldigt goda. Men jag måste ha gjort mina en smula större för jag räknade mina till 36, hälften av vad som är angivet. Tog mjölkchoklad istället eftersom jag inte hade tid att handla. Mums!
penna Skrivet av Susanne 2008-02-05 00:12
Svar till Lillin: Tack, jag hade missat det men nu har jag lagt till det i receptbeskrivningen!
penna Skrivet av Lillin 2008-02-04 22:09
Hejsan! Funderar på att göra dessa kakor, men jag undrar, när ska mjölet in i smeten?
penna Skrivet av smilla 2007-04-17 21:41
mycket goda kakor som man kan äta många av :)
penna Skrivet av Anette Johansson 2006-10-04 19:44
mycket god kaka passar både till vardags som fest
penna Skrivet av Roya heidari 2006-01-13 14:14
det var en väldigt bra kaka som jag har gjord och de e mkt gott
tack för receptet tack...
ha de bra
  1