Kommentarer till Chokladbollar - Sida 2

"Baka supergoda chokladbollar enkelt med detta recept, perfekt för nybörjare och barn. Ingen ugn behövs. Rulla i kokosflingor eller pärlsocker."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida
penna Skrivet av Sarah 2011-06-20 14:46
du jag gjorde choklad bollar men det smakade nästan bara socker men du jag använde inte alla ingredienser är det därför???
penna Skrivet av Moni 2011-03-15 07:30
Det blev jätte bra, bara att ställa in en stund i frysen om det blir för löst. Eller lägg till lite x-tra havregryn eller ha i lite mindre kaffe.
person Svar till finan penna Skrivet av Susanne 2011-03-12 00:45
Ta kokosflingor istället.
penna Skrivet av finan 2011-03-11 15:19
hej vad händer om man inte har havregryn med sig
penna Skrivet av fail 2011-03-02 15:00
det är ju för fan på tok förmycket vaniljsocker!!!!
person Svar till Axel penna Skrivet av Susanne 2011-03-02 01:21

Ta mindre vätska nästa gång om du tycker den blev för lös. Det står ju 2-3 msk i receptet så ta 2 msk nästa gång ifall du tog 3 denna gång.

Dock blir ju smeten alltid hård av att stå i frysen så det är egentligen inget problem om smeten blir lös för den blir ändå hård i frysen.

penna Skrivet av Axel 2011-03-01 17:49
Jag lite besviken på detta recept, Min smet vart jätte lös, den står i frysen nu så jag är ju faktiskt inte klar så än finns det hopp, ska snart i väg till jobbarkompisen ville överaska med chokladbollar. Får väll se hur set går:(
penna Skrivet av Henk 2010-12-14 20:53
Ett tips är att göra lite som originalreceptet (eller myten om hur chokladbollar kom till). Byt ut en deciliter av havregrynen mot krossade kaksmulor (Brago, Mariekex eller liknande) eller sockerkaka som du smular sönder.

Ett annat typs (då det blir lite torrare med smulad kaka) är att byta en del av sockret mot ljus cirap.

Sen skall du använda en matberedare så havregrynen krossas.

Gör allt detta och dina hemmagjorda chokladbollar kommer smaka som köpta!!
person Svar till suheib penna Skrivet av Susanne 2010-12-14 02:13
nej.
penna Skrivet av suheib 2010-12-12 13:08
kan man byta havre gryn till manna gryn
penna Skrivet av Marcus 2010-11-24 21:42
Dessa chokladbollar är mycket goda!
penna Skrivet av Jenny 2010-11-12 22:25
Gjorde dem nyss, blev supergoda!
person Svar till raniah penna Skrivet av Susanne 2010-11-09 02:59
Ja det ska vara kokosflingor både i smeten och att rulla dem i. Det brukar gå åt ca 1-1,5 dl kokosflingor att rulla dem i. Så totalt går det åt 2-2.5 dl. Så köp en påse med 200 g kokosflingor så räcker det.
penna Skrivet av raniah 2010-11-08 18:52
heregud vad gott !!! mums !!!!! tack så mycket för detta recept men jag har ändås smackat det tidigare.
jag skulle bara fråga en sak att du skrev att man ska ta kokosflingor mitt när man bakade!!
när man rullar dom och gör dom till bollar ska man lägga igen detta . men tack endås.
penna Skrivet av Viktoria 2010-11-04 12:43
Superduper goda! Jag är bara 11 och lyckades få till de perfekta chokladbollarna! Och för er som frågade om man kunde smälta smöret så är det likadant det a´var vad jag gjorde!

Tack för recepten! super goooooot!
person Svar till izabella penna Skrivet av Anonym 2010-10-12 14:46
Då blir det chokladsås med havregryn och inte chokladbollar.
penna Skrivet av izabella 2010-09-22 21:49
vad händer om man smälter det då?
penna Skrivet av HanLi 2010-09-22 16:00
Dom hera gotta bollarna var verkligen goda!
Vi har bakat dom förut, men det skadar inte och baka dom en gong til xD
penna Skrivet av Chokladbollen 2010-09-18 17:27
De här chokladbollarna är de godaste chokladbollar jag har gjort i hela mina tio år :D !!!
person Svar till meis penna Skrivet av Susanne 2010-07-28 02:08
Det blir nog inte lika gott men matolja kan fungera. Tror någon provat detta tidigare om du orkar läsa kommentarerna ett par månader bakåt i tiden.
penna Skrivet av meis 2010-07-27 20:01
hej kan man byta ut smöret/margarinet till nånting annat istället ?

tacksam för svar direkt :)
penna Skrivet av eric 2010-07-07 13:30
Själv gör man chokladbollar på det hederliga sättet, mycket socker och smör. Jag tycker inte man ska ändra på denna svenska delikatess. Jag blir nästan förnedrad av att man ska ändra och lägga till saker, när dom är perfekta som dom är!
penna Skrivet av EH 2010-06-02 23:42
Bra recept! Men jag finner det mycket lättare att smälta smöret helt först, blanda ingredienserna, och sen ställa in ett tag i kylen innan man rullar bollarna.
penna Skrivet av Ronja 2010-05-28 19:18
taaaaack taaaack taaack jag älskar dem och jag är bara 13 årr.tack susanne du ägeer feett de blev jättegodaa
person Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne 2010-05-26 01:26
Det enklaste är att du tar dubbelt så mycket av alla ingredienser så får du dubbelt så många chokladbollar.
penna Skrivet av Linnea 2010-05-25 19:28
Hej kan man inte lägga mer smör eller nåt så de blir mera chokladbollar?
penna Skrivet av emma 2010-05-10 10:46
tack så mycket för receptet. ni förstår jag gör en uppgifti skolan & min lärare gav högst betyg för goda chokladbollar. Tack!
& lycka till.
/ emma
penna Skrivet av sabrina 2010-05-07 20:29
Det var dom godaste jag någonsin ätit
penna Skrivet av Hanna 2010-05-01 11:13
Fast det går att smälta också :)
person Svar till Izabella penna Skrivet av Susanne 2010-04-25 15:39
Nej om smöret är rumsvarmt så är det inte så svårt, särskilt inte om du använder elvisp.
person Svar till Emil W penna Skrivet av Izabella 2010-04-25 15:29
Okej, men det blir ju svårt att vispa smöret då..?
person Svar till Izabella penna Skrivet av Emil W 2010-04-24 21:47
Hej Izabella, den ska bara vara rumsvarm.
penna Skrivet av Izabella 2010-04-24 21:35
Hej, jag undrar om man måste smälta smöret eller ska det bara vara rumsvarmt? :)
person Svar till Amanda penna Skrivet av Susanne 2010-04-18 03:30
Tänk på att det är ganska mycket kokosflingor i smeten också. Vissa recept har inte det och då är det mera havregryn.
person Svar till martin penna Skrivet av Susanne 2010-04-18 03:12
Det är klart att smöret ska bli mjukt, hur ska du annars kunna blanda det till en smet? Om man använder elvisp går det mycket fortare än att göra det för hand. Det bästa är att ta fram smöret en stund innan, skär upp det som går åt och lägg i en bunke och låt ligga ca 15-30 minuter, så hinner det bli mjukt innan du blandar ihop smeten för hand eller med elvisp.
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2010-04-18 03:06
Det är mängden vätska som avgör hur smetig smeten blir. Blir smeten för kletig kan man ställa in den i kylen eller frysen en stund innan man rullar bollarna.
penna Skrivet av Anonym 2010-04-15 12:06
jag tyckte att dem blev alldeles för smetiga, men i övrigt var dem hyfsat goda :) faast ska nog inte göra efter detta receptet fler gånger,
penna Skrivet av Amanda 2010-04-12 12:21
Oj! Det här var ett väldigt konstigt recept på chokladbollar. Väldigt mycket smör och socker i förhållande till havregryn osv. Men det kanske är värt att testa ändå?
penna Skrivet av anna 2010-04-12 09:47
tack
penna Skrivet av Smaskigt. 2010-04-10 20:06
Detta var utsökt. Tack så jättemycket. :)
penna Skrivet av masud 2010-03-23 15:07
dom var jättegoda tykte
jag
penna Skrivet av Susanne 2010-03-20 17:41
Svar till Malte och Marcus: Tillsätt lite vatten, 1-2 msk så blir det smetigt!
penna Skrivet av Malte 2010-03-20 16:50
Haha våra blev inte så smetiga så det går inte att ta perlsocker på dom för det bara ramlar av hela tiden!!
penna Skrivet av Marcus 2010-03-20 16:37
vi håller på att göra

men dom blev inte alls smetiga ;D
penna Skrivet av sandra 2010-03-19 17:57
gjorde dom precis och dom var hur goda som helst! ^_^
penna Skrivet av sandra 2010-03-19 14:25
ska nog göra chokladbollar idag :p
penna Skrivet av Sabina 2010-03-15 13:41
Kanon goda chokladbollar! :D
penna Skrivet av Fille 2010-03-11 16:07
Klockrena bollar det där:)
penna Skrivet av Vera 2010-03-07 17:59
tack!
penna Skrivet av Ulla 2010-03-02 18:30
Tycker ni har jättebra kakrecept
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida