Kommentarer till Chokladbollar - Sida 1

"Baka supergoda chokladbollar enkelt med detta recept, perfekt för nybörjare och barn. Ingen ugn behövs. Rulla i kokosflingor eller pärlsocker."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
person Svar till jasmine penna Skrivet av Susanne 2017-05-11 21:41
Kul att du tyckte om chokladbollarna! Jag har svårt att säga om jag tycker chokladbollar eller havrebollar är godast! Jag bakade faktiskt båda recepten samtidigt för att uppleva skillnaden och provsmakade varannan tugga 😋, mycket svårt val tyckte jag! 😉
penna Skrivet av jasmine 2017-05-10 16:28
Goda och krämiga chokladbollar men jag tror nog att jag tycker om havrebollar mer men ett ganska bra recept.
person Svar till Nicoletta Nicoletti penna Skrivet av Susanne 2017-02-11 21:40
Det är tyvärr inget jag provat så jag vet inte. Om någon annan vet skriv gärna!
penna Skrivet av Nicoletta Nicoletti 2017-01-24 08:14
Hej. Kan man använda kokosolja i stället för smör?
penna Skrivet av Knut Ehbäst 2016-05-27 16:44
Den var god som in i helvete
person Svar till claes friberg penna Skrivet av Susanne 2015-12-14 23:55
Vilken tur att man får kalla de bakverk man bakar hemma vad man vill. :)
penna Skrivet av claes friberg 2015-12-11 15:43
För att få kallas choklad krävs "Enligt gällande EU-direktiv får en vara som framställs av kakaovaror och sockerarter benämnas choklad när den består av minst 35 procent kakaotorrsubstans, inklusive minst 18 procent kakaosmör och minst 14 procent fettfri kakaotorrsubstans." choklad är choklad... inget av det som krävs för att få kallas choklad återfinns i receptet.
penna Skrivet av Alicia 2015-12-05 11:08
Det har var verkligen supergott och perfekt i jultid <3
person Svar till puppiguli penna Skrivet av Susanne 2015-04-10 14:00
Det tycker jag också och då dricker jag inte ens kaffe, jag tycker enbart kaffe är gott i bakverk. :)
penna Skrivet av puppiguli 2015-04-05 15:35
jag tycker att chockladbollarna blir jätte goda om man har kaffe i.
penna Skrivet av ninaa 2015-01-21 16:09
strössel är också gott att rulla dem i
penna Skrivet av Omnomnom 2014-10-23 18:11
Och så hoppar man över att rulla dem och äter allt ur en skål!
penna Skrivet av Josefin 2014-10-08 20:22
Hej Susanne! Jag ville söka på ett enkelt recept på chokladbollar, och så fann jag ditt recept högst upp på google. Tack så mycket för att du har skapat en sådan användbar och lättillgänglig hemsida! Nu återstår bara att testa ditt recept, som jag tror kommer att bli supergott!! Hälsningar Josefin
person Svar till Dalio penna Skrivet av Susanne 2014-06-28 19:56
Nej det vet jag inte. Men det går säkert att räkna ut om man räknar ihop alla kalorier ingredienserna innehåller och sedan delar med antal bollar man gör.
penna Skrivet av Dalio 2014-06-26 23:15
Hej! Jag undrar om du vet hur många kalorier en sån boll innehåller ? Tacksam för svar!:)
person Svar till alf penna Skrivet av Susanne 2014-03-21 01:12
Tack! Det är punkter överallt i decimaltalen så det är genomgående. Det är dock svårare än man kan tro att ändra och inget jag kommer göra nu, kanske kommer med senare uppdatering! :)
penna Skrivet av alf 2014-03-17 21:12
Hej!
Superfint. Ser dock att kommatecknet blivit en punkt i ingrediensförteckningen.

(du får gärna ta bort denna kommentar när du fixat det)
person Svar till susnet penna Skrivet av Ben Nilsson 2013-10-29 11:22
Ok!
Låter bra. Ben
person Svar till Ben Nilsson penna Skrivet av Susanne 2013-10-29 11:05
Bättre sent än aldrig! ;)
Nej de godaste chokladbollarna gör man själv. Det är dessutom sällan köpta chokladbollar innehåller några kvalitetsråvaror, ofta innehåller de t.ex. billigt fett i form av margarin. De blir mycket godare om man bakar dem med smör (och nyttigare).

Olika sorters kakao kan också smaka lite olika.
person Svar till susnet penna Skrivet av Ben Nilsson 2013-10-29 10:58
Hallå!

Tack för svar om än lite sent ;-)
Jag skrev till Dig i februari och Ni svarade den 13 mars men först nu fick jag svaret på mail...
:-(
Goda chokladbollar iaf. Köpte några jättechokladbollar på ett lekland igår- 24 kr/st men de smakade inte så bra. För mycket kakaosmak enlig mig... Hälsningar från en (recept-)beundrare-Ben Nilsson
person Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 17:27
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Johanna 2013-10-22 19:54
Tack för ett himla gott recept! Jag lade lite mindre socker än i receptet och de blev perfekta. Bästa receptet på chokladbollar! =)
person Svar till Ben Nilsson penna Skrivet av Susanne 2013-03-13 06:37
Låter gott med apelsinjuice! :) Ja annars kan du ju bara ta mindre mängd kakao om du vill ha mildare smak. Oboy innehåller kakao, skummjölkspulver, socker och några tillsatser skulle jag tro.
person Svar till Kerstin penna Skrivet av Susanne 2013-03-09 02:59
Tack för bra tips! Låter gott det där! :)
Det som är bra med chokladbollar är ju att det är lätt att experimentera och det blir gott nästan hur man än gör. ;)
penna Skrivet av Kerstin 2013-03-08 15:12
Det är alltid intressant att läsa olika recept på klassikern chokladbollar. Själv brukar jag mixa allt i en matberedare vilket gör massan mer homogen (om man nu uppskattar den konsistensen).
Mitt recept är:
100g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
En massa kakaopulver
5 dl havregryn
Någon matsked kaffe beroende på hur "blöta" man vill ha bollarna
Spetsa med whiskey, konjak eller rom (barnförbjudna varianten)
penna Skrivet av Ben Nilsson 2013-02-11 20:17
Tack för ett gott recept. Blev speciellt gott med apelsinjuice i.(färskpressad) Kanske man kan ta 2/3 kakao och en 1/3 Oboy nästa gång så blir det mildare kakaosmak.
person Svar till Agnes penna Skrivet av Susanne 2012-12-02 23:38
Trevligt att höra och bra variationstips! :)
penna Skrivet av Agnes 2012-12-02 15:45
Vi gjorde chokladbollar och tog mysli (cornflakes, russin, olika gryner) istället för havregryn. Det blev jättegott.
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2012-12-01 18:32
Ja apelsin och choklad är en fin smakkombination! :)
penna Skrivet av Elin 2012-10-29 13:43
Fantastiskt gott recept!!! Speciellt med apelsinjuice, älskar apelsinchoklad! :)
penna Skrivet av Anonym 2012-08-20 22:59
En klassiker!
penna Skrivet av Anonym 2012-06-15 17:57
Smakar Skit bra uppskattades av alla gästerna och släktingarna !!
penna Skrivet av Hassan 2012-05-06 20:55
Jette fin smakar bra mycket <3 bra bra fortset so
penna Skrivet av Anonym 2012-05-03 20:23
Det är mkt godare med glutenfritt havre gryn (semper)!!:D Jag använde det och det vart hur gott som helst!<3
penna Skrivet av Nora 2012-03-14 23:50
Jätte goda! Uppskattade av hela familjen! :)
penna Skrivet av jennie och malin 2012-03-06 17:27
GODA!vi har gjort de innan! med en annan kompis också! det går fortare att blanda med händerna :)
penna Skrivet av Bosse 2012-02-10 23:01
Jag vill bara påpeka att det går alldeles utmärkt att ha minst dubbla mängden havregryn.
Min smak uppskattar de något fastare bollarna, o jag har alltid gjort så ...25 år...nästan....
person Svar till vilma :) penna Skrivet av Susanne 2012-01-26 15:33

Det låter som du hittat på ett nytt recept! :)

Annars om du vill göra vanliga chokladbollar och smeten blir kladdig så kan man lägga in den i frysen 20-30 minuter. Sedan går det lätt att rulla chokladbollarna!

penna Skrivet av vilma :) 2012-01-26 13:29
Jag använde mig av kitchen aid när jag gjorde denna smeten och då blev den alldeles för kladdig så jag la i smeten i muffins formar och lät det vara i ugnen i 30 minuter (125 grader) blev super gott!
penna Skrivet av Sandra 2012-01-22 14:18
Ett tips är att ta lite mindre socker, just det här receptet blev lite väl sockrigt för min smak, men det beror ju på vad man gillar :)
penna Skrivet av Kakmonstret 2012-01-15 11:43
Jag gjorde de här chokladbollarna förr ett tag sen, de blev väldigt lyckade och man kunde inte sluta äta! Verkligen ett superbra recept! :)
penna Skrivet av hihihi 2011-12-18 21:04
jag gillar oxå choklad bollar. fast jag har ej bakat dom här. men jag kan slå vad om att dom är minst lika goda som de jag brukar baka ;)
penna Skrivet av Stella 2011-12-14 14:17
Det vart väldigt sockrigt och mättande men gott!
person Svar till Viktor penna Skrivet av Susanne 2011-12-14 01:24
Annars kan man ju ta mindre kakao om man vill ha mindre chokladsmak. Oboy innehåller ju kakao, mjölkpulver, socker och diverse e-nummer.
penna Skrivet av Viktor 2011-12-08 20:59
Jag brukar byta ut kakaon mot O'boypulver, det blir en mycket subtilare chokladsmak som låter kaffesmaken och vaniljsockret komma fram bättre. Lägger gärna också till lite extra havregryn så att de blir lite mer kompakta, men man får passa sig så de inte blir stabbiga.
person Svar till Sonia penna Skrivet av Susanne 2011-08-22 23:22
Tror det är svårt att ersätta kakao med något annat. Ibland fungerar det med smält choklad men kanske inte i detta recept. Du får leta vidare efter kakaopulver och om du inte hittar det får du baka något annat där du kan hitta alla ingredienser till.
penna Skrivet av Apollonia 2011-08-12 10:39
Man måste inte ha i kokosflingor inuti det blir inte så gott då tycker jag så jag tar inte i det, och man måste inte har rumsvarmt smör det räcker bra med att bara ta det från kylen direkt!!
penna Skrivet av Sandra 2011-08-04 21:40
Detta är i särklass de bästa chokladbolls-receptet jag har kommit över! Tummen upp!
penna Skrivet av Rose 2011-06-25 13:43
När man skulle toppa grejerna med pärlsocker eller kokos.I´stället så hade jag rivet mandel på ett rivjärn det blir någ också gott!!!
person Svar till Sarah penna Skrivet av Susanne 2011-06-23 10:28
Ja ingredienserna i receptet är i proportion till varandra så om du tar bort andra ingredienser är det inte så konstigt om det smakar mycket socker.
  1   2   3   4   5   6   nästa sida