Kommentarer till Cheesecake - Sida 4

"Fantastiskt god cheesecake. En frusen glasstårta med digestivekex. Mycket god och även enkel att göra med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida
penna Skrivet av Lena 2011-04-13 15:51
Sån glasstårta e ju så god!! Men jag brukar inte använda philadelphiaost... utan jag vänder ner en burk creme fresch, 2 dl. Det blir en god smak. Som smaksättning blandar jag i 3 tsk vaniljsocker.
person Svar till raniah penna Skrivet av Susanne 2011-04-09 16:35
Tack! Jo det kommer fler recept kontinuerligt!
penna Skrivet av raniah 2011-04-05 18:49
tack för receptet susanne ! en mycket god cheesecake räcker det. men kommer du att lägga mer recept på cheesecacke ??? det hoppas jag !!!
tack för receptet och trevlig fortsättning
önskar raniah !!
person Svar till Milli penna Skrivet av Susanne 2011-04-03 15:57
Nja kesella och philadelphiaost är ju inte riktigt samma sak. Det är ju bara att smaka på dem så känner du smakskillnaden. Kanske behövs därför en annan smaksättning på cheesecaken om du använder kesella. Jag har inte provat detta så jag vet inte.
penna Skrivet av Milli 2011-03-24 16:02
Hej!
har använt detta recept många gånger men undrar nu lite över en kanske konstig sak.
Jag har kesella hemma.. kan ja helt enkelt byta ut philadelfiaosten mot kesella?? eller är ja helt ute o cyklar??
Tänkte dessutom slänga på passionsfrukt för att få den friska smaken, men finns det något annat än gelatin man kan blanda med för att få det att stanna kvar på när man skär upp?? :)
person Svar till Sofie penna Skrivet av Susanne 2011-03-18 21:30

Ok, tack för att du delade med dig!

Jag har ingen aning om sukrin, men skriv gärna om du provar det också!

Trevlig helg! :)

penna Skrivet av Sofie 2011-03-17 18:00
Tyvärr hittade jag inte "sukrin" utan köpte "canderel" och det var ingen hit. Det blev inte så glassigt, utan mer som fryst grädde. Borde dock testa med sukrin, det kanske blir annorlunda!
person Svar till Sofie penna Skrivet av Susanne 2011-03-17 01:53

Berätta gärna hur den blev med sukrin! Jag är också inne på LCHF så det är intressant att veta!

Jag håller med dig om att denna glass blir riktigt bra, den blir inte isig utan fluffig och fin trots att man inte rör om i den under infrysning. Gissar att philadelphiaosten är bidragande.

penna Skrivet av Sofie 2011-03-14 11:40
Denna har varit en storfavorit sedan jag gjorde den för första gången. Gör nog en glasstårta i månaden nästan. Ska idag testa att göra den i LCHF-verision, och ist för socker och vaniljsocker använda 5 matskedar sukrin. Hoppas att detta kommer vara lika gott! Är så glad över att denna verkligen blir glass, och inte isig eller för luftig. Den är perfekt!
penna Skrivet av Jenny 2011-03-11 08:22
Har gjort den flera gånger, underbar:)
penna Skrivet av Kristin 2011-03-09 11:42
SUPERGOD!!!
person Svar till susnet penna Skrivet av sara 2011-02-20 11:03
min cheesecake blev suverän!!
penna Skrivet av Emma 2011-02-18 11:42
Så fruktansvärt god kaka! Oändlig variation på den dessutom. Hallon, blåbär, jordgubbar, daim, kaffe, choklad. MUMS! Kommer göra denna i sommar med färska jordgubbar!! :D
penna Skrivet av Hanna 2011-02-12 13:30
Extremt god och lätt att göra. Super god med mycket citronsaft.
penna Skrivet av Camilla 2011-02-08 19:32
Rivet skal och saft från en lime gör den extra frisk och god!
penna Skrivet av LoveOfNature 2011-02-08 13:51
Supergod och det enda cheescakereceptet för mig! <3
person Svar till anna penna Skrivet av LoveOfNature 2011-02-08 13:48
Du har råkat göra något fel! För om det varit i fryser så lång tid är det OMÖJLIGT att den rinner ut som du beskrev. jag har gjort denna ca 5-7 gånger och aldrig misslyckats. Lycka till nästa gång! =)
penna Skrivet av Marina 2011-01-23 11:23
Den är sååå god! underbart bra recept på denna sidan :)
penna Skrivet av therese 2011-01-08 20:20
den bästa cheesecaken ever.. hade den på nyår & alla verkligen uppskattade den mycket.. =O)
penna Skrivet av selma 2010-12-28 14:10
jättegod med daimkulor i också, eller lite punch...
penna Skrivet av Hanna 2010-12-26 15:17
Bästa Receptet på cheescake ever!!!!!!!
person Svar till CHEESCAKELOVER penna Skrivet av Elin Okneberg 2010-10-06 17:27
går bäst till sommarn tkr jag
penna Skrivet av §25 2010-09-04 14:29
tillsatte dooleys och kokos. Blev riktigt gott
penna Skrivet av jennifer 2010-08-30 19:27
jätte gott!! jag tillsatte krossat vitchoklad och det blev bara mummmmmms! :)
person Svar till roddy penna Skrivet av Gela 2010-08-29 17:32
Vitan kan inte vispas om det kommer i någon form av fett och äggula är en form av fett. Det gör att äggvitan inte reser sig och blir "maräng". Gör det enklare att separera äggula och vita genom att göra det en och en i separat skål. Minskar risken för att göra om allt.
person Svar till Jonas penna Skrivet av eva gerdin 2010-08-28 12:34
Det är jättegott att ta lite saffran i smeten
penna Skrivet av roddy 2010-08-26 22:03
gör det något ifall det kommer lite gula i vitan? vispar som en idiot....
penna Skrivet av Jonas 2010-08-17 12:23
Man kan byta ut digestivekexen mot pepparkakor till jul om man vill. Det blir verkligen super gott liten jul cheesecake
person Svar till Pär L penna Skrivet av Susanne 2010-08-04 00:22

Vad bra att den blev bra! Originalreceptet ger också en glasstårta och glass man gör själv smälter lätt och det beror på att den glass man gör själv innehåller äkta råvaror till skillnad från majoriteten av den glass man köper som tyvärr innehåller alla möjliga konstiga tillsatser och ingredienser.

Att glassen smälter lätt är att alltså ett tecken på att den är äkta!

person Svar till susnet penna Skrivet av Pär L 2010-08-03 21:54
Jag blev mycket nöjd! Minskade mängden vaniljsocker till ca. en halv tesked, eftersom den ändå får så mycket vaniljsmak från vaniljyoghurten. Sedan kan man låta den stå ett tag i kylskåpet efter man tagit ut den ur frysen så knäckebrödet sugit åt sig lite av massan. Den blev dock lite lösare än en vanlig cheesecake så man får inte vänta så länge innan man äter den! Vet inte vad originalreceptet ger för resultat men min kaka blev väldigt glassliknande och lika lättsmält. Och god!
person Svar till Pär L penna Skrivet av Susanne 2010-08-03 13:11
Låter spännande! Blev du nöjd med resultatet?
penna Skrivet av Pär L 2010-08-02 16:47
Hej! Jag väntar nu på att kakan ska bli färdig. Dock gjorde jag lite ändringar:

Jag älskar att äta vaniljyoghurt med knäckebrödsbitar i till frukost. Därför gjorde jag en egen variant, och bytte ut lite av osten mot vaniljyoghurt och digestivekexen mot falu råg-rut(blandat med lite smält smör, digestive är ju lite fetare än råg-rut). Tror det kommer bli en hit!
person Svar till Camii penna Skrivet av Susanne 2010-06-20 23:59
Hej! Du kan ställa in den i frysen. Har den stått i kylen är det inget fel på den!
penna Skrivet av Camii 2010-06-20 21:18
Hej jag läste fel och råkade ställa in min cheesecake i kylskåpet istället för frys och den är fortfarande mjuk så jag läste nyss och såg att det skulle vara frys inte kyl:P det har gått 5 timmar sen jag ställde in den i kylskåpet. Blir kakan förstörd om jag ställer in den i frysen nu?
person Svar till Bakabaka penna Skrivet av eeeeeeeee 2010-06-12 01:36
jag tycker att det blir godare me lime har försökt med båda asså utan och med lime . hoho

annars har man alltid en egen smak hihi
person Svar till Rob penna Skrivet av CHEESCAKELOVER 2010-06-12 01:33
JA går jätte bra till julen as gott tycker jag
person Svar till :D penna Skrivet av Susanne 2010-05-30 02:47
Man brukar ha ägg i glass och det förekommer även råa ägg i en del andra recept, både maträtter och bakverk så det är inget kontigt med det. Det man kan oroa sig för är salmonella men det är mycket ovanligt i Sverige. Men om man tycker det är obehagligt att äta så finns det ju många andra maträtter och bakverk som inte innehåller det och då kan man ju äta det istället.
penna Skrivet av :D 2010-05-29 19:34
jag tycker inte att det är speciellt gott när man tänker på att äggen är råa.man tappar lusten att äta kakan..
person Svar till Bakabaka penna Skrivet av OKÄND 2010-05-25 18:18
JA DEN BLIR JÄTTE GOD FÖR MIG.
penna Skrivet av OKÄND 2010-05-25 18:15
DEN ÄR EN JÄTTE GOD GLASSTÅRTA.JAG HOPPAS ATT NI ANDRA NJUTER AV DEN.FÖR ATT DEN ÄR SUPERGOD.SMAKLIG MÅLTID FÖR DOM SOM SKA GÖRA EN CHEESECAKE.
penna Skrivet av Bakabaka 2010-03-26 22:16
vet ngn om det blir godare med eller utan lime/citron i? vilket föredras?
penna Skrivet av Krstin 2010-03-26 10:27
Tycker att denna cheesecaken är den bästa. Barnen älskar den, var lite försiktig med mängden citron. Serveras med färska hallon. Gott!!
penna Skrivet av Petra pettersson 2010-03-11 20:44
Den är jätte god och är lätt att göra redan andra ggr.
penna Skrivet av annie 2010-02-28 14:09
godaste cheesecaken jag har ätit på länge och superenkel att göra oxå!(:
ett tips är att man kan krossa kexen i en mixer elr nåt om man vill, de går fortare då...
penna Skrivet av Marie 2010-02-26 17:06
Den här cheesecaken är toppen :) Har gjort den i några år nu och den blir alltid lika god. Jag skippar citronen och kör den lite mer naturell. Jag brukar även dekorera den men lite olika saker i stället för att bara ha digestive kex uppepå :)
penna Skrivet av Sara 2010-02-22 17:25
Lägg plastfolie i formen först om det smakar plåt annars.
penna Skrivet av Susanne 2010-02-18 19:24

Svar till MN: Tack för bra tips! Ja detta är en glasstårta, det finns andra recept på cheesecake som inte är glasstårtor.

Svar till Diana 14 år: Har aldrig varit med om detta, jag har inga formar som inte tål att frysas. Men du kan säkert skära bort det närmast kanten om det smakar konstigt där, det borde räcka.

penna Skrivet av Susanne 2010-02-18 19:20
Svar till maria: Det är ingen mening med att ha i gelésocker och gelatin i en glasstårta. Däremot finns det andra recept på cheesecake som inte ska vara i frysen där man använder gelatin.
penna Skrivet av Diana 14 år 2010-02-17 09:25
Jag tror inte att min form är frys säker för när jag hade gjort färdigt allt och drog fingret i formen smakade det plåt men nu kan jag inte göra nått haha .. Nu får den stå i frysen ändå.

En fråga smakar det bara plåt på kanterna för då kan man ju skära runt?
penna Skrivet av MN 2010-02-10 13:26
Jag brukar göra denna i mindre portioner istället för en stor kaka. Smular ner digestive i dessertskålar eller liknande, häller i smeten och smulad digestive ovanpå. Så mycket smidigare och lättare att äta direkt ur frysen :) Fast överlag tycker jag detta räknas mer som glass än cheesecake...faktiskt..
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   nästa sida