Kommentarer till Cheesecake

"Fantastiskt god cheesecake. En frusen glasstårta med digestivekex. Mycket god och även enkel att göra med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida
besökare Svar till Nisha penna Skrivet av Susanne 2014-03-24 16:24
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Nisha 2014-03-23 16:12
Tack Susanne, för den här underbara cheesecake recept. Lätt att följa och smakar så fantastiskt gott. Har blivit allas favorit i vår familj och bland middagsgästerna :)
besökare Svar till Marie penna Skrivet av Susanne 2014-02-28 17:41
Nej, du kan ta vilka kakor eller kex du vill. Det blir förstås lite godare med kakor eller kex som har lite smak. Mariekex smakar ju inte så mycket.
penna Skrivet av Marie 2014-02-28 10:18
Måste det vara digestivekex som man har till botten
Och på toppen eller kan man ha t.ex. Mariekex eller bragokex?
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2014-02-12 13:39
Om man har löstagbar kant är det lite mindre pyssel eftersom man kan spänna fast pappret och klippa runt på utsidan. Jag har dock inte sett någon hjärtform med löstagbar kant :) Tack för att du skrev! Bra att veta! :)
penna Skrivet av Maria 2014-02-11 20:13
Jag har inte gjort just det receptet med bakplåtspapper i botten - men brukar göra det med allt annat jag bakar. Lite pyssel är det (framför allt med hjärtformen...) men det fungerar jättebra!
besökare Svar till cia penna Skrivet av Susanne 2014-01-23 18:37
Hej! Jag har faktiskt inte vågat ge mig på det momentet (jag har bara tagit bort löstagbara kanten och lagt botten med kakan på ett finare fat) men jag tror det skulle underlätta med bakplåtspapper. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av cia 2014-01-23 13:39
Hej! Tack för bra recept!
Men jag undrar om det är svårt att få bort den frusna kakan/glasstårtan från botten av springformen? Vill ju lägga upp den på ett finare och få med kexen i botten. Funkar det med bakplåtspapper i formen kanske?
besökare Svar till Daniel penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 17:21
Ja man kan ju garnera den med vad man vill så klart. Skriv gärna om du testar någon variant du gillar! :)
penna Skrivet av Daniel 2013-10-28 13:31
Den här blev jättegod, och var enkel att göra, men nästa gång tror jag att jag ska hitta på något roligare med toppningen, det kan bli lite tråkigt att bara ha digestive i botten och toppen.
besökare Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 11:32
Ja du kan ha den i frysen hur många timmar du vill upp till flera månader. Du kan göra den på lördag och ha den i frysen tills på söndagen. Du kan göra den i dag och ha den i frysen tills på nyårsafton till exempel.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Lovisa 2013-10-28 11:27
Så om jag gör den på lördagen kan jag frysa den redan då tills på söndagen?
besökare Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 11:20
Ja det står i receptet att du kan göra den flera månader i förväg om du så vill.
penna Skrivet av Lovisa 2013-10-28 10:43
Går denna att göra dagen innan man ska ha den? Svar önskas omgående.
besökare Svar till Pernilla penna Skrivet av Susanne 2013-07-14 17:22
I Sverige verkar de flesta tycka att fryst cheesecake är cheesecake. Men precis som jag skrivit så är det som en fryst glasstårta. Jag har även ett recept på den cheesecake som du menar är en riktig cheesecake och jag har valt att kalla den klassisk cheesecake.
penna Skrivet av Pernilla 2013-07-13 16:00
Fryst cheesecake? Seriöst?
Snarare glasstårta med ost i... en cheesecake görs i ugn - basta.
Borde den inte kallas något annat?
Servera fryst cheesecake till en amerikan och hör vad de säger...
besökare Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne 2013-07-08 23:56
Jag tror du kan äta den även efter 3-4 timmar i frysen. Kanske är den lite mjuk
penna Skrivet av Sophie 2013-07-08 14:34
Måste den verkligen vara i frysen i 5 timmar eller kan man ha den i frysen i 3-4 timmar?
penna Skrivet av Emelie 2013-05-31 23:30
Meeeeeeega god! Snabbt och lätt att göra dessutom!
besökare Svar till Cissi penna Skrivet av Susanne 2013-04-18 03:36
Tack snälla du! :)
Jag har inte gjort några macroner än men jag kanske borde göra det! :)
besökare Svar till Pernilla (igen) penna Skrivet av Susanne 2013-04-18 03:00
Låter sjukt gott! Tack för att du delar med dig! :)
besökare Svar till Pernilla (igen) penna Skrivet av Pernilla (igen) 2013-04-14 13:43
Åååååh, du kan tro att smeten blev god!
Vi smälte chokladen (vanlig marabou mjölkchoklad), och samtidigt som vi vispade ner grädden, hällde sambon i chokladen, fint och jämnt! Och så grovriven choklad ovanpå! :D
(Ett 200g choklad går det åt. Smält alla rader utom två, de två blir till rivning) Tack och hej!
penna Skrivet av Pernilla (igen) 2013-04-14 12:40
Hej!
Detta recept har jag gjort i flera år, och med olika varianter av bär i.
Denna gången ska jag göra till min sambos födelsedag och har bestämt mig för att göra en chokladvariant.
Vill ha digestivekex i botten, men riven choklad ovanpå. Jag tänkte smälta choklad och hälla i det, så att det blir lite "randigt", som en tigerkaka ungefär. Gissar på att det bästa är att vända ner det innan äggvitan?..från början tänkte jag att jag skulle ha i det sist av allt.
besökare Svar till Therede penna Skrivet av Susanne 2013-04-01 02:58
Jag har inte provat det så jag vet inte. Smör är ju gott men frågan är hur det blir ihop med det andra. Jag har sett andra recept med smör och digestivekex men då gräddar man första detta i ugnen och låter svalna och häller sedan i glass-smeten vill jag minnas. Du kan ju alltid "blanda" olika recept och göra digestivebottnen från ett annat recept och glass-smeten från mitt recept! :)
Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
penna Skrivet av Cissi 2013-03-29 17:35
Hej jag är en tjej på 13 vårar jag älskar dina recept som du leger ut jag har nästan läst alla och undrar kan du inte baka macroner jag hittar aldrig några bra recept men dina är perfekta snälla fixa recept på macroner. Du är min före bild!!!!!!!!
penna Skrivet av Therede 2013-03-23 14:39
Hej!
Undrar bara om man kan blanda smör i digestive blandningen när man inte kör kakan i ugnen?
Tycker den här verkar godare än den ugnsbakade som har smör i. Men smör passar ju så bra med digestive....
penna Skrivet av karin 2012-12-15 01:08
Hej kan man göra dubbel recept på cheesecake och så lägger man i en pyrexform istället för en sån löstagbar form =)
besökare Svar till Nina penna Skrivet av Susanne 2012-12-13 03:40
Tack, roligt att höra! :) Ja man kan ha vilka kakor eller kex man vill, dock kan det ju vara gott med kakor eller kex som smakar något särskilt. Digestive har ju en karaktäristisk smak som också sätter sin prägel på cheesecaken. Annat som är gott är pepparkakor som ju också har en tydlig smak. Jag tror inte det blir lika bra med kex eller kakor som inte har någon distinkt smak som t.ex. mariekex.
besökare Svar till Lina penna Skrivet av Nina 2012-12-05 14:55
Hej för det första vill jag tacka att du gjort så bra recept!
Men jag undra om man kan ha vanlig kex istället för digestivkex? :)
besökare Svar till Louise penna Skrivet av Susanne 2012-11-30 19:42
Det tror jag blir jättegott!
penna Skrivet av Louise 2012-11-25 23:41
Funderar på om man skulle kunna ta pepparkakor ist o sätta till saffran i smeten? vad tror du om det?
besökare Svar till Kinesson penna Skrivet av Susanne 2012-10-17 12:44

Ja det gör det, receptet heter klassisk cheesecake!

Lycka till!

penna Skrivet av Kinesson 2012-10-14 17:04
Hej Susanne!

Jag är en kinesisk kille som hela tiden trodde att bakering var så svårt som helst och det var bara tjejs grejer, därför att jag har adrig gjort någnoting i nästa fem år i Stockholm. Men, sedan, jag känner att alla mina svenska kompisar eller kollegor kan baka kaka, glass även tårta! Då tänker jag att göra någting. Jag kollade din hemsidan och började med choklad tryff, mousse, sedan gjörde jag en fryserade Cheesecake. Det är mycket bra, precis som visas i bilden! jag är mycket glad!

Tack så mycket!

P.S, finns det recepten för varmt cheesecake, jag menar att cheesecake som ska lämnas i ungen först.
besökare Svar till Rickard penna Skrivet av Susanne 2012-09-26 15:28
Citronen går bra att utesluta (vilket står i receptet) men vispgrädden blir svårt.
penna Skrivet av Rickard 2012-09-21 18:25
Kan man skippa Vispgrädden och Citronen? Skulle helst vilja få ett snabbt svar om det går :)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2012-09-02 12:09
Ja det kan du göra!
penna Skrivet av Sara 2012-08-23 10:06
Hej! Undrar om man hade kunnat blanda i hjortron?
besökare Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne 2012-08-01 02:48
Ja det går jättebra!
penna Skrivet av Sophie 2012-07-20 10:13
Hejsan! För det första vill jag bara tacka dig för dina underbara recept! :) Och för det andra undrade jag om man kunde byta ut degestivekexen på toppen mot passionfrukt?
besökare Svar till Anja penna Skrivet av Susanne 2012-04-15 16:33
Det går bra med annan liknande färskost. Det viktiga är precis som du gjort att kontrollera att smaken är god!
penna Skrivet av Anja 2012-04-09 09:19
Denna verkar god. jag har en sambo som är laktosintollerant dock, måste man använda philadelphia ost eller går det bra med en annan mjukost som är laktosfri? grädde vet jag att det finns laktosfri som smakar minst lika gott som de med laktos i.
penna Skrivet av Klara 2012-03-17 23:53
MUMS!
besökare Svar till neda penna Skrivet av Susanne 2012-01-25 17:50
Tyvärr har jag inget recept på Manhattan Cheesecake. Den som har det får gärna skicka det till mig. Om det ej går att klistra in receptet i formuläret, skriv bara ett meddelande först så svarar jag i ett mejl till dig så kan du bifoga receptet till mig sedan.
penna Skrivet av neda 2012-01-17 21:05
Tack för bra receptet. kan du lägga receptet på manhattan cheesecake?
penna Skrivet av Susanne 2012-01-05 18:17
Ett jättebra recept. Tack
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne 2012-01-02 03:31
Tack och tack detsamma!
penna Skrivet av Dagmar 2011-12-31 14:21
Super god har gjort den många gånger till olika saker..Den är lika populär varje gång=)
penna Skrivet av Lena 2011-12-30 22:35
Hej och tack för receptet, jätte gott och bra skrivet!

Gott Nytt ÅR!
besökare Svar till Linnea penna Skrivet av Lina 2011-12-19 13:55
Du får låta den ligga i frysen en vecka till nästa lektion istället! :D
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2011-12-17 16:33
Jo det kan man väl göra. Det går ju lite fortare då. Men du bör nog ändå ställa in den i frysen en stund efter du kört den i glassmaskin.
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   nästa sida