Kommentarer till Cheesecake - Sida 2

"Fantastiskt god cheesecake. En frusen glasstårta med digestivekex. Mycket god och även enkel att göra med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida
person Svar till Alex penna Skrivet av Susanne 2015-06-01 00:26
Oj, jag tror det blir väldigt kladdigt och de fastnar i formarna, inte i botten men på sidorna. Jag tror det fungerar med vilken philadelphia som helst bara den är naturell, så man inte får t.ex. vitlök i sin cheesecake ;)
person Svar till Debbie penna Skrivet av Susanne 2015-05-27 15:43
Råa ägg behöver man inte oroa sig för att äta i Sverige eftersom inte salmonella förekommer i svenska ägg. Men om du ändå inte vill äta det så kan jag rekommendera det här receptet på klassisk cheesecake. Du bör smula kexen eftersom det annars inte blir tätt med smulor mot botten, det blir ingen jämn botten helt enkelt och smeten fastnar i botten. Hoppas det var svar på dina frågor. Lycka till med bakandet! :)
penna Skrivet av Debbie 2015-05-20 06:06
Hej, kan man även baka den här ostkakan eftersom det är ägg i den, jag är lite rädd för att äta råa ägg. Måste man smula kexen i botten ? Kan man inte bara lägga dom intill varandra? Mvh
penna Skrivet av Monika 2015-05-11 17:31
hej jag vill ha den cheesecake till studenten, har gjort den för 2 dagar sen för att testa, tagit ut från frysen och ställt i kylen 4 timmar, dock för länge för den blev mjuk, hur ska man göra? om jag tar ut den 30 min innan på själva festen då måste man äta den direkt? och kexen var jättesmuligt, ska man inte ha smör i? tack för svar
penna Skrivet av Annika 2015-05-09 12:58
Jag blandade äggsmeten med c:a 2 tsk nezcafe utblandat i pyttelite vatten. Då får cheescaken en jättegod moccasmak.
Tack för ett bra och enkelt recept!
penna Skrivet av Alex 2015-05-02 22:37
Hej!
Skulle det fungera att dela upp smeten för att göra i muffinsformar istället, eller blir det för litet och komplicerat att ta ut dem ur formarna?
En till fråga: Funkar det lika bra med en lågfett-sphiladelphiaost? :)

Tack för receptet, dina recept är alltid pålitliga!
person Svar till Mira penna Skrivet av Susanne 2015-04-25 09:53
Jag har inte provat med yoghurt men jag skulle nog i så fall ta en fet yoghurt med 10% fetthalt annars är risken att cheesecaken blir isig. Bättre att öka på mängden vispgrädde annars.
person Svar till Ba penna Skrivet av Susanne 2015-04-25 09:49
Det här receptet är på en cheesecake som ska in i frysen.
penna Skrivet av Ba 2015-04-25 09:41
Hej, jag gjorde cheescake igår efter din repcept och la in den i kylskåpet över natten. Krämen hade inte stelnat den var lite vattnig fortfarande vad har jag gjort för fel?
penna Skrivet av Mira 2015-04-23 16:28
Hej jag har ingen färskost hemma och hinner inte gå ner och köpa han man ha yoghurt istället eller halvera det med de iallafall?
person Svar till anneli penna Skrivet av Susanne 2015-03-24 14:03
Trevligt! :)
person Svar till anneli penna Skrivet av anneli 2015-03-23 20:22
den var så god med hallonen vilket bra recept detta ska vi göra om :)
person Svar till anneli penna Skrivet av Susanne 2015-03-18 23:04
Ja det tror jag! Skriv gärna hur det blev om du provar!
person Svar till Martina penna Skrivet av Susanne 2015-03-18 23:04
Låter gott med lemon curd! :) Tack för tips med det och hallon! :)
person Svar till anneli penna Skrivet av Susanne 2015-03-18 23:03
Ja kanske, jag har inte provat det. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av anneli 2015-03-17 20:33
skulle man kunna byta ut citronen till passerade jordgubbar
penna Skrivet av Martina 2015-02-28 00:35
Suuuuupergod!!! Jag hade i en halv dl lemon curd i smeten också. Hade inga smulor ovanpå, men öste tinade o halvmosade hallon över, som fick rinna ned över kanterna, precis innan servering. Vackert och fantastiskt gott! Gjorde succé :-)
penna Skrivet av Ronja 2015-02-01 19:04
Kan man byta ut Philadelphiaosten mot Cream fraiche?
person Svar till Filippa penna Skrivet av Susanne 2015-01-28 01:01
Trevligt att höra och varsågod! :)
person Svar till Adrian penna Skrivet av Susanne 2015-01-26 23:38
Varsågod! Tack för att du skrev! Roligt att höra att du gillar mina recept och rekommenderar dem! :)
penna Skrivet av Adrian 2015-01-25 22:52
Tack för helt underbart och jättegott recept. Svärföräldrarna älskade cheesecaken. Rekommenderar detta recept till alla som vill bjuda på något gott. Använder mig ofta av dina recept och måste säga att jag tycker du ska skriva en egen bok :)
penna Skrivet av Filippa 2015-01-22 16:06
Wow! Så god den blev! Tack så mycket för receptet :-)
person Svar till Susanna penna Skrivet av Susanne 2015-01-06 01:41
Roligt att höra! :) Varsågod! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Susanna 2015-01-01 01:35
Mycket god! Vi bjöd på den på nyårsfesten och det var mycket uppskattat! Tack för receptet och allt engagemang och fin sajt!
person Svar till Natalie penna Skrivet av Susanne 2014-11-15 23:01
Tack snälla du för de fina orden! :) Tack också för dina tips!
penna Skrivet av Natalie 2014-11-13 19:03
Har gjort efter det här receptet många, många gånger och ALDRIG misslyckats! Super god och kan rekomenderas varmt! Har fått så mkt beröm när jag bjudit på denna goda cheesecake =)Kan rekommendera jordgubbar till när det är säsong för det och kring jul har jag bytt ut digestivekexen mot apelsinpepparkakor. Så gott! Tack för super recept! //Natalie
person Svar till Sara penna Skrivet av Susanne 2014-10-28 19:01
Du bör ju ta 5 st digestivekex till botten, tog du det dubbla? Sedan om du använde en mindre form än jag så går det också åt mindre kex. Ju större yta desto mer kexsmulor kan ju kladda fast i glass-smeten. Skriv gärna igen!
penna Skrivet av Sara 2014-10-28 15:06
Jag gjorde den igår och åt lite idag men digestivekexen fastnade inte. Kan det ha berott på att jag inte la uppe utan bara nere eller? Vad tror du?
penna Skrivet av Sara 2014-10-28 13:14
Jättegott blev det men min digestivekex fastnade inte
person Svar till susanne penna Skrivet av Susanne 2014-08-09 12:52
Tack för bra tips!
penna Skrivet av susanne 2014-08-08 10:32
jag gjorde egen färskost genom att låta filmjölk rinna av i ett kaffefilter över natten. Det blir billigare än Philidelfiaost.
person Svar till Nisha penna Skrivet av Susanne 2014-06-24 17:51
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Nisha 2014-06-17 18:20
Det här är utan tvivel det godaste cheesecake receptet jag har någonsin testat. Tack så mycket för att du delar av dig. Den har blivit en stor favorit i vår familj:)
person Svar till Anne-Sofie penna Skrivet av Susanne 2014-04-21 08:21
Roligt att höra!
person Svar till Jessika penna Skrivet av Susanne 2014-04-21 03:23
Ja det kan du göra!
penna Skrivet av Jessika 2014-04-17 15:48
Ser verkligen jätte gott ut! Jag undrar om man kan pressa i citronsaft i smeten och även lite passionsfrukt?
penna Skrivet av Anne-Sofie 2014-04-12 19:04
Fantastisk god och enkel att få till och mycket uppskattad av alla oavsett om man tycker om sötsaker eller ej
person Svar till Nisha penna Skrivet av Susanne 2014-03-24 16:24
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Nisha 2014-03-23 16:12
Tack Susanne, för den här underbara cheesecake recept. Lätt att följa och smakar så fantastiskt gott. Har blivit allas favorit i vår familj och bland middagsgästerna :)
person Svar till Marie penna Skrivet av Susanne 2014-02-28 17:41
Nej, du kan ta vilka kakor eller kex du vill. Det blir förstås lite godare med kakor eller kex som har lite smak. Mariekex smakar ju inte så mycket.
penna Skrivet av Marie 2014-02-28 10:18
Måste det vara digestivekex som man har till botten
Och på toppen eller kan man ha t.ex. Mariekex eller bragokex?
person Svar till Maria penna Skrivet av Susanne 2014-02-12 13:39
Om man har löstagbar kant är det lite mindre pyssel eftersom man kan spänna fast pappret och klippa runt på utsidan. Jag har dock inte sett någon hjärtform med löstagbar kant :) Tack för att du skrev! Bra att veta! :)
penna Skrivet av Maria 2014-02-11 20:13
Jag har inte gjort just det receptet med bakplåtspapper i botten - men brukar göra det med allt annat jag bakar. Lite pyssel är det (framför allt med hjärtformen...) men det fungerar jättebra!
person Svar till cia penna Skrivet av Susanne 2014-01-23 18:37
Hej! Jag har faktiskt inte vågat ge mig på det momentet (jag har bara tagit bort löstagbara kanten och lagt botten med kakan på ett finare fat) men jag tror det skulle underlätta med bakplåtspapper. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av cia 2014-01-23 13:39
Hej! Tack för bra recept!
Men jag undrar om det är svårt att få bort den frusna kakan/glasstårtan från botten av springformen? Vill ju lägga upp den på ett finare och få med kexen i botten. Funkar det med bakplåtspapper i formen kanske?
person Svar till Daniel penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 17:21
Ja man kan ju garnera den med vad man vill så klart. Skriv gärna om du testar någon variant du gillar! :)
penna Skrivet av Daniel 2013-10-28 13:31
Den här blev jättegod, och var enkel att göra, men nästa gång tror jag att jag ska hitta på något roligare med toppningen, det kan bli lite tråkigt att bara ha digestive i botten och toppen.
person Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 11:32
Ja du kan ha den i frysen hur många timmar du vill upp till flera månader. Du kan göra den på lördag och ha den i frysen tills på söndagen. Du kan göra den i dag och ha den i frysen tills på nyårsafton till exempel.
person Svar till susnet penna Skrivet av Lovisa 2013-10-28 11:27
Så om jag gör den på lördagen kan jag frysa den redan då tills på söndagen?
person Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 11:20
Ja det står i receptet att du kan göra den flera månader i förväg om du så vill.
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   nästa sida