Kommentarer till Cheesecake

"Fantastiskt god cheesecake. En frusen glasstårta med digestivekex. Mycket god och även enkel att göra med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Agneta
Kan man lägga ett tillklippt bakplåtspapper under själva kakan i formen för att slippa servera den med formens botten. Alltså bara dra av den innan upptining till ett serveringsfat?
penna Skrivet av Emma
Tack för detta ljuvliga recept! Det bästq jag hittat! Jag brukar krossa daimchoklad och ha i smeten sen toppar jag med daimkulor och häller på colasås när den ska serveras 😍 blir mycket gott!!
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet! Jag tror det går alldeles utmärkt att göra så som du beskriver. Det svåra är väl att klä in formen i bakplåtspapper, både botten och kanterna utan att det blir knöligt (om du vill ha raka fina kanter på kakan) och utan att det ramlar bort. Kanske fungerar enklast med fastklämt bakplåtspapper i botten och aluminiumfolie runt kanten? Skriv gärna och berätta hur du gjorde! Lycka till!
penna Skrivet av Sofia
Hej! Denna är såå god! Nu ska jag göra den igen och flera stycken till stor fest. Eftersom jag bara har två formar med löstagbar kant undrar jag om man kan lägga bakplåtspapper i botten så att jag liksom kan ta bort formen från kakan i frysen efter ca 4 timmar. Ska göra 6 stycken och vill gärna göra några i taget och helst inte köpa fyra formar till... vad tror du, funkar det?
besökare Svar till KARIN penna Skrivet av Susanne
Så bra! Ja det blir ju lite mer volym med färskosten i! Du får göra enligt receptet nästa gång! :)
penna Skrivet av KARIN
Ja, den blev god ändå! Kanske hade den blivit lite högre med osten i, men smaken och konsistensen var det inget fel på. Tack :)
besökare Svar till KARIN penna Skrivet av Susanne
Ja den blir som glass och det hade den blivit även med färskost i. Den kommer bli god även utan färskost!
penna Skrivet av KARIN
Den står i frysen och ska ätas om någon timme - då ser jag i kylen att jag glömt ha i färskosten!! Smeten var god när jag smakade igår men hur kommer denna att bli?? Som en glass?
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips, väldigt trevligt att du delar med dig, bra inspiration!! 
penna Skrivet av Sofia
Jag blandade i säkert en deciliter med passionsfruktscurd och en hackad kiwi, smeten var bland det godaste jag smakat så jag tror denna cheesecake blir fantastisk.

Blandade det i grundsmeten, innan grädden och äggvitorna, om någon annan vill prova att smaksätta :)

Hade även i ca 100 g smör i digestivekexen.

Tack för ett jättebra enkelt recept!
besökare Svar till felicia penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om den! Ja det är gott med lime också! Jag brukar ta 2 st lime. Man kan även köpa pressad limesaft på flaska, det blir också gott även om det blir ännu godare med rivet skal också! ;)
penna Skrivet av felicia
Jättegod blev den!!! Jag hade lime-saft i istället och så hade jag alla kex-smulorna i botten. Tack för receptet
besökare Svar till Leyla penna Skrivet av Susanne
Du behöver inte blanda kexen med smör, det är bara att följa receptet. Men självklart kan man blanda med smör också om man vill det. Det blir ju smuligare utan smör men jag tycker det blir bra så och därför har jag inget smör i mitt recept.
penna Skrivet av Leyla
Hej. Det ser väldigt got ut. Jag ska prova idag men undrar bara ska jag blanda kex med smör eller inte?
besökare Svar till Carro penna Skrivet av Susanne
Man kan utesluta äggvitorna om man vill! Det blir ju lite mera glass-smet och lite mer volym men den fyller ingen större funktion. Glass kan man alltid göra både med eller utan äggvitor. Oftast bra att vispa upp och blanda ned för att helt enkelt använda dem för att man inte har någon annan användning för dem.
penna Skrivet av Carro
Jag har gjort den här så många gånger, men idag glömde jag hälla i äggvitan (den står kvar vispad inne i kylskåpet). Måste jag börja om eller kan man utesluta äggvitan? Vad har den för syfte?
besökare Svar till Nicky penna Skrivet av Susanne
Vad bra, då skriver jag dit det också! Tack!
penna Skrivet av Nicky
Laktosfri grädde finns faktiskt o laktosfri Philadelphia ost
besökare Svar till Sven penna Skrivet av Susanne
Man kan täcka över den om man är rädd för att något ska ramla ner i den men annars behöver man inte göra det.
penna Skrivet av Sven
Ska man täcka för den med en plastpåse eller kanske en tidning över när den ska vara i frysen i 4 timmar?
besökare Svar till Laura penna Skrivet av Susanne
Länge, minst 3 månader (det står även i receptet).
penna Skrivet av Laura
Hur länge kan man ha den i frysen ?
besökare Svar till Dalo penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra.
penna Skrivet av Dalo
Hej! Jag insåg precis att jag endast hade 2.5 dl laktosfri vispgrädde och undrar om det går lika bra att använda 2.5 dl istället för 3?
besökare Svar till Therese penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra med vad som helst egentligen. Du kan också utesluta kexen, det är bara det att glassen då fastnar mer i formen men det lossnar ju när det smälter så inget större problem. Kul att du tycker om mina recept! :)
penna Skrivet av Therese
Hej, Jag har inga kakor eller kex hemma, men tror du jag kan krossa lite corn flakes o använda som kaksmulor istället??

Tack för supergoda recept :), använder dom ofta
besökare Svar till Hanna penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tycker om receptet! Tack för bra tips, botten håller ju ihop bättre med smör och det låter jättegott med karamelliserad mjölk = kolasås på botten och gott och fint med bär!
penna Skrivet av Hanna
Jag har gjort detta recept många gånger och blir lika nöjd varje gång. Brukar smälta ca 50g smör och blanda med digistivekexen sedan lägga all digistive på botten. Över digistivesmulorna brukar jag bre på karamelliserad mjölk, därefter "smeten" och sedan toppa med bär!
besökare Svar till Marita penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du tyckte om den! :)
penna Skrivet av Marita
Fantastiskt god cheesecake
besökare Svar till Nuor penna Skrivet av Susanne
Nej det har jag inte provat. Ägg är ju en standardingrediens i glass. Ägg smakar ju dock inget direkt men gör skillnad för konsistensen.
penna Skrivet av Nuor
Hej har ni provat göra den utan ägg? Hur blir smaken då? Mvh
besökare Svar till Sami penna Skrivet av Susanne
Nej det här är en frusen cheesecake och den ska inte gräddas i ugnen. En annan cheesecake som man gräddar i ugnen är klassisk cheesecake. I Sverige går det alldeles utmärkt att äta ägg som inte varit i ugnen. Salmonella i svenska ägg är nästan helt obefintligt.
penna Skrivet av Sami
Hej,
Jag gjorde precis som receptet beskriver. Men jag undrar om vi kan grädda den i ugnen. Finns många recept på nätet som man använder ägg och sen går det till ugnen. Är det ett måste, att man grädda den i ugn om man använder ägg?
Hälsningar
Sami
besökare Svar till Karin penna Skrivet av Susanne
Tack för jättebra tips!👍 Jag ska skriva in det i receptet!
penna Skrivet av Karin
Tips! Cheesecake går även att göra mjölkfri genom att byta ut grädden mot sojagrädde och färskosten mot tex oatley "på mackan". Så kan även mjölkintoleranta äta den. Detta har jag precis gjort och det blev jättebra. 😊
besökare Svar till Darwin penna Skrivet av Susanne
Tyvärr har livsmedelsverket valt att använda ordet vegetariskt = veganskt. Men de flesta svenskar har ju uppfattningen att vegetariskt är vad en vegetarian äter och då ingår ägg och mejeri, annars är man vegan och äter veganskt och då är det bara vegetabilier. Sedan finns en massa andra benämningar som mer tydligt definierar vad man anser ingå i kosten och inte, men jag har valt att bara använda mig av ordet vegetariskt som enligt mig och en majoritet av svenskarna innefattar ägg och mejeri. Sedan utgår jag från att alla som är inne på min sajt är läskunniga och då är det ju bara att läsa vilka ingredienser som ingår och välja bort det man inte vill ha. Enkelt. 
penna Skrivet av Darwin
Receptet är visst vegetariskt, men däremot inte veganskt, i alla fall som jag har lärt mig. Det verkar troligt att den senare klacificeringen har uppkommit för att "Jag äter inte plantor som skuggat andra plantor!"-purister (*ironi*) ska slippa insinuerande frågor som "..men, du dricker väl mjölk? Det äääär ju så viktigt att få i sig kalcium!" Och skulle de ändå få den frågan kan de rättmätigen häva ur sig "Det har jag redan förklarat, din ¤%&!#¤ !! Vad är det du inte förstår?"
besökare Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne
Det är ett medvetet val jag gjort att recept som innehåller mjölk och ägg är vegetariska eftersom de flesta vegetarianer äter det. Kul att du tycker om receptet!
penna Skrivet av Jessica
Hej!
Vill bara berätta att man kan inte flagga ett recept som vegetariskt när där är ägg och mjölk i det. Då är det lakto-ovo-vegetariskt.
Annars ett toppenrecept 😍
besökare Svar till Anna-Kaisa penna Skrivet av Susanne
Jag tror det blir väldigt isigt då. Jag rekommenderar inte det.
penna Skrivet av Anna-Kaisa
Hur tror du att det blir om man byter ut grädden mot mjölk?
besökare Svar till Mei Lin penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Överbliven Philadelphiaost kan du ju t.ex. breda på en macka och äta, kanske tillsammans med gurkskivor eller paprika eller blanda med t.ex. soltorkade tomater i små bitar och äta till en köttbit. Går även att äta helt naturell också till nästan vad som helst t.ex. kött, stekt ägg. Här finns mina recept där färskost ingår (philadelphiaost är ett visst märke av färskost).
penna Skrivet av Mei Lin
Hej Susanne!

Jag gjorde cheesecake till min sambo på sin födelsedag och bjöd sambos mamma att prova. De sade att det var en jättegod cheesecake!

Jag har 150g Philadelphia kvar, har du förslag vad ska jag göra med den?

Mvh
meilin
besökare Svar till Jax penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för de fina orden! :)
penna Skrivet av Jax
Hej Susanne!

Jag vill tacka dig för alla dina bra och inspirerande och lätta recept. Jag använder mig av dina pannkaksrecept för de är de bästa jag har hittat någonsin. Tack för din fina blogg!

Jax
besökare Svar till johannes penna Skrivet av Susanne
Det finns ju bara en smet egentligen. Sedan vispar man grädden och blandar ner i smeten och så vispar man äggvitor och vänder ner i smeten. Jag ska se över beskrivningstexten och se om jag kan uttrycka mig tydligare.
penna Skrivet av johannes
Hur ska man veta vilken smet när det bara står den ena och den andra??
besökare Svar till Veronica penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet! Det går att smaksätta på många sätt, hur det blir med smält choklad och kaffe har jag inte provat men borde väl kunna bli gott i lagom mängd. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Veronica
Super bra recept. Gjorde med citron smak sist och nu till helgen tänkte jag bjuda på denna godingen igen!
Tänkte höra om man i stället kan tilsätta lite smält choklad och kaffe?

Mvh Veronica
besökare Svar till Elin Palm penna Skrivet av Susanne
Till 12 personer kan du ju göra 2 st cheesecakes. Om du gör 2 st så är det nog enklast att göra en sats i taget. Vad som är bäst beror ju på vad du har för formar hemma som är lämpliga. Jag tycker att det är väldigt smidigt med en form med löstagbar kant när man gör glasstårta som ju denna cheesecake är. Så mitt råd för att göra detta är att använda 2 st runda formar med löstagbarkant och sedan kan du antingen göra receptet som det står 2 ggr i rad eller också dubblar du alla ingredienser och gör en jättestor smet men då måste du ha en väldigt stor vispskål också och vara noga när man blandar. Jag tror faktiskt det är lättare och bättre att göra en sats i taget, det blir lättare att blanda då. 
penna Skrivet av Elin Palm
Hej!
Är så himla dålig på matte.. Men om man vill göra denna för ca 12 personer. Hur blir det då med form och mängd ingredienser?
besökare Svar till Christoffer penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Kul att du tycker om receptet på cheesecake!
penna Skrivet av Christoffer
Helt underbar cheesecake som fungerar till allt. Väldigt luftig och underbar, receptet är perfekt! Ska bjudas på i helgen igen! Tack för ett grymt recept!
besökare Svar till Matälskare penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om mitt recept!
penna Skrivet av Matälskare
Hej!
Jag är tacksam för ditt recept på cheesecake.
besökare Svar till Ida penna Skrivet av Susanne
Jag skulle nog vänta med att ta den ur springformen. Det låter som lite för länge att stå i flera timmar på en assiett i kylen, jag tror den kommer smälta på kanterna då.
penna Skrivet av Ida
Hej
Om man ur den ur frysen och efter en halvtimme tar man ut den ur springformen och sedan på assiett i kylen några timmar skulle det funka ? Mvh Ida
besökare Svar till Christina penna Skrivet av Susanne
Den jag använder på bilderna är 26 cm.
penna Skrivet av Christina
Hej! Hur många cm var din springform?
besökare Svar till Monika penna Skrivet av Susanne
Ursäkta att jag missat svara så nu kanske svaret kommer för sent! Det blir nog lagom med en timme i kylen. Ja man kan nog ha smör i kexet om man vill, jag har inte provat det. Jag tycker det är gott när det är lite smuligt. Dock sugs ju det mesta av smulorna upp i glass-smeten tycker jag. Du kan annars ta mindre mängd kex.
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
Låter gott, tack för bra tips!
besökare Svar till sabina penna Skrivet av Susanne
Citron kan uteslutas och det går bra att tillsätta choklad. Om du blandar smeten blir det säkert bra! :)
penna Skrivet av sabina
Hej!!! Om en byter ut citron med chocklad som smaksättare försvinner smaken på vissa ställen av kakan då? Tänker att chokladen endast kommer sätta sig på några av ställen på kakan, är citronen tillhörande i grundreceptet? Tack så mycket för fina recept! ^^
besökare Svar till Alex penna Skrivet av Susanne
Oj, jag tror det blir väldigt kladdigt och de fastnar i formarna, inte i botten men på sidorna. Jag tror det fungerar med vilken philadelphia som helst bara den är naturell, så man inte får t.ex. vitlök i sin cheesecake ;)
besökare Svar till Debbie penna Skrivet av Susanne
Råa ägg behöver man inte oroa sig för att äta i Sverige eftersom inte salmonella förekommer i svenska ägg. Men om du ändå inte vill äta det så kan jag rekommendera det här receptet på klassisk cheesecake. Du bör smula kexen eftersom det annars inte blir tätt med smulor mot botten, det blir ingen jämn botten helt enkelt och smeten fastnar i botten. Hoppas det var svar på dina frågor. Lycka till med bakandet! :)
penna Skrivet av Debbie
Hej, kan man även baka den här ostkakan eftersom det är ägg i den, jag är lite rädd för att äta råa ägg. Måste man smula kexen i botten ? Kan man inte bara lägga dom intill varandra? Mvh
penna Skrivet av Monika
hej jag vill ha den cheesecake till studenten, har gjort den för 2 dagar sen för att testa, tagit ut från frysen och ställt i kylen 4 timmar, dock för länge för den blev mjuk, hur ska man göra? om jag tar ut den 30 min innan på själva festen då måste man äta den direkt? och kexen var jättesmuligt, ska man inte ha smör i? tack för svar
penna Skrivet av Annika
Jag blandade äggsmeten med c:a 2 tsk nezcafe utblandat i pyttelite vatten. Då får cheescaken en jättegod moccasmak.
Tack för ett bra och enkelt recept!
penna Skrivet av Alex
Hej!
Skulle det fungera att dela upp smeten för att göra i muffinsformar istället, eller blir det för litet och komplicerat att ta ut dem ur formarna?
En till fråga: Funkar det lika bra med en lågfett-sphiladelphiaost? :)

Tack för receptet, dina recept är alltid pålitliga!
besökare Svar till Mira penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat med yoghurt men jag skulle nog i så fall ta en fet yoghurt med 10% fetthalt annars är risken att cheesecaken blir isig. Bättre att öka på mängden vispgrädde annars.
besökare Svar till Ba penna Skrivet av Susanne
Det här receptet är på en cheesecake som ska in i frysen.
penna Skrivet av Ba
Hej, jag gjorde cheescake igår efter din repcept och la in den i kylskåpet över natten. Krämen hade inte stelnat den var lite vattnig fortfarande vad har jag gjort för fel?
penna Skrivet av Mira
Hej jag har ingen färskost hemma och hinner inte gå ner och köpa han man ha yoghurt istället eller halvera det med de iallafall?
besökare Svar till anneli penna Skrivet av Susanne
Trevligt! :)
besökare Svar till anneli penna Skrivet av anneli
den var så god med hallonen vilket bra recept detta ska vi göra om :)
besökare Svar till anneli penna Skrivet av Susanne
Ja det tror jag! Skriv gärna hur det blev om du provar!
besökare Svar till Martina penna Skrivet av Susanne
Låter gott med lemon curd! :) Tack för tips med det och hallon! :)
besökare Svar till anneli penna Skrivet av Susanne
Ja kanske, jag har inte provat det. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av anneli
skulle man kunna byta ut citronen till passerade jordgubbar
penna Skrivet av Martina
Suuuuupergod!!! Jag hade i en halv dl lemon curd i smeten också. Hade inga smulor ovanpå, men öste tinade o halvmosade hallon över, som fick rinna ned över kanterna, precis innan servering. Vackert och fantastiskt gott! Gjorde succé :-)
penna Skrivet av Ronja
Kan man byta ut Philadelphiaosten mot Cream fraiche?
besökare Svar till Filippa penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra och varsågod! :)
besökare Svar till Adrian penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Tack för att du skrev! Roligt att höra att du gillar mina recept och rekommenderar dem! :)
penna Skrivet av Adrian
Tack för helt underbart och jättegott recept. Svärföräldrarna älskade cheesecaken. Rekommenderar detta recept till alla som vill bjuda på något gott. Använder mig ofta av dina recept och måste säga att jag tycker du ska skriva en egen bok :)
penna Skrivet av Filippa
Wow! Så god den blev! Tack så mycket för receptet :-)
besökare Svar till Susanna penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :) Varsågod! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Susanna
Mycket god! Vi bjöd på den på nyårsfesten och det var mycket uppskattat! Tack för receptet och allt engagemang och fin sajt!
besökare Svar till Natalie penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du för de fina orden! :) Tack också för dina tips!
penna Skrivet av Natalie
Har gjort efter det här receptet många, många gånger och ALDRIG misslyckats! Super god och kan rekomenderas varmt! Har fått så mkt beröm när jag bjudit på denna goda cheesecake =)Kan rekommendera jordgubbar till när det är säsong för det och kring jul har jag bytt ut digestivekexen mot apelsinpepparkakor. Så gott! Tack för super recept! //Natalie
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Du bör ju ta 5 st digestivekex till botten, tog du det dubbla? Sedan om du använde en mindre form än jag så går det också åt mindre kex. Ju större yta desto mer kexsmulor kan ju kladda fast i glass-smeten. Skriv gärna igen!
penna Skrivet av Sara
Jag gjorde den igår och åt lite idag men digestivekexen fastnade inte. Kan det ha berott på att jag inte la uppe utan bara nere eller? Vad tror du?
penna Skrivet av Sara
Jättegott blev det men min digestivekex fastnade inte
besökare Svar till susanne penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av susanne
jag gjorde egen färskost genom att låta filmjölk rinna av i ett kaffefilter över natten. Det blir billigare än Philidelfiaost.
besökare Svar till Nisha penna Skrivet av Susanne
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Nisha
Det här är utan tvivel det godaste cheesecake receptet jag har någonsin testat. Tack så mycket för att du delar av dig. Den har blivit en stor favorit i vår familj:)
besökare Svar till Anne-Sofie penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra!
besökare Svar till Jessika penna Skrivet av Susanne
Ja det kan du göra!
penna Skrivet av Jessika
Ser verkligen jätte gott ut! Jag undrar om man kan pressa i citronsaft i smeten och även lite passionsfrukt?
penna Skrivet av Anne-Sofie
Fantastisk god och enkel att få till och mycket uppskattad av alla oavsett om man tycker om sötsaker eller ej
besökare Svar till Nisha penna Skrivet av Susanne
Tack för att du skrev! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Nisha
Tack Susanne, för den här underbara cheesecake recept. Lätt att följa och smakar så fantastiskt gott. Har blivit allas favorit i vår familj och bland middagsgästerna :)
besökare Svar till Marie penna Skrivet av Susanne
Nej, du kan ta vilka kakor eller kex du vill. Det blir förstås lite godare med kakor eller kex som har lite smak. Mariekex smakar ju inte så mycket.
penna Skrivet av Marie
Måste det vara digestivekex som man har till botten
Och på toppen eller kan man ha t.ex. Mariekex eller bragokex?
besökare Svar till Maria penna Skrivet av Susanne
Om man har löstagbar kant är det lite mindre pyssel eftersom man kan spänna fast pappret och klippa runt på utsidan. Jag har dock inte sett någon hjärtform med löstagbar kant :) Tack för att du skrev! Bra att veta! :)
penna Skrivet av Maria
Jag har inte gjort just det receptet med bakplåtspapper i botten - men brukar göra det med allt annat jag bakar. Lite pyssel är det (framför allt med hjärtformen...) men det fungerar jättebra!
besökare Svar till cia penna Skrivet av Susanne
Hej! Jag har faktiskt inte vågat ge mig på det momentet (jag har bara tagit bort löstagbara kanten och lagt botten med kakan på ett finare fat) men jag tror det skulle underlätta med bakplåtspapper. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av cia
Hej! Tack för bra recept!
Men jag undrar om det är svårt att få bort den frusna kakan/glasstårtan från botten av springformen? Vill ju lägga upp den på ett finare och få med kexen i botten. Funkar det med bakplåtspapper i formen kanske?
besökare Svar till Daniel penna Skrivet av Susanne
Ja man kan ju garnera den med vad man vill så klart. Skriv gärna om du testar någon variant du gillar! :)
penna Skrivet av Daniel
Den här blev jättegod, och var enkel att göra, men nästa gång tror jag att jag ska hitta på något roligare med toppningen, det kan bli lite tråkigt att bara ha digestive i botten och toppen.
besökare Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne
Ja du kan ha den i frysen hur många timmar du vill upp till flera månader. Du kan göra den på lördag och ha den i frysen tills på söndagen. Du kan göra den i dag och ha den i frysen tills på nyårsafton till exempel.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Lovisa
Så om jag gör den på lördagen kan jag frysa den redan då tills på söndagen?
besökare Svar till Lovisa penna Skrivet av Susanne
Ja det står i receptet att du kan göra den flera månader i förväg om du så vill.
penna Skrivet av Lovisa
Går denna att göra dagen innan man ska ha den? Svar önskas omgående.
besökare Svar till Pernilla penna Skrivet av Susanne
I Sverige verkar de flesta tycka att fryst cheesecake är cheesecake. Men precis som jag skrivit så är det som en fryst glasstårta. Jag har även ett recept på den cheesecake som du menar är en riktig cheesecake och jag har valt att kalla den klassisk cheesecake.
penna Skrivet av Pernilla
Fryst cheesecake? Seriöst?
Snarare glasstårta med ost i... en cheesecake görs i ugn - basta.
Borde den inte kallas något annat?
Servera fryst cheesecake till en amerikan och hör vad de säger...
besökare Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne
Jag tror du kan äta den även efter 3-4 timmar i frysen. Kanske är den lite mjuk
penna Skrivet av Sophie
Måste den verkligen vara i frysen i 5 timmar eller kan man ha den i frysen i 3-4 timmar?
penna Skrivet av Emelie
Meeeeeeega god! Snabbt och lätt att göra dessutom!
besökare Svar till Cissi penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du! :)
Jag har inte gjort några macroner än men jag kanske borde göra det! :)
besökare Svar till Pernilla (igen) penna Skrivet av Susanne
Låter sjukt gott! Tack för att du delar med dig! :)
besökare Svar till Pernilla (igen) penna Skrivet av Pernilla (igen)
Åååååh, du kan tro att smeten blev god!
Vi smälte chokladen (vanlig marabou mjölkchoklad), och samtidigt som vi vispade ner grädden, hällde sambon i chokladen, fint och jämnt! Och så grovriven choklad ovanpå! :D
(Ett 200g choklad går det åt. Smält alla rader utom två, de två blir till rivning) Tack och hej!
penna Skrivet av Pernilla (igen)
Hej!
Detta recept har jag gjort i flera år, och med olika varianter av bär i.
Denna gången ska jag göra till min sambos födelsedag och har bestämt mig för att göra en chokladvariant.
Vill ha digestivekex i botten, men riven choklad ovanpå. Jag tänkte smälta choklad och hälla i det, så att det blir lite "randigt", som en tigerkaka ungefär. Gissar på att det bästa är att vända ner det innan äggvitan?..från början tänkte jag att jag skulle ha i det sist av allt.
besökare Svar till Therede penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat det så jag vet inte. Smör är ju gott men frågan är hur det blir ihop med det andra. Jag har sett andra recept med smör och digestivekex men då gräddar man första detta i ugnen och låter svalna och häller sedan i glass-smeten vill jag minnas. Du kan ju alltid "blanda" olika recept och göra digestivebottnen från ett annat recept och glass-smeten från mitt recept! :)
Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
penna Skrivet av Cissi
Hej jag är en tjej på 13 vårar jag älskar dina recept som du leger ut jag har nästan läst alla och undrar kan du inte baka macroner jag hittar aldrig några bra recept men dina är perfekta snälla fixa recept på macroner. Du är min före bild!!!!!!!!
penna Skrivet av Therede
Hej!
Undrar bara om man kan blanda smör i digestive blandningen när man inte kör kakan i ugnen?
Tycker den här verkar godare än den ugnsbakade som har smör i. Men smör passar ju så bra med digestive....
penna Skrivet av karin
Hej kan man göra dubbel recept på cheesecake och så lägger man i en pyrexform istället för en sån löstagbar form =)
besökare Svar till Nina penna Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :) Ja man kan ha vilka kakor eller kex man vill, dock kan det ju vara gott med kakor eller kex som smakar något särskilt. Digestive har ju en karaktäristisk smak som också sätter sin prägel på cheesecaken. Annat som är gott är pepparkakor som ju också har en tydlig smak. Jag tror inte det blir lika bra med kex eller kakor som inte har någon distinkt smak som t.ex. mariekex.
besökare Svar till Lina penna Skrivet av Nina
Hej för det första vill jag tacka att du gjort så bra recept!
Men jag undra om man kan ha vanlig kex istället för digestivkex? :)
besökare Svar till Louise penna Skrivet av Susanne
Det tror jag blir jättegott!
penna Skrivet av Louise
Funderar på om man skulle kunna ta pepparkakor ist o sätta till saffran i smeten? vad tror du om det?
besökare Svar till Kinesson penna Skrivet av Susanne

Ja det gör det, receptet heter klassisk cheesecake!

Lycka till!

penna Skrivet av Kinesson
Hej Susanne!

Jag är en kinesisk kille som hela tiden trodde att bakering var så svårt som helst och det var bara tjejs grejer, därför att jag har adrig gjort någnoting i nästa fem år i Stockholm. Men, sedan, jag känner att alla mina svenska kompisar eller kollegor kan baka kaka, glass även tårta! Då tänker jag att göra någting. Jag kollade din hemsidan och började med choklad tryff, mousse, sedan gjörde jag en fryserade Cheesecake. Det är mycket bra, precis som visas i bilden! jag är mycket glad!

Tack så mycket!

P.S, finns det recepten för varmt cheesecake, jag menar att cheesecake som ska lämnas i ungen först.
besökare Svar till Rickard penna Skrivet av Susanne
Citronen går bra att utesluta (vilket står i receptet) men vispgrädden blir svårt.
penna Skrivet av Rickard
Kan man skippa Vispgrädden och Citronen? Skulle helst vilja få ett snabbt svar om det går :)
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Ja det kan du göra!
penna Skrivet av Sara
Hej! Undrar om man hade kunnat blanda i hjortron?
besökare Svar till Sophie penna Skrivet av Susanne
Ja det går jättebra!
penna Skrivet av Sophie
Hejsan! För det första vill jag bara tacka dig för dina underbara recept! :) Och för det andra undrade jag om man kunde byta ut degestivekexen på toppen mot passionfrukt?
besökare Svar till Anja penna Skrivet av Susanne
Det går bra med annan liknande färskost. Det viktiga är precis som du gjort att kontrollera att smaken är god!
penna Skrivet av Anja
Denna verkar god. jag har en sambo som är laktosintollerant dock, måste man använda philadelphia ost eller går det bra med en annan mjukost som är laktosfri? grädde vet jag att det finns laktosfri som smakar minst lika gott som de med laktos i.
penna Skrivet av Klara
MUMS!
besökare Svar till neda penna Skrivet av Susanne
Tyvärr har jag inget recept på Manhattan Cheesecake. Den som har det får gärna skicka det till mig. Om det ej går att klistra in receptet i formuläret, skriv bara ett meddelande först så svarar jag i ett mejl till dig så kan du bifoga receptet till mig sedan.
penna Skrivet av neda
Tack för bra receptet. kan du lägga receptet på manhattan cheesecake?
penna Skrivet av Susanne
Ett jättebra recept. Tack
besökare Svar till Lena penna Skrivet av Susanne
Tack och tack detsamma!
penna Skrivet av Dagmar
Super god har gjort den många gånger till olika saker..Den är lika populär varje gång=)
penna Skrivet av Lena
Hej och tack för receptet, jätte gott och bra skrivet!

Gott Nytt ÅR!
besökare Svar till Linnea penna Skrivet av Lina
Du får låta den ligga i frysen en vecka till nästa lektion istället! :D
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne
Jo det kan man väl göra. Det går ju lite fortare då. Men du bör nog ändå ställa in den i frysen en stund efter du kört den i glassmaskin.
penna Skrivet av anonym
Kan man inte använda glassmaskin istället för att den ska stå i frysen?
besökare Svar till Leila penna Skrivet av Susanne
Ja man kan göra vilket som. Efter att du blandat ner äggvitorna så är det lämpligt att röra ner med sked och alltså inte använda elvisp.
penna Skrivet av Leila
Hej. Jag undrar om man ska blanda ner äggvitorna före citronsaften och om man kan blanda med elvisp om man ska ha i citronsaften efter man har hällt i äggvitorna? Tack på förhand. :)
besökare Svar till Mads penna Skrivet av Susanne
I Sverige är salmonella i ägg mycket ovanligt men det är tyvärr inte så i alla andra länder som t.ex. Danmark. Det är så klart en risk för dig som bor i Danmark som du får ta i beaktning. Det bästa är nog att kolla upp detta med era danska myndigheter, er motsvarighet till svenska livsmedelsverket kanske? De kanske har några rekommendationer? Annars får du åka till Skåne och köpa ägg ;)
penna Skrivet av Mads
Hejsan - Her i DK er der meget snak om salmonella når man anvender rå æg i en recept. Er der noget man skal være opmærksom på?
Tycker ikke om at anvende pastourisede æg da de smager ækelt.

Mads
penna Skrivet av Linnea
Typiskt att den tar fem timmar att göra för jag tänkte göra den på hemkunskapen (vi får göra vad vi vill) och då tyckte jag den passade bra. Vi har bara två timmar på oss.
penna Skrivet av Grodan
Den är verkligen gudomlig! Har gjort den flera gånger och det är bra att ha t.ex. hallon till för det passar till den söta kakan!
besökare Svar till Klara penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips på en enkel dessert! Låter jättegott och jättebra om man har ont om tid!
penna Skrivet av Klara
Min moster brukar bjuda på en enkel efterrätt som är inspirerad av det här receptet. Man lägger hallon i botten av serveringsskålen, gärna upptinade frysta bär så att de ger ifrån sig lite saft. Sedan lägger man en lagom mängd kesella med vaniljsmak på och avslutar med att strö över krossade digistivekex precis som på cheescaken. Det blir underbart gott trots att det är så pass enkelt :)
penna Skrivet av Linda
Ett tips..Mandelbiskvier istället för degistiv..JÄTTE GOTT.. Tack för ett kanon recept!
penna Skrivet av Lina
Från pojkvännens släktingar i Pajala kommer traditionen att ha krossad Daim i - lägg i hälften av smeten, strö över Daimen och lägg sedan på resten av smeten. Hela stora familjen fullkomligt ÄLSKAR "Pajalatårtan" och den är ett givet inslag på varje kalas!

Det här är första gången jag gjorde cheesecake själv och jag tackar för ett riktigt bra grundrecept med tydliga instruktioner. Nu ska vi bara vänta 5 timmar... :D
penna Skrivet av amanda
tips:andvänd en stor skål haha :-)
penna Skrivet av Lena
Sån glasstårta e ju så god!! Men jag brukar inte använda philadelphiaost... utan jag vänder ner en burk creme fresch, 2 dl. Det blir en god smak. Som smaksättning blandar jag i 3 tsk vaniljsocker.
besökare Svar till raniah penna Skrivet av Susanne
Tack! Jo det kommer fler recept kontinuerligt!
penna Skrivet av raniah
tack för receptet susanne ! en mycket god cheesecake räcker det. men kommer du att lägga mer recept på cheesecacke ??? det hoppas jag !!!
tack för receptet och trevlig fortsättning
önskar raniah !!
besökare Svar till Milli penna Skrivet av Susanne
Nja kesella och philadelphiaost är ju inte riktigt samma sak. Det är ju bara att smaka på dem så känner du smakskillnaden. Kanske behövs därför en annan smaksättning på cheesecaken om du använder kesella. Jag har inte provat detta så jag vet inte.
penna Skrivet av Milli
Hej!
har använt detta recept många gånger men undrar nu lite över en kanske konstig sak.
Jag har kesella hemma.. kan ja helt enkelt byta ut philadelfiaosten mot kesella?? eller är ja helt ute o cyklar??
Tänkte dessutom slänga på passionsfrukt för att få den friska smaken, men finns det något annat än gelatin man kan blanda med för att få det att stanna kvar på när man skär upp?? :)
besökare Svar till Sofie penna Skrivet av Susanne

Ok, tack för att du delade med dig!

Jag har ingen aning om sukrin, men skriv gärna om du provar det också!

Trevlig helg! :)

penna Skrivet av Sofie
Tyvärr hittade jag inte "sukrin" utan köpte "canderel" och det var ingen hit. Det blev inte så glassigt, utan mer som fryst grädde. Borde dock testa med sukrin, det kanske blir annorlunda!
besökare Svar till Sofie penna Skrivet av Susanne

Berätta gärna hur den blev med sukrin! Jag är också inne på LCHF så det är intressant att veta!

Jag håller med dig om att denna glass blir riktigt bra, den blir inte isig utan fluffig och fin trots att man inte rör om i den under infrysning. Gissar att philadelphiaosten är bidragande.

penna Skrivet av Sofie
Denna har varit en storfavorit sedan jag gjorde den för första gången. Gör nog en glasstårta i månaden nästan. Ska idag testa att göra den i LCHF-verision, och ist för socker och vaniljsocker använda 5 matskedar sukrin. Hoppas att detta kommer vara lika gott! Är så glad över att denna verkligen blir glass, och inte isig eller för luftig. Den är perfekt!
penna Skrivet av Jenny
Har gjort den flera gånger, underbar:)
penna Skrivet av Kristin
SUPERGOD!!!
besökare Svar till susnet penna Skrivet av sara
min cheesecake blev suverän!!
penna Skrivet av Emma
Så fruktansvärt god kaka! Oändlig variation på den dessutom. Hallon, blåbär, jordgubbar, daim, kaffe, choklad. MUMS! Kommer göra denna i sommar med färska jordgubbar!! :D
penna Skrivet av Hanna
Extremt god och lätt att göra. Super god med mycket citronsaft.
penna Skrivet av Camilla
Rivet skal och saft från en lime gör den extra frisk och god!
penna Skrivet av LoveOfNature
Supergod och det enda cheescakereceptet för mig! <3
besökare Svar till anna penna Skrivet av LoveOfNature
Du har råkat göra något fel! För om det varit i fryser så lång tid är det OMÖJLIGT att den rinner ut som du beskrev. jag har gjort denna ca 5-7 gånger och aldrig misslyckats. Lycka till nästa gång! =)
penna Skrivet av Marina
Den är sååå god! underbart bra recept på denna sidan :)
penna Skrivet av therese
den bästa cheesecaken ever.. hade den på nyår & alla verkligen uppskattade den mycket.. =O)
penna Skrivet av selma
jättegod med daimkulor i också, eller lite punch...
penna Skrivet av Hanna
Bästa Receptet på cheescake ever!!!!!!!
besökare Svar till CHEESCAKELOVER penna Skrivet av Elin Okneberg
går bäst till sommarn tkr jag
penna Skrivet av §25
tillsatte dooleys och kokos. Blev riktigt gott
penna Skrivet av jennifer
jätte gott!! jag tillsatte krossat vitchoklad och det blev bara mummmmmms! :)
besökare Svar till roddy penna Skrivet av Gela
Vitan kan inte vispas om det kommer i någon form av fett och äggula är en form av fett. Det gör att äggvitan inte reser sig och blir "maräng". Gör det enklare att separera äggula och vita genom att göra det en och en i separat skål. Minskar risken för att göra om allt.
besökare Svar till Jonas penna Skrivet av eva gerdin
Det är jättegott att ta lite saffran i smeten
penna Skrivet av roddy
gör det något ifall det kommer lite gula i vitan? vispar som en idiot....
penna Skrivet av Jonas
Man kan byta ut digestivekexen mot pepparkakor till jul om man vill. Det blir verkligen super gott liten jul cheesecake
besökare Svar till Pär L penna Skrivet av Susanne

Vad bra att den blev bra! Originalreceptet ger också en glasstårta och glass man gör själv smälter lätt och det beror på att den glass man gör själv innehåller äkta råvaror till skillnad från majoriteten av den glass man köper som tyvärr innehåller alla möjliga konstiga tillsatser och ingredienser.

Att glassen smälter lätt är att alltså ett tecken på att den är äkta!

besökare Svar till susnet penna Skrivet av Pär L
Jag blev mycket nöjd! Minskade mängden vaniljsocker till ca. en halv tesked, eftersom den ändå får så mycket vaniljsmak från vaniljyoghurten. Sedan kan man låta den stå ett tag i kylskåpet efter man tagit ut den ur frysen så knäckebrödet sugit åt sig lite av massan. Den blev dock lite lösare än en vanlig cheesecake så man får inte vänta så länge innan man äter den! Vet inte vad originalreceptet ger för resultat men min kaka blev väldigt glassliknande och lika lättsmält. Och god!
besökare Svar till Pär L penna Skrivet av Susanne
Låter spännande! Blev du nöjd med resultatet?
penna Skrivet av Pär L
Hej! Jag väntar nu på att kakan ska bli färdig. Dock gjorde jag lite ändringar:

Jag älskar att äta vaniljyoghurt med knäckebrödsbitar i till frukost. Därför gjorde jag en egen variant, och bytte ut lite av osten mot vaniljyoghurt och digestivekexen mot falu råg-rut(blandat med lite smält smör, digestive är ju lite fetare än råg-rut). Tror det kommer bli en hit!
besökare Svar till Camii penna Skrivet av Susanne
Hej! Du kan ställa in den i frysen. Har den stått i kylen är det inget fel på den!
penna Skrivet av Camii
Hej jag läste fel och råkade ställa in min cheesecake i kylskåpet istället för frys och den är fortfarande mjuk så jag läste nyss och såg att det skulle vara frys inte kyl:P det har gått 5 timmar sen jag ställde in den i kylskåpet. Blir kakan förstörd om jag ställer in den i frysen nu?
besökare Svar till Bakabaka penna Skrivet av eeeeeeeee
jag tycker att det blir godare me lime har försökt med båda asså utan och med lime . hoho

annars har man alltid en egen smak hihi
besökare Svar till Rob penna Skrivet av CHEESCAKELOVER
JA går jätte bra till julen as gott tycker jag
besökare Svar till :D penna Skrivet av Susanne
Man brukar ha ägg i glass och det förekommer även råa ägg i en del andra recept, både maträtter och bakverk så det är inget kontigt med det. Det man kan oroa sig för är salmonella men det är mycket ovanligt i Sverige. Men om man tycker det är obehagligt att äta så finns det ju många andra maträtter och bakverk som inte innehåller det och då kan man ju äta det istället.
penna Skrivet av :D
jag tycker inte att det är speciellt gott när man tänker på att äggen är råa.man tappar lusten att äta kakan..
besökare Svar till Bakabaka penna Skrivet av OKÄND
JA DEN BLIR JÄTTE GOD FÖR MIG.
penna Skrivet av OKÄND
DEN ÄR EN JÄTTE GOD GLASSTÅRTA.JAG HOPPAS ATT NI ANDRA NJUTER AV DEN.FÖR ATT DEN ÄR SUPERGOD.SMAKLIG MÅLTID FÖR DOM SOM SKA GÖRA EN CHEESECAKE.
penna Skrivet av Bakabaka
vet ngn om det blir godare med eller utan lime/citron i? vilket föredras?
penna Skrivet av Krstin
Tycker att denna cheesecaken är den bästa. Barnen älskar den, var lite försiktig med mängden citron. Serveras med färska hallon. Gott!!
penna Skrivet av Petra pettersson
Den är jätte god och är lätt att göra redan andra ggr.
penna Skrivet av annie
godaste cheesecaken jag har ätit på länge och superenkel att göra oxå!(:
ett tips är att man kan krossa kexen i en mixer elr nåt om man vill, de går fortare då...
penna Skrivet av Marie
Den här cheesecaken är toppen :) Har gjort den i några år nu och den blir alltid lika god. Jag skippar citronen och kör den lite mer naturell. Jag brukar även dekorera den men lite olika saker i stället för att bara ha digestive kex uppepå :)
penna Skrivet av Sara
Lägg plastfolie i formen först om det smakar plåt annars.
penna Skrivet av Susanne

Svar till MN: Tack för bra tips! Ja detta är en glasstårta, det finns andra recept på cheesecake som inte är glasstårtor.

Svar till Diana 14 år: Har aldrig varit med om detta, jag har inga formar som inte tål att frysas. Men du kan säkert skära bort det närmast kanten om det smakar konstigt där, det borde räcka.

penna Skrivet av Susanne
Svar till maria: Det är ingen mening med att ha i gelésocker och gelatin i en glasstårta. Däremot finns det andra recept på cheesecake som inte ska vara i frysen där man använder gelatin.
penna Skrivet av Diana 14 år
Jag tror inte att min form är frys säker för när jag hade gjort färdigt allt och drog fingret i formen smakade det plåt men nu kan jag inte göra nått haha .. Nu får den stå i frysen ändå.

En fråga smakar det bara plåt på kanterna för då kan man ju skära runt?
penna Skrivet av MN
Jag brukar göra denna i mindre portioner istället för en stor kaka. Smular ner digestive i dessertskålar eller liknande, häller i smeten och smulad digestive ovanpå. Så mycket smidigare och lättare att äta direkt ur frysen :) Fast överlag tycker jag detta räknas mer som glass än cheesecake...faktiskt..
penna Skrivet av maria
hej,skulle man kunna lägga i gelesocker eller gelatin,för säkerhets skull?
penna Skrivet av Lena
Idag har jag gjort cheesecake ,den var jätte god.
penna Skrivet av Stina Svedberg
Jättegod cheescake, dock måste den upp tinas lång tid innan man kan äta den. Var försiktig med mängden citron du har i den, gillar man citron tar man mycket, annars räcker det bara med nån droppe. Citron smaken får ej ta över handen som den gjorde för mig..=)..
penna Skrivet av Susanne
Svar till sonia: Det finns olika typer av recept på cheesecake och detta är glasstårta-varianten. Men det finns en annan variant som är mjuk som en vanlig kaka men jag har tyvärr inte hunnit få upp ett recept på en sådan ännu men det finns säkert om du googlar.
penna Skrivet av sonia
efter 5 timmar i frysen så ställde jag ut den för upptining före servering..men varför blir den som glass???alltså den var hård och smakade glass!!!ska inte cheesecake vara mjuk som wen vanlig kaka???
penna Skrivet av Åsa
Mixade i krossad daim, skippade citronen! Dock blir det bakad botten nästa gång. Så gott det var! Rekommenderas!
penna Skrivet av Mpers
Har gjort denna i flera år men i julas krossade jag pepparkakor istället för digestive och det var jättegott. Passar extra bra sådär i jultider.
penna Skrivet av laktos
Är laktosintolerant. Skulle ändå så gärna vilja göra en variant. Vilken ost ska man använda i stället för philadelphia?
penna Skrivet av Susanne
Svar till baktanten: Jag tror inte den hänger ihop om du har dubbelt så mycket digestive under. Då blir det bara massa lösa smulor på botten. I så fall får du nog titta på något annat recept där man blandar kaksmulorna med smör och gräddar i ugnen. Varför vill du ha en tjockare botten? Ja du lägger in hela formen med kanten i frysen och du kan gärna plasta in den eller lägga aluminiumfolie över så att du skyddar tårtan från is och annat du har i frysen.
penna Skrivet av Susanne
Svar till hallon: Det går nog bra både med och utan citron, hallon och citron fungerar ju också ihop men det är ju gott även utan också.
penna Skrivet av Mmmm
Den blir super god :D
penna Skrivet av hallon
om jag ska blanda i hallon i glassen, bör jag då skippa citronen?
penna Skrivet av baktanten
Kan jag skippa att ha digestiv både över och under och bara ha allt längst ner för att få den tjockare? När man fryser in den, lägger man in hela formen då (om jag har en med löstagbar botten) eller bara med botten? ska jag plasta in den eller liknande om jag ska ha den infryst i en vecka?
penna Skrivet av yasmine
kanon god blev den
penna Skrivet av ka
Två påsar saffran i glassmeten samt pepparkakor istället för Digistive ger en fantastiskt god juldessert!
penna Skrivet av Catarina
har just gjort klart cheesecaken...
ser otroligt smarrigt ut. men i stället fördigestivekex på toppen så la jag blåbär och hallon..
väntar på att få mig en liten smakbit.
GOD JUL!
penna Skrivet av morran
Har precis ställt in den i frysen (det behövs alltså ingen UGN!!!) :) Ska ha den som efterrätt på julafton så jag använde pepparkakor istället för digestivekex, sen blandade jag i lite lingonsylt i smeten. Tror det blir Jättegott!! GOD JUL!
penna Skrivet av Hanna
Vilken grad ska ungen vara på? :S
penna Skrivet av Duoc
Jag gjorde den här idag, och den blev jättegod! Det smakade faktisk som cheesecake så fort jag hade blandat inn citronskal och citronjuicen! Före citronen kom inn i bilden tvekade jag starkt på att det var en cheesecake... så jag rekommenderar citronen om man vill ha den där cheesecake-smaken. Vet inte varför citron står som "eventuelt"...
penna Skrivet av Stina Svedberg
Underbar,billig samt lätt att göra.
Men innan man serverar den bör man tinat upp den nån timme innan=)..
penna Skrivet av vlora
ett jättebra recept, jag är nöjd =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till anna: Jag förstår inte alls hur du gjort? Om du haft formen i frysen i 5 timmar som det står i receptet är det omöjligt att det rinner ut eftersom allting har fryst till glass. Skriv gärna igen! Är receptbeskrivningen otydlig?
penna Skrivet av anna
jag gjorde denna recpt men den misslyckades totalt när jag tog ut den ur formen så rann hela smeten som en basäng.jag som hade hållit på med den jätte långt tid sedan dekorerat den med frukt och gelatin!!! jag blev välidigt besviken och mina gäster serverade jag de den.såg ut som en röra jag rekommenderar inte detta recept!!
penna Skrivet av Nilla
Ett jättebra, jättelätt recept!
Jag har alltid mixade hallon i när jag gör detta receptet, det blir jättegott!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Rob: Ja det finns flera stycken kommentarer (om du orkar läsa) från personer som gjort cheesecaken med pepparkakor och tyckte det blev jättegott!
penna Skrivet av Rob
Är det nån som testat med pepparkakor i ställetför digestivekex?
penna Skrivet av Syllo
Gud vah gott det vah :P ska göra det på födelsedagen :D
penna Skrivet av Andy
Min favvo cheesecake, underbart gott o mättande
penna Skrivet av jo
de va inge gottt :(
penna Skrivet av KåE
grymt gott. vi älskar det!
receptet var perfekt!
penna Skrivet av Amanda
Detta är en kaka man gör när man skall få besök eller när man vill att sambon skall vara lite extra glad i en. :)
Tack, för ett jättebra recept!!
penna Skrivet av alicia
den här cheescaken är det godaste jag nånsin har ätit fast jag bara är 13 år så var den inte så svår heller (xd)värdens goaste kaka
penna Skrivet av nadja;)
bra tips är att ha i lite dajmbitar i glassen.. supergott och blir alltid populärt :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hani: Efter en timma är cheesecaken fortfarande rinnande, kanske kan du servera den efter 3 timmar. Visst kan man äta den efter en timma men då är det snarare en kall gräddsmet du serverar och inte glass. Det tar några timmar innan det blivit glass.
penna Skrivet av Hani
Måste den vara i frysen ca 5 timmar? Kan jag inte lägga den ca 1 timme sedan ta ut den och servera den?
penna Skrivet av S..
underbart recept!!!!!!! Friskt recept och jag anv'nde mig utav philadelphia light och det smakade utmarkt. Ett tips 'r att mosa hallon, jordgubbar eller dylikt till en sås och ha på toppen i slutet. MYCKET GOTT, MåSTE PROVAS!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Karin: Du kan smaksätta glass-smeten med lite vad du vill (t.ex. blåbär, hallon, jordgubbar) för att få olika varianter på det här receptet. Sedan kommer jag snart göra recept på en annan typ av cheesecake som man inte har i frysen. Vill du hitta andra recept på cheesecake just nu rekommenderas google. ;)
penna Skrivet av Karin
Fler recepter på cheesecake??
penna Skrivet av Susanne
Svar till mia: Ja senast när jag gjorde cheesecaken tog jag med citron och den blev då ännu godare tyckte jag och mina gäster. Det finns även andra som kommenterat tidigare att de provat med citron och det blev ännu godare så läs gärna kommentarerna.
penna Skrivet av mia
ni som har gjort denna ... tillsatte ni citron.. och om ni gjorde det blev den god ?
penna Skrivet av Annika
En helt underbar Cheesecake och busenkel att göra!!!
Citronen gjorde susen och färska blåbär därtill smaka bara mer,mer...
penna Skrivet av Emma
Detta måste vara en av den godaste cheesecake jag har smakat:) Ska absolut göra den fler gånger :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Det är inte så svårt att vispa grädde. Du kan ju alltid prova att vispa 1 dl grädde först, du märker när den blir tjock när inte grädden rör sig så snabbt runt elvispen längre. Har du en gång lyckats vispa grädde så kan du det sedan. Vispa därefter resten av grädden. Om du vispar grädden för kort tid så att den är för rinnig - vispa mera. Har du vispat den för lång tid så den är alldeles för hård och tung då kan du vispa ner mjölk. (Färdigvispad grädde har jag inte provat till cheesecake så jag vet inte vilken mängd, däremot har jag smakat och den var inte så god så mitt råd är att du lär dig vispa grädde.) Lycka till!
penna Skrivet av Anna
har en fråga!

kan man ej använda färdigvispad grädde istället för jag är rädd att misslycka med grädden och i såfall hur mycket (dl) behöver jag??
penna Skrivet av Anette
Det var jättegott och enkelt recept.
penna Skrivet av Madelaine
Det är första gången jag gör cheesecake..Men jag säger bara det var lätt att göra det,så det blir fler gånger..Den var god med citron smak.Tack för ett lätt recept på cheesecake.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Filip: Haha :-) ja det är flera som hört av sig och vill att jag ska leverera färdig mat och bakverk men tyvärr har jag fullt upp bara med sajten!
penna Skrivet av josepfine
den var GOOD!!!!!!
penna Skrivet av Filip
Hej, recepten.se jag vill beställa en Cheesecake idag 11:00 , Många Hälsningar , Filip Staffansson !
penna Skrivet av Eva
Hej!

Vill tipsa om laktosfria glassbloggen...
penna Skrivet av Malin
Underbart recept! Jag har aldrig gjort Cheesecake förut men det blev jätte gott! I love it!
Tack för gott recept!<3
penna Skrivet av Susanne
Svar till Åse: Ja du kan köra glass-smeten i glassmaskin, men kör den inte hårdare än att den är mjuk så du kan hälla den i formen så den får en jämn yta som du strör över digestivekexen och så ställer du in den i frysen någon timme. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Susanne
Svar till mari: Ja du kan blanda i det i glass-smeten eller också kan du servera hallon och blåbär till den färdiga cheesecaken.
penna Skrivet av åse
Denna har jag gjort hundratals ggr och är ju verkligen kanongod men tror du/ni man kan köra den i glassmaskinen?
penna Skrivet av mari
kan man ha hallon och blåbär
penna Skrivet av Caroline
En underbar tårta. Tillsätter man rivet citronskal blev den ännu godare och syrlig.Prova att ta sockerfria digestivekex. Tårtan behöver stå framme lite längre än det står
penna Skrivet av Susanne
Svar till vikan: Hur menar du?
penna Skrivet av vikan
kommer den inte att smälta då?
penna Skrivet av Michaela
jag har aldrig förut bakat cheescake men denna var super enkel och helt gudomligt god, smakade på smeten innan jag satte den i frysen och mamma mia, det borde du också göra! :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Eva Johansson: Ja glassen är ganska söt vilket iofs är ganska gott men man kan om man vill ta mindre socker i glass-smeten, men mindre än 0,75 dl skulle jag nog inte rekommendera. Hur sött man vill ha är en smaksak förstås!
penna Skrivet av Eva Johansson
Lätt att göra och mycket gott! Eftersom glassen blir ganska söt (jag hade inte citron i) så var det väldigt gott med rikligt med osötade bär till. En höjdardessert!
penna Skrivet av marina
den här är helt galet gudomlig!!!!! måste prövas, det går inte att misslyckas. WOW säger jag bara!!
penna Skrivet av ika
Bästa cheesecaken!! Tips är att man kan byta vispgrädde mot mellangrädde(27%) och anv Philadelphia Light utan att man märker ngn skillnad!
Passerade hallon till är gudomligt!
penna Skrivet av sandra
Det här är en av mina favorit recept. jag gör alltid den här cheesecaken när jag ska bjuda på något gott. Jag älskar den!!
penna Skrivet av Jessica
Den grymmaste cheesecake jag nånsin smakat. Absolut det bästa betyget det går att få.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Linus: Ja. Det är ett bra test på att man vispat äggvitorna hårt - att man kan vända upp och ner på bunken. Jag ska kanske förtydliga det i receptet.
penna Skrivet av Linus
Ska äggvitorna vispas så hårt att man kan vända upp och ner på bunken?
penna Skrivet av Veronica_80
Det här var något som jag verkligen kan rekommendera. Väldigt lätt att göra och underbart gott. Passar pefekt att bjuda både stor och liten på- glass går ju oftast hem hos alla. Fast här i lite elegantare variant. Lycka till!
penna Skrivet av Mums
Prova med att lägga till rivet skal och pressad saft av en citron så blir det supergott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till frida: Ja du kan ta kesella. Svar till Jessica: Ja det här är en glassvariant, det finns andra cheesecakes också som inte är frysta. Jag ska lägga upp recept på det med så småningom.
penna Skrivet av Jessica
Den var jättegod, men cheesecake vet jag inte riktigt... Smakade bara vanlig glass.
penna Skrivet av frida
Hej! Går det bra med kessella i stället?
penna Skrivet av Angelica
Jag gjorde cheescake för första gången och det var jättelätt och den blev jättegod :) blev väldigt omtyckt. Passar jättebra när det är lite varmare ute,smakar precis som glass.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Rulta: Nej man måste inte ha löstagbara kanter, det som är bra med det är att det blir smidigare - lätt att ta bort och så kan man lätt servera den. Men annars kan man frysa in i vad som helst, men då får man kanske servera med kniv och sked istället för tårtspade och man kan inte ta lika snygga bitar, men smakmässigt blir det samma. Med bakplåtspapper borde det ju gå att lyfta upp den. Även plastfolie borde fungera, kanske bättre eftersom man slipper vikta kanter som annars glassen kommer fastna i.
penna Skrivet av Rulta
Måste man använda form med löstagbar botten? Går det inte lika bra att klä in en vanlig rund kakform ordentligt med bakplåtspapper?

Jag är så sugen på att slänga ihop en cheesecake men killens kök är inte lika...utrustat...som mitt är. Och btw så brukar jag alltid blanda ihop bottenströt med lite smält smör som får stelna till en riktig amerikansk cheesecake-botten!
penna Skrivet av Ida
Denna Cheesecake går hem hos alla. Den är enkel god och man kan göra den mer än en vecka före. En riktigt toppen efterrätt. =)
Alltid risk att man tar för mycket och blir super mätt =)
penna Skrivet av Blå
Underbar kaka, räcker till 8 STORA portioner. Mycket gott att göra en hallonsås till. Koka upp frysta hallon med lite socker. Den syrliga såsen bryter gott mot den söta kakan.
penna Skrivet av Nadire
super gott kaka faktiskt
penna Skrivet av emma
ska baka detta snart:) första gången ja gör cheesecake , hoppas de blir gott =)
penna Skrivet av Issa The Queen
Gjorde den nyss. :> Min är inne i frysen just nu, så får se hur den blir när den är klar. :D Säkert perfekt, eftersom det är jag som gjort den.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Caroline: Det blir säkert gott med choklad.
penna Skrivet av Caroline
Detta recet verkar super gott, jag ska testa att baka den ikväll! Jag bara funderar på om det skulle vara gott att hacka en halv marabou chokladkaka och blanda i smeten?
penna Skrivet av Emilia
Jag hade i 2 msk citronsaft och hackad vit choklad! Det blev helt otroligt gott!! :D
penna Skrivet av Anna
Åhh, helt klart den godaste cheesecake jag ätit! Receptet har gått vidare till många som frågat efter det.. Härligt att man själv kan välja vad man vill ha i och så. Själv la jag i röd karamellfärg så att den fick en härlig rosa färg, till det la jag i blåbär vilket var supergott! Men jag funderar på, har du kanske testat att göra botten med smör, så att den blir fast som på andra cheesecakes? Jag funderar på om det skulle funka på denna, eftersom det lutar mot glass? Iaf, SUPERGOTT!!! =)
penna Skrivet av Lene
Jag serverar alltid denna med mixade frusna bär, oftast hallon eller jordgubbar. Det blir riktigt gott!
penna Skrivet av Matilda
Mmmm... jag gjorde min med 1 dl ljust muscacadosocker och 1 dl strösocker. Lite lätt kolasmak! Smaskens!
penna Skrivet av Karin
ååh, himelskt god den var, första gången jag bakar den, muumss :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Amanda: Det är inte jättenoga. Vispa grädden som om du skulle serverat den till en efterrätt, så att man klicka upp den utan att det rinner.
penna Skrivet av Amanda
Jag undrar: Hur hårt ska gräden vara vispad?
penna Skrivet av Martin (igen)
Tjena!
Dumma mig, glömde ju skriva! xD
Men det blev OTROLIGT gott med hallon och blåbär i!
Jag rekomenderan skarpt det här receptet! ^^

Älskar alla dina recept och använder dom ofta!! ^^
//Martin
penna Skrivet av Hannah
Gör ofta denna cheesecaken, älskar den! Brukar blanda i lite jordgubbssylt i smeten, blir jättegott! Sist provade jag att blanda i "mariannekross" Underbart gott!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Martin: Det låter gott, du får gärna återkomma om hur det blev! Kul att du tycker om mina recept!
penna Skrivet av Martin
Jag gjorde den här chessecake:n!
Men jag hade bara 2,5 dl vispgrädde till hand, istället för 3 dl, så hoppas att det blir gott..
Jag blandade också i 250 g hallon/blåbär, jag hoppas att det blir gott, jag återkommer om det ;)
Om det är gott får du grärna lägga in det som variationstips, Webmaster.

Tack för alla smarriga recept!
//Martin
penna Skrivet av jennie
jag hoppar över äggvitorna utan blanda äggulorna + socker. det blir jättegott
penna Skrivet av Wilma
svar till frida: ha bara pepparkakor och ha dem bara på botten. blanda också i rårörda lingon. Super smarrigt och väldigt hög mysfaktor i jul
penna Skrivet av Frida
Funderar på att blanda pepparkakor och digestive, passar ju nu i jul, någon som provat?
penna Skrivet av Anna
Gjorde denna till min födelsedag, alla älskade den! :D Istället för att ha digestivekex uppe på tårtan, ha bär på istället, både hallon och jordgubbar var gott!
penna Skrivet av Camilla
Finns inget godare än denna cheesecake:D
penna Skrivet av Angelica
Åhh så gott! Även kallad finsk ostkaka och är bland det godaste jag vet!
penna Skrivet av Clara f12
sååååååå god
och så enkel att göra
penna Skrivet av Linda
Jag gjorde denna med lite röd karamellfärg i ser helfestligt ut!! :) Både gott och lite roligt såhär inför Halloween!
penna Skrivet av suzi
jäätte god! lägg i lite färsk basilika, blir himmelskt gott, lovar!!
penna Skrivet av mamma Eva
Himmel vad god den var!!!
penna Skrivet av Ann-Sofie
Min favorit!
Alla älskar att bli bjudna på denna!
penna Skrivet av Bettan
är du en lakrits älskare som jag? krossa då turkisk peppar till mindre bitar o blanda i! ren njutning! ;)
penna Skrivet av Fia
En klar hit, alla gillar den små & stora, passar fest och vardag
penna Skrivet av Emma
Bäst! man kan ha olika smaker i , jag brukar lägga i blåbär som jag då har mixat..eller en favorit är passionsfrukt (tänk dock på att ta bort fröna , lite pill men helt klart värt det) Jordgubb är också gott.

Verkligen om man inte provat detta så har man missat nått. Folk som säger att dom inte gillar cheescake är knasiga..fast denna smakar mera glass! PROVA!
penna Skrivet av Cinna
Älskar denna glasstårtan !! Minns att en släkting till mig gjorde den för ca 15 år sedan & sen dess har den varit en favorit i vår bekantskapskrets !!
penna Skrivet av Clara
Tjo! denna kaka var jättego!!
Jag är 12 och till å med jag kan göra den
penna Skrivet av Susanne
Svar till Andreas: Grädden vispas fluffig och fin som du skulle ha vispat den om du skulle serverat vispad grädde till en efterrätt t.ex. Alltså lite lagom hårt vispad. Att vispa äggvitorna hårt betyder att du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att äggvitesmeten rör sig.
penna Skrivet av Emma
Jag har bakat den här kakan och har aldrig misslyckats. Så enkel och så god. Tack för ett underbart recept och för en suverän hemsida! :)
penna Skrivet av Andreas
Vad menas med att vispa äggvitorna hårt?
Och vilken konsistens ska grädden vara i?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Louise: Man kan garnera med physalis, blåbär, hallon, hackad eller flagad choklad m.m.
penna Skrivet av lotta
jätttttttttttttte goooooood!!!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Louise
Man blir verkligen poppis bland sin omgivning när man bjuder på en sån här fantastisk tårta!

En sak till.. är det någon som har ett bra tips på någon annan frukt man kan ha ovanpå? Så det blir en liten förändring på den.. är lite trött på att ha jordgubbar till varje gång..
penna Skrivet av Ehlina
Vi gjorde denna utsökta kakan till midsommar o de blev verkligen succé. Fanns inte en smula över.
penna Skrivet av Melika
GRYMT GOD
penna Skrivet av Anna
Om man inte gör den här kakan missar man verkligen något!

Såå otroligt god att jag finner inga ord att beskriva den.

Det är väldigt gott med philadelphia 5 % och milda visp 20 %.
Sen är det riktigt smarrigt med varma hallon och jordgubbar!
penna Skrivet av emelie
jag brukar ha i daimkulor det är också jätte gott om man tycker om när det är sött
penna Skrivet av Carro
Det är jättegott med mandarinklyftor(på burk) i botten !
penna Skrivet av Susanne
Svar till Tres: Det låter jättegott! Du får gärna skicka receptet med mer exakta mått och instruktioner. Håll musen över "Recepten.se" i menyn överst och klicka sedan på "Kontakt" så kan du skriva till mig.
penna Skrivet av Tres
En sås som är jättegod till (för sås är alltid ett plus till cheesecake) är hallonsås med passionsfrukt. Ett paket hallon, två passionsfrukter, vatten och socker. Koka upp. Finemang!
penna Skrivet av Susanne
Hallonsås tror jag skulle vara gott, eller bara färska (tinade frysta) hallon.
penna Skrivet av Louise
Kan man ha någon slags sås till ??
penna Skrivet av Elin
Maräng i botten är mycket godare
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sky: Ja det kan du göra, men det kanske blir för tjockt lager med digestive då så det kanske är bättre att du bara tar hälften av mängden digestivekex i receptet då.
penna Skrivet av Sky
Går det att lägga all digestive smulning på botten och låta toppen av cheesecaken vara plan?
penna Skrivet av Ingalill från Lövestad
Fick detta recept för många år sedan av min väninna Kerstin från Ystad,mina barn och barnbarn bara älskar den,det är en stående efterätt,,lätt att göra ,ni misslyckas inte och ni blir poppis i ert umgänge..Lyck till.
penna Skrivet av Linda-Marie
Denna är den GOOODASTE glassen/tårtan som finns! Tack sååååå mycket för receptet, å tack å lov för internet! ;)
Glad Påsk på er!
penna Skrivet av Daniel
jag brukar även krossa två stycken dubbeldajm och blanda i smeten innan jag häller den i formen. blir RIKTIGT gott.
penna Skrivet av fest fixaren
Perfekt lagom efterrätt, även grymt god!
penna Skrivet av NyLivsglädje
Tack för ett underbart recept. Älskar denna sida, den är välbehövlig för en ungkar som måste lära sig att göra lite mat själv :D
penna Skrivet av bakarna
jag ock min syrra är grym på att baka cheesecake
blev hur god som helst:)
penna Skrivet av Anonym
jag älskar verkligen cheesecake, den är så grymt god !!!
penna Skrivet av Anonym
Mycket god cheesecake, den godaste jag har ätit om jag ska vara ärlig =) . Ni kommer inte att ångra er.
penna Skrivet av KattiZ
Jag vill bara tipsa Er om att receptet fungerar utmärkt även med lättare produkter. Jag köpte istället för 38% grädde en 20% & valde en Philadelphia Light istället för den fetare varianten. Blev hur lyckad som helst.. inga andra förändringar, utan gjorde allt annat enligt receptet. ;)
penna Skrivet av MARIE
GLÖMDE GRÄDET MEN GOD ÄN DÅ :=)
penna Skrivet av ramisa
så underbar god bästa recepten på cheescake NI MÅSTE PROVA
penna Skrivet av Ingela
Ett tips jag har hackat choklad i, en 200g marabou man kan ta vilken smack man tycker bäst om kanon gott
penna Skrivet av Marie-Louise
Det godaste jag nånsin ätit!
Som sagt, det tar alltid slut.
penna Skrivet av Jessica
ett tips den blir jätte god om man lägger till bär med mums
penna Skrivet av Annie
Det här är billigt supergott och enkelt^^
penna Skrivet av Anna
Kanonrecept - enkelt, gott och uppskattat av alla gäster! Tar alltid helt slut.
penna Skrivet av Eva Johansson
SOm jag älskar denna cheesecaken, jag har den alltid på kalas, nu till julen blir den med pepparkakor, många frågar om receptet!
penna Skrivet av Susanne
Tack för ditt tips Maria, jag har lagt till det i receptet.
penna Skrivet av Maria
Ett litet tips såhär i juletid: byt ut digestiven mot pepparkakor. Det blir otroligt gott :)
penna Skrivet av Micke
Den var riktigt god!!! Tack för tipset!!!
penna Skrivet av Anette
Extremt god!
penna Skrivet av Margaretha Sörensen
Våra gäster i lördags kväll uppskattade denna väldiga! Får dela med mig av receptet. Lätt att göra, smarrig att äta.
penna Skrivet av anne
man kan absolut lägga lite smör med kexen. gärna lite kanel också. smarrigt!!!
penna Skrivet av mikymike
blev bjud på detta recept för ett par år sedan och oj vilken upplevelse, tänkte prova på och göra det själv önska mig lycka till :)
penna Skrivet av Tezz
om man gillar mango och kiw är deta mkt gott till detta. !!
penna Skrivet av Annie
Läste att man kunde blanda ca 50g smält smör med kexsmulorna och sedan trycka ut det i botten av formen, någon som testat detta? Är det lika gott som original receptet här?
penna Skrivet av Till Jessica
Du behöver absolut inte kasta cheesecaken..
Jag brukar också få lite klumpar i smeten pga ph.osten...men det försvinner..KASTA ingenting :)
penna Skrivet av Helena
UNDERBAR,det är det enda sättet jag kan beskriva denna goda cheesecake på...Ni MÅSTE prova den..
Jag brukar severa med lite tinade hallon till,hallonen ska vara lite rinniga och ljumna,hallonens lite syrliga smak är underbar när den möts av cheesecakeens söta ljuvliga smak..PROVA..
penna Skrivet av *******
Min favorit ! Ni måste prova den! mycket gräddig och god!
penna Skrivet av Lina
Har gjort den här cheescaken många gånger,, och blir alltid lyckad ;) Alla ni som inte har provat; MÅSTE prova!! :D hejdå. Puss
penna Skrivet av Sofie
Favoriten på fester, det går även bra att ha i en hackad dubbel daim.
penna Skrivet av L-chan
Jättegott! Hela familjen älskar den!
penna Skrivet av FH
kanonbra recept,har gjort en om dan sen jag hittade receptet(4 st. mao) och dessutom kan jag tipsa om användandet av kesella lätt (1% fett) går alldeles utmärkt för den som vill hålla nere på fettet. halverade även sockermängden, vilket oxå funkade bra. dock kan det vara på sin plats att nämna att kakan fryser hårdare med mindre socker i. testade även Em's tips med blåbär, en klar fullträff:)
penna Skrivet av Anneli
LOVE IT! Frysta hallon i smeten är ett hett tips!
penna Skrivet av Linda
Åhh mmm mums..Det va så gott! vi åt hela på en gång!..Ska baka flera gånger..
penna Skrivet av Em
Så himla gott! jag mosade lite blåbär och hade själva saften i smeten så att det blev lite lila..det såg mysigt ut och sedan serverade jag det med färska blåbär..smarrigt! REKOMENDERAS
penna Skrivet av Linus
Ett stort tips är att byta hälften av digistive kexen mot daim. Kakan är fantastisk i vanliga fall men med daim blir den gudomlig
penna Skrivet av tommy
Det är så j-la gott..mmmmm
penna Skrivet av Susanne
Svar till Emma: Ja du kan ha den åtminstone i 3 månader i frysen om du vill. (Se tips.)
penna Skrivet av Emma
Ska imorrn göra testa detta receptet, men jag undrar om man kan ha den inne mer än ett dygn i frysen? Hoppas att jag får svar i tid.....:D
penna Skrivet av stina
Varje gång man äter den så blir man lika fövånad.... den e så otroligt god!
en variant är att riva i lte citronskal eller bara ha i lite citronsaft...
Denna cheesecake ska serveras med mixade hallon å björnbär....mmmmm =)
penna Skrivet av Pernilla
Mycket bra recept och cheesecaken blev mycket bra och god....mums :)
penna Skrivet av Anonym C
Asså några tjejer i klassen bjöd oss på cheesecake de va as gott MUMS hah nästan alla börja bråka om den bästa ostkakan jag nånsin ätit mums filibaba:p ANONYM C
penna Skrivet av Carina
En personlig favorit i vår familj! Men det ska vara tinade hallon till... Mums! En fördel om man gillar glass, eftersom den är glassliknande.
penna Skrivet av Shirin Majed
Godaste Tårta är det.Jag älskar den.
penna Skrivet av Erika
Den är riktigt god!
penna Skrivet av Dessi
Nu ska jag bryta mönstret (alla tycker ju att tårtan är jätte god) Jag tycker inte att den var speciellt god. Den är ju inte äklig, men absolut inget i min smak. Min mamma gillade inte heller den så mycket. Killen tyckte dock att den var god.
penna Skrivet av Susanne
Vispa grädden så att den är lite "lagom", så som man brukar ha den när man äter vispad grädde till någon efterrätt.
penna Skrivet av Dessi
Ska man vispa grädden hård eller ska den fortfarande vara typ rinnande?
penna Skrivet av Susanne
Nej precis som Milla Nilzon skrivit så är receptet rätt. Det är inte heller på något sätt ovanligt att vispa äggulor med socker. Det är många bakverk som man gör så.
penna Skrivet av Milla Nilzon
Nope äggen är HELT rätt i receptet....
penna Skrivet av Tess
Tror Sofy menar att det står fel i receptet. Det är äggvitorna inte äggulorna som ska blandas med sockret. Detta har jag uppmärksammat i alla andra recept på chessecake som innehåller ägg.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sofy: Jag förstår inte alls vad du menar med att äggulorna och äggvitorna har bytt plats???
penna Skrivet av Sofy
"äggulorna" och "äggvitorna" har bytt plats, vilket gjorde att jag sumpade 3 ägg innan jag upptäckte det! annars var resultatet jättesmarrigt!!
penna Skrivet av Lotta
Nu ska jag försöka mig på den! Imorronbitti kan jag ta och äta den till frukost :p
penna Skrivet av Karol
Smidigt att göra dagen innan, men den räcker till fler än vad som anges i receptet, cirka 10-12 personer. Smaskens!
penna Skrivet av cheseecake lover =)
Mycket god cheseecake!
penna Skrivet av ullisch
jag ska gröra den här nu, få se vad det blir av den..
penna Skrivet av Malin
Jag ville bara säga att jag gillar den här sidan skarpt! Har just gjort cheesecaken och hoppas den blir god. Brukar surfa runt på sidan för att få inspiration!
penna Skrivet av Hanna
provade den för första gången igår. Är fast! Jättegod!
penna Skrivet av fredd
flummit skriver recept visa i hop med det andra de andra vad cheesecake e ruggit gott dock , så jag får väl försöka att förstå mej på receptet
penna Skrivet av Sabina
cheesecake är så jävla gott asså jag skulle kunna äta det varenda dag men då får jag ont i magen säkert
penna Skrivet av Magga
Det blev jätte god..Finns det fler cheesecake recept?
penna Skrivet av Siren
det ar fett gatt, alskar cheesecake mmmmmmhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
penna Skrivet av *onyttig*
JÄÄÄTTEGOD! har bakat den hur många ggr som helst nu
penna Skrivet av Susanne
Svar till Magga: Man måste ingenting ;) Tar du inte kexen blir det som vanlig glass bara.
penna Skrivet av Magga
Måste man ta kexen?
penna Skrivet av gottegris
Så otroligt god!slurp
penna Skrivet av sockersöt
mm... jättegod cheesecake, ett tips: skär den direkt när du tar ut den ur frysen annars smälter den :S
penna Skrivet av Susanne
Istället för philadelphiaost kan du ta yoghurt (10%), ricottaost, mascarponeost eller någon annan gräddig färskost som du gillar. Det funkar också med ännu mera vispgrädde. Det blir förstås inte exakt samma smak men det blir säkerligen gott! ;)
penna Skrivet av Hanan
Hej.. vad kan man anvanda istallet for philadelphia ost?

Tack
penna Skrivet av elin
vi brukar alltid ha kiwisås(mixade kiwisar) till och det blir supergott=)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Cheezy: Ja det går bra. Den kan vara i frysen 3-6 månader.
penna Skrivet av cheezy
Kan man förvara cheesecaken i frysen under en längre tid så att det är bara ta fram när de oväntade gästerna kommer?
penna Skrivet av Susanne
Jättebra tips som flera av er kommit med! Smulade pepparkakor istället för digestivekex till jul och olika bär och frukter som passar till! Tack för alla tips!
penna Skrivet av Susanne
Svar till "Stans bästa bagare!": Ja den är väldigt god och den smakar inte ost alls, smaken är gräddig glassmak! Löstagbara kanter på formen är bra för då blir det lättare att ta, men du kan använda en "vanlig" form också.
penna Skrivet av mumsigt
Istället för kexen så smula krossade pepparkakor på , perfekt till julafton :)
penna Skrivet av Stans bästa bagare!
Är kakan verkligen god? Jag är lite skeptisk mot att den ska smaka för mycket ost?, gör den det? Och måste man ha en löstagbarbotten?
penna Skrivet av Bagare Bengtsson
Jäte god! Passar med kiwi, hallon eller svartavinbär ovanpå.. =)
penna Skrivet av Cheesecake xD
Jag åt detta för första gången hos min faster.
Skit gott. Sen har jag börjat baka det själv. Rekomenderar detta recept! Älskar cheesecake!
penna Skrivet av Anne Panne
Det är klart det godaste jag ätit.. :-)
Något som alla måste prova.. Lycka till
penna Skrivet av cheesecake =)
Har bara ätit cheesecake en gång i mitt liv och den var färdigköpt. Den var inte alls god! Men har aldrig smakat en hemmabakat, ska baka denna cheesecaken imorgon, hoppas att den smakar goottt!!
penna Skrivet av N.A
Jätte god , rekomenderar detta recept!
penna Skrivet av B.
Det e den basta kakan jag nagonsin smakat i hela mitt liv! Den e BAST!!!!
penna Skrivet av Gottegrisen
Jag måste säga att jag blivit sjukt beroende av denna goda kaka!!! Det finns inget godare!!!
penna Skrivet av Den nakna konditorn
Ett hett tips inför julen är att byta ut digestivesmulsbotten mot pepparkakssmulsbotten och att blanda i glögg i cheesecakesmeten, dosera glöggen efter smak. För att den inte ska bli för lös tillsätt några blad gelantin. Lycka till och God Jul.
penna Skrivet av CHEESECAKES ÄTARE
den var värkligen supergood xD
penna Skrivet av Lotta
Dekorerar den med kiwi, hallon & gröna vindruvor...sjukt gott! :-D
penna Skrivet av shiit
alla älskade den
penna Skrivet av AnnaRose
mmmmm sooooooooo delicious.den bästa kakan har jag ätit...........
penna Skrivet av tanncih
mmm it was delishes det va s**t gott!
penna Skrivet av lavi
tack så mycket det var gätte gått
penna Skrivet av Johanna
Okej. Tack så mycket!
penna Skrivet av Susanne
Det finns annars glutenfria digestivekex att köpa av märket Semper t.ex. Ta annars några andra söta glutenfria kex. Eller också strunta i kexen och gör bara glassen.
penna Skrivet av Johanna
Någon som har ett tips på hur man kan göra kakan glutenfri? Vad ska man använda istället för digistivekex?
penna Skrivet av hedda
yummyyyyyyyyyy
penna Skrivet av Åsa
Riktigt god !! och så lätt att baka , gästerna snackar fortfarande om den 2 veckor senare .
penna Skrivet av Lena
Mycket god. Enkel att göra. Jag ska ha den när jag fyller år.
penna Skrivet av carro
Ska testa å göra den idag.. så blir det till att testa den imorrn... kul =)
penna Skrivet av Ann-Sofie
Den bästa kakan/tårtan som finns... har bakat den sen barnsben och den är fortfarande lika smarrig och min favorit! Bli inte rädd för att den heter "cheese...". jag har konverterat många vänner som trodde den skulle smaka mycket ost... Så den rekommenderas varmt!
penna Skrivet av Charlotte
Lika uppskattad vid varje bjudning! Min Absoluta favorit...funkar minst lika bra med Philadelphia Light...Perfekt nu till Midsommar...Enjoy!!! *smaskens* :P
penna Skrivet av Marie
Brukar baka den här vid olika tillfällen. Det är den godaste cheesecake jag nånsin ätit. Perfekt för den som älskar glass.....Jammi!!!
penna Skrivet av anna
en somrig tårta, passar bra till midsommar.
penna Skrivet av Fredde
Good :) jag är bara 15 år och älskar att baka :):)
penna Skrivet av aida
Viktväktarna har liknande recept. Ännu godare, med tanken på att den inte inehåller lika många kalorier :) istället för grädde så tar man kessela vanilj, förra sommarn fanns det lime smak också...och så hoppar man över ägg-gulan.
super gott!!
penna Skrivet av sassy
=/ Hmmmm.... verkar väldigt goo efter att ha läst all rek. som finns me på denna sida.....skall testa det nån dag
penna Skrivet av Snoffla
Den här är sjukt god.
penna Skrivet av ajo
Jättegott!
penna Skrivet av Släkten på väg...
om man står dagen innan festen o upptäcker att man inte har någon form med avtagbar botten, finns det något annat man kan använda? pajformer el liknande? har aldrig bakat cheesecake förr...
penna Skrivet av Sari
tips till Jessica: vispa osten slät först innan du rör den med grädden så blir det inga klumpar...
penna Skrivet av Susanne
Jessica: När jag gjorde fick jag inga klumpar vad jag kan minnas inga stora iaf,men jag tror knappast du behöver kasta någonting. Har man bara goda ingredienser så brukar det bli gott ändå även om det kanske inte blir helt perfekt. :)
penna Skrivet av Susanne
Nej det är inga gelatinblad i det här receptet, men det finns säkert andra cheesecake-recept med gelatin. Den här cheesecaken är mer som en glasstårta.
penna Skrivet av Ninna
Vaddå gelatin? Står inget i receptet om det.
penna Skrivet av Jessica
Min smet blir liksom "klumpig" av osten... Försvinner det sen eller kan jag lika gärna kasta de tre cheesecake:arna jag frusit in till nyårsafton?
penna Skrivet av Bazz
Krille o Hedda: Ska man ha gelatinblad i cheesecake?
Isåfall, hur mkt?
penna Skrivet av Minthon
Wow fanns detta receptet på nätet, har själv fått de av min gudmor.

Joakim vissa kallar det glasstårta eftersom det är glass fast med ost i. Görs på samma sätt som glass kan göras.
penna Skrivet av Dana
jag är rädd, att smaka den :S
penna Skrivet av Ulrika
Hur länge kan man ha den här cheesecake i frysen innan den blir dålig? Och om jag gör den ett par dagar innan hur länge behöver den tinas innan servering?
penna Skrivet av Joakim
Alltså, varför kallar de cheesecake för GLASSTÅRTA? Det är väl ingen jäkla glasstårta? Cheesecake är väl just en Cheesecake, inget annat?
penna Skrivet av Krille o Hedda
Cheesecake är så himla gott! Vi lever för det här, det är våran passion. Glöm inte gelatinbladen ;)
penna Skrivet av Jenny
Cheesecake är så underbart gott, jag äter hellre det än någon annan efterätt. Till midsommar dekorerade jag tårtan med jordgubbar och daim som jag hade brutit i bitar. Över det strödde jag de överblivna digestivekex-smulorna. Både en fröjd för ögat och smaklökarna, kann jag lova :) Men jag kann också för de "cheesecake-frälsta" rekommendera Semifreddo, också mycket gott och lätt att variera.
penna Skrivet av Saga
Det lätt väldigt gott ska nog prova den :D
penna Skrivet av Anita
Testa den med lime i "smeten" och servera med färska jordgubbar!!!!
En höjdare kan jag lova
penna Skrivet av Johanna
Kan man ersatta vaniljsocker med nagot annat? Ar utomlands och de ha inte vaniljsocker har.
penna Skrivet av Carro
Till Fille:

Cake på engelska betyder tårta. Cookie är kaka. Så cheesecake betyder osttårta.
penna Skrivet av ismael
mycke go´ =)
penna Skrivet av Novalie
Smakar perfekt, perfekt till efterrätt.
Jag brukar lägga bär eller jordgubbsylt istället på cheesecake det smakar ännu godare..
prova ni!!!
penna Skrivet av Scatman
Sååå gott o lättlagat !två flugor i en smäll ;D ! I'm a scatman! biii papa parapoe papa parapoe !
penna Skrivet av Fille
Den här heter ju cheescake och då är den en kaka men jag tycker att den är mera som en tårta.
Absolut en 10 poängare!
penna Skrivet av Eve
jag tycker att den här kakan är jättelätt att göra och såå god! Om ni inte har gjort den här kakan, testa! Den är jätte god! Men det är bara vad jag tycker.
penna Skrivet av Kia
Jag tycker verklien den här kakan är super go. Den är lätt att göra och tar inte alls så lång tid. Det är en perfekt efterätt efter en god middag.
penna Skrivet av Sara
Supergod, jättebra recept det här! 5 av 5 helt klart! :)
penna Skrivet av Emma
SUPER! Betyg 5 av 5!
penna Skrivet av KALAS
HELT UNDERBAR! Fattar inte hur det kunde bli som gräddglass. Och digestivekexsmulorna gjorde den ännu smaskigare. Jättegott. :D
penna Skrivet av KR
Denna måste man prova göra! Verkar Bra!!
PS! Tack för en så här bra sida...!!!
penna Skrivet av smulan
Jätte enkel att göra & helt underbart god!
penna Skrivet av special
har aldrig gjort den men ska göra de...nån gång.
om ja gör den så kommer en bli godare än godast:D;)
penna Skrivet av eme
den är jätte god
penna Skrivet av Sandra
Godaste glasstårtan som finns :)
Riktig 10 poängare speciellt när ja gör deeen!! :D
penna Skrivet av Maria
Den blev jätte god, smakar som gräddglass.. mmmm
penna Skrivet av sofie
Det betyder att du efter att ha vispad grädden ska blanda ner det i samma bunke som du redan har blandat philladelphiaosten, äggulorna, sockret och vaniljsockret i.

Sedan ska du hälla i äggvitorna i samma bunke också när du vispat dom.
penna Skrivet av Susanne
Hanna: Vad är det du inte förstår?
penna Skrivet av Hanna
Jag förstod faktiskt inte vad det menades med det andra, med det andra som stod på recptet. Kan ngn förklara lite mer innan jag gör kakan ?? TACK
penna Skrivet av sötty
även om jag inte är den som skriver inlägg ofta så måste jag säga att det var den bästa kakan jag nånsins bakade...tack för receptet
penna Skrivet av Curt Mörlund
med light Ph-ost och 27 % vispbar gradde blev de en succe!
penna Skrivet av Tiggy
Snuskig!! En av mina personliga favoriter. Verkligen att rekommendera
penna Skrivet av Virre
En mycket smarrig kaka, lite mastig...men som på sitt sätt ger mersmak! Lätt att göra även om det krävs lite av kökets verktyg...måste bara testas!!
  1