Kommentarer till Cheesecake - Sida 1

"Recept på Cheesecake. En frusen glasstårta med digestivekex. Mycket god och även enkel att göra. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   3   4   5   6   nästa sida
penna Skrivet av Laura 2017-06-27 21:31
Hur länge kan man ha den i frysen ?
person Svar till Dalia penna Skrivet av Susanne 2017-05-31 17:36
Ja det går bra.
penna Skrivet av Dalia 2017-05-31 16:47
Hej! Jag insåg precis att jag endast hade 2.5 dl laktosfri vispgrädde och undrar om det går lika bra att använda 2.5 dl istället för 3?
person Svar till Therese penna Skrivet av Susanne 2017-04-17 14:24
Ja det går bra med vad som helst egentligen. Du kan också utesluta kexen, det är bara det att glassen då fastnar mer i formen men det lossnar ju när det smälter så inget större problem. Kul att du tycker om mina recept! :)
penna Skrivet av Therese 2017-04-17 13:44
Hej, Jag har inga kakor eller kex hemma, men tror du jag kan krossa lite corn flakes o använda som kaksmulor istället??

Tack för supergoda recept :), använder dom ofta
person Svar till Hanna penna Skrivet av Susanne 2017-04-05 15:47
Vad roligt att du tycker om receptet! Tack för bra tips, botten håller ju ihop bättre med smör och det låter jättegott med karamelliserad mjölk = kolasås på botten och gott och fint med bär!
penna Skrivet av Hanna 2017-03-31 13:48
Jag har gjort detta recept många gånger och blir lika nöjd varje gång. Brukar smälta ca 50g smör och blanda med digistivekexen sedan lägga all digistive på botten. Över digistivesmulorna brukar jag bre på karamelliserad mjölk, därefter "smeten" och sedan toppa med bär!
person Svar till Marita penna Skrivet av Susanne 2017-03-29 15:46
Trevligt att du tyckte om den! :)
penna Skrivet av Marita 2017-03-26 17:36
Fantastiskt god cheesecake
person Svar till Nuor penna Skrivet av Susanne 2017-01-26 13:11
Nej det har jag inte provat. Ägg är ju en standardingrediens i glass. Ägg smakar ju dock inget direkt men gör skillnad för konsistensen.
penna Skrivet av Nuor 2017-01-26 11:22
Hej har ni provat göra den utan ägg? Hur blir smaken då? Mvh
person Svar till Sami penna Skrivet av Susanne 2017-01-21 16:28
Nej det här är en frusen cheesecake och den ska inte gräddas i ugnen. En annan cheesecake som man gräddar i ugnen är klassisk cheesecake. I Sverige går det alldeles utmärkt att äta ägg som inte varit i ugnen. Salmonella i svenska ägg är nästan helt obefintligt.
penna Skrivet av Sami 2017-01-19 22:26
Hej,
Jag gjorde precis som receptet beskriver. Men jag undrar om vi kan grädda den i ugnen. Finns många recept på nätet som man använder ägg och sen går det till ugnen. Är det ett måste, att man grädda den i ugn om man använder ägg?
Hälsningar
Sami
person Svar till Karin penna Skrivet av Susanne 2016-12-02 16:23
Tack för jättebra tips!👍 Jag ska skriva in det i receptet!
penna Skrivet av Karin 2016-11-30 09:31
Tips! Cheesecake går även att göra mjölkfri genom att byta ut grädden mot sojagrädde och färskosten mot tex oatley "på mackan". Så kan även mjölkintoleranta äta den. Detta har jag precis gjort och det blev jättebra. 😊
person Svar till Darwin penna Skrivet av Susanne 2016-08-14 00:02
Tyvärr har livsmedelsverket valt att använda ordet vegetariskt = veganskt. Men de flesta svenskar har ju uppfattningen att vegetariskt är vad en vegetarian äter och då ingår ägg och mejeri, annars är man vegan och äter veganskt och då är det bara vegetabilier. Sedan finns en massa andra benämningar som mer tydligt definierar vad man anser ingå i kosten och inte, men jag har valt att bara använda mig av ordet vegetariskt som enligt mig och en majoritet av svenskarna innefattar ägg och mejeri. Sedan utgår jag från att alla som är inne på min sajt är läskunniga och då är det ju bara att läsa vilka ingredienser som ingår och välja bort det man inte vill ha. Enkelt. 
penna Skrivet av Darwin 2016-08-11 17:28
Receptet är visst vegetariskt, men däremot inte veganskt, i alla fall som jag har lärt mig. Det verkar troligt att den senare klacificeringen har uppkommit för att "Jag äter inte plantor som skuggat andra plantor!"-purister (*ironi*) ska slippa insinuerande frågor som "..men, du dricker väl mjölk? Det äääär ju så viktigt att få i sig kalcium!" Och skulle de ändå få den frågan kan de rättmätigen häva ur sig "Det har jag redan förklarat, din ¤%&!#¤ !! Vad är det du inte förstår?"
person Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne 2016-06-30 14:16
Det är ett medvetet val jag gjort att recept som innehåller mjölk och ägg är vegetariska eftersom de flesta vegetarianer äter det. Kul att du tycker om receptet!
penna Skrivet av Jessica 2016-06-30 12:00
Hej!
Vill bara berätta att man kan inte flagga ett recept som vegetariskt när där är ägg och mjölk i det. Då är det lakto-ovo-vegetariskt.
Annars ett toppenrecept 😍
person Svar till Anna-Kaisa penna Skrivet av Susanne 2016-06-28 14:14
Jag tror det blir väldigt isigt då. Jag rekommenderar inte det.
penna Skrivet av Anna-Kaisa 2016-06-24 13:54
Hur tror du att det blir om man byter ut grädden mot mjölk?
person Svar till Mei Lin penna Skrivet av Susanne 2016-06-08 14:32
Roligt att höra! Överbliven Philadelphiaost kan du ju t.ex. breda på en macka och äta, kanske tillsammans med gurkskivor eller paprika eller blanda med t.ex. soltorkade tomater i små bitar och äta till en köttbit. Går även att äta helt naturell också till nästan vad som helst t.ex. kött, stekt ägg. Här finns mina recept där färskost ingår (philadelphiaost är ett visst märke av färskost).
penna Skrivet av Mei Lin 2016-06-08 13:55
Hej Susanne!

Jag gjorde cheesecake till min sambo på sin födelsedag och bjöd sambos mamma att prova. De sade att det var en jättegod cheesecake!

Jag har 150g Philadelphia kvar, har du förslag vad ska jag göra med den?

Mvh
meilin
person Svar till Jax penna Skrivet av Susanne 2016-04-08 14:32
Tack så mycket för de fina orden! :)
penna Skrivet av Jax 2016-03-16 13:52
Hej Susanne!

Jag vill tacka dig för alla dina bra och inspirerande och lätta recept. Jag använder mig av dina pannkaksrecept för de är de bästa jag har hittat någonsin. Tack för din fina blogg!

Jax
person Svar till johannes penna Skrivet av Susanne 2016-03-14 10:40
Det finns ju bara en smet egentligen. Sedan vispar man grädden och blandar ner i smeten och så vispar man äggvitor och vänder ner i smeten. Jag ska se över beskrivningstexten och se om jag kan uttrycka mig tydligare.
penna Skrivet av johannes 2016-03-13 19:49
Hur ska man veta vilken smet när det bara står den ena och den andra??
person Svar till Veronica penna Skrivet av Susanne 2016-03-01 10:38
Kul att du tycker om receptet! Det går att smaksätta på många sätt, hur det blir med smält choklad och kaffe har jag inte provat men borde väl kunna bli gott i lagom mängd. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Veronica 2016-02-24 14:43
Super bra recept. Gjorde med citron smak sist och nu till helgen tänkte jag bjuda på denna godingen igen!
Tänkte höra om man i stället kan tilsätta lite smält choklad och kaffe?

Mvh Veronica
person Svar till Elin Palm penna Skrivet av Susanne 2016-02-03 21:12
Till 12 personer kan du ju göra 2 st cheesecakes. Om du gör 2 st så är det nog enklast att göra en sats i taget. Vad som är bäst beror ju på vad du har för formar hemma som är lämpliga. Jag tycker att det är väldigt smidigt med en form med löstagbar kant när man gör glasstårta som ju denna cheesecake är. Så mitt råd för att göra detta är att använda 2 st runda formar med löstagbarkant och sedan kan du antingen göra receptet som det står 2 ggr i rad eller också dubblar du alla ingredienser och gör en jättestor smet men då måste du ha en väldigt stor vispskål också och vara noga när man blandar. Jag tror faktiskt det är lättare och bättre att göra en sats i taget, det blir lättare att blanda då. 
penna Skrivet av Elin Palm 2016-02-03 11:37
Hej!
Är så himla dålig på matte.. Men om man vill göra denna för ca 12 personer. Hur blir det då med form och mängd ingredienser?
person Svar till Christoffer penna Skrivet av Susanne 2016-01-23 16:21
Varsågod! :) Kul att du tycker om receptet på cheesecake!
penna Skrivet av Christoffer 2016-01-19 12:02
Helt underbar cheesecake som fungerar till allt. Väldigt luftig och underbar, receptet är perfekt! Ska bjudas på i helgen igen! Tack för ett grymt recept!
person Svar till Matälskare penna Skrivet av Susanne 2016-01-13 16:21
Kul att du tycker om mitt recept!
penna Skrivet av Matälskare 2016-01-03 09:05
Hej!
Jag är tacksam för ditt recept på cheesecake.
person Svar till Ida penna Skrivet av Susanne 2015-11-04 14:04
Jag skulle nog vänta med att ta den ur springformen. Det låter som lite för länge att stå i flera timmar på en assiett i kylen, jag tror den kommer smälta på kanterna då.
penna Skrivet av Ida 2015-11-02 20:46
Hej
Om man ur den ur frysen och efter en halvtimme tar man ut den ur springformen och sedan på assiett i kylen några timmar skulle det funka ? Mvh Ida
person Svar till Christina penna Skrivet av Susanne 2015-07-12 01:52
Den jag använder på bilderna är 26 cm.
penna Skrivet av Christina 2015-07-08 22:47
Hej! Hur många cm var din springform?
person Svar till Monika penna Skrivet av Susanne 2015-06-08 15:40
Ursäkta att jag missat svara så nu kanske svaret kommer för sent! Det blir nog lagom med en timme i kylen. Ja man kan nog ha smör i kexet om man vill, jag har inte provat det. Jag tycker det är gott när det är lite smuligt. Dock sugs ju det mesta av smulorna upp i glass-smeten tycker jag. Du kan annars ta mindre mängd kex.
person Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2015-06-08 15:39
Låter gott, tack för bra tips!
person Svar till sabina penna Skrivet av Susanne 2015-06-08 15:36
Citron kan uteslutas och det går bra att tillsätta choklad. Om du blandar smeten blir det säkert bra! :)
penna Skrivet av sabina 2015-06-08 11:25
Hej!!! Om en byter ut citron med chocklad som smaksättare försvinner smaken på vissa ställen av kakan då? Tänker att chokladen endast kommer sätta sig på några av ställen på kakan, är citronen tillhörande i grundreceptet? Tack så mycket för fina recept! ^^
person Svar till Alex penna Skrivet av Susanne 2015-06-01 00:26
Oj, jag tror det blir väldigt kladdigt och de fastnar i formarna, inte i botten men på sidorna. Jag tror det fungerar med vilken philadelphia som helst bara den är naturell, så man inte får t.ex. vitlök i sin cheesecake ;)
person Svar till Debbie penna Skrivet av Susanne 2015-05-27 15:43
Råa ägg behöver man inte oroa sig för att äta i Sverige eftersom inte salmonella förekommer i svenska ägg. Men om du ändå inte vill äta det så kan jag rekommendera det här receptet på klassisk cheesecake. Du bör smula kexen eftersom det annars inte blir tätt med smulor mot botten, det blir ingen jämn botten helt enkelt och smeten fastnar i botten. Hoppas det var svar på dina frågor. Lycka till med bakandet! :)
penna Skrivet av Debbie 2015-05-20 06:06
Hej, kan man även baka den här ostkakan eftersom det är ägg i den, jag är lite rädd för att äta råa ägg. Måste man smula kexen i botten ? Kan man inte bara lägga dom intill varandra? Mvh
penna Skrivet av Monika 2015-05-11 17:31
hej jag vill ha den cheesecake till studenten, har gjort den för 2 dagar sen för att testa, tagit ut från frysen och ställt i kylen 4 timmar, dock för länge för den blev mjuk, hur ska man göra? om jag tar ut den 30 min innan på själva festen då måste man äta den direkt? och kexen var jättesmuligt, ska man inte ha smör i? tack för svar
penna Skrivet av Annika 2015-05-09 12:58
Jag blandade äggsmeten med c:a 2 tsk nezcafe utblandat i pyttelite vatten. Då får cheescaken en jättegod moccasmak.
Tack för ett bra och enkelt recept!
penna Skrivet av Alex 2015-05-02 22:37
Hej!
Skulle det fungera att dela upp smeten för att göra i muffinsformar istället, eller blir det för litet och komplicerat att ta ut dem ur formarna?
En till fråga: Funkar det lika bra med en lågfett-sphiladelphiaost? :)

Tack för receptet, dina recept är alltid pålitliga!
person Svar till Mira penna Skrivet av Susanne 2015-04-25 09:53
Jag har inte provat med yoghurt men jag skulle nog i så fall ta en fet yoghurt med 10% fetthalt annars är risken att cheesecaken blir isig. Bättre att öka på mängden vispgrädde annars.
  1   2   3   4   5   6   nästa sida