Kommentarer till Champinjonsoppa - Sida 1

"Gott och enkelt recept på Champinjonsoppa som får sin goda smak från färska champinjoner."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Christian 2016-10-05 20:38
10/10, det här gör vi om många gånger. Jättegott! Stort tack!
penna Skrivet av Emil 2016-06-08 19:05
Jag tog drygt 200g mer svamp och körde det sen i mixern lite snabbt. Helt fantastiskt gott!
penna Skrivet av Susanne 2015-11-08 12:27
Snabbt, lätt o toppen gott. Tack Susanne
person Svar till Dack penna Skrivet av Susanne 2015-10-27 00:25
Härligt!! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Dack 2015-10-26 17:47
Jättegott och så enkelt. Jag kommer aldrig att laga den där pulversoppan igen. Kidsen älskade den.
person Svar till Bengt penna Skrivet av Susanne 2015-10-06 13:44
Trevligt att ni gillar receptet! Låter som ett gott tillbehör! :) 
penna Skrivet av Bengt 2015-10-05 19:08
Supergod. Jag och kidzen älskar denna. Vi äter med tunnbrödsrullar med rökt lax och cream cheese på. Nice!
penna Skrivet av Hej 2015-04-04 13:00
Super god soppa!!!!
penna Skrivet av Bugg 2014-12-06 21:41
God Soppa!
person Svar till Stina penna Skrivet av Susanne 2014-12-04 13:36
Självklart kan man ta mindre mängd vitlök eller ingen alls, men då kanske det blir lite smaklöst. Sedan kan olika klyftor vitlök vara olika stora. Sedan påverkar även mängden fett man har i soppan -  tar man crème fraiche med låg fetthalt så bör man eventuellt ta mindre mängd vitlök. Man kan även ta vispgrädde istället för en del av mjölken om man vill ha en fetare soppa. Det är ju inte meningen att man ska smaka på soppan och känna bara vitlök, men tar man lagom mängd vitlök så att den smälter in fint så förhöjer den smaken på hela soppan tycker jag. Men vill du inte ha vitlök alls men vill ha lite fylligare smak så kan du ju prova att tillsätta en buljongtärning eller 1-2 msk fond av t.ex. svamp, grönsaker eller kött, minska då lite på saltet eftersom det är ganska mycket salt i buljongtärning och fond.
penna Skrivet av Stina 2014-12-03 16:26
För första gången blev mitt resultat inte alls bra efter ett recept från denna sida. Vitlöken tog starkt överhanden och soppan blev näst intill oräddbar. en champinjonfärkost och grädde mildade till sist ut smaken men endast för mig, min sambo tyckte inte den gick ner... vet inte om jaf gjorde fel men jag tyckte inte vitlöken passade in alls!
person Svar till claus penna Skrivet av Susanne 2014-12-02 00:41
Tack för tipset!
person Svar till susnet penna Skrivet av claus 2014-11-30 15:44
tips från en odlare koka alltid svamp i mjölk/grädde
det drar ut smaken till max..
person Svar till Catti penna Skrivet av Susanne 2014-06-09 18:18
Precis, jag köpte pulversoppa tidigare men aldrig mer. Förutom att det smakar mycket sämre är det riktigt skräpiga ingredienser i pulversoppor och även färdig champinjonsoppa man köper, bara att läsa innehållsförteckningen och fundera på om det är något man vill äta egentligen.
penna Skrivet av Catti 2014-06-09 11:20
helt suveränt god! Varför har man någonsin köpt färdig champinjonsoppa när det är så här lätt att göra kanongod egen.
person Svar till Kia penna Skrivet av Susanne 2013-08-29 20:16
Roligt att höra att du gillar soppan! :)
Det man kan göra för att få tjockare konsistens är att mixa soppan och spara bara en del av champinjonbitarna. Man kan också reda av soppan genom att vispa ner t.ex. vetemjöl blandat med vatten eller majsstärkelse blandat med vatten, man gör en redning helt enkelt och vispar ner.
Skriv gärna och berätta hur det blev och hur du gjorde om du provar! :)
penna Skrivet av Kia 2013-08-29 19:49
Hej! Väldigt god soppa! :-) men konsistensen lite för lös. Hade velat ha den lite tjockare.
person Svar till susnet penna Skrivet av Karl 2013-07-20 00:41
Har både provat med champinjon bitar och utan men jag tycker att det är mycket godare med champinjon bitar i, känns lite mer matigare om ni förstår!
person Svar till Kalle penna Skrivet av Susanne 2013-07-17 11:42
Tack för dina synpunkter. Det låter gott med lök och timjan och det blir säkert godare med grädde också. Jag ska testa det även om jag personligen tycker om grundutförandet också. :)
penna Skrivet av Kalle 2013-07-15 19:42
Var väl sådär. Ganska tafatt smak och minska mängden mjölk med hälften och ta grädde i stället.

Behövs nog lök och kanske lite timjan.
person Svar till Karl penna Skrivet av Susanne 2013-07-10 20:21
Jag har inte provat det så jag kan inte svara på det. Du får prova helt enkelt. Skriv gärna hur det blev!
penna Skrivet av Karl 2013-06-27 00:13
Hej!
Jag tycker att detta receptet låter jätte gott och skulle själv vilja testa men det är bara det att mina barn har fått för sig att de inte kan äta championbitar! Så min fråga är då blir den lika god när den är mixad som den är när den inte är det?
Skulle vart bra med ett snabbt svar!
person Svar till englishroastdinner penna Skrivet av Susanne 2013-04-18 03:38
Det borde väl gå. Skriv gärna hur det blev om du provar!
penna Skrivet av englishroastdinner 2013-03-24 17:33
Går det att byta ut creme fraichen mot havregrädde eller något annat vegetariskt och mjölkfritt alternativ? Min mamma fastar just nu och om jag lagar hennes favoritsoppa kommer hon också vilja ha.
person Svar till Nina penna Skrivet av Susanne 2012-02-08 01:58
Då är det riktigt bra!! :)
penna Skrivet av Nina 2012-02-06 14:49
Supergott, tom barnen som inte är förtjusta i vare sig svamp eller soppa tyckte om det!
penna Skrivet av Frederika 2011-09-20 21:41
Hade i en stor lök också, så otroligt gott!
penna Skrivet av hanna 2011-05-31 22:09
mums vad gott. Jag hade inte creme fraiche hemma så jag tog vispgrädde, det funkade fint:)
person Svar till Ewa penna Skrivet av Susanne 2011-05-29 23:01
Låter supergott med alla dessa tillbehör! Bra tips! Tack! :)
penna Skrivet av Ewa 2011-05-29 18:58
God och enkel soppa. Jag tillsatte småhackad ölkorv och persilja till soppan samt serverade stekt bacon till, som gästerna själva fick lägga över soppan. Gott hembakat bröd med dels vitlökssmör och dels gräslökssmör. En mycket uppskattad måltid.
penna Skrivet av Sofia 2011-03-28 18:12
Super enkelt recept och super gott. Får se vad resten av familjen tycker :)
penna Skrivet av Johanna 2011-02-16 12:18
Mums! Hällde i lite persilja på slutet också. Mycket god
person Svar till vispgrädde penna Skrivet av Susanne 2011-02-05 01:28
Nej du kan göra din egen variant men det blir en annan smak då.
person Svar till Jensen penna Skrivet av Susanne 2011-02-02 12:56
penna Skrivet av Jensen 2011-02-01 17:49
Hej, Jag testade champinjosoppan härom dagen och det var jätte god. Men har ni nån bröd som ni tycker passar denna soppan?
person Svar till susnet penna Skrivet av sebbe 2011-01-22 03:34
Tack för svar!
Nästa gång följer jag receptet ordentligt!
Burkchamp. ger INTE samma smak....:(
person Svar till sebbe penna Skrivet av Susanne 2011-01-21 22:33
Turkisk yoghurt brukar inte vara kokbar så det är antagligen därför det skar sig. Champinjoner på burk går men de ger inte samma smak som färska champinjoner skulle jag tro, jag har dock inte testat.
penna Skrivet av sebbe 2011-01-17 00:40
Hej! Mitt resultat blev ju inte alls bra! Jag trodde att det skulle gå lika bra om man bytte ut färska champinjoner mot de i burk.....dessutom hade jag turkisk yoghurt istället för creme fraiche, men det är väl ändå samma sak, dock så skar det sig.
penna Skrivet av Nea 2011-01-09 18:30
Jag säger bara mums... jätte god verkligen!
penna Skrivet av Nils 2011-01-08 21:43
Kokar blomkål för länge blir smaken besk och konsistensen mjölig. Prova mjukheten med gaffel då och då. Det ska gå att spetsa huvudet på en gaffel men det skall kräva lite tryck.
penna Skrivet av Uffe 2011-01-03 20:50
Gjorde champinjonsoppan idag, men bytte mjölk mot sojamjölk och körde med laktosfri crème fraiche så att även min laktosintoleranta hustru kunde äta den, och den blev fantastiskt god!! Krämig och med härlig smak!
person Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne 2010-12-29 02:00
Besk av crème fraichen? Eller på vilket sätt? En gång när jag stekte kantareller med crème fraiche blev det också beskt men jag tror att det den gången berodde på att crème fraichen var dålig, tror den passerat bäst före datumet, eller om den helt enkelt var dålig, men jag vet att den smakade ok innan jag hällde på den. Konstigt är det, för det ska ju inte bli beskt av crème fraiche och svamp, eller har jag missat nåt? Det har ju hänt mig en gång men det har blivit gott en väldig massa fler gånger.
person Svar till susnet penna Skrivet av Linnea 2010-12-28 18:23
Jag hade 34 % ekologisk creme fraiche, rätt mängd svamp. Följde receptet till punkt och pricka. Den blev besk, verkligen inte alls god tyvärr.
person Svar till Linnea penna Skrivet av Susanne 2010-12-20 17:58

Jag har gjort den flera gånger och jag tycker det blir jättegott.

Varför blev inte eran soppa god? Hur såg den ut? Hur smakade den? Separerade den? Använde du crème fraiche 34% fett? För mycket champinjoner?

penna Skrivet av Linnea 2010-12-19 20:14
Har gjort många av recepten på denna sida och många är jätte goda men alltså detta borde inte få kallas för champinjonsoppa. Det var det absolut äckligaste både jag och min sambo smakat. Det åkte i soporna illa kvickt!!
person Svar till Marie-Anne penna Skrivet av Susanne 2010-11-16 23:51
Vad bra! :) Tack för att du svarade! Jag ska skriva in det i receptet också så slipper detta hända flera förhoppningsvis! Det är så lätt att man inte tänker på det nu när jag själv alltid bara använder äkta vispgrädde, smör och äkta crème fraiche så är det lätt att glömma bort vad som kan hända om man tar en light-produkt.
person Svar till susnet penna Skrivet av Marie-Anne 2010-11-16 23:44
Tack för svaret. Där har vi lösningen!
person Svar till Marie-Anne penna Skrivet av Susanne 2010-11-16 23:38
Separera ska det inte göra så jag förstår att det inte blev så bra. Man måste använda en kokbar crème fraiche, alternativt att det inte får koka efter man tillsatt crème fraichen. Själv brukar jag använda Arlas 34%. Dock har jag själv märkt att en del crème fraiche med lägre fetthalt som påstår att de är kokbara ändå inte alltid är det... Så själv använder jag numera alltid den feta sorten som också är den äkta råvaran utan tillsatser. Vill man äta mindre mängd fett är det bättre att ta en mindre mängd av crème fraichen.
penna Skrivet av Marie-Anne 2010-11-16 17:42
Ja, vi tyckte "sådär gott". Vet inte vad jag gjorde för fel men alltihop skar sig och det såg inte alls gott ut. Då mixade jag ihop det med mixern och det blev liiite bättre men inget jag skulle ha som bjudrätt.
penna Skrivet av zouheyr zerrouki 2010-07-23 09:24
Den ær god och lætt att tillaga.Jag har bjudit vænner på denna och alla fick receptet.
Tusen tack!
  1   2   nästa sida