Kommentarer till Burgundisk oxfilé - Sida 1

"Recept på Burgundisk oxfilé. Lyxig och god varmrätt. 6-8 portioner. Tar ca 1 timme att tillaga."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Agneta Krohn Strömshed 2016-01-05 12:21
Gjorde denna rätt till nyår och den gjorde succé. Nu gör jag den igen! Perfekt när den kan förberedas så att den bara ställs in i ugnen.
person Svar till Christian penna Skrivet av Max 2010-09-20 01:42
Ingen skulle bli matförgiftad av rosa eller röd fläskfilé. Går alldeles utmärkt att äta.. Fast det kan förstås vara godare med genomsteka skivor.

Ugnen är ju lite jobbigare, men det är väl inte omöjligt att ha båda inne på 225C.
penna Skrivet av Fläskfilén 2010-01-08 15:21
Hej Christian,

Att du byter mot fläskfilé är nog inte anledningen att du matförgiftade din gäster. Fläskfilén måste dock var genomstekt, men det lär den nog hinna bli i 10 min på 225 grader ifall redan blivit stekta innan.
penna Skrivet av Christian 2009-11-13 19:17
Som student så bytte jag ut oxfilén mot fläskfilé, men insåg sen att det nog krävde lite andra metoder då jag höll på att matförgifta mina gäster med ofärdigt kött. Hur bör man gå tillväga med fläskfilé? Sen undrar jag hur man gör med klyftpotatis med bara en ugn?
penna Skrivet av Sofie 2008-04-19 14:16
Vansinnigt gott! Lagat detta flera ggr nu, och alla gillar det. Rödvinssåsen är helt underbar! Tack för ett bra recept!
PS: Hoppas på lite mera recept på just oxfilé
penna Skrivet av Daniel 2007-12-30 18:36
lagade detta till min hustru, hon blev lätt förförisk efteråt"tack"
penna Skrivet av sunny 2007-08-26 18:59
Gjorde rödvinssåsen tillsammans med löfbiff till min man på hans födelsedag.. han slickade tallriken efteråt å tyckte det var bästa rödvinssåsen han smakat :) Satte också i 2msk smör å en skvätt outspädd svartvinbärssaft i såsen. Tack för receptet!!!
penna Skrivet av Doris 2007-01-07 21:23
Mkt bra recept, enkelt att göra samt väldigt bra resultat. Använde mig av hälften champinjoner och hälften trattkantareller och det är att rekommendera vad gäller svampröran.
penna Skrivet av Bob 2006-01-15 11:22
Mycket gott, och en stor fördel att allt kan förberedas innan gästerna kommer...
penna Skrivet av Tobbe 2006-01-08 20:06
Denna maträtt räddade nyår! Väldigt gott och mycket enkelt att tillaga. Använde mig utav färsk timjan vilket blir mer smak. Hade även i lite smör i såsen vilket också blev mycket bra!
penna Skrivet av Pia 2005-12-04 18:06
Väldig god rätt.Jag blankade av säsen men 2 msk smör,den redan goda säsen blev ännu godare.
Lite knaperstekt bacon kanske är gott till.
penna Skrivet av finsmakare 2005-10-08 11:45
Det här är en höjdare!!
Tar lite tid att göra men är värt besväret!
penna Skrivet av Matglad 2005-08-29 12:20
Oehört gott, smakar inte som hemlagat. Resturang smak på det hela. Perfekt att förberda innan gästerna kommer. Toppen recept.
penna Skrivet av cp skallen 2005-06-28 22:24
VÄLDIGT GOTT
  1