Kommentarer till Brytbröd

"Recept på brytbröd. Mycket goda och dekorativa att servera till middag, frukost eller mellanmål. Smidiga att baka."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Petter penna Skrivet av Susanne
Tack för tips! Annars skulle jag nog rekommendera att bara hälla i lite pepparkakskryddor i degen, det är ju lite enklare kanske och det är ju kryddorna som ger den karaktäristiska pepparkakssmaken. Så ett tips är att ta ingefära, kanel och kryddnejlika som är de kryddor som ger pepparkakssmak. Kanske 2 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk kryddnejlika blir bra. 
penna Skrivet av Petter
Jag provade att blanda lite överbliven pepparkaksdeg (ca 100 g) i degen. Det blev lite juligt (mängden var nog rätt lagom, för man anade bara lite i bakgrunden). Själv blev jag inte så nöjd, men det blev de två andra personerna som testade. Det tål att utvecklas. Nästa gång ska jag prova att blanda i pepparkaksdegen direkt i vätskan, och ta bort honungen.
besökare Svar till Åsa penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar både brytbrödet och kantarellsoppan! Bra tips att kombinera dem, det har jag inte gjort själv! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Åsa
Jag bakade det här brödet i kväll och matchade det med din kantarellsoppa som är en gammal favorit. Supergott och enkelt att göra oxå!
besökare Svar till Mia penna Skrivet av Susanne

Jag brukar skriva om det är vegetariskt eller inte men veganskt vet jag inte om jag skrivit i något recept faktiskt. Det är möjligt att jag har några veganska recept med de är i så fall inte uppmärkta så det fungerar tyvärr inte att söka fram.

Just det där med honung så verkar det råda delade meningar bland veganer om det är ok att äta eller inte. Jag tror att många veganer faktiskt äter honung. Så det är olika helt enkelt! :)

penna Skrivet av Mia
Hej, du skrev att brödet var vegetariskt. Vill man göra det helt veganskt använder man sig av sirap inte honung. Eftersom jag har en son som är vegan,letar jag ofta recept på nätet, och är tacksam för alla tips. Antar att recept där "vegansk" finns med, dyker upp om det står nämnt i texten. Gjorde en gång ett bröd där jag sötade med honung, men fick bakläxa av sonen.
besökare Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne
Jag tyckte det gamla recept var för likt Fiberrika brytbröd (det är bara du gör det men tar bort vetegroddar och vetekli). Du kan även ta vanligt vetemjöl istället för vetemjöl special. Sedan provade jag det här receptet som jag tycker är bättre.
besökare Svar till susnet penna Skrivet av Sandra
Försöker igen, gick inte att posta tidigare.

Varför har du tagit bort det gamla receptet? Som du skriver så är det här ett helt nytt recept, varför lades det inte upp som ett nytt recept?

Jag hade gärna velat ha det gamla receptet, har inte skrivit upp det då jag alltid gått in här igen när jag bakat dessa.
penna Skrivet av Susanne
Receptet är nu helt omgjort och uppdaterat med nya bilder.
penna Skrivet av alex t wolf
prova att rosta hackade cashewnötter med olivolja och honung som du blandar in i degen...
det smaka gott
penna Skrivet av Plingan73
Man kan baka ut med olivolja i stället för en massa mjöl om man vill ha lite saftigare bröd.
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Pia
Prova fiberrika brytbröd, de blir inte klippiga och är jättegoda :-)
De finns med på denna hemsidan.
penna Skrivet av Anna
Svar till Elin/Kickan/Sara: Min deg blir också helt kladdig när jag gör enligt receptet, men jag häller bara i mer mjöl tills degen blir bra. Och bullarna blir jättegoda!
penna Skrivet av Elin
min deg blir jätte kladdig. Måste typ ha i hur mkt mer mjöl som helst för att de överhuvudtaget ska bli en deg?? vad gör jag för fel??
penna Skrivet av Kickan
Min deg blir ju jättekladdig.. varför? har i exakt mängd mjöl som står.. måste ta flera dl till för att det ska bli en deg överhuvudtaget men då blir det väl brödet hårt..?
penna Skrivet av Sara
Förlåt mej men! Degen blir alldeles kletig. Ska de inte vara mer mjöl i degen? Är de nån annan som har lyckats gjort detta recept och haft i så mkt mjöl som de står och inte fått de kletigt. Vill gärna veta de i så fall!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ellinor: Ja.
penna Skrivet av Ellinor
går det bra att lägga i rivna morötter?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Eleonora: Ja det går säkert bra med russin.
penna Skrivet av Eleonora
Skulle man kunna lägga i russin?
penna Skrivet av maria
mycket festligt knaprigt bröd! läskar verkligen!
penna Skrivet av Andreas
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Berit: Tack snälla! Självklart ska jag jobba vidare med den, det är roligt när man får så mycket feedback! ;)
penna Skrivet av Berit
De här brödet skulle passa bra att baka som frukost på ett släktkalas eller nåt sånt.
Jag tycker verkligen att din sida är toppen! Hoppas att du fortsätter utväckla den på alla sätt och vis!
Kram Berit
penna Skrivet av Susanne
Svar till Fanny: Du kan ta ett ägg istället för kesella.
penna Skrivet av Loba
Istället för komjölk och kesella, kan man med fördel använda havremjölk och naturell soyurt (Alprosoya har en som är i konsistensen rätt lik kesella).
penna Skrivet av Fanny
Kan man ha vatten eller nåt annat istället kesella? :P
penna Skrivet av Susanne
Svar till Christina: Det här receptet borde gå att göra med vatten istället för mjölk men jag har inte provat det själv. Skriv gärna om vågar prova hur det blev!
penna Skrivet av Christina
Finns det något helt komjölksfritt alternativ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till anna: Du kan nog ta 2,5 dl yoghurt eller fil.
penna Skrivet av anna
Hej. Jag undrar vad man kan använda istället för kesella? är utomlands och vissa produkter finns inte..
penna Skrivet av Huanji
Väldigt gott o enkel!
penna Skrivet av Huanji
Väldigt gott! En bra recept för en ny bakar som jag. Jag tog rågsikt istället av vetemjöl.Och inga kesllo, men 1dl mer mjölk.Fortfarande gott bröd. Ska baka igen, 100%följer med recepten.
penna Skrivet av Sandra
Ett underbart bröd - trots så lite fett! Mums!
penna Skrivet av Susanne
Svar till gabi: Ja du kan byta ut mjölk mot vatten och ta naturell soyayoghurt istället för kesella så blir det laktosfritt.
penna Skrivet av gabi
får man använda dem där fina recepter när man har inte lactosintoleras?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Marie: Ja det går säkert men då blir det längre tid och något lägre temperatur i ugnen för att brödet ska bli genomgräddat. Jag skulle tippa på 200-225°C i ca 30 minuter.
penna Skrivet av Marie
kan man göra en limpa av det istället?
penna Skrivet av Maria
Lyckat men för söt för min och min mans smak.Nästa gång bli det mindre sirap, litte mer salt och desutom behövs mer mjöl än det står i recepten
penna Skrivet av Susanne

Svar till Lina: Brödkryddor tillsätter man i degvätskan, på samma sätt som saltet.

Jag har inte provat morötter och brödkryddor men det finns ju många bröd som innehåller flera kryddor, även brödkryddor är ju en blandning av kryddor (oftast anis och fänkål) så det borde väl gå.

penna Skrivet av Lina (igen)
tror ni att det blir för mycket att tillsätta både morötter + brödkryddor? bör man hålla sig till en smakförstärkare? tack!
penna Skrivet av Lina
Jag såg att flera har tipsat om att tillsätta brödkryddor. Jag är en novis bakare; ska man blanda det i degen eller ha det som garnering? tack för hjälpen.
penna Skrivet av Anna
Vad gott det blir med Kesella i bröd! Bakade efter detta recept igår men tillsatte dessutom riv från två morötter och en matsked stötta brödkryddor (anis, kummin, fänkål). Det blev jättegott! Så luftigt bröd och vad bra det jäste!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Silvia: Det blir nog ingen större skillnad. Men eftersom receptet innehåller 2,5 msk sirap så är det röda jästpaketet något optimalare (enligt Jästbolaget) men jag har själv provat att baka liknande matbröd med ungefär samma sirapsmängd, med båda jästsorterna och jag märkte ingen skillnad.
penna Skrivet av silvia
Vad blir det för skillnad om jag inte skulle använda jäst för söta degar och istället använda jäst för matbröd (tror jag den kallas)?
penna Skrivet av Isabella
Blev mycket uppskattat och receptet blev efterfrågat hos gästerna!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Kerstin: Tack för ditt tips, jag har lagt till det i receptet.
penna Skrivet av Kerstin
En klar succé då vi skulle ha ett gott bröd till grillfesten. Flera ville ha receptet på brödet efteråt. Jag hade lagt i brödkryddor, solrosfrön och lite vallmofrön som dekoration ovanpå.Pensla efter gräddningen med lite ägg (istället för vatten) så fröna fastnar.
penna Skrivet av klara
super got bröd!
jag gör det ofta. tveka inte till att göra det!
det är lätt att göra och smakar super!
penna Skrivet av Pernilla
jättgott bröd, bakar de ofta, för de är så lätt o går så snabbt. och är billigt med hehe..
men så har jag testat o riva morot o ha i degen, och de är så gott..
penna Skrivet av Susanne
Svar till mikaela: Bröden innehåller grahamsmjöl och därför kan de betecknas som fullkornsbröd. Däremot blir de fortfarande ljusa eftersom grahamsmjöl är ljust. Att det är fullkorn i har inte så mycket med själva färgen på brödet att göra. Det finns både ljust och mörkare och väldigt mörkt fullkornsbröd. Det finns också mörkt bröd som inte alls innehåller fullkorn och i värsta fall massa sirap och är väldigt onyttigt. Så titta på vilka ingredienser som ingår för att se hur nyttigt det är. Det ska innehålla lite socker och sirap och ju större andel grovt mjöl och mindre andel vetemjöl desto bättre. Dock blir bröden mer kompakta ju mindre vetemjöl man tar så det är en avvägning!
penna Skrivet av mikaela
hej jag undrar om det blir helt vanliga ljusa bröd eller blir dem lite fullkornsbröd?
penna Skrivet av Helena
Mycket gott och lätt bakat bröd! rekomenderas! men lägg till brödkrydda det är mycket gott;)
just nu gör jag min andra sats av det här brödet och ska testa men fullkornsmjöl för att få det ännu nyttigarE;) får se hur det blir=)
penna Skrivet av Anna
Mycket goda, men tilsatte lite mer salt för att få mer smak och mer mjöl då degen var för lös. Bakade med varmluft för att få lite ljusbrun spröd yta. Ingen lukt/smak av jäst som kan vara vanligt med hemmabak.
penna Skrivet av Stig Ersson
Mycket goda men en liten brödkrydda skulle inte skada
penna Skrivet av Nina
Rekomenderar 1 krm brödkryddor, mkt mer smak!!
penna Skrivet av Patrik
De var goda men lite mjäkiga, ska ta lite anis med nästa gång tror jag
penna Skrivet av Anna
Ska testa dem ikväll, kommer tillbaka med en 5sidig recension imorgon, syns.
penna Skrivet av lauri
smaka väldigt gått...och enkelt är det också
  1