Kommentarer till Brownies

"Brownie eller Brownies är mycket goda amerikanska chokladrutor som du enkelt gör med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Anonym :)
Hej! För cirka ett år sen (kanske 2 år sen) så gjorde jag dina brownies, bilden var brownies med smält choklad och en valnötskärna på varje, sedan ca ett år senare hade du ä drar bild på brownisarna och när jag gjorde brownisarna helt annan konsistens och blev som en sockerkaka istället för de perfekta brownisarna (sega) jag hade gjort ett år tidigare. Min fråga är då om du har bytt recept?
penna Skrivet av ikram
istället för att använda val nötter kan man använda pistagenötter
penna Skrivet av sophia
Hej!
jag använde detta receptet och tycker att du förklarar jätte bra vad man ska göra och det är verkligen ett stort plus att det finns bilder med. Jag gjorde brownies igår och de blev ungefär en likadan konsistens som en socker kaka. ska de vara så eller ska de vara lite klibbiga inuti?
besökare Svar till Alice penna Skrivet av Susanne
Tänker du på att 150°C inte är Fahrenheit? 150°C = 302 °F. På den här sidan finns temperaturomvandling. Hoppas det löser problemet!

penna Skrivet av Alice
Hej, nu har jag prövat ett till utav dina fantastiska recept Susanne, men jag har ett dilemma, min ugn är lite seg och tror att det är ugnens fel? Jag bakade brownies men dom blev platta och kladdiga i mitten och kändes inte färdig gräddade, jag körde dom på 150 grader i evigheter utan lycka..och detta är andra ggr som det känns obakat..jag bor i NZ och har inte dl mått men översätter allt till cups, nu tog jag en "halv" fysisk tesked för bakpulvret, kan detta vara problemet? Vill veta om det är ugnen som spelar upp eller hur jag måttar med bakpulvret etc?..vill så gärna få till det..kram
penna Skrivet av Angelica
Toppenrecept!

Hade bara oboy hemma och tog det, det blev också smaskigt! Riktigt saftiga och goda brownies!
penna Skrivet av Sandra
Har inte en sådan liten form, bara en stor.. Kan man göra en dubbelsats? Om man dubblar allt utom bakpulvret?
Frågar eftersom vissa bakelser blir sämre när man gör dubbelsats :P
penna Skrivet av marie
Jag tycker att det är väldigt fel med att brownie som är nästan fluffiga, äkta brownie är mycket sega, men ändå mjuka och smakar som om dom har en krämig fyllning i mitten ja alltså mjuk i mitten, men det är inte som kladdkakor!
penna Skrivet av Sandra
Hm, vill göra brownies, men har verkan nötter eller någon blockchoklad.. Återkommer och berättar om det gick bra utan det två. Kanske prövar havregryn som några säger, men tveksamt.. Tack för receptet :)
penna Skrivet av andrea
dom blev jätte goda
besökare Svar till HannaFindus penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Hur mycket sirap tog du? Ljus sirap eller mörk sirap?
penna Skrivet av HannaFindus
Jag passade på att blanda i lite sirap för att göra dem lite mer sega. Mycket effektivt och lite mer sting

//nattstad.se/hannafindus i smaken!
penna Skrivet av En bra anonym
Detta var en underbar, god och smakrik Brownie. Jag ger detta recept 1000% av 1000% Eftersom att den var så utsökt. Jag har prövat detta recept förut och jag ska göra det nu igen, den blir nog en perfekt bakelse till fredagsmyset. //En bra anonym.
penna Skrivet av Livus ellus malus
Smeten var god
lite mera mmmmmm....i livet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Ja, nötterna kan uteslutas.
penna Skrivet av Anna
Går det bra utan nötter också ?
penna Skrivet av Nimo
Mmm okej men smeten blev lite för lite..;(
Men jag tror att det var för att jag hade en stor form!
Är i ugnen nu väntar...;-3
besökare Svar till Nimo penna Skrivet av Gabbe
Just i det här receptet gick det ju bra att utesluta. I andra fall har jag fått tips av en bekant att använda havregryn istället. Mängden får man prova sig fram till, det går nog inte riktigt använda lika mycket havregryn som nötter eftersom havregryn "suger upp" lite av vätskan vilket nötter inte gör. Billigare men fortfarande bra.
penna Skrivet av Nimo
KAn man göra brownies utan nötter ifall man är Alergiker elr inte ens har?;]
Är tacksam för svar så snabbt som möjligt!xD
penna Skrivet av Mire
Ska snart göra Brownies för FÖRSTA gången i mitt liv! Hoppas de blir goda . Önska mejj lycka till.
besökare Svar till ROSI penna Skrivet av Susanne
Hoppas det blev gott! :)
penna Skrivet av ROSI
Åh, ska göra brownies för första gången i hela mitt liv :D hoppas på att det blir bra. Verkar rätt så enkelt men får se! :D
penna Skrivet av Nora
jag gjorde den och den blev väldigt goda tack för dina goda recept.

kan inte du lägga in andra recept?
penna Skrivet av nickals jansson
from måtten var värdelösa
besökare Svar till doris penna Skrivet av Susanne

Kanske hade du en större form än angivet i receptet?

För kladdigare och segare brownies prova något kortare tid i ugnen nästa gång.

penna Skrivet av doris
Gjorde dem precis men de blev väldigt torra ingen seghet här inte...
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat med sötningmedel så jag vet inte. Vill man göra nyttigare bakverk brukar jag rekommendera att man gör något recept som innehåller frukt eller bär och inte så mycket socker och vetemjöl. (Om man är diabetiker bör man även ta det lugnt med vetemjöl och potatismjöl som har nästan lika stor effekt på blodsockernivån som socker.) Se gärna receptkategorin GI-recept, där finns massor av goda efterrätter.
penna Skrivet av Malin
Går det att använda sötningsmedel till detta recept? Och i så fall; behöver man göra på något speciellt sätt?
Jag har märkt att bakverken inte jäser lika bra i ugnen och att de blir aningen torrare...
penna Skrivet av Anneth
Vera: Vad är det egentligen som du inte förstår? Jag och många andra som bakat kakan tycker uppenbarligen att receptet är både pedagogiskt och solklart. Ta ut kakan ur ugnen, låt den svalna i fem minuter så att den inte är jättevarm. Skär den därefter i rutor. Vad är det som är svårt?
besökare Svar till Vera penna Skrivet av Emma
Vera, jag antar att det menas att man ska skära kakan i rutor EFTER att den har svalnat... Det är väl standard när man bakar i långpanna?
penna Skrivet av Vera
Arga bakhälsningar från en som i många år har levt vid ugnen:

Otydligt må jag om detta recept säga. Läste mig igenom receptet och fann en bit ner denna mening. Jag citerar: "Låt kakan svalna i ca 5 min. Skär den i rutor med en kniv."

Hur skall detta tolkas?

/ Vera (vill aldrig baka mera), 67 Vänersborg.
penna Skrivet av black rose
HEEEJ
jag håller på att göra den men den där ''chokladsåsen blev så där hmmm ''kladdig'' .. :S Vad ska jag göra ?
penna Skrivet av Inga
super gott. provade med vit choklad.. blev en en favorit här hemma! tack för ett bra recept.
penna Skrivet av amanda
mumms :)
penna Skrivet av Jonathan
Jättegoda! Gjorde dom utan nötter eller choklad eftersom jag är ganska kräsen och vi hade ingen choklad. Det blev jättebra! Jag tycker det är godare utan nötter men det är väl bara för att jag är en liten kräsen 11-åring:P:D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Gun-Britt: Ja du kan ta mindre socker, det går bra det med! Sockermängd är ju en smaksak!
penna Skrivet av Gun-Britt
Bakade i lördags. Tekniskt väldigt fina men måste det vara så mycket socker i? I min mun smakade det varken nötter eller kakao. Bara sött.
penna Skrivet av Utvald
Så enkelt och så gott;). ...och vilka bra recept med bilder för den som inte är så matlagningskunnig.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sofie: Tack för bra tips och kul att det blev bra!
penna Skrivet av Sofie
ooh vad goda :)
jag bjöd familjen på dom med min egna "variant"
utan nötter, vit blockchoklad och med non stop på .
de blev jätte bra . och många tyckte om dom .. så denna sidan förs vidare :D
penna Skrivet av Maria
Mums, jättegoda! :D♥
penna Skrivet av alice
dem blev faktiskt jätte goda! hade inga nötter i eftersom jag inte är så förtjust i nötter.
penna Skrivet av Susanne
Svar till alice: Du kan ta mandel eller valnötter istället. Jag har inte provat helt utan nötter men jag tror det går bra det med. Skriv gärna om du provar!
penna Skrivet av alice
måste man ha hasselnötter? kan man baka utan?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mimmi: Jag tycker hasselnötter är godast i brownies.
penna Skrivet av Mimmi
Är det godast med hasselnötter eller mandel?
penna Skrivet av haia
goddddda
penna Skrivet av skitsko
dom blev sååååååååååå goda ! :) <3
penna Skrivet av Mathilda,Agnes
såååå gött<33
penna Skrivet av Susanne
Svar till Marie: Det finns recept på brownies utan nötter också om du googlar.
penna Skrivet av Marie
måste man ha nötter i ? :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till ella: Ja du kan ta mandel istället för nötter.
penna Skrivet av ella
kan man hälla i mandel istället för de andra nötterna?
penna Skrivet av Susanne
Svar till alex: Ja det ska vara mycket kakao, 3/4=0.75 dl.
penna Skrivet av alex
0.75 dl kakao? :S
penna Skrivet av Nicole
Mums, de blev jättemumsiga! <3<3 Speciellt med lite hackad toblerone på :D
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nicole: Tack för att du uppmärksammade att jag missat det i beskrivningen! Jag har nu lagt till det. De ska i sist tillsammans med mjölet.
penna Skrivet av Nicole
När ska nötterna i? :P de hackade alltså..
  1