Kommentarer till Bondkakor

"Goda Bondkakor som är enkla småkakor med sirap och mandel. Använd smör när du bakar kakorna med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Anonym
De jäste ihop i ugnen så vi fick skära isär dem, men de var väldigt goda :)
penna Skrivet av Eva Kax
Hej! Jag provade med en sats igår och drog ner sockermängden till 1,3 dl och det gick bra. Jag tog lite mer sirap och lite mer mandel. De blev lagom söta efter min smak. Jag tycker det är trevligt med lite större kakor så jag gjorde 30 st fördelat på tre plåtar. Efter drygt 10 minuter i ugnen fick de sen stå hela kvällen i eftervärmen för att bli riktigt frasiga.
Tack för ett bra grundrecept! Toppengoda bondkakor!
besökare Svar till Eva Kax penna Skrivet av Susanne
Det brukar alltid gå att minska på sockret lite grann i kakrecept men sedan är det klart att förutom smaken påverkas ju även konsistensen av sockret så man kan inte ta bort för mycket. Man får prova sig fram. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
penna Skrivet av Eva Kax
Går det att dra ner på sockret utan att äventyra resultatet?
besökare Svar till Felicia penna Skrivet av Susanne
Hej Felicia, vad duktig du är och kul att du skriver! Jag har inte testat att ha på något men självklart kan man prova något man gillar t.ex. choklad är ju alltid gott!
penna Skrivet av Felicia
Hej jag heter felicia o är 10 år. Jag Har precis bakat dina kakor själv o undrar om man kan ha på något? I så fall vad?! Ps du är bäst på att baka snälla svara snabbt! Mvh Felicia
besökare Svar till Gunilla Stavenow penna Skrivet av Susanne
Tack! Jag har lagt till det nu!
penna Skrivet av Gunilla Stavenow
Det står att man helst ska väga mjölet. Då borde det stå hur mycket det ska väga!
besökare Svar till Mikael penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om kakorna! Ja om degen spricker så är det nästan garanterat så att du tagit för mycket mjöl. Ta mindre nästa gång. Att du tagit för mycket kan bero på att när man mäter upp det så är det bästa att väga det eller hälla upp i litermått. Gräver man med decilitermått så packas mjölet och man tar nästan alltid för mycket mjöl då. Hoppas det löser ditt problem! (Detta tips gäller även andra recept.) Skriv gärna och berätta hur det går nästa gång du bakar!
penna Skrivet av Mikael
Goda kakor! Jag har alltid haft problem med att degen spricker och strular när jag ska rulla ut den. Jag använder bakmaskin så degen är mycket välbearbetad. Tips?
besökare Svar till Tommy penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Tommy
Går även bra utan att lägga dom i kyl el frys, om man har brottomt, gör små bollar av degen o platta ut dom lite i handen sen lägg dom på lite mjölat bord o kavla ut degen försiktigt, sen ett litet glas för att göra dom runda o fina. funkar utmärkt.
besökare Svar till Felicia penna Skrivet av Susanne
Jag tror en halvtimme räcker. Om det blir för mjukt när du skär så att kakorna deformeras så får du lägga in degen i frysen igen.
penna Skrivet av Felicia
Hur länge ska de vara i frysen, om man inte har tid att ha de i kylskåpet?
besökare Svar till Sony penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Sony
Man kan med fördel ersätta 1/2 dl mjöl med 1/2 dl kakao.
besökare Svar till .. penna Skrivet av Susanne
Det går antagligen bra med flagad mandel också.
penna Skrivet av ..
Hej!

måste det vara grovhakad sötmandel?
går det inte bra med vanlig skivad mandel?
penna Skrivet av Anna
HEJ! jetter goda
penna Skrivet av inte bra
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Anna: Man kyler degen i en rulle för att då blir den riktigt hård och då kan man skära skivor med en vass kniv som blir runda och tunna. Om man inte kyler den blir smeten mjuk och då kommer degen tryckas ihop när man skär skivor och du får ovala tjocka kakor istället för tunna runda kakor.
penna Skrivet av Anna
Varför måste de kylas innan de bakas ut?
penna Skrivet av Susanne
Svar till "Undrar": Kakorna går bra att frysa och håller sig minst 6 månader i frysen. I rumstemperatur håller sig kakorna minst en vecka om du förvarar dem i en burk med tätslutande lock eller försluten plastpåse. Detta har jag nu skrivit in i receptet. Jag brukar alltid frysa in alla kakor som inte går åt samma dag som jag bakar dem. Lägg kakorna i en burk eller plastpåse som du försluter och lägg in i frysen.
penna Skrivet av Undrar
Hejsan älskar dessa kakor. Inte svårt heller att göra.
Funderar dock på hur länge dom håller sig innan dom blir dåliga o hur man ska frysa in kakor. Tack
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nattljus: Det går bra med vilket som men jag brukar köra med visparna till alla kaksmetar. Endast matbröd och bulldegar som ska jäsa använder jag degkrokarna till.
penna Skrivet av Nattljus
kör med elvisp. degkrogar eller visp??
penna Skrivet av Ulf-Cuno Andersson
Detta vad det mest handikapp anpassade recept som finns, det var toppen så jag inte skär med en smörkniv istället för en vass kniv... tack för er hjälp önskar Ulf-Cuno Andersson
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ss: Man måste använda en riktigt bra vass kniv. Jag brukar använda min köttkniv. Jag har nu förtydligat det i receptet, att det måste vara en vass kniv. Jag är ledsen för att det var otydligt tidigare. Sedan är det så klart viktigt att degen legat i kylen så den är riktigt hård.
penna Skrivet av Ss
Dem smulade bara sönder när man skulle skära dom :(
penna Skrivet av sara
den var skit goooooooood
penna Skrivet av kajsa<3
dom går ju inte att kopiera men e så himla goda;)<3
penna Skrivet av Rebecka
dom var ut sökta mmm !!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till butterfly: Ja de går alldeles utmärkt att frysa.
penna Skrivet av butterfly
Kan man frysa kakorna?
penna Skrivet av Susanne
Svar till bonden: Honung kan nog fungera men det kommer inte bli samma kakor då för sirapssmaken är karaktäristisk för bondkakor. Jag skulle nog rekommendera att göra några andra småkakor istället om du inte har sirap hemma.
penna Skrivet av bonden
hej
jag har ingen sirap hemma, kan man använda honung istället (eller kan man strunta i sirapen helt) ??
penna Skrivet av mattias
De här kakorna är min favorit:P
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mattias H: Ja det går bra!
penna Skrivet av Mattias H
Kan de ligga längre än två timmar i kylen? Tanken är att man blandar degen på kvällen, låter rullarna ligga över natten och sedan grädda dem på morgonen innan man åker till jobbet.
penna Skrivet av Susanne
Svar till David: 1 ½ tsk bakpulver.
penna Skrivet av David
Om man inte har bikarbonat så kunde man ta bakpulver istället men hur mycket ska man ha då?
penna Skrivet av Linda
JÄTTE GODA! :=) ja bakade dom till min pappa, när han kom hem var han så överraskad och undrade vad som luktade så GOTT! det var mina kakor som jag juste gjorde =) TACK RECEPTEN.SE! =)
penna Skrivet av Susanne
Svar till "en som undrar": När degen ligger i kylskåp blir den kall och hård och är då lätt att skära i skivor. De behåller sin form och det är lätt att skära genom mandeln.
penna Skrivet av en som undrar
jag har tänkt att baka dessa bondkakor men undrar varför ska man lägga kakorna i kylen?
vad är skilnaden? hmm..
tacksam för svar
penna Skrivet av krueger
bästa kakorna någonsin!
penna Skrivet av Ella
Jättegott! :D
  1