Kommentarer till Blåbärspaj - Sida 2

"Ett recept på en riktigt god och enkel blåbärspaj. Serveras med vaniljsås, grädde eller glass."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   nästa sida
person Svar till Anneli Häll penna Skrivet av Susanne 2010-07-13 23:43
Det beror nog på att det är så varmt nu och om din pajdeg är ljummen när du ställer in en i ugnen så halkar den lättare ner. Det är därför som det i många pajrecept står att man ska ställa in pajskalet i kylen eller frysen en stund innan man förgräddar pajskalet. Nu när det är så varmt så kan det behövas lite extra tid i kylen/frysen och man får vara noga med att inte låta den stå framme för länge i rumstemperatur.
penna Skrivet av Anneli Häll 2010-07-09 11:13
Har den i ugnen nu. Men tyvärr halkade kanten ner i formen,så det blir en platt paj! Beror kanske på att det är socker i degen? Brukar inte ha det.
penna Skrivet av Pajfantast 2010-06-30 14:25
Jag gillar pajer och fotboll. Jag tänkte laga den här blåbärspajen nu då det är VM på tv'n.

GOOOOOOO pajer.
person Svar till anonym penna Skrivet av Susanne 2010-06-27 17:15

Antingen blandade du inte degen ordentligt eller också var det för lite vetemjöl eftersom degen blev kladdig.

Om blåbären blir som saft behöver du strö på mera potatismjöl. Potatismjölet suger upp vätskan och gör den geléaktig vilket blir gott i paj.

penna Skrivet av anonym 2010-06-23 19:21
hej jag gjorde den allt blev fel degen räckte inte till och jag gjorde mer men ändå smöret blev kletigt när jag skulle grädda och blådären blev typ som saft vad gjorde jag för fel
person Svar till susnet penna Skrivet av Emil 2010-06-07 23:33
Ja, det gör jag. Följer receptet till fullo. Fast det gör inget, för den som väntar på något gott...
person Svar till Emil penna Skrivet av Susanne 2010-05-21 01:55
Ja tiden i receptet stämmer! Har du verkligen förgräddat ditt pajskal innan?
person Svar till :) penna Skrivet av Susanne 2010-05-21 01:52

Det är en fördel när man bakar kakor och pajer att det ofta blir ganska gott ändå :)

Du skriver inte vad som gick fel med pajskalet så jag kan inte ge något tips där men kanske vet du själv så att du kan lyckas bättre nästa gång! ;)

penna Skrivet av :) 2010-05-15 14:40
jag misslyckades totalt med mitt pajskal, men det blev gott ändå :)
penna Skrivet av Emil 2010-05-12 16:37
Först vill jag tacka för en underbar sida!
Sen en snabb fråga om 20 min i ugnen är korrekt för denna paj? Har den alltid inne i drygt 40 innan den är gräddad. Andra recept jag gör stämmer tiden på så jag tror inte att det är min ugn det är fel på. Men men, god blir den iaf :D
penna Skrivet av laila 2010-04-24 21:48
delicious :)
penna Skrivet av zizii 2010-04-05 21:28
mycket god paj :)<3
penna Skrivet av anna 2010-03-20 18:34
riktigt riktigt god ! :D
penna Skrivet av annonym 2010-03-14 11:48
Ska baka den nu hoppas den är god <3 :D
penna Skrivet av anonym 2010-02-13 22:04
Den va fantastiskt! Tack för receptet
penna Skrivet av lina 2010-01-23 19:05
Den var jättegod!!
penna Skrivet av Li 2009-12-04 19:32
Jag har bakat den och den vart jättegod.:)
Tack för detta recept..
penna Skrivet av eva 2009-11-15 13:31
fantastiskt god paj!
penna Skrivet av david 2009-11-12 16:20
den är väldigt god
penna Skrivet av Almedina 2009-11-03 18:36
den kakan är Jätte Jätte god, jag tippsar värkligen om den :)
penna Skrivet av Sven H 2009-10-03 20:51
Detta recept är värdelöst. För mycke fett eller förlite mjöl. Använd i stället en vanlig 1-2-3 deg. 1 del socker, 2 del smör, 3 del mjöl. minska gärna sockret lite.
penna Skrivet av Susanne 2009-10-01 00:58
Svar till Bosse: Tack för bra tips! Ett tips från mig om man gör blåbärspajreceptet så är det att använda elvisp när man gör pajdegen så spar man mycket tid.
penna Skrivet av Bosse 2009-09-27 23:54
Har gjort en genväg som halverar baktiden. Men jag tar en större form och dubblar satsen för en supergod paj.

1.Sätt ugnen till 175
2.Smält smöret i micron.
3.Blanda alla ingredienser utom bakpulver och häll i smöret. När degen kallnat så ha i bakpulvret och rör med en slev till en deg.
4. Ta halva degen och tr*ck med en sked i en form. Sätt in den i ugnen tills den blivit g*llenbrun.
5.När botten är färdiggräddad ta ut den och ha i bären. Ta den andra halvan av degen och sprid ut den ovanpå bären med en sked. Och vips in i ugnen. När den är g*llenbrun så är pajen klar. Den blir extra god om botten blir lite extra brun då den får smak av "knäck".. mmmmm.
penna Skrivet av linda o erica 2009-09-21 15:33
vi gjorde den nyss och allt funkade bra ! :D . nu sitter vi o väntar tills den e klar !!
penna Skrivet av Cissi 2009-09-20 16:14
Underbar! Det räcker. Hade äkta vaniljglass till! Mycket gott!
penna Skrivet av Emma 2009-09-18 12:53
Använd annan fyllning: 1 naturell cream fraiche burk, 1 ägg, 1/2 dl socker och 1 tsk vaniljsocker. häll smeten över blåbären som ligger i formen med pajdeg. in i ugnen i ca 35 mintuer. låt den stelna. Ni kommer att älska det. Tro mig; om ni gillar paj kommer ni ÄLSKA denna.
penna Skrivet av Susanne 2009-08-24 21:11
Svar till Elin 89: Nej precis som du skriver kan man ta mindre socker, jag håller med om att den blir tillräckligt söt ändå. Det är en smaksak förstås. Jag ska skriva in det i receptet. Tack för din synpunkt!
penna Skrivet av Elin_89 2009-08-23 12:56
Jag tyckte att pajen inte behöver så mycket som ½dl socker till bara 3 dl bär. Jag hade i minst en dl till av bären och minskade på sockret och den var ändå tillräckligt söt! Men ack så god
penna Skrivet av Susanne 2009-08-21 20:36
Svar till Viktor: Jag rekommenderar att du gör dubbel sats till en form med 30 cm i diameter eftersom den har ungefär dubbelt så stor yta som en form med 20 cm i diameter.
penna Skrivet av Viktor 2009-08-21 18:14
Hur ska jag blanda om jag har en 30 cm form då?
penna Skrivet av Susanne 2009-08-18 14:53
Svar till Kajsa: Det går bra med både frysta eller tinade frysta eller helt färska blåbär.
penna Skrivet av Kajsa 2009-08-18 14:37
kan någon svara på i fall man ska ha frysta eller inte frysta blåbär i pajen :D
penna Skrivet av yasmine 2009-08-12 18:03
absolut den godaste blåbärspajen. mums
penna Skrivet av Jee 2009-08-09 16:09
Underbart god paj, uppskattades av alla som fick smaka!
penna Skrivet av golden 2009-08-07 00:23
:) ljuvligt god tack för receptet
penna Skrivet av Zelda 2009-08-06 22:48
hej alla paj älskare det var jättegott men en sak är godare det är ju blåbären de är ju jättenytiga äter såna varje dag för att inte bli sjuk hej då alla paj älskare hoppas ni lagar mer paj för att ha på fest då blir ert folk jätteglada hejdå männikor som älskar paj hejdå
penna Skrivet av Diana 2009-08-06 22:42
hej pajen var det godaste som finns i hela världen måste laga det när man fyller år och när man har nammsdag men när folk kommer då är man tvungen att laga för att det är så himla gott hej då folket
penna Skrivet av Susanne 2009-08-05 10:16
Svar till raqia: Nej, blåbären måste inte tinas, jag brukar inte göra det när jag använder frysta blåbär. Men det går bra även med tinade blåbär och även med färska blåbär som man inte har fryst.
penna Skrivet av raqia 2009-08-04 23:03
vad smaskigt! mums! blir sugen ska övertyga mamma att göra en sån till oss föresten hur ska man tina dom frysta bären?????????????????? snälla svara
penna Skrivet av Jocke 2009-08-04 16:31
Gjorde pajen igår och den var verkligen supergod. Tack för receptet. :)
penna Skrivet av Davve 2009-08-03 23:46
Bästa blåbärspajen jag någonsin ätit:)
penna Skrivet av Sherie 2009-08-03 23:37
Smakade nyss på pajen den var supergod!
penna Skrivet av Sherie 2009-08-03 22:47
Pajen ligger i ugnen nu!
Hoppas på ett bra resultat :)
penna Skrivet av smurfen 2009-08-03 15:06
Jätte god paj! Kan verkligen rekommendera den.
penna Skrivet av Bagarna 2009-08-03 13:23
Men, vad konstig den blev.
penna Skrivet av Veronica S 2009-08-03 12:20
Supergod paj. Rekomenderas varmt.
Jag tillsatt lite havregryn för extra Crunch.
Och guuuud så gott det blev.
Alla som ätit av pajen vill ha receptet. :-D
Nu har jag en ny blåbärspaj som jag även satt i extra haha... (håll i er) naturell Musli på toppen.
för det extra knapriga locket jag eftersträvar.
Annars är recpetet som ursprunget. ;-)
mvh
Veronica
penna Skrivet av anonym 2009-08-02 19:06
mmmm jättegod paj=)
penna Skrivet av anna 2009-07-31 19:17
det gick inte ett dugg med margarinet
penna Skrivet av Bakar´n 2009-07-29 21:05
Riktig kanonpaj! Jag använder 3 dl mjöl för att minska kladdigheten, blir mycket bra!
penna Skrivet av pajälskaren 2009-07-29 18:07
mmmmmmmums
förra sidan   1   2   3   4   5   6   nästa sida