Kommentarer till Blåbärsmuffins

"Goda och saftiga blåbärsmuffins, fina muffins med blåbär som är enkla att göra med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Pearl Söderberg
BLÅBÄR!!!!!!
penna Skrivet av Lena
Hej!
Undrar om man gör mindre muffins vilken tid i ugnen det blir?
Tack för en bra sida!
/Lena
penna Skrivet av Gerd
Jag har precis bakat blåbärsmuffins....så lätta att göra o så fantastiskt goda !!! Jag kommer i fortsättningen titta in på din sida......bra upplagda recept med bilderna till.
besökare Svar till JI penna Skrivet av Susanne
Bra idé, tack för den!
penna Skrivet av JI
Jag använder filmjölk istället för mjölk. Det blir ändå lägre GI.
besökare Svar till Isabella penna Skrivet av Susanne
Ja det låter som något fel med din ugn, fel inställningar eller om ugnen inte var varm om tiderna inte alls stämde och om du gjorde dina muffins i samma antal och storlek, det spelar också roll. Det ska vara över- och undervärme inställt på ugnen. Men kul att du tyckte om blåbärsmuffinsarna! Och de blev ju bra ändå låter det som, det är ju trots allt ganska enkelt att se när de är klara! :) Tack för att du skrev! 
penna Skrivet av Isabella
Supergoda & saftiga muffins. Väldigt enkla att göra med då man kunde använda elvispen nästan hela tiden.

Tyvärr så räckte inte 20 minuter i ugnen för mina muffins, dom var helt degiga i mitten då. Så det fick bli 25 minuter för dom minsta och 30 minuter för dom som var lite större. Det kan ju vara min ugn som är något galet med!
besökare Svar till Lina penna Skrivet av Susanne
Ja följ mina recept! :) Framförallt tillvägagångssätt, att inte ta för mycket mjöl, det är det vanligaste felet, då blir det tunga muffins. Så gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen om du gör det för då blir det för mycket mjöl.
besökare Svar till Nelly penna Skrivet av Susanne
Nu finns med bilder steg för steg!
besökare Svar till JelenaNelly penna Skrivet av Susanne
Det spelar faktiskt inte jättestor roll när det är så kort tid. Men varför inte ställa in dem i kylen. Men håller sig säkert i rumstemperatur också (eller varmare) när det är så kort tid.
penna Skrivet av JelenaNelly
Bakade precis dessa till sonens skolutflykt imorgon, men undrar hur jag ska förvara dem så länge? Just nu har jag dem i en papperskartong alla bageri och funderar om det är smartast att ha dem i kylen? Bor i thailand för tillfället oc det blir ju varmt utan luftkonditioneringen (som vi stänger av under natten)
är tacksam för snabbt svar :)
besökare Svar till Ebba penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra med rörsocker istället för farinsocker.
penna Skrivet av Ebba
kan man använda rörsocker istället för farinsocker?
besökare Svar till Birgitta penna Skrivet av Susanne
Vet inte om jag håller med om att muffinsarna blir kompakta. Du tog inte för mycket mjöl? Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket. Häll upp i litermått eller väg det istället. Annars håller jag med om att de blir stora, men storleken står ju i receptet, klassisk amerikansk muffinsstorlek. Vill man ha mindre muffins så kan man göra dem i vanliga bakformar och då blir det ca 15 minuter i ugnen.
Tack för dina synpunkter! Skriv gärna igen! :)
penna Skrivet av Birgitta
Om man vill ha en kompakt, mattande och rejal muffin, da ar detta receptet att anvanda. Lite for 'tung' for vart tycke. Dock smakar det gott med farin socker. Tack for att du delar med dig ;-)
besökare Svar till helen penna Skrivet av Susanne
Jo receptet stämmer men troligtvis har du tagit för mycket mjöl. Det är lätt gjort om man gräver med decilitermått i mjölpåsen för då blir mjölet packat och då tar man lätt 50% för mycket mjöl. Mitt bästa tips är att hälla upp mjölet i halvliter- eller litermått. Man kan också väga mjölet. Detta gäller alla recept med mjöl i, särskilt när det är mycket mjöl för då blir felet större.
penna Skrivet av helen
5dl vetemjöl stämmer inte dom blev skitkassa så ändra det
besökare Svar till Renate Hansen penna Skrivet av Susanne
Tack! Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Renate Hansen
Her kommer en liten hilsen fra Norge. Fant din oppskrift på nettet. Jeg bakte muffinsene idag og serverte dem etter vårt møte. De ble veldig godt mottatt, og jeg takker deg for at du har lagt ut oppskriften. Det blir nok sikkert flere omganger med blåbærmuffinser. Vennlig hilsen Renate Hansen
penna Skrivet av Lina
Hej! Jag har inte testat just detta receptet, men när jag gör mina muffins enligt en cupcakebok så blir muffinsen "platta". Har du något tips om hur jag ska göra för att det ska bli mer toppiga? Underlättar med glasyren och ser snyggare ut! =)
penna Skrivet av Nelly
Hej !

Kan du lägga ut steg för steg bilder vore jättebra !
Mvh
Neda
penna Skrivet av sara
de er goda ut men vrf finns det inga bilder?? ://
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :)
penna Skrivet av Anna
Helt fantastiska! De blir sådär härligt saftiga och underbart goda! Tack för ett superbra recept, it's a keeper! :D
besökare Svar till Savannah penna Skrivet av Susanne

Ja det kommer bilder steg för steg snart på dessa blåbärsmuffins, jag har dem här i min dator! :)

Roligt att höra att du och din pappa gillade muffinsarna! :)

penna Skrivet av Savannah
Jätte goda synd att det inte finns bak bilder jag är sådan som tittar på dom om jag gjort rätt jag är ju trots allt bara 9 år xD en liten data njörd :P men jag älskar att bara och dom blev jätte goda dom tog ochså slut på en dag pappa älskar mina bakvärk <3
penna Skrivet av Pola
Gjorde med stora blåbär, godaste muffinsen jag någonsin gjort!
penna Skrivet av David
Testa med daim i!!
penna Skrivet av David
Mums,jättegoda!
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Ja det beror ju på hur stora formar man har och hur mycket smet man häller i varje. Mina muffinsformar är inte den största storleken men jag fyller dem med smet ganska långt upp så pyser de upp rejält och blir ca 3 cm högre än där formen slutar när de är färdiggräddade.
penna Skrivet av Sara
Fina muffins men 12 st stora? Hm. Jag fick mer det till 17 stora!! Men ju fler desto bättre.
penna Skrivet av Liza
Jättegoda, gjorde dessa till en utflykt med familjen och nu såg jag receptet igen och måste genast göra en till plåt :) mums!
penna Skrivet av johanna
håller på och rör om nu smeten ser bra ut men skippade bären för hade inga :/ men det blir nog gött ändå...
besökare Svar till Sara penna Skrivet av Susanne
Färgen kommer från blåbären. Om du tar frysta blåbär som inte mosas när du rör ner dem i smeten så blir de inte gråa.
penna Skrivet av Sara
mina muffinsar blev helt grå, varför?
penna Skrivet av moa
Jag gjorde just dom här muffinsen och har dom i ungnen just nu. Dom ser verkligen goda ut och var lätt att laga. Jag är bara 13 år. Hoppas som blir bra och goda! Kram
besökare Svar till "Mästerkocken" penna Skrivet av Susanne
Det låter gott! Tack för bra tips!
penna Skrivet av "Mästerkocken"
Jag gjorde en blandning av 2 dl hallon, en halv dl lingon och en halv dl blåbär. Det blev riktigt gott, hade ett par droppar citronsaft i smeten innan jag hade i bären också eftersom citronsyra ökar hållbarheten. Sen en tesked äppelmos för att ge lite fruktigare känsla :)
besökare Svar till Ammy penna Skrivet av Susanne
Tänk på att inte lägga muffinsarna i plastpåsar innan de svalnat helt. Detta gäller alla sorters muffins och även andra bakverk. Så låt dem ligga under bakhanddukar tills de verkligen svalnat ordentligt, de ska inte vara ljumna ens. Ett smart sätt att kyla ner bakverken fort är att ställa ut dem, förutom mitt i sommaren då när det är varmare ute än inne. ;)
penna Skrivet av Ammy
Helt UNDERBARA muffins! Skall bakas igen inom en kort framtid. Blev dock ganska "slemmiga" när de lades i påse.
Men toppbetyg annars!
penna Skrivet av linnea
mums
penna Skrivet av Hanna
Mina är i ugnen nu! :D
hoppas dom blir goda!
besökare Svar till Bettan penna Skrivet av fanny
mmmmmmmmmmmmmmmm jag gjorde de idag
penna Skrivet av fanny
Världens godaste muffins asså hur kan de vara så goa kan jag inte fatta

100000000000000000000000000000000000/10p


prova
penna Skrivet av Gnulia
Jag gjorde minisar i småbrödsformar, eftersom jag viktväktar. Det blev 54 st härliga muffins att ha i frysen. Lade dessutom in receptet i Viktväktarnas web-verktyg, en minimuffin blev 2 points - perfekt när man är sugen på nåt gott.
penna Skrivet av Bettan
Supergoda och jättelätta att göra, har gjort dom många gånger och saftiga blir dom också.
Bästa receptet på länge som jag provat. :)
penna Skrivet av Amanda
Oj dom blev ju suveräna!
1000000p\10p!
penna Skrivet av Kate
Det blev jättegoot, tack för receptet. :)
penna Skrivet av Alva
Gud så god dom blev!
4/5 stjärnor!
penna Skrivet av Johanna
Bra recept! Så goda och vackert puffiga muffins!
penna Skrivet av Lina och Wilma
Smeten var tjock men god. Muffinsen blev mycket goda.
penna Skrivet av farzaneh
jag har bakat aldelles nyss mufinnsen. det har blivit väldigt gott. Här skulle jag tacka för receptet.
penna Skrivet av Susanne
Svar till amira: Jag har inte provat det men om du provar kan du ta 1,25 dl olja. Du kan också titta på receptet på Bärmuffins.
penna Skrivet av amira
hej
jag undrar om man kan använda olja istället för smör på denna recept? om man kan använda olja, hur mycket motsvarar 125g smör i olja?
penna Skrivet av Liselott Sjöstedt
Vi gjorde med svarta vinbär som vi tog ut från frysen en halvtimme innan vi ställde in plåten i ugnen. Det blev jättegott och jättefräscht med den lite syrliga smaken från vinbären! Jo, 2 dl råsocker och 1 dl krusbärsyoghurt istället för mjölken istället för 2,5 dl farinsocker och 1 dl mjölk. Mumsigt det blev!
penna Skrivet av Johanna
Jag har bakat dessa muffinsar med blåbär i nu flera gånger och kan bara inte få nog. Det är det i särklass bästa bärmuffinsreceptet jag provat. Brukar tillsätta 1/2 tsk bikarbonat (matsoda) också för att få dem extra pösiga.
penna Skrivet av Elina
jag tycker om detta lite men det kan vara jette gott <3 hoppas det smakar när jag ska göra de. M.V.H Elina
penna Skrivet av Susanne
Svar till Safa: Nej. Följande gäller alla recept: Om det inte uttryckligen står att smöret eller margarinet ska smältas så ska det inte det.
penna Skrivet av Safa
Hej!
Jag undrar om det ska vara smält margarin? :S
penna Skrivet av marie
kolla på affären, det finns nått som heter no egg. det kanske går att andvända det i stället...
penna Skrivet av Susanne
Svar till emme: Jag har svårt att svara på det, men läs gärna generella tips på sidan om äggallergi som finns i menyn "Vikt \& Hälsa".
penna Skrivet av emme
hej! jag har en undran om äggen.. min pojkvän äräggallergiker, så undrar vad jag kan använda istället för äggen? går det bra att ersätta med olja eller banan lr nåt?
penna Skrivet av Nina
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Annika
finns det inget recept på muffins utan blåbär och sånt? vanliga muffins helt enkelt :)
penna Skrivet av Baktanten
Ett tips: Dela smeten i två bunkar strax innan blåbären blandas i. I den ena har du 2 dl blåbär och i den andra 1 1/1 msk cacao och lite hackad choklad. Vips så har du bakat både chokladmuffins och blåbärsmuffins.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Julia: Jag har inte provat det, men det kanske går det med och så vispar man ägg och socker först och tillsätter smälta smöret samtidigt som eller efter mjölet.
penna Skrivet av anne
rekommenderas.gjorde den nyss.men degen vart lila..hade blåbär och hallon i..riktigt gott.
penna Skrivet av mamma Vesna
Jag bakade dessa muffins med 3 olika sorters socker (farin + rör + vitt), 3 dl hallon + 1 dl blåbär & liiiiite mera salt & det blev jättegott! Mycket saftiga & smakrika :-)! Tillsammans med ett glas porter eller vitt vin = perfekt!
penna Skrivet av julia
Blir det stor skillnad på muffinsarna om man smälter smöret ?
penna Skrivet av Jessica
Haha jag rörde nog om lite för mycket, eftersom min smet blev alldeles lila. Men ahja, det blir nog gott ändå! :D
penna Skrivet av Emilia och Angelica.
Våra vart super fina. Dock räckte 15 min lagom för våra annars hade dem varit kol muffins.
Jag råkade smälta smöret lite lätt å det gick fint endå smälter ju endå i ugnen sen ju.
penna Skrivet av Susanne
Svar till elin: Nej smöret ska inte smältas. Följ bara receptbeskrivningen. I andra recept där smör ska smältas står alltid detta uttryckligen.
penna Skrivet av elin
ska man smälta smöret?
penna Skrivet av Nadia
Tack så mycket för receptet, har letat efter det!
Smeten var jättegod och muffinsen håller på att gräddas just nu! Kan inte vänta tills de blir klara!
penna Skrivet av Johanna
Det blev en väldigt fin färg på smeten av frysta bär! jag hade en mix av hallon och blåbär, smeten blev lite lila när man rörde runt dem.
Mycket gott recept!
penna Skrivet av Emma
Oj. Bakade dessa idag. Till och börja med var smeten sjukt god. Och inte snacka om hur goda dom var när de var klara.
Ett tips är å bara ha i 2dl blåbär i smeten och sedan när man häller smeten i formarna så lägg ett litet lager med blåbär mitten, då blir det gott sen :)
penna Skrivet av Emelie
Jag och en kompis tänker testa receptet idag. Hoppas det blir bra, och receptet låter välldigt gott! :)
penna Skrivet av linn
provade receptet just, blev riktigt lyckat! smälte smöret, och det blev bra ändå :)
penna Skrivet av Clara
Tips! använd Non Stop eller nån sorts choklad istället för bär
penna Skrivet av petter;)
Tips, använd en sockerkaksform kakan blir saftigare då:)
penna Skrivet av KORVEN
Det godaste jag någonsin bakat!
penna Skrivet av <3
Dom var väldigt goda och smakrika
penna Skrivet av eriande
Ett tips är att vända ned blåbären frysta då går de inte sönder lika lätt och muffinsen ser finare ut i färgen.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Elsa: Nej, smöret ska inte smältas. Det står alltid uttryckligen i receptet i de recept som man ska smälta smör. Det är inget man behöver gissa sig till. Står det inget alls ska det inte smältas.
penna Skrivet av Elsa
Ska matfettet smältas?
penna Skrivet av Emeli :)
Verkligen en skitbra sida ! :D
Nu ska jag ringa mamma och säga att hon och mormor kan komma på muffins sen ;))) haha.
penna Skrivet av Susanne
Svar till doris: Ja.
penna Skrivet av doris
Är det samma mängd socker om jag vill ha i råsocker?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Silvia: Ja man kan ta vanliga formar och fyll dem då till 2/3 med smet. Det borde bli ca 20 st och grädda dem då i 225 grader i ca 10 minuter, mitt i ugnen. Skriv gärna och berätta hur det blev! Kul att du gillar min receptsajt! ;)
penna Skrivet av silvia
Kan man göra dem mindre genom att klicka i mindre smet i de vanliga muffinsformarna? Hur många blir det då ungefär?
Tack för en fantastisk sida!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Ging: Mycket smet i varje muffinsform. Muffinsformarna måste vara höga och stabila, helst en muffinsplåt eller stadiga stora pappersformar. Den här smeten räcker till 12 st stora muffins som blir som på bilden då.
penna Skrivet av Ging
Hur baker man att forma muffin högt up i mitten?
penna Skrivet av emma
emelie! gå in på dagensmuffin.se!
penna Skrivet av emelie
Skulle ni på något sätt kunna lägga till ett recept på stora amerikanska muffins? Ni vet, de riktigt stora som man kan köpa ute?
penna Skrivet av Martina
underbara muffins :)
penna Skrivet av ira
jätte goda muffins,tillsätter man krossad choklad blir dom ännu godare ;)
penna Skrivet av Annika K
Faktiskt goda och lättgjorda! Kommer att bli en favorit i repris.
penna Skrivet av marita
dom är jätttte jättte goda =)
penna Skrivet av Hanna
jag är nästan 12 år och jag bakade dom helt själv och dom blev jätte goda och de gick jätte bra !
penna Skrivet av Annika
Goda muffins som jag gjort två gånger... (stor åtgång!) Första gången blev dom väldigt lyckade, men andra gången klickade jag i för mycket smet i formarna, det blev inte så lyckat!!
penna Skrivet av mathilda
mina muffins blev helt perfekta. Jag gjorde en sats hallon och en sats med dumle. Det är bara trycka ner en dumle efter man hällt upp smeten i formarna. Supergott! Tack för ett bra recept :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till cissi: ja det kan du, men ta gärna lite mindre kanske 1,75 - 2 dl socker eftersom vanligt socker är lite sötare.
penna Skrivet av cissi
kan man använda vanligt socker?
penna Skrivet av Matte
Dom var jättegoda!! JAG ANVÄNDE HALLOOON
penna Skrivet av --
ser oerhört goda ut :D
penna Skrivet av Linnea
Suuuuuuuuperduper goda och lätta att göra, mina nya favvisar, Tyckte dock 20 min i ugnen var lite lite då de fortfarande var kladdiga.
penna Skrivet av Jolle
Helt underbart saftiga och det går såå fort att göra. Och folk blir imponerade av de stooora "cafémuffinsarna"!!
penna Skrivet av sara
heej det var så gott.. pröva själv ..vilken dag ska du baka ..du har chansen nu !! herr¨å
penna Skrivet av sarah
håller just på att baka muffins väntar spänt på hur dom kommer bli!! meddelar så fort dom e klar=)
men efter det jag läst så kommer dom nog bli kanon!
penna Skrivet av oyeah
skitgott
penna Skrivet av Taty
Hej!! Idag bakade jag med min son!! Det var ganska roligt!! God recepten, lätt för att göra...
penna Skrivet av hallonet
Hejsan Hoppsan Här är jag igen!
Glömde meddela hur goda dem var! Med hallon...
Jaa de var smariga och uppätna på en gång en succe bland folket som var bjudna nu är det dags igen denna gång med både blåbär och hallon!
Hoppas jag inte glömmer berömma dem denna gång!
puss och kram
Ps. Jag älskar alla denna sida är toppen!
tummen upp för er tack för alla underbart goda bakvärks recept ni skänkt mej !
Nu ska jag inte stå här dags att börja baka!
penna Skrivet av Nathalie
Man kan göra mycket med blåbär :) Det här var faktiskt riktigt gott må jag säga. Jag har nu min andra sats i ugnen. mums ..
penna Skrivet av hallonet
Håller på att baka medelar hur goda dem blir smeten är iallafall underbar :P
penna Skrivet av Elli
Se till att ha rejäla formar, annars sväller de över rätt ordentligt. Men gott blev det, föredrar att göra dem med hallon :)
penna Skrivet av Marie
Jättegott! Varierade med lite barnpure-rester (röda bär)tillsammans med blåbären, verkligen att rekommendera!
penna Skrivet av ,)
Otroligt goda muffins, kommer göra dom här många gånger. tack för receptet!
penna Skrivet av pauline
de ser underbara ut!! jag längtar till den timmen jag ska baka de:D
mvh pollan 11 år
penna Skrivet av Bea
Jättegoda muffins! Dom blev en favorit på en gång :) Tack för receptet!
penna Skrivet av nish
UNDERBARA.servera med marsan`s vaniljsås
penna Skrivet av Johanna!
Åh vilka goda muffins! Synd att jag inte har någon muffinsplåt så de blir sådär snygga som på bilden :). Dagsfärska blåbär passade utmärkt i!
penna Skrivet av Fam. Dickson, DK
Wow, vi elsker disse blåbærsmuffins.
Har givet link ud til flere bekendte, de blev fuldstændig revet væk!
Tak i øvrigt for en fantastisk site med rigtig god inspiration!
penna Skrivet av j.berg
verkligen bautakul att hitta dom här muffinsarna. nu kan man sittta i soffan och känna att man verkligen har hittat rätt. En riktig fullträff!!
penna Skrivet av roding
Håller med de föregående talarna, gillar sidan och muffinsen skarpt. Kul att ha hittat denna sida. Tack
penna Skrivet av Familjen Dahlberg
Nu ska vi iväg på plask och lek, sen ska vi hem och baka dessa läskande blåbärsmuffins:-) Vi återkommer med en kommentar!!
penna Skrivet av Alexandra
Min äpplekaka blev jätte god.!PROVA DEN!.
penna Skrivet av Tove
De blev jättegoda!! Rekommenderas verkligen!
penna Skrivet av : )
asså helt underbara!!!! älskar dem värkligen!! skulle kunna äta ihjäl mej...
penna Skrivet av Lillemor
Jag tycker att muffinsarna blev oerhört goda! Puss på dej som har kommit på receptet!!
penna Skrivet av Eva
Ett jättegott recept. Rekommenderas varmt!
Plus en mycket vacker sida med verkligen inspiration.
penna Skrivet av Emma
Hej, du otroligt duktiga webbmaster!
Otroligt snygg sida, Impad! Fräsch enkel å väldigt användbar.
Men jag saknar en sak, när amn skriver ut en sida av recepten så kommer inte med hela uti höger kant om man har marginalen inställd på standard på skrivaren., synd för det är så enkelt att bara klippa ut o klistra in direkt i min receptpärm. Hoppas du fattar vad jag menade. kram å tack för en kanon sida...
  1