Kommentarer till Biffgryta

"Recept på biffgryta! Enkel och mycket god gryta med grytbitar av nöt eller nötstek. Köttet blir mört och gott!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av 1600g fransyska
Bra! Skönt att slippa bryna när man gör lite större sats. Möjligen på gränsen till för salt faktiskt, så gå inte bananas med sojan! Mängden vätska är rätt. (Man får förstås känna av lite beroende på hur man vill ha det och hur det blir, hur mycket man kokar bort, hur mycket lök osv.)
penna Skrivet av Lotta Edman
Enkelt och gott, jättegod sås! Detta kommer jag göra igen!
penna Skrivet av Zanna
Blev supergott. Mycket bra recept 👍🏻
penna Skrivet av Susanne
Tack för en toppen gryta. Den här blir en klassiker här hemma
penna Skrivet av Annelie
Hej

Vill bara tacka for alla fina recept och tips. Jag bor i England och forsoker introducera svensk mat i min engelska familj. Maten har i England ar ju lite blend :-) Min sambo alskar min mat och mycket av min matlagning har jag lanat av dig. Stort tack :-)
penna Skrivet av Tiina
Jag som är dålig på matlagning! Vilken soja ska man köpa?
besökare Svar till Nana Sundborn penna Skrivet av Susanne
Man kan göra det men man behöver inte göra det. Jag brukar inte göra det. Jag gör precis som jag skrivit i receptet.
besökare Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne
Trevligt att höra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lotta
Jätte god gryta! Jag lät det koka i två timmar. Hade köpt grytbitar billigt och det blev perfekt med denna gryta:) En tiopoängare!
penna Skrivet av Nana Sundborn
Skall varken kött eller tillbehör brynas först?
besökare Svar till Dessi penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Dessi
GULD i grytformat! Detta har nu blivit en klassiker hemma hos mig, perfekt "nybörjargryta" för en 22åring. Tack tack tack tack :D
besökare Svar till Jonas penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Roligt att höra att du gillar recepten och bilderna steg för steg! Tack också för tips med vinbärsgelé!
penna Skrivet av Jonas
Suveränt gott! Vi lade till champinjoner också och lade i lite svart vinbärsgelé direkt i grytan (mot slutet av kokningen).

Måste säga att din sajt är suverän. Har börjat kolla den för jämnan nu för att få tips. Jag är själv lite för att experimentera men vill gärna hitta saker som någon testat först och sen modifiera lite efter egen smak. Speciellt gillar jag att du har bilder på de olika momenten.
besökare Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne
Om du vill ha morötter i grytan så kan du tillsätta dem mot slutet. När beror lite på hur mycket tuggmotstånd du vill ha. Själv gillar jag när de är lite knapriga så jag skulle lägga i dem bara 5 minuter innan det är klart, men vill man ha dem mjuka utan tuggmotstånd så kan de koka med 10-20 minuter skulle jag tro. Ju tjockare morotsbitar desto längre tid tar det förstås. Men mina tider tror jag passar ca 1-2 cm tjocka skivor.
penna Skrivet av Johanna
Hej, jag undrar bara när man ska tillsätta morrötterna i grytan?
penna Skrivet av Malinm
Tack för detta recept! Blev jättegott :)
besökare Svar till majkan penna Skrivet av Susanne
Ja först kokar du upp på max och sedan sänker du till kanske 5 i ditt fall. Det ska koka lite grann så kanske kan du sänka ytterligare allteftersom. Det viktiga är att det kokar lite grann hela tiden. Så eftersträva lägre effekt på spisen men att det fortfarande ska koka. Oftast så kan man behöva ha lite högre effekt först men kan sedan sänka successivt.
penna Skrivet av majkan
Kokar man upp på högsta först och sen sänker?
Har upp till 9an på min spis. så hur kokar jag då?
besökare Svar till Ewa penna Skrivet av Susanne
Det låter gott! Tack för tips!
penna Skrivet av Ewa
Hade lite bambuskott i grytan - super gott
besökare Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Bra tips med morötter, jag har lagt till det som tips i receptet! Tack! :)
penna Skrivet av Johanna
Suveränt god köttgryta! Jag hade även i morötter som fick koka med under tiden, blev väldigt gott och vilken mustig sås! Tack för receptet!!
besökare Svar till Helena penna Skrivet av Susanne
Varsågod och roligt att höra! :)
penna Skrivet av Helena
Jättegod och smidig mat! Lätt att laga till många.
Tack för alla goda recept som förgyller måltiderna hemma hos oss.
penna Skrivet av Jan
Ett enkelt recept som blir jättegott och passar bra i matlådan till jobbet.
besökare Svar till Angelica penna Skrivet av Susanne

Jag tror att felet är att du kokar köttet på för hög värme. Då blir det torrt.

Det låter också som att du har för mycket vatten. Man ska ta så lite vatten som möjligt. Bara så det täcker botten och kanske halvvägs upp över köttet. Sedan när det börjar koka kommer vätska ur köttet och då höjs vätskenivån. Koka på så svag värme som möjligt, det ska koka under lock. Sedan så kan man koka längre än 1,5 timmar om man vill. Ibland kokar jag 2 timmar lite drygt. Då blir köttet ännu mörare.

Det viktigaste av allt detta är att köttet kokar på svag värme. Jag brukar koka på 1:an under lock. Att man kokar under lock gör också att vätskan man redan har stannar kvar.

Testa gärna igen och skriv gärna och berätta hur det gick! Lycka till! :)

penna Skrivet av Angelica
Hej, såg himla gott ut men jag fick inte till det. Hade i 300gr kött, la till några extra deciliter vatten, kokade på 3an men det såg lite tafatt ut så jag höjde till 4an. Har kokat i 1 1/2 timma nu och grytbitarna är stenhårda och aningen torra. Vet inte om det är för att jag höjde temperaturen eller om jag hade för lite vatten, vattnet täckte köttet och lite till, antar att det är tillräckligt? Himla besviken, men jag har aldrig lyckats med grytbitar tidigare,alltid samma sak,så lägger jag ned det. Är det nån som har några hjälpsamma tips så hade det varit uppskatta för jag älskar denna typen av mat. Tack!
penna Skrivet av Tony
Sååååå gott.
Hela familjen älskar detta och det äts flera ggr i månaden...
penna Skrivet av Stefan
Slängde på 3 dl vatten, 2 dl matlagningsgrädde och 1,5 dl rödvin. Rödvinet kokade jag med hela tiden.
Hade även en släng av kalvfond i också.

Mustigt och gott!
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Köttmängden står angiven i vikt. Ta den mängd vatten som passar.
penna Skrivet av Malin
Snälla 2 dl vatten kan jag inte ha i ... men är de måttet för antalet grytbitar i detta receptet?
besökare Svar till sandra penna Skrivet av Susanne

Jo det står när sojan ska hällas i.

Hur mycket vätska som behövs är lite olika beroende på gryta.

penna Skrivet av sandra
2dl..? skulle inte tro dt, ja hade 1l + att de var dåligt att dt inte stod när man skulle hälla i soyan.. men den blev god, på mitt sätt :)
penna Skrivet av David
Vilket fantastiskt enkelt och gott recept. Rekommenderar alla en skvätt rödvin och varför inte även en vitlöksskiva.

Tack för inspirationen :)
penna Skrivet av Maria
Det var jättegott! Min fästman gillar den verkligen och ge mig betyg 10! Jättenöjd!
penna Skrivet av Angelica
den var jätte lätt och god, min sambo käka hur mycket som helst :) perfekt recept på en vardag....

PS till kommentaren 2 dl vatten till 1/2 kött???
Står ju att du kan ta i mer vatten, jag tog i 6 dl vatten. Man får prova sig fram.
penna Skrivet av jejje
2dl vatten, till 1/2 Kg kött??
penna Skrivet av Sall
Tycker det ser gott ut
penna Skrivet av Micke
1,5h koktid är ett absolut minimum
penna Skrivet av Susanne

Svar till Karolina: Jag tror det beror på att olika buljonger har olika salthalt och inte bara då olika typer av buljonger som kalvbuljong och köttbuljong utan även olika märken. Till exempel kan en köttbuljong av märket knorr vara mindre salt än en köttbuljong av märket Borggården. Det bästa är att man smakar och smakar det för mycket salt så späd med mera vätska. Har man kryddat för mycket kan man rädda med grädde.

Kul att du gillar receptet! ;)

penna Skrivet av Karolina
Första gången jag gjorde det här så blev det lite väl salt. Jag använde köttbuljong istället för kalvbuljong, det var också det enda jag gjord som avvek från grundreceptet. Vad kan det annars bero på?
Annars var det jättegott och superbra att man kan utgå från det och sedan ha i vad som helst! Tack så jättemycket :D
penna Skrivet av Sandra
Supergott!
Lät det koka i 1 1/2 timme, hällde på lite vatten eftersom. Tog i 2 stycken kalvbuljongtärningar.
Serverade med potatis till, mycket omtyckt!
penna Skrivet av Ninni
Gjorde som receptet sa, fast mer vatten hade i lite rödvin och i slutet lite smörstekta champinjoner! Vart hur gott som helst! Det här va ett grymt bra grund recept som man kan göra till. Sitt eget :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Lenita Andersson: Tråkigt att det misslyckades! Jag tror att din analys är ganska bra. Om du tycker det blir för lite vätska och torrt så häll på lite mera vatten. Du kan också prova att skära köttet i mindre bitar. Men framförallt så får du nog koka köttet längre om det är segt. Man kan ju alltid provsmaka en bit efter 45 minuter och se hur mör den är. Det har hänt att jag kokat nötgrytbitar i 1 timma och 30 minuter, inte just det här receptet men liknade. Skriv gärna om du provar igen. Jag har förtydligat receptet lite nu.
penna Skrivet av Lenita andersson
Grytan blev helt misslyckad!Vet inte om det berodde på rceptet eller köttet!
Kanske båda två tror jag.
Köpte grytbitar på ica!
Bitarna blev stenhårda och grytan helt smaklös,fast jag gjorde exakt som det stog i receptet!
Jag tror att den helt enkelt behövde mer vatten,mindre soja och längre koktid för köttet hinner inte bli mört på 45 min.
penna Skrivet av Emanuel
Detta är ett riktigt kanon recept!!! Jag har grytan puttrandes för andra gången nu. Tänkte prova att steka lite trattkantareller och hälla i dem på slutet denna gång. Tack för ett kanon recept!
penna Skrivet av Susanne
Svar till hej: På bilden gjorde jag mer än en sats. Om du bara gör en sats med 2 dl vatten så kan du kanske ta 3 dl om du tycker det blir för lite. Sedan är det så att köttet och löken tillför vätska när det blir varmt.
penna Skrivet av hej
vadå 2dl vatten? det är ju inget vatten alls? måste väl fylla grytan med vatten?
penna Skrivet av Kalle
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av pitetjejen
mmmmm doftar underbart när det puttrar!! testar oxfond med rödvin och lite morötter och champinjoner till. säkert kanonsmaskigt!
penna Skrivet av Jane
Jätte god gryta. Jag hade visst ingen kalvbuljong hemma så jag ersatte den med hönsbuljong och en skvätt matlagningsrödvin. Smaskens!
penna Skrivet av virre
med svampbuljong å champinjoner mot slutet blev de kanongott.
penna Skrivet av Tyrone
blev jätte gott, tog 4 dl vatten o hade i morötter, super gott.
penna Skrivet av Mika, 18
Jag hällde i lite mer vatten+buljong, tyckte det såg så lite ut, plus lite whiskey, tack för receptet annars !
penna Skrivet av Susanne
Svar till lotta: Du kan ju ta mera buljong och/eller salt istället, fast då får du inte den mörka färgen och inte heller sojasmaken förstås.
penna Skrivet av lotta
kan jag byta ut kinesiska sojan mot nåt liknade
penna Skrivet av Anders i Bräcke
Ja nu står grytan och puttrar, la till 1 dl rödvin till en dubbel sats så det kommer kommentar senare om det vart lyckat, håll tummarna =)
penna Skrivet av peter
låter spännande alltid kul med lätta recept
penna Skrivet av Susanne
Svar till Glader: Du kan ta den vätskan som står eller lite mer om du vill det. På bilden så gjorde jag 1,5 kg kött och tripplade då hela receptet, då blev det istället 9 dl vätska.
penna Skrivet av Stockis
Jag ska prova receptet idag...det låter gott när ni beskriver. Betyg kommer.
penna Skrivet av Isabelle
Detta är verkligen ett KANONRECEPT och det blir så otroligt mycket godare än man kanske skulle tro baserat på de få ingredienser som finns i receptet. Ett av de bästa grytrecept jag har prövat. Jag brukar dock ta mer av allt (vätska, buljong, kryddor etc.) för att få mer sås, för i originalreceptet är det ganska lite... Sen får man röra fler gånger än det uppmanas i receptet, för detta bränner ganska lätt vid.
Kanongott och superenkelt att laga. Pröva det!
penna Skrivet av Glader
Hejsan! Ska det vara 2dl vatten bara? På bilden ser det ut att vara mycket mer..Tacksam för svar
penna Skrivet av Susanne
Svar till Mimmi: Det låter intressant det där med linserna! Skriv gärna vilken sorts linser du hade i och hur mycket. Jag har aldrig provat linser själv men är sugen på att göra det.
penna Skrivet av Mimmi
Vi hade bara fläskkött hemma, så jag testade med det, och både jag och sambon tyckte det blev jättegott (om än lite hårt och segt kött). Ska laga den igen imorgon, då med nötkött, och även testa att ha i lite linser.
Tack för jättegott recept som jag garanterat kommer göra fler gånger!
penna Skrivet av Tacksam
Till "Fidan"; ditt inlägg är sorgligt. VARFÖR gnäller du; "somliga tål inte svartpeppar". JASÅ,
vissa kallar sig vegetarianer också. Din smyg-reklam gör att jag ALDRIG kommer att köpa vad du föreslår ! Nej, istället TACK för et utmärkt recept !
penna Skrivet av Fidan
Jag prova detta med lammkött fungerar lika bra det med. det finns de som inte tål svart vit peppar. köp en krydda som heter VEGETA det e en allkrydda som är riktigt god. smaksätt den med allt den är suppppeerr goo. till grytan prova.
penna Skrivet av gosan
har testat detta recept, supergott
fick så mycker beröm av barnen, de vill ha det igen
penna Skrivet av Fager
Det är första gången jag gör gryta på detta viset. Det står och puttrar på spisen nu och det doftar så gott.
penna Skrivet av Börje Ax
Jättegod Gryta jag har en på g nu med Älgkött och jag låter den småkoka 70 min ca!
penna Skrivet av Biffgryta
Jag hittade lite oxfilébitar i frysen och gjorde detta recept och det ångrar jag inte det blev supergott, så detta recept kommer fram flera gåpnger. tack.
penna Skrivet av Anna-Maria
Har nu gjort olika grytor baserad på detta recept några månader och det är alltid lika uppskattat. Sonens absoluta favorit och lilltjejens enda kötträtt. Nu puttrar den på spisen och det börjar lukta så gott!
penna Skrivet av Susanne
Jag kan även tillägga att jag gjorde tre satser av receptet på en gång, därför ser det ut som mycket mer på bilderna, då jag hade tre gånger så mycket av allt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Nelia: Ja det kan tyckas så men det kommer mycket vätska från köttet och de övriga ingredienserna så det räckte faktiskt med 2 dl och blev bra när jag gjorde det. Men vill du ha mer kan du naturligtvis ta mer.
penna Skrivet av Nelia
Två dl vatten? Det verkar jättelite..?
penna Skrivet av Lena
Detta receptet tycker jag är väldigt gott fast jag brukar tillsätta lite grönsaker också.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Frida: Jag håller med om det så jag har ändrat det.
penna Skrivet av Frida
Gott recept fast jag tycker inte att det är så mycket "fest huvudrätt"över det direkt...
penna Skrivet av Susanne
Deniz: Jag brukar ha locket lite på glänt. Sedan kan man ju variera receptet som man vill t.ex. ta mindre lök och tillsätta paprika. Paprikapulver och/eller tomatpuré passar också att smaksätta med.
penna Skrivet av Deniz
En total amatör som jag lyckades till och med laga denna goda gryta :) En fråga bara, under koktiden, har ni locket på, av, eller på glänt? Tycker även att 3 lökar är allt för mycket! Gott att slänga i paprika dessutom
penna Skrivet av Mikaela
Mycket lätt och god gryta, kommer göra den igen med andra tillbehör. tex paprika, moröttermm
penna Skrivet av Linus
Supergod gryta, lätt som en plätt att göra. Blev dock en aning för salt så nästa gång minskar jag på buljongtärningen eller sojan. Köttet bör koka längre än 35-40 min.
penna Skrivet av sandra
supergod gryta!
  1