Kommentarer till Biffgryta - Sida 1

"Recept på biffgryta! Enkel och mycket god gryta med grytbitar av nöt eller nötstek. Köttet blir mört och gott!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Zanna 2017-11-28 19:55
Blev supergott. Mycket bra recept 👍🏻
penna Skrivet av Susanne 2015-11-08 12:31
Tack för en toppen gryta. Den här blir en klassiker här hemma
penna Skrivet av Annelie 2015-08-23 19:09
Hej

Vill bara tacka for alla fina recept och tips. Jag bor i England och forsoker introducera svensk mat i min engelska familj. Maten har i England ar ju lite blend :-) Min sambo alskar min mat och mycket av min matlagning har jag lanat av dig. Stort tack :-)
penna Skrivet av Tiina 2015-02-22 10:16
Jag som är dålig på matlagning! Vilken soja ska man köpa?
person Svar till Nana Sundborn penna Skrivet av Susanne 2015-02-13 20:19
Man kan göra det men man behöver inte göra det. Jag brukar inte göra det. Jag gör precis som jag skrivit i receptet.
person Svar till Lotta penna Skrivet av Susanne 2015-02-13 20:18
Trevligt att höra! :) Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Lotta 2015-02-12 19:41
Jätte god gryta! Jag lät det koka i två timmar. Hade köpt grytbitar billigt och det blev perfekt med denna gryta:) En tiopoängare!
penna Skrivet av Nana Sundborn 2014-12-14 10:36
Skall varken kött eller tillbehör brynas först?
person Svar till Dessi penna Skrivet av Susanne 2014-08-21 22:42
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Dessi 2014-08-21 19:30
GULD i grytformat! Detta har nu blivit en klassiker hemma hos mig, perfekt "nybörjargryta" för en 22åring. Tack tack tack tack :D
person Svar till Jonas penna Skrivet av Susanne 2014-05-03 00:06
Tack så mycket! Roligt att höra att du gillar recepten och bilderna steg för steg! Tack också för tips med vinbärsgelé!
penna Skrivet av Jonas 2014-05-01 14:08
Suveränt gott! Vi lade till champinjoner också och lade i lite svart vinbärsgelé direkt i grytan (mot slutet av kokningen).

Måste säga att din sajt är suverän. Har börjat kolla den för jämnan nu för att få tips. Jag är själv lite för att experimentera men vill gärna hitta saker som någon testat först och sen modifiera lite efter egen smak. Speciellt gillar jag att du har bilder på de olika momenten.
person Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne 2014-03-13 01:32
Om du vill ha morötter i grytan så kan du tillsätta dem mot slutet. När beror lite på hur mycket tuggmotstånd du vill ha. Själv gillar jag när de är lite knapriga så jag skulle lägga i dem bara 5 minuter innan det är klart, men vill man ha dem mjuka utan tuggmotstånd så kan de koka med 10-20 minuter skulle jag tro. Ju tjockare morotsbitar desto längre tid tar det förstås. Men mina tider tror jag passar ca 1-2 cm tjocka skivor.
penna Skrivet av Johanna 2014-03-12 09:47
Hej, jag undrar bara när man ska tillsätta morrötterna i grytan?
penna Skrivet av Malinm 2014-01-23 20:54
Tack för detta recept! Blev jättegott :)
person Svar till majkan penna Skrivet av Susanne 2013-12-02 02:19
Ja först kokar du upp på max och sedan sänker du till kanske 5 i ditt fall. Det ska koka lite grann så kanske kan du sänka ytterligare allteftersom. Det viktiga är att det kokar lite grann hela tiden. Så eftersträva lägre effekt på spisen men att det fortfarande ska koka. Oftast så kan man behöva ha lite högre effekt först men kan sedan sänka successivt.
penna Skrivet av majkan 2013-11-25 12:57
Kokar man upp på högsta först och sen sänker?
Har upp till 9an på min spis. så hur kokar jag då?
person Svar till Ewa penna Skrivet av Susanne 2013-11-18 14:36
Det låter gott! Tack för tips!
penna Skrivet av Ewa 2013-11-16 16:49
Hade lite bambuskott i grytan - super gott
person Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne 2013-09-13 20:12
Varsågod! :) Bra tips med morötter, jag har lagt till det som tips i receptet! Tack! :)
penna Skrivet av Johanna 2013-09-09 21:54
Suveränt god köttgryta! Jag hade även i morötter som fick koka med under tiden, blev väldigt gott och vilken mustig sås! Tack för receptet!!
person Svar till Helena penna Skrivet av Susanne 2013-06-13 21:57
Varsågod och roligt att höra! :)
penna Skrivet av Helena 2013-06-13 14:56
Jättegod och smidig mat! Lätt att laga till många.
Tack för alla goda recept som förgyller måltiderna hemma hos oss.
penna Skrivet av Jan 2013-01-06 21:18
Ett enkelt recept som blir jättegott och passar bra i matlådan till jobbet.
person Svar till Angelica penna Skrivet av Susanne 2012-09-26 15:23

Jag tror att felet är att du kokar köttet på för hög värme. Då blir det torrt.

Det låter också som att du har för mycket vatten. Man ska ta så lite vatten som möjligt. Bara så det täcker botten och kanske halvvägs upp över köttet. Sedan när det börjar koka kommer vätska ur köttet och då höjs vätskenivån. Koka på så svag värme som möjligt, det ska koka under lock. Sedan så kan man koka längre än 1,5 timmar om man vill. Ibland kokar jag 2 timmar lite drygt. Då blir köttet ännu mörare.

Det viktigaste av allt detta är att köttet kokar på svag värme. Jag brukar koka på 1:an under lock. Att man kokar under lock gör också att vätskan man redan har stannar kvar.

Testa gärna igen och skriv gärna och berätta hur det gick! Lycka till! :)

penna Skrivet av Angelica 2012-09-26 00:28
Hej, såg himla gott ut men jag fick inte till det. Hade i 300gr kött, la till några extra deciliter vatten, kokade på 3an men det såg lite tafatt ut så jag höjde till 4an. Har kokat i 1 1/2 timma nu och grytbitarna är stenhårda och aningen torra. Vet inte om det är för att jag höjde temperaturen eller om jag hade för lite vatten, vattnet täckte köttet och lite till, antar att det är tillräckligt? Himla besviken, men jag har aldrig lyckats med grytbitar tidigare,alltid samma sak,så lägger jag ned det. Är det nån som har några hjälpsamma tips så hade det varit uppskatta för jag älskar denna typen av mat. Tack!
penna Skrivet av Tony 2012-08-28 11:38
Sååååå gott.
Hela familjen älskar detta och det äts flera ggr i månaden...
penna Skrivet av Stefan 2012-01-15 17:15
Slängde på 3 dl vatten, 2 dl matlagningsgrädde och 1,5 dl rödvin. Rödvinet kokade jag med hela tiden.
Hade även en släng av kalvfond i också.

Mustigt och gott!
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2011-10-14 20:30
Köttmängden står angiven i vikt. Ta den mängd vatten som passar.
penna Skrivet av Malin 2011-10-03 16:25
Snälla 2 dl vatten kan jag inte ha i ... men är de måttet för antalet grytbitar i detta receptet?
person Svar till sandra penna Skrivet av Susanne 2011-06-07 11:37

Jo det står när sojan ska hällas i.

Hur mycket vätska som behövs är lite olika beroende på gryta.

penna Skrivet av sandra 2011-06-01 12:19
2dl..? skulle inte tro dt, ja hade 1l + att de var dåligt att dt inte stod när man skulle hälla i soyan.. men den blev god, på mitt sätt :)
penna Skrivet av David 2011-03-25 10:48
Vilket fantastiskt enkelt och gott recept. Rekommenderar alla en skvätt rödvin och varför inte även en vitlöksskiva.

Tack för inspirationen :)
penna Skrivet av Maria 2011-01-24 20:24
Det var jättegott! Min fästman gillar den verkligen och ge mig betyg 10! Jättenöjd!
penna Skrivet av Angelica 2010-09-02 10:15
den var jätte lätt och god, min sambo käka hur mycket som helst :) perfekt recept på en vardag....

PS till kommentaren 2 dl vatten till 1/2 kött???
Står ju att du kan ta i mer vatten, jag tog i 6 dl vatten. Man får prova sig fram.
penna Skrivet av jejje 2010-03-05 17:48
2dl vatten, till 1/2 Kg kött??
penna Skrivet av Sall 2010-02-11 10:53
Tycker det ser gott ut
penna Skrivet av Micke 2009-11-29 17:54
1,5h koktid är ett absolut minimum
penna Skrivet av Susanne 2009-11-24 03:54

Svar till Karolina: Jag tror det beror på att olika buljonger har olika salthalt och inte bara då olika typer av buljonger som kalvbuljong och köttbuljong utan även olika märken. Till exempel kan en köttbuljong av märket knorr vara mindre salt än en köttbuljong av märket Borggården. Det bästa är att man smakar och smakar det för mycket salt så späd med mera vätska. Har man kryddat för mycket kan man rädda med grädde.

Kul att du gillar receptet! ;)

penna Skrivet av Karolina 2009-11-23 15:30
Första gången jag gjorde det här så blev det lite väl salt. Jag använde köttbuljong istället för kalvbuljong, det var också det enda jag gjord som avvek från grundreceptet. Vad kan det annars bero på?
Annars var det jättegott och superbra att man kan utgå från det och sedan ha i vad som helst! Tack så jättemycket :D
penna Skrivet av Sandra 2009-11-11 12:43
Supergott!
Lät det koka i 1 1/2 timme, hällde på lite vatten eftersom. Tog i 2 stycken kalvbuljongtärningar.
Serverade med potatis till, mycket omtyckt!
penna Skrivet av Ninni 2009-11-09 22:26
Gjorde som receptet sa, fast mer vatten hade i lite rödvin och i slutet lite smörstekta champinjoner! Vart hur gott som helst! Det här va ett grymt bra grund recept som man kan göra till. Sitt eget :)
penna Skrivet av Susanne 2009-10-14 17:34
Svar till Lenita Andersson: Tråkigt att det misslyckades! Jag tror att din analys är ganska bra. Om du tycker det blir för lite vätska och torrt så häll på lite mera vatten. Du kan också prova att skära köttet i mindre bitar. Men framförallt så får du nog koka köttet längre om det är segt. Man kan ju alltid provsmaka en bit efter 45 minuter och se hur mör den är. Det har hänt att jag kokat nötgrytbitar i 1 timma och 30 minuter, inte just det här receptet men liknade. Skriv gärna om du provar igen. Jag har förtydligat receptet lite nu.
penna Skrivet av Lenita andersson 2009-10-14 14:55
Grytan blev helt misslyckad!Vet inte om det berodde på rceptet eller köttet!
Kanske båda två tror jag.
Köpte grytbitar på ica!
Bitarna blev stenhårda och grytan helt smaklös,fast jag gjorde exakt som det stog i receptet!
Jag tror att den helt enkelt behövde mer vatten,mindre soja och längre koktid för köttet hinner inte bli mört på 45 min.
penna Skrivet av Emanuel 2009-09-28 19:18
Detta är ett riktigt kanon recept!!! Jag har grytan puttrandes för andra gången nu. Tänkte prova att steka lite trattkantareller och hälla i dem på slutet denna gång. Tack för ett kanon recept!
penna Skrivet av Susanne 2009-09-24 03:17
Svar till hej: På bilden gjorde jag mer än en sats. Om du bara gör en sats med 2 dl vatten så kan du kanske ta 3 dl om du tycker det blir för lite. Sedan är det så att köttet och löken tillför vätska när det blir varmt.
penna Skrivet av hej 2009-09-23 18:50
vadå 2dl vatten? det är ju inget vatten alls? måste väl fylla grytan med vatten?
penna Skrivet av Kalle 2009-09-20 21:19
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av pitetjejen 2009-04-05 15:10
mmmmm doftar underbart när det puttrar!! testar oxfond med rödvin och lite morötter och champinjoner till. säkert kanonsmaskigt!
penna Skrivet av Jane 2009-03-12 20:04
Jätte god gryta. Jag hade visst ingen kalvbuljong hemma så jag ersatte den med hönsbuljong och en skvätt matlagningsrödvin. Smaskens!
  1   2   nästa sida