Kommentarer till Béarnaisesås - Sida 2

"Recept på äkta béarnaisesås, fantastiskt god, som du gör själv. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Jordan 2011-08-02 17:29
Skirat smör är ganska viktigt då man tar bort slaggämnena som landar på botten om smöret får vila lite. Blir även enklare och bättre med smör istället för milda. Vilket gör att såsen inte skär sig lika lätt.
Sen ska reduktionen silas. Man vill inte ha lökbitar eller vitpepparkorn i en bea. Mvh en Kock
person Svar till Johan penna Skrivet av Susanne 2011-07-15 23:15
Skirat smör är nästan samma sak som smält smör. Tror inte det gör någon större skillnad för béarnaisesåsen om man skirar smöret eller inte.
penna Skrivet av Johan 2011-07-15 09:10
Ska inte "äkta" béarnaise innehålla skirat smör?
person Svar till Bilen penna Skrivet av Susanne 2011-04-30 11:53
Intressant! Tack för bra tips!
penna Skrivet av Bilen 2011-04-30 10:19
Hej, hade ingen dragon eller vitpeppar hemma så jag tog curry och svartpeppar istället och det blev den godaste currysåsen någonsin. jättebra recept, bra beskrivning.
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2011-04-02 15:38
Kanske vispade du äggulorna för kraftigt? Troligtvis har det något att göra med äggulorna och vispningen tills det sjuder. Det är äggulorna som gör att såsen tjocknar.
penna Skrivet av Elin 2011-04-01 22:57
Hej.
Tredje försökte blev den ätbar. smakmässigt god.
Men alldeles för lös i konsistensen. Vad gjorde jag för fel då?
penna Skrivet av Magnus 2010-12-06 12:28
Den var så super go, kommer nog aldrig göra påssås mer .....
penna Skrivet av Sara 2010-11-13 11:08
Ska definitivt prova denna ikväll! :) Första gången jag gör bea själv, så vi får väl se hur det går.
Superbra instruktioner förresten, verkar väldigt lätt att följa. :)
penna Skrivet av Linnéa 2010-11-01 01:22
Tack för en jättebra instruktion!
Har försökt att göra bearnais förut men det blev alltid katastof, skar sig, gick inte ihop, smakade illa osv. Men med ditt recept så gick det!
Såsen blev väldigt bra, och god.
TACK!
penna Skrivet av M ikael 2010-10-16 17:49
I med lite färsk röd chilipeppar med :) Mmm
person Svar till susnet penna Skrivet av Twiggster 2010-07-17 12:29
Jo det går jätte bra att byta ut mot raps olija elle såsbas om man vill.
person Svar till susnet penna Skrivet av Twiggster 2010-07-17 12:27
bearnaisesås är INTE svårt att göra ( när man kan) ,OCH man måste inte följa recepten helt ut.
allt som är i är ju billiga råvaror, gör 10 st olika ( inte på en dag) med lite mer eller lite mindre av det ni tycker smakar för mycket eller för lite. till sist kommer ni alla att lyckas. Ska göra en ikväll faktiskt, o jag bantar ner lite på vinägern och kör med ett par tsk. citron saft i min. lycka till .... som sagt det är lätt att göra, som att cykla, när man kan det så lyckas man alltid.
person Svar till AA penna Skrivet av Susanne 2010-06-14 00:06
Béarnaisesås är väldigt känslig för temperaturändringar och det är lätt att såsen skär sig så jag skulle nog inte ha den på pizza. Inte heller tror jag man kan byta ut smöret mot rapsolja.
penna Skrivet av AA 2010-06-11 05:50
Kan man ha denna såsen _på_ pizza? Och kan man byta ut smöret mot matolja?
person Svar till Johan penna Skrivet av Susanne 2010-04-18 18:06
Såsen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
penna Skrivet av Johan 2010-04-11 13:09
Hur länge håller denna sås i kylen?
penna Skrivet av Jim 2010-02-20 19:48
Jag tyckte att såsen var jättegod. Onödiga kommentarer om rakt i sopor och pizza etc. Lös era problem problem isället för att sprida dåligt stämning här.
penna Skrivet av David Ludholm 2010-02-20 18:26
gick åt helvete
penna Skrivet av bigi 2010-02-16 17:31
jag tror nog att det hade smakat godare med lite mindre vinäger. Så hade vi bara rödlök men de gick bra =)
penna Skrivet av Susanne 2010-01-01 21:35
Först och främst tänk på att verkligen koka bort nästintill all vätska när du kokar löken i vinäger för där försvinner en hel del av syran. Ha inte heller mer än den mängd lök som står i receptet. Sedan kan det nog vara så att olika sorts vinäger har olika stark smak eftersom några av er inklusive mig själv tycker såsen blev jättegod, medan några andra tycker den smakade alldeles för mycket vinäger. Jag ändrar därför i receptet till 1-2 msk vitvinsvinäger så kan man ta den mindre mängden om man har en stark vinägersort. Om det ändå blir för mycket smak av vinäger kan man späda såsen med vatten. Hoppas att alla kommer lyckas nu och få en god béarnaisesås!
penna Skrivet av Guldis 2010-01-01 13:21
Gjorde också som det stod, smakade bara vinäger.. det blev pizza denna dag.
penna Skrivet av Maria 2009-12-30 19:19
Läste tyvärr inte kommentarerna innan. Smaka på tok för mkt vinäger!!! Åkte raka vägen i soporna!!!
penna Skrivet av Susanne 2009-12-15 01:58
Svar till Zahra: Jag tror det går bra med andra typer av vinäger, det blir förstås lite annan smak eftersom olika vinäger smakar lite olika.
penna Skrivet av Zahra 2009-12-13 01:37
Hej!
jag undrar om det går att använda andra typer av vinäger, exempelvis äppelcidervinäger?
penna Skrivet av Jocke 2009-11-10 18:41
Håller med om att det smakar rätt hårt av vinägern, nästa gång ska jag ta halva mängden.
penna Skrivet av Susanne 2009-09-14 08:59
Svar till nisse: Du måste gjort något fel om din sås bara smakar vinäger. Tog du verkligen rätt mängd vinäger (du mätte upp med matskedsmått) och rätt mängd av övriga ingredienser?
penna Skrivet av nisse 2009-09-13 18:23
HELT VÄRDELÖS SÅS!!! Smakar bara vinäger
penna Skrivet av madeleine 2008-05-01 18:48
Tack för en jättegod bearnaisesås.
Kommer inte att köpa pulvervarianten igen!!
penna Skrivet av simon 2008-04-17 14:34
Hej!! Det var jätte gott, perfekt ;D
penna Skrivet av Nordin 2008-03-21 13:54
den var jätte god jag komer att gör den i gen :) och så var den enkel att göra