Kommentarer till Banankaka - Sida 1

"Recept på banankaka - en god sockerkaka med bananer, ingefära och kanel."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Marion N 2017-11-17 06:11
Jag vill använda färdig pepparkakskrydda! Hur mycket ska jag ta?
penna Skrivet av Hanna 2017-10-22 12:40
Hej Susanna, här kommer en riktig newbie`s i frågan: banankakan jag bakade skar sig eftersom jag tänkte inte tillräckligt noga och mosade bananer med stavmixer som omvandlade bananer till nån sorts klibbig massa. Varna alla nybörjare att det är viktigt att mosa bananer med gaffel för hand! Kakan blev ett fiasko, skulle inte servera den till mina gäster :(
penna Skrivet av Renate 2016-05-21 17:35
Suverän god kaka med riktig god smak.....
person Svar till Tim penna Skrivet av Susanne 2015-05-19 17:06
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av Tim 2015-05-18 19:25
Detta var ett super gott recept som jag ska göra flergånger!!!
penna Skrivet av Annika 2012-03-15 20:22
Jag bakade banankaka idag! Jag tog bara 3 dl mjöl istället för 5 och ingen ingefära, och 2 tsk bakpulver. Det blev gott! Gjorde den i en rund form med löstagbar kant.
person Svar till liz penna Skrivet av Susanne 2012-01-04 00:16
Ja det kan man.
penna Skrivet av liz 2012-01-02 19:01
Kan man skippa ingefäran i kakan?
penna Skrivet av fiona 2010-10-12 18:26
Hej, I wanna try this recipe, but I am wondering if I could use fresh ginger instead of dried ginger as called for in the recipe? Any idea on how to convert dried to fresh? Tack !
penna Skrivet av simsim 2010-03-07 20:13
jag gillade inte smaken av nescafe med banan men jag har gjort vaniljyoghurt och kakan blev god
penna Skrivet av Roya 2010-01-18 17:05
Den var bästa recept av banankaka som jag har gjort. jag tillsatt 1 dl krossade valnötter och det blev gott.
penna Skrivet av Lena 2010-01-06 09:55
Gjorde dubbel sats igårkväll och smakade nu på morgonen. Mmmmm så god.
Ett bra sätt att slippa slänga övermogna bananer som ingen vill äta. Mina bananer var RIKTIGT övermogna nästan mos.....
Ska ge bort den ena som tack för en tjänst, och det vågar jag absolut!!
penna Skrivet av Susanne 2009-10-24 02:21
Svar till Ulla-Britt: Den här kakan ska bli som en sockerkaka fast med lite annan smak. Det låter som att din kaka inte blivit genomgräddad.
penna Skrivet av Ulla-Britt 2009-10-23 17:02
Såg fram mot att göra denna kaka. Men den blev tyvärr stabbig o tung. Den färdiga kakan smakade som smeten.
penna Skrivet av Susanne 2008-07-16 01:49
Svar till Anna i Falun: Tack för ditt tips! Jag har lagt till det i receptet!
penna Skrivet av Anna i Falun 2008-06-15 16:27
Jag gjorde samtidigt även en variant med rikligt med nystötta kardemummakärnor och hackade valnötter (uteslöt då kanel och ingefära)samt "bröade" med kokosflingor.
penna Skrivet av Isabella 2008-06-14 22:03
En jättegod kaka verkligen, mycket smak och en av mina nya favoriter. Kan varmt rekommenderas!
penna Skrivet av Susanne 2008-03-26 12:27

Svar till Angelica: Enklast är att bara sikta över florsocker. Annars kan du blanda florsocker med lite vatten så blir det glasyr och ev. smaksätta den med något t.ex. citronsaft. Du kan också blanda i karamellfärg om du vill ha någon annan färg.

Jag har också uppdaterat receptet med lite fler tips, bland annat detta med farinsockret som du provade!

penna Skrivet av Angelica 2008-03-26 09:48
Tog precis ut banankakan. hade en lite brunare färg, men det berodde nog på farinsockret, var tvungen att smaka, var underbart good ! :D
penna Skrivet av lillajag 2008-03-26 09:10
Har någon något tips om glasyr man kan ha till, eller ngn sorts creme? :)
penna Skrivet av Angelica 2008-03-26 09:09
Har kakan i ugnen nu, tog 2 dl strösocker och 1 dl farinsocker eftersom strösockret tog slut, kakan är inne i ugnen nu, hoppas det smakar i alla fall :)
penna Skrivet av Susanne 2008-03-24 13:21
Svar till Gunilla: Jag vet inte om det spelar så stor roll. Du får berätta hur det blev!
penna Skrivet av Gunilla Veglo Norge 2008-03-24 12:14
Har precis satt in kakan,men jag smælte smøret i all hast.Ær spænt på vad som hænder.Spelar det någon roll?
penna Skrivet av alex 2008-02-28 22:36
kakan blir oxå god med bara banan dvs utan ingefära o kanel.
penna Skrivet av Johanna 2008-02-10 13:27
Jättegod! Men formen på 1½ liter räckte inte.... smeten rann över i ugnen så nästa gång tar jag en 2-liters form!
penna Skrivet av Jessica 2008-02-06 19:52
Banankakan blev verkligen supergod. Det funkade jättebra att ta endast bakpulver, alltså ingen bikarbonat. Istället för att bröa formen med ströbröd tog jag kokosflingor. Mums!
penna Skrivet av Susanne 2008-02-05 00:14
Svar till linlin: Jo då det räckte. Jag använde samma form jag brukar använda till olika typer av sockerkakor och den är ca 1 ½ liter.
penna Skrivet av linlin 2008-02-04 19:08
Jättegod men inte en chans att det räcker med en 1,5 liters form
penna Skrivet av phille 2008-02-04 16:21
Skitgod! Kan äta en hel! MUMS!
penna Skrivet av Michelle 2008-01-29 15:04
Jättegod banankaka! Verkligen toppen!
Tack för en bra sida!
penna Skrivet av Susanne 2008-01-25 01:01
Svar till Jessica: Ta totalt 2,5 tsk bakpulver. Skriv gärna och berätta sedan hur det blev.
penna Skrivet av Jessica 2008-01-24 14:22
Hej! Blir lite förvirrad. Om jag vill baka utan bikarbonat, hur mycket bakpulver ska jag då ta i??
penna Skrivet av Sussie 2007-12-21 14:50
Ett lyckat recept, väldigt saftig och god=) perfekt mellanmål.
penna Skrivet av Karolina 2007-11-15 20:38
Byt ut banan mot äpple och ta mjölk så får du en kaka som går hem hos alla.
penna Skrivet av Sarah 2007-09-30 06:44
Jag tog hälften farinsocker och hälften vanligt socker, +att jag bytte ut 1½ dl vetemjöl mot fullkornsvetemjöl. Jag hade heller ingen ingefära men la i kokos istället +en extra banan och det blev himmelskt gott! Väldigt matig!
penna Skrivet av amina 2007-06-17 21:33
Jag har provat och det var väldigt gott men jag har lagt tsk samarin istället för bikarbonat.
penna Skrivet av Pia 2007-05-27 08:49
Bakat denna ett antal gånger och den är underbart god o saftig. Minskar alltid på fettmängden men följer receptet annars. Tips:Banansmaken kommer fram mer om bananerna är mycket övermogna.
penna Skrivet av mike 2007-03-11 17:58
blanda i lite krossad maraboue choklad så kan det inte bli godare...
penna Skrivet av Elin 2007-03-03 13:20
Väldigt trevlig omväxling till den annars så vanliga sockerkakan. Gott för alla!
penna Skrivet av Sarah 2007-02-05 17:57
Banankakan var väldigt god prova den gärna:)
penna Skrivet av Pia 2006-11-19 15:03
Smeten var väääldigt god (:
penna Skrivet av jossan 2006-10-16 11:45
detta var gott prova gärna
penna Skrivet av Toppinglan 2006-10-12 15:18
Jättegod och saftig, uppskattad.
penna Skrivet av AnnaSara 2006-10-07 12:57
Supersaftig, lätt att baka och verkligen uppskattad hos mina gäster!
  1