Kommentarer till Apelsinchokladkaka

"Recept på mycket god och fin apelsin- och chokladkaka som du gör lika enkelt som sockerkaka - med apelsin och choklad."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Sandy
Bakade denna kaka idag och den blev jättegod!
Fick dock ha på lite aluminiumfolie efter en stund för att inte bränna kakan.
besökare Svar till BG penna Skrivet av Susanne
Du kan ta vilket som men ju bättre kvalité på chokladen desto godare blir det. Jag har använt mörk choklad 70%, bakchoklad från Odense när jag gjort den här kakan. Jag ska ändra i texten så att man inte blir förvirrad. :) Tack så mycket! :)
penna Skrivet av BG
Hej!
Står blockchoklad i receptet till glasyr längre ned, men i början står det mörk choklad. Vilkendera är det som gäller?
I övrigt en mycket uppskattad hemsida!
penna Skrivet av Emma :)
GRYM kaka! Alla tog en bit till på fikat ;)
penna Skrivet av Susanne
Svar till sandra: Kanske fungerar glutenfri mjölmix.
penna Skrivet av sandra
kan man inte ersätta vetemjölet med något annat ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johanna: Det blir godast med något som smakar apelsin. Jag tror man kan riva apelsinskal och koka i någon lag (googla på det). Annars kan man ju ta kokosflingor, strössel, mandelspån men då får man ju inte apelsinsmaken men det det blir säkert gott ändå.
penna Skrivet av Johanna
Hej!
Jag undrar vad man kan ha istället för syltade apelsinbitar? Jag hittade inga i affären så jag undrade vad man kan ersätta dem med.
penna Skrivet av Kristin
Tack för svaret! Jag har precis gjort klart den och den ser precis ut som på bilden, men om den blev lyckad eller ej får jag veta imorgon :-)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Kristin: Ja jag skulle vilja säga att den blir ännu godare om du gör den dagen innan eftersom smakerna sätter sig bättre då. Du kan förvara den i kylskåp och den klarar även att stå framme i många timmar. Det är mest chokladen som påverkas av temperaturen så om den stått framme ett tag så är chokladen lite mjukare än om den är kylskåpskall. Men chokladen är helt ok oavsett rumstemperatur eller kylskåp.
penna Skrivet av Kristin
Jag undrar om den blir lika god om man gör den dagen innan den ska ätas? Kan den stå i kylskåp ett dygn och sedan stå framme ett tag innan gästerna kommer....? Kommer de att gilla den ändå...? :-)
penna Skrivet av jossefine
jag har bakat den tårtan o den e väldigt god ett tips ifrån mig på er födelsedag så passa på och baka den mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm va gottttttt den var väldigt änkel att baka inga problemer o det räckte till många personer min pojkvänn gilla den jättte mycket så passa på
penna Skrivet av Susanne

Svar till Safa: Poängen med en form med löstagbar kant är att det är mycket lättare att få upp kakan ur den. Om du har en form med fast kant så måste du ju vända upp och ner på den för att få ut kakan. Alternativt kan du ju ha kvar kakan i formen och bara breda på glasyren ovanpå och inte på kanterna men det blir mycket svårare att skära bitar för gästerna, det är lätt att det blir smuliga trasiga bitar. Det bästa är om du köper en sådan form, det brukar finnas i de flesta större mataffärer och på IKEA, Duka och liknande butiker. En form med löstagbar kant brukar även kallas för springform.

Ta en linjal och mät tvärs över din runda form så ser du vad den har för diameter. Det är bra om den är ungefär 22 centimeter i diameter.

Du ska inte använda bakplåtspapper, du måste hälla smeten i formen.

Vispad grädde serverar du till kakan efter att den är färdiggräddad, så svaret är nej ingen vispad grädde på kakan när du sätter in den i ugnen.

penna Skrivet av Safa
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant..
Jag förstår inte riktigt det där med löstagbar kant. Jag har en form som är rund, den är inte så djup, men rund är den. Vet inte om diametern är 22 på den, men kan jag använda den ändå? Ska jag lägga den formen på ett bakplåtspapper och gör en rund form lika stor som formen?

Sen det där med grädde, ska kakan ha grädde på och sen in ungnen?

Förlååt för mina jobbiga frågor..
penna Skrivet av Susanne
Svar till Safa: Jag skär/hackar med en vass kniv, min stora köttkniv som är på bilden. Det är bara att man trycker lite på kniven. Det enklaste att hacka är när man har en tunn platt chokladkaka. Har man tjocka chokladbitar är det lite svårare, men det går det med. Då får man först skära som skivor och sedan skära dessa i mindre bitar.
penna Skrivet av Safa
Hej
Hur hackar du chokladen? Det ser ut som att du använt rivjärn till det.
Sen, vad använder du för att bre chokladen över tårtan?
penna Skrivet av Aurix
Fin kaka.. får provas på här hemma.
penna Skrivet av Susanne
Svar till saba: Vaniljessens eller vaniljextrakt kan bytas ut mot samma mängd vaniljsocker.
penna Skrivet av saba
hej!är det ngn som vet vad vaniljessens är och var man kan få tag på det?har nämligen hittat en receptbok där alla recept innehåller vaniljessens men på ica hade man inte hört talats om det.kan man ersätta det med vaniljsocker?tacksam för svar.
  1