Kommentarer till Ambrosiakaka

"Mycket god ambrosiakaka - en mjuk och saftig apelsinkaka, en sockerkaka glaserad med syltade apelsinskal. En klassiker. Gott till fikat."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Doreen penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! :)
penna Skrivet av Doreen
Toppen recept. Så enkelt.
penna Skrivet av SAIF
kan man äta på morgon med kaffe
penna Skrivet av SAIF
jag har provat att göra en ambrosiakaka det va god men det mycke smör i kan man göra mindre smör eller
besökare Svar till Linda penna Skrivet av Susanne
Ja frys den utan glasyr.
penna Skrivet av Linda
Hej!
Går denna kakan bra att frysa?
besökare Svar till Synnöve Kjerstad penna Skrivet av Susanne

Jag har inte provat rivet apelsinskal, men skillnaden i smak mellan rivet apelsinskal är ju att syltat apelsinskal är sötare. Men eftersom glasyren är av florsocker så borde det bli tillräckligt sött ändå för att inte bli beskt.

Man skulle ju kunna testa att göra glasyr bara på en bit sockerkaka eller en muffins ifall man har tillgång till det och riva över apelsinskal och se hur det blir innan man testar på en hel kaka.

Skriv gärna om du provar hur det blev!

penna Skrivet av Synnöve Kjerstad
Visst passar den här kakan till kaffe. En kopp nybryggt godt kaffe och en bit ambrosiakaka....

Men det jag undrar är, går det lika bra med rivet skal av apelsinen på som syltat skal?
besökare Svar till kicki penna Skrivet av Susanne
Jag dricker inte kaffe själv men när jag bjöd på den här kakan senast så var det de som drack kaffe till. Alla tyckte den var god!
penna Skrivet av kicki
den här kakan är jätte god men vet nån om den passar till kaffe? jag ska ta med den till mitt klass jobb alla kommer älska den!!
penna Skrivet av Stefan
Supergod kaka.. Tack för det receptet.
Kan tipsa om att jag hade saft från en apelsin samt syltadeapelsinskal i själva sockerkakan, gjorde susen.. Supergott..
penna Skrivet av johanna
hej den har kakan var super jag tog den till klassen alla älskade den!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
penna Skrivet av Hanady E-hassan.
hej!!!
JAG HAR GJORT DET JAG TRODE ATT DET SKULLE BLI ÄKLIGT MEN DET BLEV BÄSTA JAG HAR GJOR ......
JAG HOPPAS ATT ALLA ANDRA GÖR DEN SÅ DOM VET HUR GOOD DEN ÄR :):):)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Joelle: Ja det är bäst att frysa in den utan glasyr. Den håller sig 3-6 månader i frysen.
penna Skrivet av Joelle
Kan man frysa in ambrosiakakan?? utan glasyren?
penna Skrivet av jumi
Super gott allt gick perfekt
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jasmine: Ambrosiakaka är inte alls komplicerad, faktiskt så var det en av de första bakverken jag gjorde när jag var liten. Om man köper de syltade apelsinskalen färdiga så är det lätt som en plätt, bara en vanlig sockerkaka med glasyr. Men ska man sylta apelsinskalen själv så kan jag hålla med om att det är lite komplicerat och även tidskrävande.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Wilma: De syltade apelsinskalen ska vara mjuka. De man köper ligger inplastade och de blir bara hårda om man öppnar förpackningen så att apelsinskalen kommer i kontakt med luft under en längre tid så att de torkar. Om glasyren rann så ta mindre vätska.
penna Skrivet av wilma
men apelsin saken var jätte hård för mej och glasyren rann ner och den såg inte alls ut som eran kaka på bilden gjorde jag nått fel?
penna Skrivet av wilma
den var jätte god mums!!!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Hanna: Syltade apelsinskal är ju söta till skillnad mot färskrivet apelsinskal så det är ju inte riktigt samma sak men det kanske blir gott det med. Glasyren är ju söt. Man kan ju sylta apelsinskal själv också genom att koka apelsinskalen i vatten och socker men det verkar vara ganska mycket jobb, jag har aldrig gjort det själv. Annars kan man ju ta något helt annat, t.ex. strössel. Skriv gärna och berätta om du provar med färskrivet apelsinskal. Det skulle vara intressant att veta hur det blir!
penna Skrivet av Hanna
Kan man använda ngt annat än insyltade apelsinskal? Kan man tex riva färsk apelsinskal?
Tack
penna Skrivet av Amelia
Den var super god jag klarade den på 10 minuter inan den skulle vara i ungnen.
den smackade bäst med citronsaft som glasyr smack. gjorde båda två:)
penna Skrivet av Jasmine
Den där ser typ mega god ut, men den är säkert för komplicerad för mig.
  1