En mycket god och enkel äppelpaj - en smulpaj med kokos och kanel i smuldegen som är en mycket god smakkombination! Otroligt god klassisk svensk paj som smakar sött och syrligt, allra godast med syrliga äpplen, samt smuldeg med lite crunch. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass. Måste provas!
Tid: 45 min (varav 25 min i ugnen)
4 portioner
Näringsvärde per portion (170 g): 475 kalorier, 50 g kolhydrater, 28 g fett, 3 g protein, 6 g fibrer
Ja du kan förvara en gräddad äppelpaj i kylskåp, håller sig minst en vecka. Du kan sedan värma upp den i ugnen. Jag har inte provat själv så jag kan inte lova exakt gradtal och tid men jag skulle rekommendera dig att prova ca 150°C i ca 15 minuter. Skriv gärna och berätta hur det gick om du provar! Frysa äppelpaj går nog också men det har jag aldrig provat så vågar inte säga så mycket om det. Du kan även förvara en ogräddad äppelpaj ett tag i kylen. Lycka till och skriv som sagt gärna och berätta om du provar något av alternativen så lär du mig och alla andra som läser här något!
✏️Skrivet av Marie
Kan man göra den innan och sätta i kyl eller frys? Vilket är att föredra?
Hur länge och hur många grader värmer man den sen på?