Kommentarer till Äppelmazariner - Sida 1

"Ett recept på mycket goda och lyxiga mazariner med mandel- och äppelfyllning. Om du gör smeten i matberedare går det fort!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Daniel penna Skrivet av Susanne 2013-10-28 17:22
Jag är inte så bra på att kavla mördeg men om man är det så kan man försöka kavla degen så tunn som möjligt och sedan klä formarna med det, man får förstås pussla lite. Jag brukar istället trycka ut degen med fingrarna. Degen ska räcka till vanliga mazarinformar.
penna Skrivet av Daniel 2013-10-28 13:29
Jag misslyckades lite med den här, men jag tror att det delvis kan berott på att formarna var för stora. Mördegen räckte inte till för att täcka dem alls. Finns det några tips för hur man klär formarna på ett enkelt sätt, ska man kavla ut mördegen och skära ut dem i nån speciell form och klämma dit?
penna Skrivet av Susanne 2009-10-09 13:26
Svar till lilian: Ja du skulle kunna byta ut mandeln och sockret i fyllningen mot kokosmassa (som brukar finnas i affären i närheten av mandelmassa) och så hoppar du över mandelspånen. Då får du kokosäppelmazariner istället.
penna Skrivet av lilian 2009-10-08 14:00
är allergisk mot mandel, kan man bara ta bort mandeln och mandelnspån eller ska man tillsätta någoting istället??
penna Skrivet av Susanne 2009-09-20 18:56
Svar till Ulrika: I fyllningen kan du byta ut mandel och socker mot mandelmassa. Det blir då ca 185 g mandelmassa (du kan ta 200 g).
penna Skrivet av Ulrika 2009-09-20 13:20
Såg att man kan göra dem med mandelmassa; vilka ingedienser slopar man i fyllningen om man använder det istället?
penna Skrivet av Susanne 2007-10-17 12:30
Svar till Ragnhild: Det ska inte vara något mjöl i fyllningen. Receptet är rätt som det står.
penna Skrivet av ragnhild lindström 2007-10-17 11:52
Visst måste det vara lite mjöl med också?
penna Skrivet av Susanne 2007-07-12 14:25
Svar till nouna: Ja det går bra med mandelmassa.
penna Skrivet av nouna 2007-07-12 08:56
good morning
jag undrar om det gor bra och gor det med mandel deg!!sorry min data skriver inte svenskt ord!!!
penna Skrivet av Tobbe 2006-09-23 17:03
Jag har varken matberedare, hack eller mal, så jag fick göra allt sånt förhand med en kniv. Det gjorde att det tog nästan en och en halv timme innan mazarinerna var inne i ugnen.
Jag hade inte heller några aluminiumformar, utan försökte med vanliga bullformar. Det gick inte så bra, det var svårt att få ut degen i dem och mazarinerna flöt ut när jag bakade dem i ugnen. Jag hade dubbla formar, men det hjälpte inte.

Men nu är de iaf färdiga och jag har precis provsmakat en. Den var god :) Jag tror det passar väldigt bra att servera mazarinerna med lite vaniljglass.
  1