Kommentarer till Äppelkaka - Sida 3

"Baka klassisk svensk äppelkaka! En mycket god och saftig sockerkaka med äpple och kanel. Rekommenderas."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida
penna Skrivet av Susanne 2008-11-09 22:25
Svar till Sanna: Tänk på att inte rågade mått med mjöl om du gjorde det. Det ska vara löst packade, jämnt strukna decilitermått, annars blir det för mycket mjöl.
penna Skrivet av Sanna 2008-11-09 18:33
Min kaka blev också väldigt deg-aktig. Kunde inte ens vispa ut all mjöl och då brukar jag vanligtvis råga och även efter att jag hade haft i all mjölk blev det svårt att vispa så jag hade i 2 dl istället för 1.5. Har ingen elvisp så det är ju väldigt svårt att vispa runt om det är mer deg än smet. Tyckte ändå kakan var lätt att stoppa äpplena i, får se hur det blir när den är klar.
penna Skrivet av Susanne 2008-11-07 19:14
Svar till Maria: Jag har tyvärr inga kunskaper om gasugnar. Jag googlade lite men kan tyvärr bara konstatera att det verkar vara svårt med gasugn, men några tips kan du nog få om du googlar lite.
penna Skrivet av Maria 2008-11-07 11:40
Hej, bor i London och har saledes bara gasugn, hur lange ska man ha kakan inne i sa fall? Har markt att det ar stor skillnad pa gasugn och vanlign ugn!
penna Skrivet av eylo 2008-11-07 00:39
oj.. Vilken populär kaka det var..ingen har skrivit nåt negativt om kakan. Kul! då bakar jag den imorn:)
penna Skrivet av Tinda 2008-10-28 18:03
Jag gjorde kakan min farssa gillade den=) tack för receptet.
penna Skrivet av Sarah 2008-10-28 14:47
Jag frös halva kakan, och efter upptining blev den ännu godare tyckte jag!
penna Skrivet av Camilla 2008-10-21 17:56
jag gjorde min med banan ist blev skit god
penna Skrivet av Jonas 2008-10-21 09:55
Tack så mycke jag gjorde en kaka nu i morse och den blev klart bättre, tack.
penna Skrivet av Susanne 2008-10-20 23:33
Svar till Jonas: Höjden beror på äggen och bakpulvret. Det gäller att man inte vispar för länge (så att äggtrådarna förstörs) och det gäller att man rör i bakpulvret först eller rör ut det i mjölet så att det blir jämnt fördelat. Med bakpulver är det också viktigt att man inte tillsätter något varmt, t.ex. smält smör, utan att vara riktigt snabb med att få in kakan i ugnen eftersom värmen sätter igång bakpulvrets effekt. Men i den här äppelkakan är det inget smält smör så det ska inte påverka. Det absolut vanligaste felet folk gör är att man vispar för länge. Vispa bara tills det är en jämn smet och inte längre tid än så.
penna Skrivet av Jonas 2008-10-20 15:06
En liten fråga bara, varför ser den så mycke högre ut på bilden, har jag inte fått den att "gäsa" eller vad är felet.
penna Skrivet av Regina 2008-10-19 20:29
Min blev jättegod, lagom saftig och söt. Dock lite smulig - tror att jag skulle haft inne den några minuter till och väntat med att skära upp den. Men verkligen busenkel att göra!!
penna Skrivet av Magnus 2008-10-10 12:02
Jag vill bara säga att jag har fått göör mycke beröm för den otroligt goda kaka som jag hade med mig till jobbet idag, och det var denna enkla kaka med äpple.
penna Skrivet av Victor 2008-10-07 17:52
Jag smälte smöret det gick lika bra det.
penna Skrivet av Susanne 2008-10-06 23:59
Svar till Anna: Smöret ska inte smältas. Det ska vara rumsvarmt.
penna Skrivet av anna 2008-10-04 14:29
hej.man ska väl smälta smöret och sen hälla i det andra?
penna Skrivet av Susanne 2008-09-28 18:23
Svar till Maria: Äppelkakan ska bli som en mjuk och luftig sockerkaka med smak av kanel och äppelbitar i. Något har nog gått fel när du gjorde den. Du får prova den igen någon annan gång.
penna Skrivet av Maria 2008-09-28 18:20
Ja jag vet inte vad som blev fel, men hård blev degen iaf. Och när kakan väl va färdig tycker jag att den var lite för stabbig för min smak. Hade velat ha den lite luftigare, men man kan ju inte få allt.
penna Skrivet av Susanne 2008-09-28 15:37
Svar till Maria: Smeten ska vara lite fast för att man ska kunna trycka i äppelbitar i den som håller sin plats. Men så hård som en bröddeg tycker jag verkligen inte den är. Det blir som en fast smet som man lätt får ur bunken med en slickepott och sedan kan breda ut jämnt i formen. Vet inte om du tagit för mycket mjöl? Eller om du packat mjölet för hårt i decilitermåttet så det blev för mycket? Mjölet ska inte vara packat i decilitermåttet och inte heller rågat när man mäter upp mjölet. Skaka lite så det ligger "löst".
penna Skrivet av Maria 2008-09-27 21:21
Degen blev så torr med bara 1,5 dl mjölk och 4 dl mjöl. Jag hade i lite mer mjölk, på känn sådär, så att smeten åtminstone blev möjlig att klicka i fomen. Efter originalreceptet var det mer som en bröddeg som inte var det minsta möjlig att hälla i formen... Står i ugnen nu, hoppas den är lika god som alla sagt!
penna Skrivet av Terese 2008-09-27 15:32
Kanonkaka, enkel och god!
penna Skrivet av Ann 2008-09-26 17:10
Denna kaka blev jättegod när jag gjorde den och jag kan inte baka egentligen!
penna Skrivet av Susanne 2008-09-23 23:39
Svar till Jåsephine: Du måste ha haft någon fel inställning på ugnen, eller fel placering av kakan i ugnen, den ska gräddas i den nedre delen av ugnen.
penna Skrivet av Susanne 2008-09-23 23:37
Svar till Magnus: Jag tycker att syrliga äpplen alltid blir godast i alla bakverk eller pajer med äpplen i.
penna Skrivet av Magnus 2008-09-23 09:34
Hej på er alla, jag vill baka denna kaka men jag undrar vilken sorts äpplen jag skall ha, skall dom vara sura eller söta ?
penna Skrivet av ramansa 2008-09-20 16:03
denna kakan ägde alla gillade den
penna Skrivet av Jåsephine 2008-09-18 10:41
Gjorde den, gick snabbt och lätt men när den hade stått 20 minuter i ugnen va den jätte bränd, men annars blev den god.
penna Skrivet av Susanne 2008-09-17 19:57
Bakade den ikväll med min son. Helt underbar... "mums"
penna Skrivet av Greta 2008-09-16 18:09
Bästa äppelkakan hittills i livet iaf...:D:D
penna Skrivet av fiffi 2008-09-14 21:25
Har bakat den flera gånger,den är helt klart en 10 poängare:-)
penna Skrivet av Camilla 2008-09-14 15:09
Jättegod!!!
penna Skrivet av emily 2008-08-25 19:10
oj det var så got så att jag bakar en ny
penna Skrivet av silvia 2008-07-21 15:57
oj oj oj så good ÄLSKAR den<33333333
mina nära och kära,älskade den har skrivit ut recepter och kopierat den till andra ;D<333
penna Skrivet av adam 2008-07-14 18:59
den var supergod, strö över kokos det blir supergott
penna Skrivet av Berfin 2008-05-13 18:27
super gott
penna Skrivet av emma 2008-02-10 21:52
det betyder att du strör över ströbröd i den smorda formen.
penna Skrivet av Lelli 2008-02-10 20:39
Vad betyder bröad form ska man lägga margarin och vad på formen?
penna Skrivet av Susanne 2008-02-07 21:34
Svar till Maria: Jo äpplen har ju lite olika storlekar. Har man större äpplen är 2 lagom och har man lite mindre äpplen är 3 lagom och då blir också mängden socker och kanel lagom.
penna Skrivet av Maria 2008-02-07 19:49
Använde 3 äpplen och det blev lite för mycket. Skulle nog rekommendera 2 eller lite drygt 2 st om de är "stora" + att socker/kanel strösslet inte räckte
penna Skrivet av Susanne 2008-01-06 04:48
Svar till Jassi. Nej smöret ska varken smältas eller stekas. Låt det ligga framme i rumstemperatur en liten stund innan så att det blir lite mjukt. Sedan är det bara att röra ihop det med sockret och följa receptet.
penna Skrivet av Jassi 2007-12-28 14:58
Ska man steka smöret innan man blandar det med sockret ir?
penna Skrivet av marie 2007-11-02 20:48
min dotter är 13 och gjorde den själv, fast hon rev äpplena på ett rivjärn först. jättegod kaka!den godaste på länge!!
penna Skrivet av silvia 2007-11-02 18:05
gjorde den själv och jag är bara 12 år lätt och god.
penna Skrivet av Annah 2007-10-31 18:37
Tror min form var för liten. Den blev jätte tjock i mitten.Lite torr tyvärr.Annars jätte god men vaniljsås var ett MÅSTE.
penna Skrivet av Mia 2007-10-29 13:04
Det blev verkligen jätte gott, det var inte så svårt som jag trodde heller...Tack för receptet:)
penna Skrivet av Sophia 2007-10-29 09:30
Gjorde den här när min pojkvän skulle komma på besök. Den var jätte populär! Sånna här får det bli fler gånger :) Älskar den!!
penna Skrivet av Marielle 2007-09-25 15:07
Super enkel att göra. Jätte gott och saftigt med äppelbitar i kakan. Den vart verkligen uppskattad! Ska göra den igen:).
penna Skrivet av Ash 2007-09-13 15:11
Dude, den blev grymt god! Jag vill ha hela för mig själv.
penna Skrivet av pimp_636 2007-08-31 16:52
äppelkanan blev jätte god
penna Skrivet av Lisa 2007-07-27 12:26
Äppelkakan blev toppen bara lite mycket socker men tar bort nästa gång jag bakar äppelkaka:D
förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida